Evlilik ne zaman oturur

Benden büyüksünüz 2,5 yıllık evliyim ilk zamanlae bizde de öyle oluyordu ve görümxem yüzünden kavgalar ediyorduk. Kendimi onlardan gibi hissetmiyordum. Zamana bıraktım baktım kavga edince de aynı. Zamanla düzeldi bu 1 yılda olabilirdi 2 yılda ama kısa Zamanda toparladı ve evlilik oturması kişiye göre değişir bence

Yaş önemli bir faktör. 20 li yaşlarda değişikliklere daha kolay adapte olabiliyor insan 41 yaş olgun bir yaş yani epey zaman alır. Ama ben evlilik oturması diye birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Bir insan başta neyse öyle gider.

Tum yorumlari okumadim. 12 yil evlilikten sonra bosanmis biri olarak bunu soylemem ne kadar dogru bilmiyorum ama bir evlilik bastan nasil baslarsa oyle de gidiyor. Evliligin oturmasi diye birsey oldugunu dusunmuyorum. Sadece iki tarafin da yeni hayata adapte olmasi durumu var bence, bu da iki sene falan surmuyor. Adapte olmasi ne demek derseniz: ayni yatakta yatmak, ev isleri, sorumluluk paylasimi, ev idaresi gibi seyler... onun disinda kisilerin birbirkerine tavirlari bastan ilgisizse sonradan ilgili olmuyor. Bunlar konusularak da cozulmuyor. Belki bir iki gun kisiler buna dikkat ediyor sonrasi yine ayni... Ha bazen ciftler farkinda olmadan bir hata yaptiginda konusularak bazi seyler cozume kavusuyor ama benim burada kastettigim sey iki tarafin tutumu yani kisisel ozellikler zamanla degisiyor diye birsey
Kişiden kişiye değişiyor demekki 12 yıl siz sabretmişsiniz demekki hep yada alttan alan taraf siz olmuşsunuz bariz bir şey olmadığı sürece sesim çıkmaz ama bana karşı çok durum düzeltmesi olmuştur mesela kardesi şuan her şeye karışmıyor ise bu eşim sayesinde oldu

Benden büyüksünüz 2,5 yıllık evliyim ilk zamanlae bizde de öyle oluyordu ve görümxem yüzünden kavgalar ediyorduk. Kendimi onlardan gibi hissetmiyordum. Zamana bıraktım baktım kavga edince de aynı. Zamanla düzeldi bu 1 yılda olabilirdi 2 yılda ama kısa Zamanda toparladı ve evlilik oturması kişiye göre değişir bence
Zamana bıraktım dediniz o zaman da nasıl davrandınız peki eşiniz de mi sizi unutuyordum alışamadı görümce kısmında akıllandım onun ailesinn içine girdiğimde gayet rahat relaks davranıyorum sohbet muhabbet vr artık görümcem den bir şey geldiğinde olumsuz sessiz kalmayacağım eşime gerek yok nasıl gelirse öyle yani. Ben daha çok eşimle alışma sürecini çözmem lazım siz nasıl yaptınız nasıl davranıdınız

Yaş önemli bir faktör. 20 li yaşlarda değişikliklere daha kolay adapte olabiliyor insan 41 yaş olgun bir yaş yani epey zaman alır. Ama ben evlilik oturması diye birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Bir insan başta neyse öyle gider.
Belkide haklısınız. Kısa kısa söylemlerle çözmemiz lazım. Yani uzatmadan kısa kısa çözüp söylemem lazım uzun olunca anlamıyorlar . En iyisi bu durumu konusmak.

Belkide haklısınız. Kısa kısa söylemlerle çözmemiz lazım. Yani uzatmadan kısa kısa çözüp söylemem lazım uzun olunca anlamıyorlar . En iyisi bu durumu konusmak.
Zaten taşınacakmışsınız bence taşının biraz zaman geçsin aile konularını o zaman bir daha düşünürsünüz 6 ay çok erken. Ama kişisel anlaşmazlıklarınız varsa ev içinde konuşarak halledebilirsiniz. Şuan taşınma iş stresi vs bence doğru zaman değil, tabi siz bilirsiniz

Zaten taşınacakmışsınız bence taşının biraz zaman geçsin aile konularını o zaman bir daha düşünürsünüz 6 ay çok erken. Ama kişisel anlaşmazlıklarınız varsa ev içinde konuşarak halledebilirsiniz. Şuan taşınma iş stresi vs bence doğru zaman değil, tabi siz bilirsiniz
Ev araştırıyoruz baya asıldık bu aralar ocağa kadar krediyi çekip taksiti erteleme imkanı yaptık mı iş tamam . Kişisel anlaşmazlıklar konusunda öyle güvensizlik ilgisizlik yada saygısızlık yok çok şükür sadece dediğim gibi alışma süreci bu

Kişiden kişiye değişiyor demekki 12 yıl siz sabretmişsiniz demekki hep yada alttan alan taraf siz olmuşsunuz bariz bir şey olmadığı sürece sesim çıkmaz ama bana karşı çok durum düzeltmesi olmuştur mesela kardesi şuan her şeye karışmıyor ise bu eşim sayesinde oldu
Benim 12 yillik evlilik sabirdan degildi aslinda sevmem yuzundendi.
Hissettiklerinizi anliyorum. Deger verdigini gormek, hissetmek istiyorsunuz. Sevgisini hissetmek belki de bu. Ancak malesef cozum de bulamiyorum size. Kelin taragi olsa misali. Belki tek soyleyebilecegim doya doya hayatinizi yasayin demek olurdu. Esinizi cok da merkeze koymadan. Caniniz nasil istiyorsa. Sanirim o zaman daha kiymetli olunuyor. Asiri dusunceli olmak ya da asiri fedakar olmak hep kaybettiriyor.

Zor zamanlarda anlaşmada sıkıntı yaşanıyorsa evlilik sınavını veremezseniz oturmuyor.
Evlilik zor günlerde kişilerin insaniyetiyle belli olur.
Bunun için zaman belli degil

Zor zamanlarda anlaşmada sıkıntı yaşanıyorsa evlilik sınavını veremezseniz oturmuyor.
Evlilik zor günlerde kişilerin insaniyetiyle belli olur.
Bunun için zaman belli degil
yani ? orta yol bulunmuyorsa olmuyor mu ?

Ailesine aşırı düşkün olan bir koca ile evlilik 20 sene geçse de oturmuyor ,oturamiyor malesef ..Kimisi bu huyundan vazgeçiyor ,öyle düzeliyor ..Vazgeçirmek de gerçekten zor oluyor .Bizim 4 sene bitti .Bir de çocuk öldü.Belki çocuk olunca değişir dedim yok .Sallantıda evlilik bizim de..Böyle olunca da olmuyor ..

Ailesine aşırı düşkün olan bir koca ile evlilik 20 sene geçse de oturmuyor ,oturamiyor malesef ..Kimisi bu huyundan vazgeçiyor ,öyle düzeliyor ..Vazgeçirmek de gerçekten zor oluyor .Bizim 4 sene bitti .Bir de çocuk öldü.Belki çocuk olunca değişir dedim yok .Sallantıda evlilik bizim de..Böyle olunca da olmuyor ..
ya aslında öyle aman aman bi düşkünlüğü yok yani biraz törpüledi. bende ilk aylarda biraz fazla takıyordum kardesi annesi ne dese ona ne bu bizim hayatımız o da hep ya desinler dursunlar önemli olan biziz diyordu şimdi dusunuyorumda adam haklıymış. Kızkardesı sülaleden biri hasta olsa haber veriyor ara diyor aradın mı diyor yani haber verdin bitti aramak yada aramamak eşimnde aklı fikri vardr herhlde diye söyleyemıyorum eskiden olsa çat çat evlilikte çat çat işe yaramıyor pek :)
Başınız sağolsun çok üzüldüm :(

yani ? orta yol bulunmuyorsa olmuyor mu ?
Aynı yolda yuruyemiyorsak yollar ayrılır
Standart işe git gel yemek temizlik kv bunu dedi k.peder bunu yapti en basit bu kavgalar olur bir şekilde çözülür tek düze zamanlarda herkes gül gibi geçinir gider ama kriz yönetimi yoksa o evlilikte hayır gelmez benim görüşüm bu yönde. En basit ornegi burda eşle ilgili bir milyon tane soru aciliyor neden peki cunku tek tarafli cozum ve kriz yönetimi bi evlilik maalesefimizi aliyor.
Bir ölüm bir sağlık sorunu varlıkta yoklukta neler yapabildiğimiz ani bir değişimde neler yapabildigimize bağlı evlilikler o noktada herkes belli ediyor kendini

‘’Beni sülalesine yanında unutuyor resmen aklına bile gelmiyorum. Ve bu durumlar beni çok üzüyor 2.planda kalıyorum. Yanına gitmesem aaa eşim nerede demiyor.‘’
Siz ne yapmasını bekliyorsunuz eşinizin başkalarının yanında onu da yazsaydınız keşke.Bizde genelde bayramlarda gideriz eşimin ailesine ve bayram boyunca misafir eksik olmaz.Erkekler kahveye filan giderken eşim beni bırakıp hiç gitmez ben neredeysem orada olur ama kalabalıkta pekte ilgileneceği ortam olmaz.

17 yıllık evliyim evlilik oturmadı hala ayakta :KK53: :KK53:
Bir sandalye çekip otur artık diyesim var otur...:sopa::-)

Bu durum sevgiliyken, nişanlıyken farkedilmiyor mu? Arkadaş ortamınızda, aile ortamınızda falan.. yani kararlarınıza saygı duymaması yada size düşkün olmaması bunlar gerçekten sinir bozucu..

Back
X