evlilik ne zormuş meğer :( kızlar 3 haftalık hamileyim hapa rağmen,sağlıklı olur inşallah...

Ne güzel fedakarlık yapabilecek kadar alcakgonullu ve yurekli olmak. Tabi aynisindan biraz da karsi tarafta olmasi lazim.
pastaneye oturduk geçen gün kendisi tatlı yemek istedi,baktım çok pahalı ben yemeyeceğim dedim.niye geldik vs kızmaya.durumu anlattım agresif olma dedim.ama bu ilk değil,son da olmayacak galiba

giderim dedim,gidemezsin git de göreyim dedi.ama bu son tarışma bana ders oldu.kaldırmayacağım bir tarafını artık.seni çok seviyorum,sensiz olamam vs. uzaklaştırıyorsun kendinden diyecem
Bırak o sana yaklaşsın
O söylesin seviorumları
Gidersen tıpış tıpış gelir merak etme
Blöf onlar

inanın ben çok değiştim.dik kafalı ve sinirliydim.ama evlenince bunları bıraktım.çünkü baktım ayrılığa gidiyor

Bence burada yanlışsınız, ben insanların evlilik öncesi nasılsa sonrasında da aynı kalması taraftarıyım. Yani kimse değişmemeli. Bu yapılan değişim fedakarlık gibi görünsede bence , insanın içinde çok derin izler bırakıyor. Kendiniz gibi olmamak, kendi içinizde sürekli frene basmak insanı zamanla mutsuzluğa iter. Yani genel anlamda, insanların evlilik öncesi rol yapıp evlendikten sonra gerçek yüzünü göstermesine de karşıyım, evlendikten sonra ayrılık olacak diye kendinden ödün vermesine de karşıyım. Dediğim gibi bu zamanla bireysel mutsuzluğa sebep olurken, ilerleyen zaman da ilişkiyi de olumsuz etkiler. Değiştim demekle değişilmiyor bence, bir insan sinirliyse sinirlidir. Değiştim artık sinirli değilim demek bana pek inandırıcı gelmiyor, bu bir süre devam eder. İçinize atarsınız atarsınız ve bir gün patlarsınız "aa yeter be" diyerek.

Eşinizinde sorunu bu bence, evlenene kadar kendini farklı göstermiş size, "eskiden böyle değildi" demişsiniz. O da içinde yaşadığı bir sürü duyguyu frenlemiş, ama şimdi frenlemiyor, nasılsa evlendiniz. 2,5 aylık kısa bir zamanda geldiğiniz bu nokta çok üzücü, konuşmayı denemelisiniz bence. Bu böyle gitmez. Madem ayrılığa gidiyor diye , kendinizi değiştirmeyi içinizde yaşadığınız duyguları frenlemeyi göze aldınız, o zaman ilk adımı atarak konuşmayı da seçebilirsiniz. Ben evliliklerde, ilk adımı sen attın ben attım gibi düşüncelerin olmaması taraftarıyım, iletişimi yok etmenin anlamı yok. Ve eğer çocuk istemiyorsanız, bunu eşinizin insayatifine bırakmayıp size uygun bir korunma yönetimi kullanmalısınız. Açıkçası bencil bir erkeğe teslim edilmemesi gereken bir iradeyi ona teslim etmişsiniz. Burada yanlışsınız, çocuk istemiyorsanız, korunacaksınız bu kadar net.

Umarım sorunlarınızı aşarsınız, ve bence evlilik harika birşey, en kısa zamanda bu harikalıklarını keşfetmeniz umuduyla.

Bırak o sana yaklaşsın
O söylesin seviorumları
Gidersen tıpış tıpış gelir merak etme
Blöf onlar
hodri meydan..evde bile istemiyorum artık,ya çözümünü bulsun,ya gözümün önünden kaybolsun kaç gündür bir kamyon dolusu göz yaşı döktüm böğüre böğüre.ne olacaksa olsun artık korkmuyorum.

ben dik kafalı olunca o da oluyor.bağırıyor,üzerime yürüyor.alttan almıyor.ne yapayım.ilk adımı hep ben atıyorum.inanın dün geceki gözyaşımı taş işitse dile gelirdi.ama o ıslık çala çala uyumaya gitti.

gunaydın canım cicim ayların bıtmıs ıste ah hersey evlenmeden once gıbı olmuyor daha erken ıstememeye bılırsın tabı ama ılerde olmasa basına kalkabılır benım esımde ılk gunden ıstedı ben ıstemedım 8 ay sonra doktor konturelınde esımın azosperm yanı sıfır sperm oldugunu ogrendık doktor cocgunuz olmaz dedı ama gecen gun benı sucluyor ılk gunden ısteseymısım daha erken ogrencekmıs sankı proplem bende ben onun ıcın anne olmaktan vazgectım ama soyledı soze bak suclu ben cıktım erkekler bızım gıbı duygularıyla yasamaz bız kus kalmayız aglasam dayanamaz ama yınede arada canımı da acıtmayı eksık etmez

pastaneye oturduk geçen gün kendisi tatlı yemek istedi,baktım çok pahalı ben yemeyeceğim dedim.niye geldik vs kızmaya.durumu anlattım agresif olma dedim.ama bu ilk değil,son da olmayacak galiba

Çok şey yazacağım da burdan başlamak istedim..
Eğer bir yere gidip oturmuşsanız ve o parayı düşünmeyip sipariş veriyorsa sen hiç düşünme.
Sen de sipariş ver ve keyifle ye. Bunu tüm kalbimle söylüyorum.
Evliliğimin ilk zamanları sorunlar yaşadığımda aslında paranın ne kadar önemsiz olduğunu anladım ben.
Saçmasapan harcamalar yaptım, rahatladım bir güzel..
Çünkü şunu anlamıştım eşimin cebini düşünerek, maddi sıkıntıya girmemesi gibi endişeleri taşıyarak değerli olamadım ben.. .Onun düşünmediği yerde sen de düşünme bırak..

Tatlı ücretini düşünecek kadar sorunsuz değilsin kabul et..

Evliliğin ilk zamanları aslında en çirkin zamanlar.
Şimdi iki inatçı keçisiniz. İktidar savaşını kimin kazanacağı çok önemli.
Bundan sonraki yaşantını istemeyerek bulunduğun fedakarlıklar belirliyor dikkat!

Mantıksız hiç bir isteğine boyun eğmek zorunda değilsin.
Tepkini az, öz gereken yerde ver.
Susup susup anlamsız bir yerde patlama mesela.

Seni delirten asıl meseleler nedir iyi anlasın.
Ne demek arkadaşlarınla çıkmayacaksın, o çıkacak. Ne demek o erkek?
Bu kafayla sana sahip olamayacağını bilsin.

Sana tanımadığı hiç bir hakkı verme ona, huzursuz et. Arkadaşlarının numarası vardır illa ki
onlarlayken atıyorum arkadaşını ara rezil et. Çok ciddiyim. Nasılmış seni eve hapsedip gezmek
burnundan gelsin de görsün.

Ağlayıp diğer odada yas tutarak gelmesini bekleme.
Üzülerek söylüyorum ki gelmeyecek.
O flört döneminde küs uyuyamayan prens yok artık. Kapında itti hani..
Şimdi göbeğini kaşıyarak uyuyan öküzü göreceksin çok büyük hayal kırıklığı haklısın..

Çünkü zihin belli evlendik, artık benim. Boşanmak kolay değil malum..
Bir şey olmamış gibi olayların üstünü kapamak özür dilemekten, gönül almaktan daha kolay!!

Üzüntüden kahrolma, kendine güzel yemekler, sofralar kur ye onu umursama.
Evin içinde hayalet gibi gezme. O çekinsin senden bırak.
Bakımını, süsünü yap, tek başınaymışsın gibi yaşa.

Kendini düzeltene kadar da yabancı gibi olacağını söyle.
Giyin ve haber ver ona evet haberin olsun şuraya gidiyorum hava alacağım de ve çık.
Edeceğiniz kavga bundan olsun boşver.. Kendini kabullendir olduğun gibi. Olmuyorsa da hata ettik bitsin de..

Bilsin gitme ihtimalin var, seni kaybetme korkusu hep olmalı..Yatak odasında ağlayıp, onu bekleyerek çözemezsin hiç bir şeyi.. İsteklerine boyun eğerek de bu savaşı kazanamazsın..

''Sen ağlarken o ıslık çala çala uyumaya gitti'' bu durum beni yıllar önceye götürdü, kendimi gördüm sende, sakın taviz verme o adına fedakarlık dediğin duygu var ya benim hayatımı söndürdü sana da aynı şeyin olmasına izin verme hele çocuk yapmayı hiç ama hiç düşünme senin eşin olabilir ama beden senin, çocukla seni bağlamak istiyor,benden küçüksün sanırım sana abla tavsiyesi birde öyle giderim falan diyede tehdit etme çünkü bakıyor ki gittigin yok biyerleri kalkıyor sonra erkeklerin gidiceksen aklını başına getirtmek için söylemeden git hoş anlattıklarına bakılırsa böylelerinin aklı başına zor geliyor, evlendik bitti, nasılsa benim, istediğimi yaparım düşüncesinin yanlış olduğunu anlasın...

çok erken bitti cicim ayı ben ona hep olduğum gibiydim,olumsuz yönde dğişmedim hiç sizin eşiniz de suç bastırmaya çalışıyor belli ki,o zaman öğrenseniz değişmeyecekti sonuçta.peki tedavi falan,başka şekilde çocuğun olsun isterim

Yaşadıkların hoş değil. Ama evliliğin ilk zamanları bu şekilde inatlaşmak, giderim gibi kelimeler kullanmak bence cok yipratici. Bu şekilde devam ederseniz kelimelerinizin şiddeti her seferinde bi tık artar ve aranızdaki saygıyı yitirirsiniz.
Küslük ne kadar uzarsa kafanizda daha fazla kurmaya, daha fazla sinir olmaya ve esinizin hareketleri size daha fazla batmaya başlayacak. Alttan almayı eziklik, taviz vermek olarak dusunmeyin. Bu evlilik sizin ve ilişkinizde bütün ayrintilari düşünen hassas taraf sizseniz, kurtarmak da sizin göreviniz. Eşinizden beklemeniz nafile bir çaba bence.
Yapacağınız şey, gidip eşinizin kucağına kıvrılıp opüp, sadece dinle, konuşma diyerek bütün samimiyetinizle hislerinizi anlatmak. Evlendikten önce-sonra değişti muhabbetlerine girmiyorum. Ama şunu biliyorum ki, taraflar ruh hastasi değilse evlendikten sonra birlikte buyurler, birlikte olgunlasirlar. Emin olun kavga etmeden de, sabirla ogretebilirsiniz bazi seyleri. Ki eminim sizin de ondan ogrenecekleriniz var. Söyleyin hepsini. Hayatinizi yonlendirmek icin guc sizde var. Sadece kullanmayi bilmeniz cok onemli. Küslükler, tartışmalar, benim dedigim olacaklar hicbir zaman ise yaramaz. Siz ev arkadasi degil, birlikte yaslanacak insanlarsiniz. Hayatinizin degerinibilin..

Ellerine saglik..

Yazdığın şeyler o kadar doğru ki.Keşke konuşurken beni dinlese,hak verse.Hep kendini haklı görüyor.Hep dediğini istiyor,ben şimdi kabul etsem ileride yine reddedeceğim desem de boş ona.Halbuki bu şehre onun için gelmiştim.Sormuştum ona orada canım sıkılırsa ne olacak demiştim ben varım demişti,peki sen canımı sıkarsan demiştim yine ben varım demişti.Meğer yanımda olmayacakmış Şimdi mutfakta yemeğimi yedim,o salaonda oynaya dursun

peki neden sürekli ben mücadele ediyorum.yıprandım artık bu kaçıncı tartışma nikahla düğün arasındaki dönemde de böyleydi.istemiyorum kucağına oturmayı öpmeyi bile

bak geçen pazar günü tartışmıştık,şimdiye kadar beni anlaması gerekmiyor muydu? beni suçlu bulsa bile düşünmesi lazım.bu kız sorununu ailesine anlatamaz,burada hiç arkadaşı yok,ne yapacak üzüntüden

canım benim inşallah Allah senin de gönlüne göre verir,önce yuvana huzur,sonra sağlıklı bir bebek

canım benim inşallah Allah senin de gönlüne göre verir,önce yuvana huzur,sonra sağlıklı bir bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…