evlilik ne zormuş meger:(

kbra1046

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
95
11
98
30
19 yaşındayım ve 9 aylık evliyim kayınvalidemlerle yaşıyorum.mutluyum aslında ama mutsuzlugumda var.eşimi çok seviyorum ama o beni seviyomu emin degilim.romantikte değil ama ynede seviyorum işte.bana hep bir kusur bulur aslında hiç öle bir insan değilim bunu çevremde ki insanların bana söyledikleri güzel şeylerden biliyorum.yani onların samimiyetine inanıyorum.eşim benden 9yaş büyük ve oldukça olgun sizce bu yüzden mi anlaşamıyoruz?bide bana çocukmuşum gibi davranıyor.olgun olmam gerektiğini sylüyor oysa ben yaşıma rağmen çok olgunum.giydiğimi beğenmiyor falan falan falan.........................................işte lütfen bana cevap yazın

mrhb canim hemen hemen ayni yaslardayiz bende 21 yasindayim ve 7aylik evliyim kv.lerle uasiyorum bazı zor yönleri olsa da gayet mutluyum cok sukur sanirim sen esinden yana sıkıntılısn giydigini yakistirmiyosa mesela ona sor bugun ne giyeyim diye bazen esimde giudigimi begenmez ona sorarim ne giyeyim diye onun istedigi sekilde giyinirim saclarim normalde kivircik mesela esim surekli duzlestirmemi ister her zaman olmasa da bazen onun istedigi sekilde duzlestiriyorum falan yani demem o ki onunda fikirlerini al beni begenmiyor falan diye dusunme bizimde aramizda 7 yas var bazen ben olgunlasiyorum bazen o cocuklasiyo oyle gecinip gidiyoruz evet evlilik zor ama guzel yanlarini dusunmeni tavsiye ederim biraz karisik yazdim ama idare et

bende bu günlerde anlıyorum evliligin ne kadar sorumluluk gerektirdigini 20 yaşındaym 6 aylık ewliyim .. kocamı seviyorum oda beni seviyo eminim ama ewlenirken kimse ynımızda degildi herşeyimizi kendimiz aldık bi sürü borcn altındayız ..bu yükten dolayı istedigimiz gibi doya doya yaşayamıyorz ..bide bebegimiz geliyo .. belkide en olumlu şey o şimdilik hayatımızda tabi bide birbirimize olan sewgimiz..allahtan k.walidem falan uzakta o bakımdan rahatım ... allahım yardımcımız olsun..

28 yaşındaki adamın sana çocuk gibi davranması çok normal çünkü çocuksun hala
19 yaşında evlenmek nasıl bi cesarettir anlamıyorum ben ya ben o yaşta üniversitenin derslerin derdindeyim
26 yaşındayım hala ben kendimi küçük gibi görüyorum evlenmek filan zor geliyor.
bilemiyorum yani 19 yaşındasın ve büyük değilsin sonuç itibariyle

bazı insanlar 30 yaşında bile cocuktur belkide ama bazı insanlarda hayatta yaşadıklarından dolayı fikir olarak cok erken büyümüştür.. yaşla hiç bi alakası yok ..yaşanmışlıkla alakası war bence.. boşuna demiyolar akıl yaşta degil başta diye..

aynen katılıyorum olgunlaşmanın yaşla ilgisi yok yaşanmışlıklarla alakalı bişey kimisi 40yaşına gelse de yine çocuktur kimisi 18 yaşında olgun bir birey

nasıl yaşla alakası yok 18 yaşını bitirmeyenlere hala pediatride bakıolar
19 olunca birden olgunlaşıyo mu insan yani?
dünyada 21 yaşına kadar hatta kendi paranı kendin kazanana ayaklarının üstünde durana kadar ergenlik döneminde sayılıyor.
19-20-21 yaşları filan evlenmek için gayet erken kabul edin arkadaşlar :)
olgunluğun yaşla ilgisi olmadığını söyleyenler de hep erken evlenenler nedense :)

eşimin beni olgun kabul etmemesinin köyde büyüyüp şu an şehirde bir hayat sürüyo olmamdan kaynaklanabilir mi aceba

onlar insanların ne sartlarda yaşayp neler cektiklerine bakmıyolar ama ..sadece genel bi cercevede yaşa göre kabul edilmiş şeyler bunlar ..biraz özel hayatlar incelense hiçte alakasız olduğu cıkar ortaya .. bence hiç bi alakası yok .insan yaşıyla doğru orantılı degildir ...istisnalar dısında tabi

pediatride bakmaları o kişinin olgunlaşmamış bir birey ya da çocuk olduğunu göstermez. bence duygu düşünce yapısı ve yetiştirilme tarzı kişiyi daha çabuk olgunlaştırabildiği gibi belli bir yaşa kadar da çocuk gibi kalmasına neden olabilir neyse bu konuda tartışmak istemiyorum herkesin kendi düşüncesi sonuçta

ayrıca erken evlenmek suç degildir bence hatada degildir ben bu güne kdr cevremde hiç görmedim pişman olan birini hele sevgi warsa gerci böyle dşünenler aradaki o sewgiyide cocukca görürler ..

hadi evlendin 19 yaşında bari çocuk yapmasaydın be güzelim daha.. diyorsun ya okumadm başka şansım yoktu yapacak bişeyim yoktu bende okumadım ama aslanlar gibide 26 yaşıma kadar çalışıp hayatımı idame ettirdim ve bana kalsa daha evlenmezdim eşimden kurtulamadım heee bu arada eşimle aramdada 13 yaş var ama hiç sorun olmuyor olmamaısının sebebi karşılıklı anlayış ve olgunluk..neyse şu an 28 yaşındayım ve çocuk konusu geçince 1 kez iki kez değil 10 kez düşünüyorum sorumluluğu çok büyük çocuğun sen daha çocuksun ve bir çocuğun olacak keşke bekleseydin(

çocuk yapmasaydın lafı bana mı kaçırdım ben orayı :)

iyide tatlım onun seni olgun kabul etmediğini söylüğyorsun bakınca o sanki çok olgun bir adam yaş kemale ermiş sanki erkekler geç olgunlaşırr öyle kolay değil hele baba olmadan bir adam 40 yaşındaq olsada çocukça davranır ...benim eşim 40 yaşında onun olgunluğu var yeri geldiğinde ( o kadarda olmalı yani) ama baktığın zaman hala çocukça davranışları hareketleri var erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşır...o da çocukki sana destek olacağına eleştiriyor

ayrıca erken evlenmek suç degildir bence hatada degildir ben bu güne kdr cevremde hiç görmedim pişman olan birini hele sevgi warsa gerci böyle dşünenler aradaki o sewgiyide cocukca görürler ..

aynen katılıyorum ayrıca erken anne olmakta çocukluğun verdiği birşey değil çocuğumla aramda uçurum bi yaş farkım olmasındansa onun beklentilerine daha net cvp verebileceğim onunla arkadaş gibi olacağım için ayrıca mutluyum

kesinlikle haklsn...allaha sükür bu yaşta anne olmak nasip oldu bize.

çocuk yapmasaydın lafı bana mı kaçırdım ben orayı :)

ewet konunun başından beri okuduğumdan arada yazılanlarla karıştırmışım ve aklımda öyle kalmış k bakma:)

canlarım ciğerlerim ve kızıçelerim ben sizleri yargılamıyorum suçlamıyorum sadece masumane bir eleştiride bulunuyorum direk o hata değil şu hata değil diyerek savunmaya geçmeyin..
olgunluk tecrübelerle sabittir hayat şartları insanı erkenden olgunlaştırabilir ki bunu lisedeyken öğretmenleri tarafından özel odalarına çekilip kızım bak yaşıtlarından çok olgun davranıyorun ve biz buna çok üzülüyoruz arkadaşların gibi yaşını yaşa diye baskıya kalmış bir öğrenci söylüyor...

olgunluk burada devereye girer erken olgunlaşan insanlar daha mantıklı yaklaşır olaylara ve herşeyin zamanında güzel olacağını idrak etmiş olur..

yaş farkı çocuklarla anneler arasında sorun olmayacaktır emin olun zira bnm annemle de aramda çk yaş farkı var ama benim arkadaşım gibi olmuştur hep bu da onun aklıbaşında biri olmasından kaynaklıdır..

demem o ki konu sahibi arkadaşım evlendin bu bir suç değil hata değil ki doğanın kanunu bu ama kendi hayatının tadını çıkaramadan çocuk yaparak sadece onun hayatına adama kendini..sonra geriye dönüp baktığında kendin için hiçbişey yapmamış olacaksın ve insan kendine değer vermesse kimse ona değer vermes dünyaya sadece 1 kes geliyoruz ..

sana bi nevi abla tavsiyesi senin yapabileceğin en güzel şey bir iş başvurusunda bulunup çalışarak kendini oyalamak böylece zamanla herşey yoluna girecek emin ol

ayyyy ne uzun yazdım k.bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…