canım aynı evin içindemi yaşıyosun ....ya kk da bayağa varmış beraber oturan ben bi topik açtıydım orda konuşsak aslında kimse glemiiikimrhb canim hemen hemen ayni yaslardayiz bende 21 yasindayim ve 7aylik evliyim kv.lerle uasiyorum bazı zor yönleri olsa da gayet mutluyum cok sukur sanirim sen esinden yana sıkıntılısn giydigini yakistirmiyosa mesela ona sor bugun ne giyeyim diye bazen esimde giudigimi begenmez ona sorarim ne giyeyim diye onun istedigi sekilde giyinirim saclarim normalde kivircik mesela esim surekli duzlestirmemi ister her zaman olmasa da bazen onun istedigi sekilde duzlestiriyorum falan yani demem o ki onunda fikirlerini al beni begenmiyor falan diye dusunme bizimde aramizda 7 yas var bazen ben olgunlasiyorum bazen o cocuklasiyo oyle gecinip gidiyoruz evet evlilik zor ama guzel yanlarini dusunmeni tavsiye ederim biraz karisik yazdim ama idare et
ben de erken evlenmedim ama khronos'a katılıyorum. erken evlenmek şu devirde çok iyi sonuçlar doğurmayan bir durum. ve bir insan ne kadar olgun olursa olsun 19-20-21 yaşlarında tam olarak mantıklı kararlar veremiyor.
mesele evlenmek olsun, evlenmek isteyen insan her halükarda koca bulur. o yüzden durumun zor, allah yardımcın olsun gibi sözler çok da hoş değil açıkçası. evlenmek marifet değil şu devirde... bununla övünmek ya da evlenmeyen insanlarda kompleks olduğunu düşünmek komik olmuş gerçekten.
cahil cesur olur diye de bir söz var. cesaret edip evlenmek vs. diye bir şey olduğunu da düşünmüyorum. kişi karakteri oturmadan evlenmemeli. sonra işte böyle kocası ezer, kayınvalidesi ezer.
kocası için giyim tarzını değiştirir, kayınvalidesi için düşüncelerini, yaşam tarzını değiştirir. oysa ki belli bir yaştan sonra evlense, sağlam bir karakterde olsa sapasağlam dimdik durur tercihlerinin arkasında ve saygı da görür.
tabi yaşını başını almış herkes olgunlaşmış demek de değildir bu. ama evlilik 24-25 ten önce olursa çok zor olur. hele bir de hemen bir iki ayda çocuk sahibi olmuyorlar mı o daha da vahim ve zor bir durum. büyümeden çocuk büyütmek, evliliği oturmadan bir de çocuk sorumluluğunu almak. arkanızdan atlı mı kovalıyor arkadaş?
hayattaki en büyük başarılarımız bunlar mı olmalı? çocuk yetiştirmeden önce kendimizi yetiştirmemiz gerekmez mi?. kendimizi yetiştirmeden nasıl ahlaklı, saygılı, bilinçli, ülkeye ve çevreye faydalı bireyler yetiştireceğiz?
sonra okullarda, sokaklarda bir sürü ahlaksız çocuk ortaya çıkıyor. 14 yaşında köprüden arabalara taş atıp katil oluyorlar. ellerine geçen her çöpü yerlere atıp, küfürler ediyorlar. yazık diyorum. biraz bilinçlenin. evlilik, çocuk vs. hepsi bir şekilde olur zaten. bunların hiçbirisi marifet değil!
o yüzden evlenmemiş birini küçük görerek kendinizi küçültmeyin.
erken yasta evlenmenin cahillikle ne alakasi var yahu 21yasindayim esimle birbirimizi sevdik ve evlendik esim 7yas buyuk benden ama cokta guzel geciniyoruz yas ve olgunluk tamamen birbirinden bagimsiz.
hicte cahil oldugumu dusunmuyorum ayrica..
cocuk yetistirmekte ayri bi mesele su an kendimden buyuk bi cok kisiden daha iyi cocuk yetistirecegime inaniyorum.
ve kendini yetistirmek universite okumak vs. degildir ..
cahillik insanin kendisini gerceklere kapatmasi ve cevresine at gozluguyle bakmasidir benim tabirimde..
oldukça hiddetlenmişsin arkadaşım.. benim kimseyi küçük gördüğüm yok hepimiz insanız neticede.. fakat o arkadaş diğerini ezerek eleştireceğine farklı bir yaklaşım seçebilirdi o erken evlenmiş ama ne koşullarda ne sebeple kimin ne yaşadığını kimse bilemez o kız naçizane durumunu paylaşmış burada belli ki bi çaresizlik içerisinde pişmanlık bile duyuyor olsa bir yola girmiş öyle değil mi???? okuyup kendini yetiştirip evlense herkes keşke senin benim ve diğer arkadaş kadar bilinçli olabilse.. önce kendimizi yetiştirip sonra çocuk yetiştirme konusunda bende seninle hem fikirim birtek sen böyle düşündüğünü zannetme olur mu! senin bu yazdıklarını söylemiş olsaydı o arkadaş ben öyle cevap vermezdim konuşmadan konuşmaya fark var, kendini yetiştirmek hatalı davranışlarda bulunanları aşağılamak olamaz bence!!!
şu an anlamanız zor sanırım. Ilerleyen yıllarda ancak bu yaşlarını değerlendirebilirsiniz. Insan içinde bulunduğu yaşı değerlendiremez. Ben değerlendirme yaparken 8 yıl öncesini değerlendiriyorum. Ilerde anlarsınız belki.
Her üniversite okuyan kendini geliştirmiştir diye bir şey yok. Ama üniversitenin de insana birçok şey kattığı da bir gerçek. Iyi çocuk yetiştirirseniz ne ala. çocuk psikolojisi, çocuk gelişimi, kadın psikolojisi, anne psikolojisi ile ilgili kitaplar okumuşsanız, ahlaki ve zihni açıdan kendinizi hazır hissediyorsanız, dünyadan bihaber değilseniz, ileri görüşlü ve açık fikirliyseniz, entelektüel bilgi birikiminiz varsa, çocuğunuza geniş bir dünya görüşüyle ve olgunlukla annelik edecekseniz kendinize güvenmelisiniz tabi.
Ben genel konuşmuştum üzerinize alınmışsınız. şu an beni anlamanız mümkün değil. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Evlenmişsiniz, hamilesiniz zaten... Bu benim fikrim. Ben de evlendim, mutluyum, iyi çocuk yetiştireceğim demenize gerek yok. Daha da mutlu olun. Ne diyeyim.
Yorum yapan arkadaş aslında genele hitaben yazmış. Biraz sert yazmış ama aslında gerçeklik payı yok değil. O yüzden katıldığımı söyledim. Evet erken evlenmek kadına zarar veriyor, yoruyor. Koca kaçmıyor. Bir başarıymış gibi acele edilmesi anlamsız. Sonra bir sürü erken yaşta boşanan kadın oluyor. Geç evlenen boşanmıyor anlamında değil bu. Ama karakterin oturması en güzeli. Biz kendimizi tam olarak tanımadan başka bir bireyle hayatımızı nasıl birleştirebiliriz? Kendimizi mi tanımakla uğraşacağız yoksa eşimizi tanıyıp onunla ortak yaşamımıza mı adapte olacağız?
Karakterimiz, kişiliğimiz tam oturduktan sonra ne istediğimizi bilerek evlenirsek sorunlar daha az yaşanır. Yoksa 3-5 kişi istemeye geldi, sevdiğim var, evleneyim, ya da hangi sebeptendir bilmiyorum erken evlenip çok ezilen kız var. Istisnai durumlar, evlenmek zorunda olanlar da vardır muhtemelen. Genelleme yapıyorum sadece.
Beni çok da ilgilendiren bir durum yok ortada aslında. Ama ama yetiştirdikleri çocuklar çevreye zarar veren çocuklar olursa bu hepimizi ilgilendirir. O yüzden çocuk yetiştirme ile ilgili yorum yaptım. Biz türk kızları olarak evliliği, çocuk doğurmayı büyük başarı zannediyoruz. Ama asıl olan evlenmek değil, o evliliği olgunlukla saygı ile yürütebilmektir. Asıl olan çocuk doğurmak değil bilinçli, ahlaklı çocuk yetiştirmektir.
Bir kadın isterse her şartta evlenir. Benim kızdığım ve yorum yapmama sebep olan durum bunun marifet sanılması. Bir kadının en büyük başarısı evlenmek olmamalı. Biraz da beynimizle aklımızla bir şeyler yapmalıyız artık. Ve bence herkes hayatına dönüp bakmalı. Ne başardım? Ne yaptım? Hiç hayatımı sorgulayıp düşündüm mü? Diye...
28 yaşındaki adamın sana çocuk gibi davranması çok normal çünkü çocuksun hala
19 yaşında evlenmek nasıl bi cesarettir anlamıyorum ben ya ben o yaşta üniversitenin derslerin derdindeyim
26 yaşındayım hala ben kendimi küçük gibi görüyorum evlenmek filan zor geliyor.
bilemiyorum yani 19 yaşındasın ve büyük değilsin sonuç itibariyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?