evlilik ne zormuş meger:(

canım aynı evin içindemi yaşıyosun ....ya kk da bayağa varmış beraber oturan ben bi topik açtıydım orda konuşsak aslında kimse glemiiiki
konu sahibeciğim; yaşında daha çok küçük eşinde senden bayağa olgun illa düşünme çatışması olabilir ....ama zamanla aşarsın bunları..

erken yasta evlenmenin cahillikle ne alakasi var yahu 21yasindayim esimle birbirimizi sevdik ve evlendik esim 7yas buyuk benden ama cokta guzel geciniyoruz yas ve olgunluk tamamen birbirinden bagimsiz.
hicte cahil oldugumu dusunmuyorum ayrica..
cocuk yetistirmekte ayri bi mesele su an kendimden buyuk bi cok kisiden daha iyi cocuk yetistirecegime inaniyorum.
ve kendini yetistirmek universite okumak vs. degildir ..

cahillik insanin kendisini gerceklere kapatmasi ve cevresine at gozluguyle bakmasidir benim tabirimde..

Son düzenleme:

oldukça hiddetlenmişsin arkadaşım.. benim kimseyi küçük gördüğüm yok hepimiz insanız neticede.. fakat o arkadaş diğerini ezerek eleştireceğine farklı bir yaklaşım seçebilirdi o erken evlenmiş ama ne koşullarda ne sebeple kimin ne yaşadığını kimse bilemez o kız naçizane durumunu paylaşmış burada belli ki bi çaresizlik içerisinde pişmanlık bile duyuyor olsa bir yola girmiş öyle değil mi???? okuyup kendini yetiştirip evlense herkes keşke senin benim ve diğer arkadaş kadar bilinçli olabilse.. önce kendimizi yetiştirip sonra çocuk yetiştirme konusunda bende seninle hem fikirim birtek sen böyle düşündüğünü zannetme olur mu! senin bu yazdıklarını söylemiş olsaydı o arkadaş ben öyle cevap vermezdim konuşmadan konuşmaya fark var, kendini yetiştirmek hatalı davranışlarda bulunanları aşağılamak olamaz bence!!!

şu an anlamanız zor sanırım. ilerleyen yıllarda ancak bu yaşlarını değerlendirebilirsiniz. insan içinde bulunduğu yaşı değerlendiremez. ben değerlendirme yaparken 8 yıl öncesini değerlendiriyorum. ilerde anlarsınız belki.

her üniversite okuyan kendini geliştirmiştir diye bir şey yok. ama üniversitenin de insana birçok şey kattığı da bir gerçek. iyi çocuk yetiştirirseniz ne ala. çocuk psikolojisi, çocuk gelişimi, kadın psikolojisi, anne psikolojisi ile ilgili kitaplar okumuşsanız, ahlaki ve zihni açıdan kendinizi hazır hissediyorsanız, dünyadan bihaber değilseniz, ileri görüşlü ve açık fikirliyseniz, entelektüel bilgi birikiminiz varsa, çocuğunuza geniş bir dünya görüşüyle ve olgunlukla annelik edecekseniz kendinize güvenmelisiniz tabi.

ben genel konuşmuştum üzerinize alınmışsınız. şu an beni anlamanız mümkün değil. kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. evlenmişsiniz, hamilesiniz zaten... bu benim fikrim. ben de evlendim, mutluyum, iyi çocuk yetiştireceğim demenize gerek yok. daha da mutlu olun. ne diyeyim.

yorum yapan arkadaş aslında genele hitaben yazmış. biraz sert yazmış ama aslında gerçeklik payı yok değil. o yüzden katıldığımı söyledim. evet erken evlenmek kadına zarar veriyor, yoruyor. koca kaçmıyor. bir başarıymış gibi acele edilmesi anlamsız. sonra bir sürü erken yaşta boşanan kadın oluyor. geç evlenen boşanmıyor anlamında değil bu. ama karakterin oturması en güzeli. biz kendimizi tam olarak tanımadan başka bir bireyle hayatımızı nasıl birleştirebiliriz? kendimizi mi tanımakla uğraşacağız yoksa eşimizi tanıyıp onunla ortak yaşamımıza mı adapte olacağız?

karakterimiz, kişiliğimiz tam oturduktan sonra ne istediğimizi bilerek evlenirsek sorunlar daha az yaşanır. yoksa 3-5 kişi istemeye geldi, sevdiğim var, evleneyim, ya da hangi sebeptendir bilmiyorum erken evlenip çok ezilen kız var. istisnai durumlar, evlenmek zorunda olanlar da vardır muhtemelen. genelleme yapıyorum sadece.

beni çok da ilgilendiren bir durum yok ortada aslında. ama ama yetiştirdikleri çocuklar çevreye zarar veren çocuklar olursa bu hepimizi ilgilendirir. o yüzden çocuk yetiştirme ile ilgili yorum yaptım. biz türk kızları olarak evliliği, çocuk doğurmayı büyük başarı zannediyoruz. ama asıl olan evlenmek değil, o evliliği olgunlukla saygı ile yürütebilmektir. asıl olan çocuk doğurmak değil bilinçli, ahlaklı çocuk yetiştirmektir.

bir kadın isterse her şartta evlenir. benim kızdığım ve yorum yapmama sebep olan durum bunun marifet sanılması. bir kadının en büyük başarısı evlenmek olmamalı. biraz da beynimizle aklımızla bir şeyler yapmalıyız artık. ve bence herkes hayatına dönüp bakmalı. ne başardım? ne yaptım? hiç hayatımı sorgulayıp düşündüm mü? diye...

Son düzenleme:

sana hak vermiyor değilim ben istanbulda yetiştim büyüdüm üniversite okudum kendimi yetiştirdiğimi ama bunula yetinmeyip devam etmem gerektiğini düşünüyorum..çocuk doğurmak marifet değil evlenmekte değil tabiki ama eğer okumadıysa evleniyorlar işte eziliyorlar bu da doğru ama gel gör kiönüne geçemiyoruz okuyup belli seviyeye ulaşan milyonlarca türk kızı varken bir okadar da okumamış 15-20 arasında evlenen hemcinslerimizde var dilerim herkes kendini olması gerektiği gibi yetiştirirde ülkeye hayırlı evlatlar görürüz..

sen 19 o 29 anlaşamıyacağınız besbelli senin eksik yönleri zaten kaynana oğluna söyler oda sana ve adam kendi egosunu tatmin eder

bence o yaşta evlenmek hata kişilik zaten 24-25 gibi oturur yani ruh bir olgunluk kazanır sen şimdi sürekli duygusal gel gitler yaşarsın

karşındaki olgun değil olgunluk ise seni olduğun gibi kabul etmek ama malesef elin oğlu hep önce kendi egosunun peşindedir bunu

zamanla öğreneceks,in ,

ben bu yoruma katilmiyorum ama erken evlendigİM için değil

Yaşla olgunluk olmaz eğer kendini hazır hissediyor sa kişi , zamanında evlenme li her şey zamanında güzel bence otuz yaşından sonra evlenip ne yapayim

Eğer doğru kişiyi buldugunuza inaniyorsaniz bi sakınca göremiyorum

Ben de 19yaşında evlendim suan 22yaşındayım 9aylık kizim var evliliğe hazır hissedip evlendigim için hic pişman olmadım tabi ki ilk bi kac ay herkes te oldugu gibi biraz zor geldi ama iyi ki evlenmişgm eşim den çok memnunum çok seviyorum çocuğu mu da Çok güzel büyütuyorm
cokta gec evlenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum her açıdan. ..

Son düzenleme:
ben evlenmenin yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum 18 yaşından sonra herkez evlenebilir zazen bakıyorum 18 yaşındaki insan 25 yaşındaki ne göre daha olgun davranabiliyo bu kişinin yapısıyla ve aile eğitimiyle alakalı diye düşünüyorum kimin nasibi kısmeti geldiyse evlensin bazen küçüğüm daha diyip erteleiyosun ama büyüdükçede insanlar daha çok seçim yapıyo yada kısmet olmuyo karşılarına kimse çıkmıyo bulan evlensinn

bence yaşla alakası yok ben 21 yaşında evlendim şuan 23 yaşındayım benim davranışlarım herşeyim yaşıtlarımdan farklıydı daha olgundum ve ben hayatım boyunca çocukluğu bırakıp hep mantığımla hareket ettim yaşların kıyaslanmasını doğru bulmuyorum herkesin kendi iradesi 19 yaşına gelmiş bir insanda çocukluğu bırakmıştır artık

herkez başka bişey söylüor ben 3 yıllık evliyim eşimle 8 yaş var aramızda 2 sene hep tartşmalarla falan geçdi kavga gürültü ama 2 seneden snra olaylar değişdi ben onun istediği gibi oldum açıkcası haklıydı çünkü ben 18 yaşına girmişdim ve çocukdum
26 yaşındaki adamla aynı düşünemiosun senin giyimini beğenmez yemeğini beğenmez temizliğini beğenmez ama 2 sene snra oturuo herşey gerçekden yemeğimi de beğenio çnkü ben yemek yapmayı öğrendm temizliğimide beğenio giyimimide çoğu zaman ortak seçioruz sewiorum ama napim.senin problemin kayınvalideyle yaşamak ayrı yaşasan birbirinize daha kolay adabte olursunuz eşinde daha çabuk alışırdı sana bence sende ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…