• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik nedeniyle işten ayrılma tazminat ve işsizlik maaşı

evlilik sebebiyle işten ayrılmanız durumunda tazminatınızı alabilirsiniz bunun için evlilik tarihinden 1 sene sonrasına kadar vaktiniz var işsizlik alamazsınız ihbar tazminatıda alamazsınız kesin ve net. insan kaynaklarında çalışıyorum ayrıca kimsenin size bu tazminatı ödememe gibi bir durumu yok dilekçenizi verirsiniz tazminatı ödemek zorundalar yoksa sgk ceza veriyor bu ceza da sizin 2 senelik tazminatınıza degmez ayrıca her ne olursa olsun o tazminat size gelir. şayet hakkınızda işinizle ilgili geçerli bir sebepten örn. habersiz sebepsiz devamsızlık yapmanız gibi 3 taneden fazla tutanak tutarsa tazminatsız iş akdinizi fesih edebilir. onun dışında kaçarı yok ödemek zorunda. tekrar söylüyorum ihbar ve işsizlik alamazsınız .

merak ettiğim anlaşmalı olarak evlilik tazminatı veriliyor mu?aynı iş yeri Çıkış -giriş?

İssizlik maaşı gerçekten ihtiyacı olanlar is arayıp bulamayanlar isten cikartilanlar icindie sizin gibi keyfi ayrılanlar için değil.

tazminatı alabilirsin en kötü mahkeme ile alırsın hiç muhattap olmadan ama işsizlik kendi isteğinle ayrıldığın için alamıyorsun.

İssizlik maaşı gerçekten ihtiyacı olanlar is arayıp bulamayanlar isten cikartilanlar icindie sizin gibi keyfi ayrılanlar için değil.
aslında herkesin hakkı sonuçta çalışan herkesten işsizlik fonuna para aktarılıyor. ama maalesef prosedürde bu düşünülmüyor.

Ya canım adam sana taktıysa kafayı senin kendi kendine işten çıkanı istiyordur. Sana önerim canım müdürünün müdürüne çık ve şikayet et. Ya da insan kaynakları departmanına git şikayet et.

Muhtemelen seni kovar böyle yaparsan hem birikmiş tazminatını hem ihbar önelini hem de işsizlik maaşı hak kazanırsın.

Yani adam taaa patrona kadar her gördüğün kişiye şikayet et. anında kovarlar seni. Hatta ve hatta Mobing davası acicam falan de. Avukatla görüştüm delillerimi topladim falan filan diye anlat işte.

Evlilik tazminatı alarak ayrıldım. İşsizlik parası vermiyorlar.

sicilde bu tip şeylerin yazılması daha kötü bence. iş hayatını bitirme noktasına kadar getirebilir. kendi isteğinle ayrıl gitsin zaten 2 yıl.

aslında herkesin hakkı sonuçta çalışan herkesten işsizlik fonuna para aktarılıyor. ama maalesef prosedürde bu düşünülmüyor.
Hatam varsa düzeltin ama issizlik maaşını işkur vermiyor mu ? O da secerek veriyor. Bireysel sigorta veriyorsa onu bilmiyorum.

aslında sebebi aile birleşimi olarak gösteriliyor.
farklı illerde yaşayan çiftler haklarını kaybetmeden birleşsinler diye.
bir de sanki kadına pozitif ayrımcılık veriyor görünüyor.

ama benim tanık olduğum durumlarda genelde kadın bu hakkını kullanıp sonrasında ev hanımı oluyor. kısca kadın istihdamını azaltmanın bir yöntemi gibi de görülebilir.
yanlış analiz ediyor da olabilirim :anneadayı:
iş hayatında kadına pozitif ayrımcılık olarak tanınan bir sürü hak aslında uzun süreli olarak kadın istihdamına yönelik çekince oluşturuyor bence. konu sahibi kesinlikle üstüne alınmasın, tanınmış hakkını elbette kullanacak. mesela işveren birini işe alacak; kadın alsa evlenip direkt tazminat alabilir, evlenip işten çıkmasa hamile kalıp ücretli izin kullanır doğum sonrası izin kullanır vs vs... E böyle risklere gireceğine direkt erkek eleman almayı tercih eder ve ediyor da bir sürü yer. yazdıklarımı asla kadına pozitif ayrımcılık uygulanmasın diye yazmadım. bu ülkede bir sürü kadın evlenince eşi tarafından işten çıkmaya zorlanıyor, hamilelikte ve doğumdan sonra çocuğun bakımı paylaşılmıyor kadınların ekstra gözetilmesi lazım tabi. ama özellikle de bu zamanlardaki politik iklimde bu haklar bize iş ararken dezavantaj da yaratıyor

Evlilik sebebiyle işten ayrılırsanız (nikahtan sonra 1 yıl süre tanınır) tazminat hakkınız doğar fakat işsizlik maaşı alamazsınız.

Back
X