• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik nedeniyle işten ayrılma tazminat ve işsizlik maaşı

canım 2 dilekçe mi vereceksin.
bir yöntemi seçmen lazım.
istifa dilekçeni ya kendin elle vereceksin ya da noter ile göndereceksin.
elle verirsen bir ihtimal işverenin "almadım, görmedim, duymadım" deme ihtimali var diye noter öneriliyor.
benim tanıdıklarım elden verdiler ama işverenleri ile problemli değillerdi.
sen kendin diyorsun adam vermemek için pislik yapabilir diye.

evet ama hala çalıştığım iş yerine nasıl noter ile kağıt gönderebilrm ki o beni sıkıntıya sokar bende diyorum ki dilekçemi elden vereyim vermiyorum derse noterle kağıt göndereyim hiç ona kağıt vermemiş gibi aynı hesaba gelmezmi itiraz etsede etmesede

Nasıl 1 yıl şmdi benim mayısta nikahım olacak mesela ertesi gün yada ertesi hafta ben işten çkıorm tazminat istiorm desem olmazmı 1 sene içinde dediğiniz ertesi gün olabiliyor dmi ille 1 sene beklemek zorunda değilm

1 sene içinde diyorum canım 1 sene sonra demedim ki nikahın kıyıldıktan sonra 1 sene içerinde evlilik nedeniyle istifa edersin. İster nikahın ertesi günü istifa et ister 6 ay sonra.. ''Nikah kıyıldıktan sonra 1 yıl içinde''

Ben evlenip çıkmıştım işten 10 gün sonra. Dilekçe yazdım evlilik nedeniyle işten ayrılıyorum diye. Mecbur ödemeli. İşsizlik maaşı alamazsın ama.

Evlilik için ayrıldığından tazminat alırsın mutlaka isterse vermesin faiziyle yine alırsın. Hafif baş ağrılı bir dönem olur sadece.
Ama tazminat alıp işsizlik maaşı alınabiliyor mu bilmiyorum inşallah alırsınız ikisini de

1 sene içinde diyorum canım 1 sene sonra demedim ki nikahın kıyıldıktan sonra 1 sene içerinde evlilik nedeniyle istifa edersin. İster nikahın ertesi günü istifa et ister 6 ay sonra.. ''Nikah kıyıldıktan sonra 1 yıl içinde''

Anladım tamamdır teşekkr ederm

Evlilik için ayrıldığından tazminat alırsın mutlaka isterse vermesin faiziyle yine alırsın. Hafif baş ağrılı bir dönem olur sadece.
Ama tazminat alıp işsizlik maaşı alınabiliyor mu bilmiyorum inşallah alırsınız ikisini de

İnşallah yaa düğün zamanı ilaç gibi gelir çok fazla bişey olmasada gelinliğimi damatlığımızı
alacak kadar para çıkıyor

Evlilik sebebiyle ayrılık dilekçesi yazarsanız hiç bir zor koşul sunamazlar tüm haklarınızı alırsınız

işsizlik maaşı içinde gerekli şartlara uygunsanız alabilirsiniz
kaç senedir çalışıyorsunuz
en az 600gün şartı var işsizlik maaşı için

evet ama hala çalıştığım iş yerine nasıl noter ile kağıt gönderebilrm ki o beni sıkıntıya sokar bende diyorum ki dilekçemi elden vereyim vermiyorum derse noterle kağıt göndereyim hiç ona kağıt vermemiş gibi aynı hesaba gelmezmi itiraz etsede etmesede

valla bilemiyorum ki.
ama zaten istifa dilekçeni verip işten ayrılırsın, halen çalıştığın yer olmaz. bir tek 15 günlük ihbar süresini çalışırsın belki.
sen bilirsin.
"adam pislik çıktı rıza baba" deme sonra bize, biz uyardık En Büyük KK

Selam herkese yardım edermisinizz

Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım

Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm

teşekkürler
evlilik dolayisiyla isten ayrilirsaniz sadece tazminat alirsiniz. eger mudurunuz isten cikisinizi verirse issizlik maasi alabilirsiniz.

Dilekçeni verdiğin gün resmi olarak işten ayrılmış olacaksın.İhbar süresi filan yok.
Dilekçeni yaz(direk elle yazman gerekiyor internette örnekleri var) muhasebeye ver işlemlerini yapsınlar.Ertesi günde işe gitme.Maaş yatırılma günü hem hak ettiğin maaşı hemde bir yıllık brüt maaşın kadar parayı hesabına yatırırlar.

evlilik sebep gösterilirse oluyor canım.
çok şaşırdım buna ya:KK57: devlette de var mı böyle bişey ? sanki pek bir suistimale açık durum bu? ne düşünülerek böyle bir hak verilmiş çözemedim yani

çok şaşırdım buna ya:KK57: devlette de var mı böyle bişey ? sanki pek bir suistimale açık durum bu? ne düşünülerek böyle bir hak verilmiş çözemedim yani

aslında sebebi aile birleşimi olarak gösteriliyor.
farklı illerde yaşayan çiftler haklarını kaybetmeden birleşsinler diye.
bir de sanki kadına pozitif ayrımcılık veriyor görünüyor.

ama benim tanık olduğum durumlarda genelde kadın bu hakkını kullanıp sonrasında ev hanımı oluyor. kısca kadın istihdamını azaltmanın bir yöntemi gibi de görülebilir.
yanlış analiz ediyor da olabilirim :anneadayı:

işten ayrılırken tazminat alırsın da almadan hiçbir belge imzalama tüm haklarımı aldım diye bir belge var imzalama hiçbir şey işsizlik maaşı da öyle işten ayrılana verilmiyor işten atılan insana veriliyor

Evlilik sebebiyle ayrılık dilekçesi yazarsanız hiç bir zor koşul sunamazlar tüm haklarınızı alırsınız

işsizlik maaşı içinde gerekli şartlara uygunsanız alabilirsiniz
kaç senedir çalışıyorsunuz
en az 600gün şartı var işsizlik maaşı için

600ü geçti inşallah alırım problemsiz

evlilik dolayisiyla isten ayrilirsaniz sadece tazminat alirsiniz. eger mudurunuz isten cikisinizi verirse issizlik maasi alabilirsiniz.

o çıkarırmı hiç adi herif

Dilekçeni verdiğin gün resmi olarak işten ayrılmış olacaksın.İhbar süresi filan yok.
Dilekçeni yaz(direk elle yazman gerekiyor internette örnekleri var) muhasebeye ver işlemlerini yapsınlar.Ertesi günde işe gitme.Maaş yatırılma günü hem hak ettiğin maaşı hemde bir yıllık brüt maaşın kadar parayı hesabına yatırırlar.

ay inşallah yaa

ne alaka canım kadının hakkı bu erkek nasıl askere giderken asker nedeniyle tazminat alabiliyorsa buda kadının hakkı istemiyorsa çalışmak yada eşi istemiyorsa hakkı yani

Evlendikten sonra 1 yıl süre var
İstersen biraz daha uzatmaları oyna yani
Yine evlilik tazminatı alırsın

600ü geçti inşallah alırım problemsiz

o çıkarırmı hiç adi herif

ay inşallah yaa

ne alaka canım kadının hakkı bu erkek nasıl askere giderken asker nedeniyle tazminat alabiliyorsa buda kadının hakkı istemiyorsa çalışmak yada eşi istemiyorsa hakkı yani

askerlik zorunlu bir durum, evlenince işten ayrılma ise gayet keyfi , bu ikisi arasında nasıl bir bağ kurdun anlayamadım? hani askerlikle doğumu kıyaslasan yine neyse. ben olsam çok saçma bulurdum böyle bir hak da vermezdim iyi ki başta değilim:KK48:

Selam herkese yardım edermisinizz

Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım

Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm

teşekkürler

Nikahtan sonra 1 yıllık süre içerisinde istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz. İşsizlik ödeneğinden hak talep edemezsiniz çünkü mevcut işsizlik maaşı şartlarını taşımıyor bu durum. Haklı nedenle fesih veya işverenenin sizi haksız yere işten çıkarması gerekiyor.
Evleneceğiniz duyulduysa tazminatınızı almadan istifa etmek için mobinge maruz kalıyor olabilirsiniz.
Allah kolaylık versin ne diyeyim...

Evlendikten sonra 1 yıl süre var
İstersen biraz daha uzatmaları oyna yani
Yine evlilik tazminatı alırsın

Normalde ağustosta çıkacaktım 2 senem tam doluyor hani izin hakkım falan ama sabredecek gücüm kalmadı mayısı bekliyorum deli gibi neler yaşadığımı bi bilseniz bu zamana kdr nasıl dayandın dersiniz dişimi mayısa kadar sıkacam eğer mayıstan sonra beni bunaltmayı bırakırsa ağustosa kdr dururum yoksa nikahımın 1 hafta sonrası çkarm çekemem bu adamı

Back
X