• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik nedeniyle işten ayrılma tazminat ve işsizlik maaşı

Nikahtan sonra 1 yıllık süre içerisinde istifa edip tazminatınızı alabilirsiniz. İşsizlik ödeneğinden hak talep edemezsiniz çünkü mevcut işsizlik maaşı şartlarını taşımıyor bu durum. Haklı nedenle fesih veya işverenenin sizi haksız yere işten çıkarması gerekiyor.
Evleneceğiniz duyulduysa tazminatınızı almadan istifa etmek için mobinge maruz kalıyor olabilirsiniz.
Allah kolaylık versin ne diyeyim...

aynen öyle evleneceğimi duydu birde üstüme iyice gelmeye başladı lanet herif

askerlik zorunlu bir durum, evlenince işten ayrılma ise gayet keyfi , bu ikisi arasında nasıl bir bağ kurdun anlayamadım? hani askerlikle doğumu kıyaslasan yine neyse. ben olsam çok saçma bulurdum böyle bir hak da vermezdim iyi ki başta değilim:KK48:

evlimisiniz yada ne iş yapıyorsunuz merak ettim çünkü evlenecek olursanız sizide görmek isterim bu durumlarda :D

askerlik zorunlu bir durum, evlenince işten ayrılma ise gayet keyfi , bu ikisi arasında nasıl bir bağ kurdun anlayamadım? hani askerlikle doğumu kıyaslasan yine neyse. ben olsam çok saçma bulurdum böyle bir hak da vermezdim iyi ki başta değilim:KK48:

Bu konuya gelene kadar suistimal edilen daha çok mevzu var. Hem özel sektöre acımıyorum ben haktır.
Şöyle örnek verelim. 10 yıldır bir yerde çalışıyorsunuz evlendiniz ve eşiniz başka şehirde yaşıyor. Tazminatınızı yakıp gitmek istemezdiniz öyle değil mi? Bu hak kadınlara verilmiş. Ozaman 3600 gününü doldurup tazminatını alıp çıkmakta saçma olmalı ama millet bunuda yapıyor. :KK70: Şahsen düğün hazırlıklarında kullanmak için,bende bu parayı bekliyorum.:KK17:

Normalde ağustosta çıkacaktım 2 senem tam doluyor hani izin hakkım falan ama sabredecek gücüm kalmadı mayısı bekliyorum deli gibi neler yaşadığımı bi bilseniz bu zamana kdr nasıl dayandın dersiniz dişimi mayısa kadar sıkacam eğer mayıstan sonra beni bunaltmayı bırakırsa ağustosa kdr dururum yoksa nikahımın 1 hafta sonrası çkarm çekemem bu adamı
Tamam nikah kıyılınca hemen cüzdanın fotokopisini al yanında bulunsun
Olur da tak ettiği an yazarsın bi dilekçe, iliştirirsin fotokopiyi
O zaman tazminat vermek zorunda kalır
Hadi hayırlısı olsun
Mutluluklar

Evlilik sebebiyle isten cikarsaniz tazminat alir issizlik alamazsiniz.eger ikisini de istiyorsaniz kendinizi kovdurmaniz lazim

Tamam nikah kıyılınca hemen cüzdanın fotokopisini al yanında bulunsun
Olur da tak ettiği an yazarsın bi dilekçe, iliştirirsin fotokopiyi
O zaman tazminat vermek zorunda kalır
Hadi hayırlısı olsun
Mutluluklar

İnşallah inşallah problemsiz alırım teşekkür ederimm :KK68: :KK68:

Bu türden çok var maalesef. :KK12:Bu arada mutluluklar dilerim.:KK68:

teşekkür edrimmm:KK68:

Selam herkese yardım edermisinizz

Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım

Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm

teşekkürler
evlilik sebebiyle ki nikahından itibaren 1 yıl içinde ayrılırsan paşa paşa ödemek zorundalar kıdem tazminatını, kaçarı yok. Haa tut ki ödemiyorlar (ki kendileri iş çıkış bildirgeni verip kıdem tazminatın ödenmiş gibi vergiden mahsup edecekler) o zaman sgk kuruma şikayet eder çatır çatır alırsın yine de.işsizlik için belirli şartlar var sağlayabiliyor musun bilmiyorum.İstersen özelden çalışma süreni, bordro bilgilerini ver bakayım.

Selam herkese yardım edermisinizz

Mayısta nikahım var ve çalıştığım iş yerimden ayrılmak istiyorum ama aram son zamanlarda müdürle hiç iyi değil tazminat almak istiyorum ama beni uğraştırır biliyorum vermez kolay kolay ne yapmam lazım nasıl yol izlemem lazım mecbur vermesi gerek biliyorum hakkım ama adamla aram berbat derecede kötü iğrenç herifin teki neyse ağustosta 2 yıl olacak ama ağustosa kadar dayanamıcam buraya daha fazla gücüm kalmadı... Tazminat için ne yapmam gerekiyor. Vermiyorum derse ne yapım

Ayrıca tazminatın yanı sıra işsizlik maaşıda alabilirmiyim ne gibi yollar izlemem gerek son çıkan hukuklara göre cevap bekliyorummm

teşekkürler
.

Eğer kendin çıkacaksan işsizlik maaşı alamazsın tazminatta 2yılın bile dolmamış çok az alırsın bence bekle en azından 2yılın dolsun ki yıllar katlanınca daha fazla tazminat alırsın istifa dilekçene evlilik için yazarsan alabılırsın 1yıl içinde evliliği sebep gosterirsen alırsın tazminatını.

evlilik sebebiyle ki nikahından itibaren 1 yıl içinde ayrılırsan paşa paşa ödemek zorundalar kıdem tazminatını, kaçarı yok. Haa tut ki ödemiyorlar (ki kendileri iş çıkış bildirgeni verip kıdem tazminatın ödenmiş gibi vergiden mahsup edecekler) o zaman sgk kuruma şikayet eder çatır çatır alırsın yine de.işsizlik için belirli şartlar var sağlayabiliyor musun bilmiyorum.İstersen özelden çalışma süreni, bordro bilgilerini ver bakayım.

Teşekkür ederim ilginiz için muhasebeci bi abim var o yardım edecek bu konuda hesapladı o

.

Eğer kendin çıkacaksan işsizlik maaşı alamazsın tazminatta 2yılın bile dolmamış çok az alırsın bence bekle en azından 2yılın dolsun ki yıllar katlanınca daha fazla tazminat alırsın istifa dilekçene evlilik için yazarsan alabılırsın 1yıl içinde evliliği sebep gosterirsen alırsın tazminatını.

birde yılım dolunca ne kadar alıyorum onu hesaplatayım aklıma girdinz valla dayancak gücüm yok ama bi bakayım ne kadar fark var

evlilik sebebiyle işten ayrılmanız durumunda tazminatınızı alabilirsiniz bunun için evlilik tarihinden 1 sene sonrasına kadar vaktiniz var işsizlik alamazsınız ihbar tazminatıda alamazsınız kesin ve net. insan kaynaklarında çalışıyorum ayrıca kimsenin size bu tazminatı ödememe gibi bir durumu yok dilekçenizi verirsiniz tazminatı ödemek zorundalar yoksa sgk ceza veriyor bu ceza da sizin 2 senelik tazminatınıza degmez ayrıca her ne olursa olsun o tazminat size gelir. şayet hakkınızda işinizle ilgili geçerli bir sebepten örn. habersiz sebepsiz devamsızlık yapmanız gibi 3 taneden fazla tutanak tutarsa tazminatsız iş akdinizi fesih edebilir. onun dışında kaçarı yok ödemek zorunda. tekrar söylüyorum ihbar ve işsizlik alamazsınız .

birde yılım dolunca ne kadar alıyorum onu hesaplatayım aklıma girdinz valla dayancak gücüm yok ama bi bakayım ne kadar fark var
Her yıl için 1 brüt maaş. Tabi ufak bir damga vergisi kesiliyor. Tazminat hesaplama yazarsanız googleda çıkar.

Bu devirde evlilik için işinden, ekmeğinden ödün vermeyeceksin.

istifanın evlilik nedeniyle ayrıldığını yazacaksın ve ek olarak evlilik cüzdanın fotokopisini koyacaksın dilekçede belirt
not:evlendikten 1 sene içerisinde evlilik nedeniyle işten ayrılabilirsin

Burda direk notere git iş verenle konuşmadan falan diyor amma karışık bir yazı bu ya

mecbur verecek dmi bu benim hakkım kötü ayrılamyım beni iyi hatırlasınlar dedim ama olmuyor adam bana kafayı yedirtecek imkanım olsa bugün gidicem de mecbur mayısın sonunu beklicem teşekkürler

Ya canım adam sana taktıysa kafayı senin kendi kendine işten çıkanı istiyordur. Sana önerim canım müdürünün müdürüne çık ve şikayet et. Ya da insan kaynakları departmanına git şikayet et.

Muhtemelen seni kovar böyle yaparsan hem birikmiş tazminatını hem ihbar önelini hem de işsizlik maaşı hak kazanırsın.

Yani adam taaa patrona kadar her gördüğün kişiye şikayet et. anında kovarlar seni. Hatta ve hatta Mobing davası acicam falan de. Avukatla görüştüm delillerimi topladim falan filan diye anlat işte.

Evlilik tazminatı alarak ayrıldım. İşsizlik parası vermiyorlar.

Eşim muhasebeci bayansa istifasına evlilik nedeniyle yazarsa alır tazminatını diyor.
Bide son 3 yılda 600 gün sigortan varsa işsizlik maaşı alabilirmişsin ;)

Ya canım adam sana taktıysa kafayı senin kendi kendine işten çıkanı istiyordur. Sana önerim canım müdürünün müdürüne çık ve şikayet et. Ya da insan kaynakları departmanına git şikayet et.

Muhtemelen seni kovar böyle yaparsan hem birikmiş tazminatını hem ihbar önelini hem de işsizlik maaşı hak kazanırsın.

Yani adam taaa patrona kadar her gördüğün kişiye şikayet et. anında kovarlar seni. Hatta ve hatta Mobing davası acicam falan de. Avukatla görüştüm delillerimi topladim falan filan diye anlat işte.

Evlilik tazminatı alarak ayrıldım. İşsizlik parası vermiyorlar.

Mobing davası nedir tam olarak teşekkür ederm bilgi için

Eşim muhasebeci bayansa istifasına evlilik nedeniyle yazarsa alır tazminatını diyor.
Bide son 3 yılda 600 gün sigortan varsa işsizlik maaşı alabilirmişsin :KK66:

işte bu güzel bekliyorum bakalım nikaha kadar sesimi çıkarmayacağım sonra hayırlısı inşallah problem olmaz adam tazminatta problem yaratıyor ya çocuklar askere gidio onlara bile vermio zorla alıolar

Back
X