Evlilik nedir ki.

Umarım sadece atamayı kafasına taktığından siteye girip duruyordur

Sebep bu değilse düzelmez, bu ise atanınca düzelir..

evlilik bazı çiftler için aynen anlattığınız gibi ; biri bi köşede biri bi köşede ömür geçiyor.. sizinki de bu yolda ama daha yeni evlisiniz bence böyle devam etmesine izin verme..bunu tartışarak üzerek ya da üzülerek şikayet ederek yapma ama ..mesela bi gün eve giderken güzel bi film al hayatım bu filmi çok övdüler de ben pc başından kalkmayacağım demez heralde..ertesi gün güzel bi sofra kur yanlız yemekten ziyade ortada 5-10 çeşit meze olsun ,sofradan çabuk kalkamazsınız böylece sohbet uzadıkça uzar..ertesi akşam birlikte yürüyüş , yapalım de, sinemaya gidelim de...yani sen de oturup tv izleme bence....

esinizin atanmasi hallolsun bence hersey düzelir
zaten ciddi bir sorun yok bence :)
üzmeyin kendinizi ve esinizin ne olursa olsun hep yaninda olun
hep sizi hissetsin

Valla umarım düzelir. Eşim atansa da yorgunum deyip okuldan gelince uyumayacak mı. Bir de atama olsa kimbilir hangi şehre gidecek. Eş durumundan gelene kadar bakalım kaç ay geçecek.uzun süre ayrılık girecek. Onda bir sıkıntı olmaz da ben de güven sıkıntısı da olacak ona karşı. bakalım evlilik ne hal alacak ileride. Eşim çocukları çok seviyor. Belki çocuk olsa benle olmasa da onla vakit geçirir.

Eşim okuldan geldi. Yemek yedi. Bilgisayara takıldı. Şimdi uyudu. O arada ne kadar sohbet ettiyse o işte. Offf

eşinin atanamadığı için üzülmesi bir yandan güzel bişey..öyle erkeklervar ki kadın getirsin ben yiyim diyor..bu açıdan eşin gayet düşünceli bir insan bence..zaten gamsız kedersiz düşüncesiz adamdan da hayır gelmez..sen de eşine elinden geldiği kadar destek ol..inşallah herşey düzelir haberlerini alırız

Yok çok şükür öyle tgetirsin ben yiyeyim derdinde değil. Utancından kimse ile görüşemiyor. akrabalarının içine girmiyor. Her planı atamam olsun şöyle yapalım atamam olsun şuraya gidelim v.b diyerek erteliyor. Gerçekten atanamamae psikolojisini bozuyor.kimsenin yüzüne bakamıyom diyor

Her evlilikte inişler çıkışlar olur olmaz mı...
Eşinin derdi atanamamak.
Atandığı zaman biter bu sıkntı merak etme.
E o zamanda devam ederse konuşursun eşinle ilgisizliğini.

malesef o aşk dolu sahneler filmlerde bende evde tüm gün boyunca yalnızım eşimse sadece pcde takılıyo :/ bende öle tv bakıyorum sanki evde yalnız yaşıyo gibiyim bide hiç bişeyi beğenmiyor bende artık kendi haline bıraktım :( ve daha 2 ay bile olmadı evleneli ama o bunu anlamıyo yapacak pek bişeyde yok kendime yani uğraşlar bulsam iyi olucak :)

bence mesele atanıp atanamamak değil asla.bu şuanki sorununuz,şu bir gerçek ki yaşam hep bir mücadele ile geçiyor ve bu ne ilk ne de son sorununuz olacak.önemli olan insanların mücadele ve sorunlar sırasında da enerjilerini eşlerine olumlu bir şekilde aktarabilmeleri.malesef erkekler bu konuda pek bir şımarık oluyo,sanırım bizleri anneleri gibi görüyorlar evlendikten sonra,benim moralim bozuk bilgisayarla uğraşayım,yatıp zıbarayım yok suratımı asayım,eşime kadın olduğunu hissettirmeme bile gerek yok çünkü ben mutsuzum gibi hödüklüklere giriyorlar.biz de kadınlığımız unutturulunca bir süre sonra kendimizi onların annesi olarak görüyoruz,oğluşumun bir sıkıntısı var bu yüzden böyle,sıkıntısı geçince yine sevgili olabilicez umutlarına tutunuyoruz.Ta ki bir gün eşimiz karşımıza geçip bütün sabrımızı anlayışımızı fedakarlıklarımızı umutlarımızı ve beklentilerimizi görmezden gelerek aslında bu evliliğin bir akrabalık ilişkisine dönüştüğünü gözümüzün içine sokmaya çalıştığında yani bir nevi popomuza tekmeyi yemeye başladığımızda unutturulan kadınlığımızı hatırlıyoruz,bir kısmımız yarı kadın olarak yuvayı kurtarmaya çalışıyor,bir kısmımız gözyaşllarımızla yeni bir hayat kurmaya çalışıyoruz.Elbette evlilik bu değil ve elbetteki bütün evlilikler bu değil yanlış anlaşılmasın,ama o kadar çok ki bu şekilde yaşanılan evlilikler maalesef.Erkek çocuk anneleri lütfen çocuklarınızı yetiştirirken ileride yaşamındaki kadını mutlu edebilecek nezakette bir adam olması için elinizden geleni yapın.Biraz iç döktüm gibi oldum.Konu sahibine söyleyeceğim şey,henüz çok yenisiniz ,onun annesi değilsiniz,elbetteki gerekirse kuru soğanı paylaşırsınız yeri geldiğinde,ama kadın olduğunuzu unutmayın,sorunları konuşarak aşamıyorsanız uzman yardım alın,kadın olduğunuzu unutmayın,bir de kadın olduğunuzu unutmayın.

ben de sorununuzun atanmayla ilgili olmadığını düşünüyorum
tamam illa ki bunu dert ediyordur fakat sonuçta pc başında geçireceği zamanı sizinle ortak bir şeyler paylaşarak da geçirebilir
atansa da yorgun gelecek başka bir işte çalışsa da yorgun gelecek
aranızda bir kopukluk baş göstermeye başlamış
biraz beraber vakit geçirmenizde fayda var

Dün ben patladım. Zaten birikmiş olan sinirim kelimelere döküldü. sen zaten ya uyu ya bilgisayara takıl başka bir şey yaptığın yok dedim.herkesin yapmaktan huzur duyduğu birşey var ben de böyle mutlu oluyorum hem ne yapacaz ki dedi.

Evden dışarı çıkmayan bir adamla ne yapılır ki. Film izliyoruz bi. Eskiden hergün izlerdik şimdi sayısı azaldı o kadar

Bu benim kaderim.Ben herkesi karşıma alıp evlendim. Evlendiğim de site vardı. O zaman da bilgisayara takılırdı. Aslında bunu biliyorum. Eee atanamasını bekliyorum en azından biraz belki değişir en azından hafta sonları filan gezeriz ama dönüp dolaşıp bilgisayar ailemizi hep gölgede bırakacak.ve ben başta ailem olmak üzere kimseye şikayet edemem. boşanacak da değilim. Yeni bir hayat da . üstelik buna cesaret edemem de.

Kararımı verdim. Sırf evliyim ve okuldan arkadaşların yaptığı sosyalliklere eşim katılmıyor diye onlarla gezmeye çıkmıyorum. Bugün onlara söyleyecem her dışarı çıktıklarında bana haber versinler. kendime sosyal ama eşim olmayan bir hayat kuracam. gerginliğim azalırsa evde sinirli davranmam, sıkıntı yapmam. Çünkü anladım ki evde gerginliği ben de körüklüyorum. Hiçbir şey demesem de ben surat yaparak gergin davranıyorum. biraz kafamı dağıtmam lazım

erkeklerin genelinde bu ilgisizlik var canım kadınların ortak sorunu bu nerdeyse :19:ama belki senin eşin iş konusunu sıkıntı etmiş kendini kapamış olabilir umarım öyledir ve atama olunca düzelir ama sen yinede fazla beklentiye girme evlilikte monotonluk dedikleri bu canım dönem dönem azalır çoğalır inşallah sizde azalma olur:31:

Yok çok şükür öyle tgetirsin ben yiyeyim derdinde değil. Utancından kimse ile görüşemiyor. akrabalarının içine girmiyor. Her planı atamam olsun şöyle yapalım atamam olsun şuraya gidelim v.b diyerek erteliyor. Gerçekten atanamamae psikolojisini bozuyor.kimsenin yüzüne bakamıyom diyor

canım valla Allah herkese öyle eş nasip etsin..para bu gün yoksa yarın olur elbet..eşin hiç canını sıkmasın.sen de kıymetini bil

canım valla Allah herkese öyle eş nasip etsin..para bu gün yoksa yarın olur elbet..eşin hiç canını sıkmasın.sen de kıymetini bil

bence her zorluga karşı yanında olmaktır eşini karşına alıp hiç ayrıntılı olarak konuşmaya denedinmi bence halledilebilir konular birazcık daha çaba ve sabır lazım canını sıkma bu kdr probllemleri nasıl çözebilirsiniz eşini al ve karşına konuş

Dünkü tartışmadan sonra eşim hiç çaktırmasa da biraz farketti durumu. Bugün okuldan sonra dışarıda buluşup yemeği dışarıda yedik. Sohbet ettik en azından. Bgn okuldan geldi. Aslında uyumak istemediğini ama çok yorulduğunu öğrencilerin gürültüğü yaptığını düzenini sağlaması gerektiğini söyledi durdu.

Ben eşimi kaybetme değil, kazanma peşindeyim. Sabredeceğim olmazsa konuşacam. Gerekikyorsa biraz uzaklaşıp kendimi özlettirecem. Ya da dediğim gibi o farkedene ya da atanana kendi çevemde takılacam

Aklıma şu geldi öncelikle; gerçekten her iki tarafın,özellikle erkeğin işini rayına oturtmadan evlenmemesi gerek diye düşünüyorum.

Bu yazdığım eleştiri yada tenkit değil yanlış anlamayın; ama şöyle bir gerçek var ki bir takım mevzular -özellikle iş/meslek- rayına oturmadan yapılan evlilikler ne yazık ki ilerde bu tarz anlaşmazlıkları beraberinde getirebiliyor. Yani yaşanılan ruhi sıkıntılar,endişeler vs evliliğe yansıyor.

Benim önerim ise, anlaşmazlıklarınızı ondan uzaklaşarak vs gibi yöntemlerle çözmeye çalışmak yerine bir uzmana gidip yardım almanız yönünde olacaktır. Öbür türlü daha farklı anlaşmazlıklar doğabilir diye düşünüyorum.

Ben çok mutsuzum.Artık meselenin atama filan olmadığını eşimin benden soğuduğunu düşünüyorum. Geçen akşam konuştuk. Söz verdi. Ama çok bir değişiklik yok.Nereye kadar gidecek bilmiyorum

Arkadaşlar ben eşimin beni sevdiğini biliyorum. Ben de onu çok seviyorum. Ben öyle hani evliliğim bitiyor havasında değilim. Biz çok zor şartlarda evlendik. Çok zor şeyler yaşadık. Maddi ve manevi çok şeyle uğraştık hala da uğraşıyoruz. Bu sıkıntıları atlatmak her şeyi düzeltecek ama ben yoruluyorum. Çok ama çok yıprandım.

Eşim atanamadığı için bunalımda. Eşimin ataması olmadığı için kendini kapattı.Ücretli öğretmenlik yapıyor. okuldan eve evden okula gidip geliyor. Gelince de yorgun oluyor uyuyor bir iki saat. o yüzden de gece geç saatlere kadar oturuyor. Aynı saatte yatmamız imkansız gibi oldu. Yalnız uyumak çok keyfimi kaçırıyor.

Eşim bir de bilgisayar bağımlısı. Okuldan geldiğinde bilgisayara takılıyor.Kendi yaptığı site var bütün gün onunla uğraşıyor. o bir koltukta bilgisayara takılıyor ben de diğer koltukta ya kitap okuyor, yazılı okuyorum ya da tv izliyorum. İlgisizlik beni bunaltıyor. Sanki evli gibi değil de ev arkadaşı gibiyiz. Ama yine de herşeye rağmen eşimin yanındayım. En ufak bir kırgınlık beni çook yaralıyor. Kavgaya tahammülüm yok. Kafam bozulsa onun yanından kalkıp oturma odasına gidiyorum. Birazdan arkamdan geliyor. il

Sizce evlilik nedir? O kadar zorluğa rağmen eşin yanında olmak mı yoksa eşinle birlikte günlük gülistanlık vakit geçirmek mi.Bakalım sabrın sonu selamettir. bunlar düzelecek biliyorum.

Evlilik hayatın her rengi demektir. Her zaman pembeyi bulamazsın. Zaten her zaman pembe olsa hayatın bu sefer onun kıymetini bilmezsin. Yani evlilik denen kozmopolit birliktelik yeri gelir zorlukları yaşamak yeri gelir güllük gülistanlık bakmak camdan. Ev ortamını en çok bozan şey günümüzde sanırım erkeklerin bilgisayar bağımlısı olması. Konuşmalısın ilk aşamada, belki farkında değil birbirinizden kopuşunuzdan. Erkekler biraz geriden takip eder biliyorsun kadınları. Canını sıkma şu an kronik değilsiniz..her şey daha güzel olacak umarım..

Back
X