Evlilik öncesi birliktelik nekadar doğru ve bundan sonrası nasıl olur ?

bence beraber olma.

diyelim ki beraber oldun.ya adam günün birinde seni bırakırsa.
diyelim ki bırakmadı evlendiniz.bi tartışmada sinirlendi ve sana ''senin ne olduğun belliydi.bi istemeye hemen verdin,'' derse...

en kötü ihtimalleri düşün.
güvenilirse evlilik öncesi beraberlikten bişey olmazmış.hadi güvenilir ya adamın başına kötü birşey gelirse.

bence en güzeli o duyguyu en doğru zamanda yani beyaz gelinlikle kendi evine geldiğinde yaşamalısın.

Evlilik öncesi cinsellik bana göre doğru değil nedir bu acele anlamıyorum.
Sonuçta sizin şuanda birbirinizi tanıma aşamanız cinsellik yaşansa anlaşamayıp ayrılsanız ne olacak.Onunla yaşa öbürüyle yaşa sonra birinden biriyle evlen hiçbir büyüsü kalmadı evliliğin ayrıca erkeğin gözündede bi değerin kalmıyor.Çok gördük yaşadığı sıkıntıları aşağılanmayı...
Önce kendine değer ver o değere sahip çık.İnan böylesi daha iyi...

Hariyen katiliyorum. :13:

Üstelik henüz 4 aylik bir iliski. Aman ha diyeyim dikkat edin kendinize.

bence beraber olma.

diyelim ki beraber oldun.ya adam günün birinde seni bırakırsa.
diyelim ki bırakmadı evlendiniz.bi tartışmada sinirlendi ve sana ''senin ne olduğun belliydi.bi istemeye hemen verdin,'' derse...

en kötü ihtimalleri düşün.
güvenilirse evlilik öncesi beraberlikten bişey olmazmış.hadi güvenilir ya adamın başına kötü birşey gelirse.

bence en güzeli o duyguyu en doğru zamanda yani beyaz gelinlikle kendi evine geldiğinde yaşamalısın.

Sanada katiliyorum. :13:

Günün birinde erkek bunu kadinin yüzüne vurursa cok ama cok feci bir sey olur bence. :45:

evlilik öncesi ilişkiyi tasvip etmiyorum.. kaldı ki 4 aylık ilişkide soruyor olman bile garip açıkçası.. ne zaman tanıdın da ne zaman güvendin bu adama?

seven erkek, sevdiği kıza dokunmaya bile kıyamaz kaldıki böyle birşeyi 4 ayda teklif etsin..
bence askerlik psikolojisinin flnda üstünde bu durum yani 4 ay nedirki böyle birşeyi teklif edebilio..
bitirin vs gibi şeyler söyleyemem kendi tercihiniz ama devam etseniz bile, seviyenizi koyun bence..
bilmiyorum ama 4 aylık bi sürede bu teklif fazla cüretkar geldi bana..

Bu tarz konular hep açılıyor. Acaba bir ilişkide normal mi demek bana göre çok saçma.???? ehm bu erkeğe güven meselesi değil bana göre. ben kendimden sorumluyum. her koyun kendi bacağından asılır derler.
yeryüzünde o kadar farklı karakter farklı. farklı din,dil ırk.. bayanlar normal değil der. bir erkeğe sorarsın çok normal der. Sonuçta sen sevdiğin insana o zevki yaşattın zaman ne olacaksın. aynada kendine baktığında nefret etmeyeceksin. Şahsen ben nefret ederdim kendimden... zaten sen istememiş olsaydın bu konuyu açmazdın... bence sen birazda destek olsak yaşamak isteyeceksin.. sonra da suçu kadınlar klübü olacakk...bana göre bizim hiç değilse diğer canlılardan bir farkımız var diye düşünüyorum. o yüzden sırf cinsel dürtüler ağır bastı diye bir cinsel yaşam yapımıza ters. evlenmeden önce cinsellik sadece başına bela olur...hem bu dünyada hem de başka dünyada...

Siz bence bu konuya düşünmeyein ve Allah'ta sizi bu duruma düşürmesin. Her iki tarafta birbiriyle ilgili şeyler isteyebilir. Bu insanların her birini kendi iradelerine sahip olmaları lazım.

Dua edinde Allah sizi yolunuzdan çevirmesin. İnşallah bir hata yapmazsınız.

Son düzenleme:
vallahii ben eşimle 2 yıl flört ettim hiçbir zaman benden öyle bir talebi olmadı allah razı olsun, tabii bazı yakınlaşmalar oldu ama ileriye götürmedi, üstelik bir gece sarhoştum ve evinde kaldım bundan istifade etmedi. cinsellik yaşamak kötüdür demiyorum ama bence evliliğe kötü etkisi oluyor özellikle türk toplumunda. çünkü herşey yaşandıktan sonra, evleninceye kadar heycan bitiyor

çok yapmak istiyorsanız birlikte olduğunuz erkeğe güvenerek birlikte olmayacaksınız. ve ilerde ben bekareti sorun etmeyeceğim etmeyecek birini bulacağım diyorsanız birlikte olun. ama eğer diyorsanız ki evleneceğim adamla yapacağım o zaman hiç bir erkeğe güvenmeyin artı kendinize de güvenmeyin. çünkü evlenene kadar neler kimler değişiyor. belki de gün gelecek siz aşık olmadığınızı düşüneceksiniz evlenmek istemeyeceksiniz ve sırf birlikte oldunuz diye kendinizi mecbur hissedeceksiniz, amann diyim...

bu sizin tabunuz ve eşinize de o şekilde belledin size bunu soramayacak kıvama gelsin cevabınızın kesin hayır olduğunu bilebilsin..

Cinselliği yaşayıp yaşamamak tamamen kişinin kendi tercihi olmalıdır. Sırf bir taraf istiyor diye birlikte olunmaz. Erkek arkadaşın kaç yaşında sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama bence yaşanacaksa bile 25 yaşından önce olmamalı. Ayrıca bir evliliktir gidiyor neden illaki evlenince olucak bence bu ilişkinin boyutuyla alakalı kişinin kendi istekleriyle alakalı bu sadece erkeğin içgüdüsü değilki kadınında iç güdüsü nedemek gerçek seven erkek sevdiğine zarar vermez cinsel birlektelik bir zararmıdır. bu konu bukadar kolay tartışılcak bir konu değil kişinin kendi yaşamına göre değişir ben evlilik öncesi yaşadım hiçte pişman olmadım üstelik ilk yaşadığım erkeklede evlenmedim. Ama ben yaptım diye herkes yapsın demiyorum . Bunu isteyip istememek kişinin kendi seçimi kaldırıp kaldıramayacağını bilmeli. Bizim ülkemizde birçok çevrede bu konu hala bir tabu benim çevremde ise böyle değildi ben kendi tercihimi yaptım ve bilinçli bir şekilde yaşadım demiyorum önüne gelenle yaşanmalı ama evlilik öncesi yaşamamakta bana risk gibi geliyor ya evlendiğim kişiyle ten uyuşmazlığı yaşarsam ya onunla yaşadığım cinsellikten mutlu olamazsam bu öyle herkezle uyumlu olabileceğin bişey değil ki. Sonra kimse bunun için boşanmazda tüm hayatını mutsuz geçirir. Yani bu bence çok ince bir çizgi ve çok bilinçli olarak bir tercih yapmak lazım. Ben her iki türlü düşünenede saygı duyuyorum ama asla ve asla karşı tarafın isteği yada baskısıyla olmamalı kadın kendi tercihini yapmalı bence.

buraya başka bir cevabı daha kopyalamıştım başka konuyla ilgili o nedenle ikinci yazdığımı sildim.
Sory

Son düzenleme:
Bence kesinlikle bu isteğini kabul etme. 4 aylık bi ilişkide bunu istemesi çok yanlış.Buna cesaret edebildiğine göre daha önce kısa sürelik ilişkilerinde bunu yaşamış olması akla gelir. Bu isteğini kabul etmezsen emin ol daha değerli olursun.Bu nedenden bırakırsa da karakterini belli eder zaten.Ben eşimle evlenden önce 5 sene beraberliğimiz oldu.1 kez bile bu tarz yaklaşımı olmadı.Cinsellik yaşanacaksa bu doğru kişi olmalı.Aksi taktirde sen çok incinirsin.

Back
X