Selamlar,
Erkek arkadaşımla evlilik yolunda giden bir ilişkimiz var yıldır tanışıyoruz 8 aydır beraberiz (2010-2014 yılları arasında da sevgiliydik sonra ayrıldık), ilişkimizin ilk 6 ayı çok güzeldi, aileler birbirlerini tanıyordu, küçük ev eşyalarımızı aldık, her şey mükemmel gidiyordu abisi işin içine girene kadar.
3 kardeşler, en küçükleri erkek arkadaşım, en büyük abisiyle yıllardır konuşmuyorlar (neden konuşmadıkları konusuna pek hakim değilim, bildiğim kadarıyla ortanca abisi kaynaklı bir sorun yüzünden büyük abi bağlarını kopartmış) ortanca abi 2014 yılında evlendi, biz o zaman birlikte ve sözlüydük, ev almak için borca girmişti hatta erkek arkadaşım, abisi 2 ay içinde nişan ve nikah yapacağını söylediği için erkek arkadaşım neredeyse tüm maaşıyla abisine yardım etti, annelerine ait ev satılarak ve üstüne kredi çekilerek abiye dubleks ev alındı, ben ve ailem kendi çapımızda evleneceğimiz için eşyalar aldık, para biriktirdim ki o dönemde öğrenciydim elime 5 lira geçse kenara atıyordum. Uzun lafın kısası abisi erkek arkadaşımı ağır bir yükün altına sokarak evlendi ve borçları üstüne yıktı. Bunun sonucunda erkek arkadaşım yaşadıklarını kaldıramadı ve bizim ilişkimiz kötüye gitmeye başladı, ayrıldık.
2 sene boyunca hiç görüşmedik, hiç haber almadık birbirimizden, benim hayatıma bambaşka biri girdi ama olmadı, bir gün bir anda karşılaştık, konuştuk, görüşmeye başladık. Bitmediğini, sevdiğimi anladım. Evlenelim dedik, dediğim gibi ilk 6 ay her şey çok güzeldi. Son 2 aydır abisinin dertleri başladı, karısıyla başka bir eve taşınmışlardı ve taşındıklarında erkek arkadaşıma bu ev senin borcunu da öde istediğin gibi yaşarsın demişti. (Ev krediyle alındığı ve abisi işten çıkarıldığı için 9 ay boyunca erkek arkadaşım ödemiş kredisini sonradan öğrendim) Konuştuğumuzda artık kendi hayatı için çabalamak istediğini, borcu ödemeyeceğini ve abisiyle konuşacağını söyledi tamam dedim. Konuştu da.. Tüm sorunlar bu konuşmadan sonra patladı diyebiliriz.
Abisi erkek arkadaşım adına 30 bin tutarında bir kredi çekmiş zamanında (hepsini karısıyla tatile gitmek için kullanmış) ve bunu ödemesi gerektiği halde ödemiyormuş, haberim yoktu, sonradan öğrendim. Erkek arkadaşım ev kredisini ve kendi adına çekilen krediyi ödemeyeceğini, kendi hayatını kurmak istediğini, evleneceğimizi söylediğinde abisi dubleks eve geri taşınacağını ve erkek arkadaşımın evden çıkmasını istediğini söylemiş. Ev dubleks olduğu için anneleri üst kata çıktı, abisi ve karısı alt kata yerleşti, erkek arkadaşım şu an evin terasına attığı yatağında yaşıyor. (bunlar 1 hafta içinde oldu).
Birkaç tanıdığım taahhütname imzalatması gerektiğinden bahsettiği için erkek arkadaşıma bu durumdan bahsetmiştim, pazartesi günü abisiyle konuşmuş bu konuda abisi imzalamayacağını söylemiş, yumruklaşmışlar, evde kırılmayan eşya kalmamış ama sonunda zorla imzalatmış, taahhütnameye son eklenen maddeye göre erkek arkadaşım tek eşya almadan 5 ay sonra evden çıkmak zorunda yoksa hak talep edemeyecek.
Avukat bir tanıdığımla bu konuyu konuştum ve dava açılması gerektiğini, haklarını alabileceğini, ev kredisinde haksızlık yapıldığı (fazla kredi tutarı çekilmiş emlakçıyla anlaşılarak) için abisinin bu konuda da borçlanacağını, geriye dönük tüm ödemelerden yükümlü olduğunu vs. anlattı. Avukatla konuştuğumu erkek arkadaşıma söylemedim, sadece fikir aldım arkadaşımdan. Konuştuktan sonra onun anlattıklarını erkek arkadaşıma aktardığımda dava açmayacağını, ona sormadan böyle bir şey yapmamam gerektiğini, onu rahat bırakmam gerektiğini, hiçbir şey istemediğini söyledi...
Şu an gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, çok yoruldum, çok üzgünüm ve ne kadar katlanabilirim bilmiyorum. İçten yorumlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var, fikirlerinizi paylaşırsanız hem içimi rahatlatır, hem yol gösterir, hem de bak orda tek değilsin dünyanın herhangi bir yerinde senin hissettiklerini anlayan, bilen, orda olduğunu gören birileri var hissini yaşatmış olursunuz...