Evlilik öncesi sevgilimin annesine nasıl davranmalıyım ?

konuyu açarken yazılanlarla sonradan cevaplara göre yazılanların farklı olması hiç şık durmuyor.
sen bilirsiinnnn.

Valla kuzum benim işim gücüm var, oturup burda senaryo yazıcak halim yok, neyse onu anlatıyorum..
Senin diğer yorumlarına da baktım genelde böyle olumsuz ve insanların tersine yorumlar yapıyorsun.. Enteresan bir psikolojin olduğu kesin.. Ben burda insanlardan özel bir konuda fikir almak için durumumu yazmışım, samimi bulmadıysan hiç bişey yazmazsın ,İNSANLARI DA BÖYLE TACİZ ETMEZSİN OLUR BİTER..!!! Rica ediyorum başka birşey yazma canım..

canım bak sen kendin diyorsun SAHTELİKLE isi ileriye götürdü . cok muhabbet tez ayrılık getirir demişler . bence sen kendin yanlıs gördügün kişinin davranıslarını kendin yapma oldugun gibi olmaya devam et... mesefa her zaman iyidir.. benimde 3yılık bir birlikteligim var ve daha ailesiye ciddi anlamda tanısmıslıgım yok ilişkimizi lackalastırmak istemiyorum. ne zmanki iş ciddeye binecek aileler tanısacak ona uygun bi zamanda giderim kendimi tanıtırım .. yoksa böyle ben evlenene kadar evlerine gitsem gelsem iş ciddi olunca sen cok meraklıydın zaten falan dedirtmek istemiyorum kendime . beni biliyorlar. ciddiyetimizi de biliyorlar ama zamanı oldugu icin taviz vermiyorum. bence sende mesafei ol bırak o kız gitsin gelsin. sen çok fazla iclerine girme simdiden benden sana arkadas tavsiyesi canım.....

birde aklıma geldi hani diyorsun ya sahtelikle isi götürüyor. benim bir kuzenim var onu bi arakdsımla tanıstırmıstım 3yıl önce ama onlar sürekli ayrıl barıs oldular hatta kız basksıyla nisanlandı sonra ayıldı yine kuzenimle cıkmaya basladılar ben hep aralarını yapmaya calıstım idare ettim. toplam 1yıldır ciddi sekilde birlikteler cocuk istanbulda kız izmirde ama manisada okuyor aralarında hep mesfe vardı. en son geldi bayramdan önce cocuk izine kızda izmir deydi daha sevgiliyken kız bizimkilerin evini aryordu ama görsen ne yaglar ballar Aman ALLAH ım anlatamam size annecim sizi cok sviyorum sizinle görüsmek nasip olmadı birde çok agzı laf yapar kızın neler neler tanımadıgı birine annecim diyordu benim anneme e bile hala diyordu sürekli beni sıkıstrıyordu ben akrabalarıma gidiyordum bende gelcem diyodu dügünlere geliyordu babası hangisi gidip konusucam falan gidip konusmustu bile.. sonra anneler gününde tanısmıstır bizim kuzen.kız o kadar sırnasık ki annecim annecim sana sunu yaptım sunu bunu... ama kız alttan girdi üstten çıktı bi ay icinde parmagına yüzügü taktırdı...babam cok katıdır görüsmemize izin vermiyo illa gelsinler tanısalım falan diyo dedi ama nasıl bunu abartılı anlatıyor anlatamam babam katıdır diyodu ama babasına benim sevgilim var deyip gece dısarlara cıkıyordu ben biliyorum benim babam daha bilmiyor haytta söyleyemem yani... simdi bi yere gidiyoruz cok agır baslı gözüküyor mesafeli ama alttan altta n işi götürüyor herkese sevdirdi kendini canım seni seviyorum falan diye kız güzel bi kız ama dünya kendi etrafında dönsün istiyo ve döndürüyo benim kuzenim 21 yasında ve benim idealerim var 28 den önce evlenmem diyordu . kız o diliyle rahatlıgıyla basardı. dügünde böyle hanım hanım oynuyo gibi ama görsen gözleriyle cocgun aklını basından alıyo kırıtıyo falan. simdi herks gelinimiz gelinimiz diye üstüne titriyo herkes. fakat annem ve onu uzun zamandır tanıyanlar o bizmklerin canını cok yakacak diyorlar benim yengem cok katı soguk bi insan konusmayıda pek sevmez ama onu bile ymusattı bence arkadstan biraz ders almamız lazım :D fakat kendisinin bana pek ihtiyacı kalmadıgı icin aramıyo sormuyo. oysaki o hem baskasıyla nisanlıydı hem de benim kuzenime yakınlasıyordu nisanı atmadı ama kuzenimle cıkmaya basladı ayrılmyo benden nisanlım diyordu ben kuzenime cok destek oldum seviyo sabret dedim simdi biraradalarsa benim emegim coktur . insan oglu böyle isi bitine kadar bende böyle olucam madem insanlar bunu seviyor is ciddi oldugunda annecim babacım dicem ve istedigimi yaptırıcammmmmm

birde aklıma geldi hani diyorsun ya sahtelikle isi götürüyor. benim bir kuzenim var onu bi arakdsımla tanıstırmıstım 3yıl önce ama onlar sürekli ayrıl barıs oldular hatta kız basksıyla nisanlandı sonra ayıldı yine kuzenimle cıkmaya basladılar ben hep aralarını yapmaya calıstım idare ettim. toplam 1yıldır ciddi sekilde birlikteler cocuk istanbulda kız izmirde ama manisada okuyor aralarında hep mesfe vardı. en son geldi bayramdan önce cocuk izine kızda izmir deydi daha sevgiliyken kız bizimkilerin evini aryordu ama görsen ne yaglar ballar Aman ALLAH ım anlatamam size annecim sizi cok sviyorum sizinle görüsmek nasip olmadı birde çok agzı laf yapar kızın neler neler tanımadıgı birine annecim diyordu benim anneme e bile hala diyordu sürekli beni sıkıstrıyordu ben akrabalarıma gidiyordum bende gelcem diyodu dügünlere geliyordu babası hangisi gidip konusucam falan gidip konusmustu bile.. sonra anneler gününde tanısmıstır bizim kuzen.kız o kadar sırnasık ki annecim annecim sana sunu yaptım sunu bunu... ama kız alttan girdi üstten çıktı bi ay icinde parmagına yüzügü taktırdı...babam cok katıdır görüsmemize izin vermiyo illa gelsinler tanısalım falan diyo dedi ama nasıl bunu abartılı anlatıyor anlatamam babam katıdır diyodu ama babasına benim sevgilim var deyip gece dısarlara cıkıyordu ben biliyorum benim babam daha bilmiyor haytta söyleyemem yani... simdi bi yere gidiyoruz cok agır baslı gözüküyor mesafeli ama alttan altta n işi götürüyor herkese sevdirdi kendini canım seni seviyorum falan diye kız güzel bi kız ama dünya kendi etrafında dönsün istiyo ve döndürüyo benim kuzenim 21 yasında ve benim idealerim var 28 den önce evlenmem diyordu . kız o diliyle rahatlıgıyla basardı. dügünde böyle hanım hanım oynuyo gibi ama görsen gözleriyle cocgun aklını basından alıyo kırıtıyo falan. simdi herks gelinimiz gelinimiz diye üstüne titriyo herkes. fakat annem ve onu uzun zamandır tanıyanlar o bizmklerin canını cok yakacak diyorlar benim yengem cok katı soguk bi insan konusmayıda pek sevmez ama onu bile ymusattı bence arkadstan biraz ders almamız lazım :D fakat kendisinin bana pek ihtiyacı kalmadıgı icin aramıyo sormuyo. oysaki o hem baskasıyla nisanlıydı hem de benim kuzenime yakınlasıyordu nisanı atmadı ama kuzenimle cıkmaya basladı ayrılmyo benden nisanlım diyordu ben kuzenime cok destek oldum seviyo sabret dedim simdi biraradalarsa benim emegim coktur . insan oglu böyle isi bitine kadar bende böyle olucam madem insanlar bunu seviyor is ciddi oldugunda annecim babacım dicem ve istedigimi yaptırıcammmmmm

canım bak görüyomusun seninkide benim elti gibiymiş.. Malesefki malesef ben hiçbi zaman böyle olmayı beceremedim, olmayı istermiydim bilmiyorum ama sanki bu tipler daha çok prim yapıyor gibi geliyo bana.. Bu yazıyı yazdıktan sonra da denedim ama sen diyemiyorum yine ....teyze ve siz diye hitap edicem ama evlerinde daha rahatım, kasmıyorum, mesela geçen gün anlarda karnım acıktı söyledim ben bişeyler alıcam sizde istermisiniz diye:) hiçte yapmadığım şey hee:)) ama napim madem devir böyle aşmalıyım kendimi.. rahat insanlar kazanıyor bana herkes soğuk diyor.. Mesela gittiğimde hep yavaş sesle konuşurdum aman kimse rahatsız olmasın diye şimdide bağırmıyorum ama nasılsam öyle.. Mesela biz bu yaz tatile gittik sevgilimle. Ona binbir tembih ettim aman annenlere benle gittiğini söyleme ayıp olur falan diye. Ama bu kızımız maşallah daha Bismillah tanışır tanışmaz birlikte tatile gittiklerinden hatta gece odadaki klima yüzünden gece birbirlerini dürttüklerini falan bile anlattı kayınvalidemize.. (yani aynı yatakta yattıklarını ayan beyan ilan etti) Ama kadın güldü geçti, üzerinde bile durmadı. Ben niye saklıyip, aman bi pot kırmıyım diye strese giriyimki??? Dedim bundan sonra herşeyi bilsinler. Yada ben onlardayken biz hep annesiyle babasını yanında otururuz mesela, ama onlar odaya bile kapanıyorlar kimsenin işey dediği yok, yada surat yaptığı yok.. Yinede o kıza daha çok ilgili.. Enteresan valla :93:

Valla kuzum benim işim gücüm var, oturup burda senaryo yazıcak halim yok, neyse onu anlatıyorum..
Senin diğer yorumlarına da baktım genelde böyle olumsuz ve insanların tersine yorumlar yapıyorsun.. Enteresan bir psikolojin olduğu kesin.. Ben burda insanlardan özel bir konuda fikir almak için durumumu yazmışım, samimi bulmadıysan hiç bişey yazmazsın ,İNSANLARI DA BÖYLE TACİZ ETMEZSİN OLUR BİTER..!!! Rica ediyorum başka birşey yazma canım..

kuzum ne demek, uslubuna dikkat etsene önce.

sana senaryo yazıyorsun demiyorum, cevaplara göre şekil alıyorsun diyorum. aynen o kız ne yaprsa onu yapmaya çalışman gibi. onlar otelde kalıp söylemişler biz neden gizledik demen gibi. onlar gizleseydi sen de mi gizleyecektin, kim ne yapar nasıl davranırsa ona göre mi davranacaksın hayatın boyunca?

bence psikolojisini gözden geçirmesi gereken ben değilim.

seni onaylayanları arıyorsa gözlerin o ayrı mesele. ben bildiklerimi yazarım istediğim yere.

bence de çizginizi korumalısınız , ben nişanlımın annesine 4 yıldır geliriz gideriz , çok severim , çok samimi çok içten davranırız birbirimize bana ben kız aldım gelin değil der ama ona asla 1 kere bile sen demedim demem ...
bence kayınvalidenizin davranışlarında bir bozukluk yok şöleki , siz ona nasıl davranıyorsanız seviyeli , mesafenizi koruyarak o da size öle davranıyor ve bu bence hoş bir şey..
diğer kız da tam tersi davranıyormuş ona da o nasıl davranıyorsa öle davranıyormuş ...
yani kadın kimle nasıl konuşmasını bilen , herkesle aynı seviyede konuşmayan ve kişinin özelliklerine önem veren birisi ...
sizi sevmiyormuş gibi görünse de bence sizi seviyor ve değer veriyor yoksa evine almazdı zaten , ben olsam bunun içn sevinirdim .
ama siz illaha ben daha samimi olmak istiyorum vs..diyorsanız içtenlik , samimiyet sen siz biz gibi şahıs zamirlerini değiştirmekle olmuyor.
bence bunu siz de kayın validenize onu gerçekten sevdiğinizi saygı duyduğunuzu hissettirmelisiniz , gözünün içine samimiyetle bakarak , güler yüzünüzle tatlı dilinizle , hoş davranışlarınızla yapabilirsiniz.
eğer kah kah kih kih olunca senli benli konuşunca , lakaplar takınca samimiyet oluyorsa ben öle bir samimiyet yaşamadığım için yardımcı olamayacağım .

kuzum ne demek, uslubuna dikkat etsene önce.

Sana senaryo yazıyorsun demiyorum, cevaplara göre şekil alıyorsun diyorum. Aynen o kız ne yaprsa onu yapmaya çalışman gibi. Onlar otelde kalıp söylemişler biz neden gizledik demen gibi. Onlar gizleseydi sen de mi gizleyecektin, kim ne yapar nasıl davranırsa ona göre mi davranacaksın hayatın boyunca?

Bence psikolojisini gözden geçirmesi gereken ben değilim.

Seni onaylayanları arıyorsa gözlerin o ayrı mesele. Ben bildiklerimi yazarım istediğim yere.

bir diğer arkadaşların olaya yaklaşımlarına bak bide kendi yazdıklarına bak..!!
Negatif insanlarla paylaşacak birşeyim yok benim. Ayrıca önce sen konuşmalarına dikkat et.!
Tanımadığın bi insanı kıskanç,bencil diye suçlayamazsın..!!!!
Allah aşkına benim açtığım konulara birşey yazma, istediğin yere istediğini yaz ama benim konuma değil...!!! Karşıma geçmiş suçluyor beni görümce gibi yaa:))))))) tövbe yarabbim:)) hadi güzelim ben ve özel hayatım hakkımdaki düşüncelerini kendine sakla.. "aman banane senden" dersen de lütfen bişey yazmaaaaaaaaaaaaaaaaa..!!!

bir diğer arkadaşların olaya yaklaşımlarına bak bide kendi yazdıklarına bak..!!
Negatif insanlarla paylaşacak birşeyim yok benim. Ayrıca önce sen konuşmalarına dikkat et.!
Tanımadığın bi insanı kıskanç,bencil diye suçlayamazsın..!!!!
Allah aşkına benim açtığım konulara birşey yazma, istediğin yere istediğini yaz ama benim konuma değil...!!! Karşıma geçmiş suçluyor beni görümce gibi yaa:))))))) tövbe yarabbim:)) hadi güzelim ben ve özel hayatım hakkımdaki düşüncelerini kendine sakla.. "aman banane senden" dersen de lütfen bişey yazmaaaaaaaaaaaaaaaaa..!!!

ama burası herkese her düşünceye açık bir platform...
konuyu açarken bunları göze alabilmelisiniz!!!
Öyle değil mi???

sevgili vanilinn, ben de çoğu düşünceye katılıyorum... özellikle böyle yanlış anlamalara çok müsait gelin-kaynana-elti vs. ilişkilerinde biraz daha mesefayi korumak iyidir...
çok muhabbet tez ayrılık getirir.. siz kendiniz gibi davranmaya devam ederseniz hiç bir sorun olmayacaktır emin olun...

bencede mesafelı olmaya devam et en ıyısı boyle ınan mesafelı olursan daha ıyı olur sevgılıyken cok gıtmek bıle ıyı degıl ben yaptım bu hatayı sana alısırlarsa ıyıce cok rahat olurlar bır sure sonra rahatsız olmaya baslarsın helede evlenınce bence en ıyısını yapıyosun canım devam et..

herkesin söylediği gibi..kesinlikle MESAFE.çoğunlugun daha dogrusu tecrubelere dayanarak konusan coğunlugun tecrubelernden yararlanmakta fayda var.ben yararlanmadm sen yap arkadasm.ben nişanlılığımda cok samimi oldum kayınvaldemle.zaten yapı olarakta hemen içi kaynayan seven samimi olan bi insanm.hergun aradm sordum herseyıne kostum hemen hergun gttm..zannediodum ki dunyalar iisi benm kayınvaldem.ve ilginç bir seklde düğünde dahi her tanstrdgm insan söyledi bana bu kadına dkkat et die kmseye kulak asmadm.evlendgm gunden itibaren oyunları basladı alttan alttan laf sokmalar huzurumu kacırmak içn bissürü şey oğluyla ayrlablmem için bi dolu entrika.bide ben balaynda hamile kaldm o halimle çekmek zorunda kaldm bunları.kocamı sevmesem smdiye btmsti o yuzden mesafeni koru derm

eltinin samimi olmadiğini nerden Biliyosun ? yalakalık yapiyor dövesim geliyor onu demişsin.. Ben kıskançlık kokusu aldım Bu sözlerinden.. Belki de kayınvalide adayın Biraz samimiyet istiyordu.. Bunu da eltinde Bulmuş olaBilir.. şuan onların ilişkisi iyi diye eltini yalaka diye itham etmen hoş olmamış.. herkesin yapisi farklıdır. Ben de sevgilimin annesiyle çok samimiyim.. sen diye hitap eder, kanım kaynayinca sarilir öperim.. konunu okuyunca iyi ki eltim yok dedim =)

ama burası herkese her düşünceye açık bir platform...
konuyu açarken bunları göze alabilmelisiniz!!!
Öyle değil mi???

Öncelikle teşekkür ederim değerli fikirleriniz için. Evet gerçekten insan nasıl davranacağını şaşırıyor bu tip ilişkilerde. Yeni bir aileye girmek gerçekten zevkli ama bir okadar da zor.. Ortasını bulmaya çalışacağım, galiba ben değişemem buna karar verdim:) Samimi ama olduğum gibi ve rahat davranacağım bundan sonra...

İkincisi elbette her düşünceye açık bir platform, bunun bilincindeyim fakat herşeyin bir usulü ve söyleyiş biçimi var. İnsanlar karşıt fikirde olabilir ancak bunu kibar bir şekilde belirtirse kimse ona ters tepki vermez.. Ama hiç tanımadığım, beni de hiç tanımayan biri bana direkt sen şöylesin, sen böylesin derse buna tepki gösteririm..! SAYGISIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOK.!!

eltinin samimi olmadiğini nerden Biliyosun ? yalakalık yapiyor dövesim geliyor onu demişsin.. Ben kıskançlık kokusu aldım Bu sözlerinden.. Belki de kayınvalide adayın Biraz samimiyet istiyordu.. Bunu da eltinde Bulmuş olaBilir.. şuan onların ilişkisi iyi diye eltini yalaka diye itham etmen hoş olmamış.. herkesin yapisi farklıdır. Ben de sevgilimin annesiyle çok samimiyim.. sen diye hitap eder, kanım kaynayinca sarilir öperim.. konunu okuyunca iyi ki eltim yok dedim =)

Bence kendini kimseyle kıyaslama canım:) sen cidden içinden geldiği için yapıyosundur ama her ailenin farklı bir durumu var burada okadarını paylaşamam ama arkaplanda konuşulanları biliyorum ve emin olmadan söylemem böyle birşeyi....

Bak canım, 3 senedir sevgilinle BeraBersin, eltininse 3 ay olmasına rağmen kayınvalide adayınla senden daha samimi Bi ilişkisi olduğunu görmek evet insanı üzeBilir, insana Benle neden Böyle samimi değil acaBa diye soru sorduraBilir.. ama şunu unutma, sen kendin ol doğal ol içinden geldiği giBi davran yeter. eğer eltinin samimi olmadiğina inaniyosan zamanla anlaşilir.. Benim de eltim yok ama sevgilimin kuzeninin kız arkadaşı var çooook yalakadır =) komik Bile gelir onun hareketleri.. sadece izler gülerim içimden.. o yüzden eğer eltinin tavırları sana sahte geliyosa sinir olma, komik gelsin sana Bu durum gülüp geç.. kayınvalide adayın da pohpohlanmaktan yalakalıktan hoşlanan Bir tip olaBilir, sen öyle değilsen ilişkiniz iyi olmasa da olur Boşver.. yani demem o ki, sen kendin ol, kimseye göre şekle girme yeter.. herkes ister samimi olalım aramız iyi olsun evleneceğimiz insanın ailesiyle, ama Bu resmen piyango giBi Bişey.. Ben mesela sevgilimin ailesini çok severim, aramız çok iyidir ama Ben de kuzenlerini sevmem.. onlar da kuzenlerle kardeş giBidir ama Ben sevemiyorum, kuzenlerinin kız arkadaşlarını da pek sevmem.. çünkü o kızlar Bana çook yalaka gelir, yapmacık gelir.. ama gülerim tavırlarına =) sen de eltin hakkında pek Bişey söylememişsin, Belki kızın içinden geliyodur Belki de dediğin giBi yalakadır Bilemeyiz ama eğer samimi değilse anlaşilir nasıl olsa, hiç Belli olmaz, Belki yıllar sonra kayınvalidenle daha samimi daha sıcak Bi ilişkiniz olur, dediğim giBi sen kendin ol yeter..

Bak canım, 3 senedir sevgilinle BeraBersin, eltininse 3 ay olmasına rağmen kayınvalide adayınla senden daha samimi Bi ilişkisi olduğunu görmek evet insanı üzeBilir, insana Benle neden Böyle samimi değil acaBa diye soru sorduraBilir.. ama şunu unutma, sen kendin ol doğal ol içinden geldiği giBi davran yeter. eğer eltinin samimi olmadiğina inaniyosan zamanla anlaşilir.. Benim de eltim yok ama sevgilimin kuzeninin kız arkadaşı var çooook yalakadır =) komik Bile gelir onun hareketleri.. sadece izler gülerim içimden.. o yüzden eğer eltinin tavırları sana sahte geliyosa sinir olma, komik gelsin sana Bu durum gülüp geç.. kayınvalide adayın da pohpohlanmaktan yalakalıktan hoşlanan Bir tip olaBilir, sen öyle değilsen ilişkiniz iyi olmasa da olur Boşver.. yani demem o ki, sen kendin ol, kimseye göre şekle girme yeter.. herkes ister samimi olalım aramız iyi olsun evleneceğimiz insanın ailesiyle, ama Bu resmen piyango giBi Bişey.. Ben mesela sevgilimin ailesini çok severim, aramız çok iyidir ama Ben de kuzenlerini sevmem.. onlar da kuzenlerle kardeş giBidir ama Ben sevemiyorum, kuzenlerinin kız arkadaşlarını da pek sevmem.. çünkü o kızlar Bana çook yalaka gelir, yapmacık gelir.. ama gülerim tavırlarına =) sen de eltin hakkında pek Bişey söylememişsin, Belki kızın içinden geliyodur Belki de dediğin giBi yalakadır Bilemeyiz ama eğer samimi değilse anlaşilir nasıl olsa, hiç Belli olmaz, Belki yıllar sonra kayınvalidenle daha samimi daha sıcak Bi ilişkiniz olur, dediğim giBi sen kendin ol yeter..

Dediğin çok doğru cnm, bu resmen piyango..! Tavsiyelerin aklımın bir köşesinde. Teşekkürler.. :93:

Canım herkesin yapısı farklı, senin mesafeli duruşunda da hiçbir sorun yok. ayrıca sevgilin seni anlıyor bir de üstüne üstlük annem bizi kıskanıyor diyebiliyorsa bence hiiiç bu ilişkileri takma, mutlu ol:) daha ne isteyesin ki?

Back
X