Şu dünyaya bir daha gelsem asla evlenmem aslaaaaa30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Önce aday adayı bulman lazim bacim30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
İnsan böyle yıllarca bekleyince sanki işte oldu bu iş gibi geliyor.Bende işte bu diyeceğim insanı bekliyorum siye görüştüğüm beni seven ama sevemediğim insanları eledim hep
Ve bi gün evet o geldi yaşım 32 idi 9,5 ay içinde evlendik.ilk yıllar onu tanıdığım için şükrederek geçti çok iyiydik 2 yıl sonunda tartışmalar anlaşmazlıklar uyumsuLuklar ilgisizlikler (bu arada çoğu ailesinin eşimi benden çekmeye çalışması yüZünden oldu)
9 ay önce boşanmayla son buldu
Yani hayırlısını istemek lazım
32 de evlenip 35 te boşandım
Okdr büyük hayal kırıklığım var ki
Yıllarca işte bu diyeceğin adamı bekle oda senin imtihanın olsun!
Pişmanmıyım hayır yürümüyordu artık çünki!
ilk evliliğimde (aşk evliliği olmasına rağmen) afedersiniz ama .ok'a saplanan bir değişim olmuştu hayatımda, ikinci evliliğimde (yine aşk evliliği) çiçekler açan bir değişim oldu.. Kısacası o değişim tamamen şans bence30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evlendiğin kişiye göre değişiyor. Çok şükür ki benim kaynana/görümce derdim yok eşim ve ailesi yabancı olduğu için. Rahat insanlar yani. E haliyle ben de yıpranmadım evlilikte onlar yüzünden. Fakat evlilik sabır işi. Birbirinizin kusurlarını, hatalarını bazen görmezden gelmek gerekiyor. Kimse mükemmel değil sonuçta. Ayrıca sorumluluk, yardımlaşma ve iletişim çok önemli. Karşınızdaki insan ile oturup sorunlarınız üzerine konuşabilmeniz lazım. Olgunluk şart. Öyle sevgililik dönemindeki gibi küstüm konuşmayacağım olmuyor yani.30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
İkinci evliliği yapabilcek psikolojiye kaç yıl sonra sahip oldunuz ve insan geröekten bidaha sevebiliomu ya?ilk evliliğimde (aşk evliliği olmasına rağmen) afedersiniz ama .ok'a saplanan bir değişim olmuştu hayatımda, ikinci evliliğimde (yine aşk evliliği) çiçekler açan bir değişim oldu.. Kısacası o değişim tamamen şans benceBol şanslar diliyorum
İlk evliliğim uzun bir ilişki (9 yıl) sonucu olmuştu ve 1 yıl sürdü. Boşandıktan 1,5 yıl sonra şu anki eşimle ilişkim başladı 2 yıl sonra da evlendik.. Eşimin ilk evliliği.İkinci evliliği yapabilcek psikolojiye kaç yıl sonra sahip oldunuz ve insan geröekten bidaha sevebiliomu ya?
Eşinixinde mi 2.evliliği
Anlatırmısınız hikayenizi umut olsun bizlerede?
Şahsen benim evliliğim, gençliğimin en güzel zamanlarını aldı.İcimde bır yığın ukdelerle iç çekerek yaşamaya çalışıyorum.Gerci evliliğin bı suçu yok.Eşimin aldıkları diyeyim.30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evlilik beni özgürleştirdi, ailemin ve akrabalarımın hastalıklı bağlarından tamamen arındım. Hayatı sevdiğim adamla paylaşıyorum, yaşamak ve mutlu olmak için birlikte emek veriyoruz. Hiç pişman olmadım, önce birlikte yaşayıp sonra evlendik, ben 36 o 38 yaşındaydı, gençlik acemiliği ve üstünlük savaşları olmayınca ortaya güzel bir hayat çıktı, bin şükür30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorumBu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Yukarıda yazdığın gibiydi hayatımRahat bir aile evindeyseniz, babaniz kazaniyor ananiz pisiriyorsa bir el yagda bir el baldaysa cok degisim oluyor ama bu aslinda evlenmenin degil aileden ayrilisin, kendi ayaklarin ustunde durmanin sorumlulugu.
Önceden de yemek pisirmek, temizlik, fatura ödemek, bozulan seyi tamir ettirmek zorundaydim. Kendi evimde yasiyordum. Bu yuzden olumsuz cok degisim olmadi. Olumlu yönü cok fazla.
Dedigim gibi onceden ev idaresi, gecim gibi yüklerim olmasaydi evlilige bu ne yaaa diyebilirdim.
evet ama siz çalışmıyorsunuz, çocuğuunuz yok, isterseniz sabaha kadar bilgisyarda oyun oynayın..."Eş ailesi" beni yeni evli olduğum zamanlar zorlamıştı. Kultur ve yaşam farkı da vardı tabi zamanla eşim benim istediğim düzeyde ayarladı ilişkileri. 7 bucuk yılda böyle böyle bir çok şey oturdu.
Karşinizda sizinle geçinmeye gonlu olan ve sorunlari cözmeye istekli biri varsa sorun ciksa da duzeliyor istediğiniz gibi olunca dezavantajli bir hali de kalmıyor bence evliligin.
Evliligin insana agir sorumluluklar yukledigini de dusunmuyorum. Ayni evde yaşayan iki sevgili neyse oyuz işte. Genel olarak keyifli.
İşin icine "cocuk yapmak" girerse ona yorum yapamayacagim, cocugumuz yok. Bence evlilik degil de cocuk sorumluluğu ağır ve yipratici, en azindan benim gozlemledigim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?