Evlilik Şans işi mi?

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Kızlar merhaba,

5 yıldır görüştüğüm biri var ve benle evlenmek istiyor artık.Ben de onla evlenmek istiyorum ama sanki evliliğe uygun değilmişiz gibi geliyo.Bazı konularda hiç anlaşamıyoruz.Ayne evde yaşamaktan korkuyorum sanki onla. Bu konu hk.fikirleriniz nedir? Yani sizce ayne eve girince herşey daha mı kolaylaşıyor daha mı zorlaşıyor?

5 yıldır tanıdığın bir insan için kafanda hala soru işaretleri varsa aynı evi paylaşmanız pek de bir şeyi değiştirmeycektir..evlilik iki farklı yaradılıştaki insanın ,birbirilerine karşı duydukları güvenle alakalı...ve onlayken kendini ne kadar rahat hissediyorsun..hala içinde seni mutlu etmeyen,bu derece huzursuzluğa iten şeyler varsa hiç düşünme tabi..evlilik şans işi değildir ayrıca...kısmet işidir..Allah herkesin kısmeti yazmıştır mutlaka..hem bir söz vardır; Allah yolumuza kötü insanları çıkarıyor ki daha iyisiyle karşılaşalım,kıymetini bilelim diye...

bu kadar zaman sonra hala aklında soru işaretleri varsa bence evliliğe sıcak bakma .ben nikahta keramet var diyenlere asla katılmıyorumçünkü evlendikten sonra hiçkimse değişmez aksine dahada rahat olmaya baslar insanlar o yuzden tam emin olmadan bu kadar önemli bir karar verme canım .

canım evlilik için daha iyi olur düzelir gibi düşüncelerle başlanmamalı..hatta olumsuzlukları önüne koymalı insan..
sen anlaşamayacağın tarafları düzelir diye ümit etme...beklentiye girdiğin kadar hayal kırıklığı yaşarsın..
evlilik bu çocuk olacak aileler devreye girecek inan daha da güçleşir durumun...iyi düşün...

Canım tabiki soru işaretlerin olacak
Olmaması garip olurdu zaten...
Nica 10-15 yıllık evlilikler var...
hala soru işaretleri oluyor kafalarında
Sonuçta farklı yapı ve karekterde bir insanla
beraber yaşayacaksın gülüm...

Bir kağıt kalem al eline
Artılarını eksilerini yaz hayatınıza dair..
kararını ver...

Sonuçta biz tanımıyoruz sevgilini en ii sen bilirsin

tereddütün varsa kendini evliliğe hazır hissetmiyorsan bu kararı vermemelisin yani evlilik şans işi değil oturup iyice düşün

onun değişebileceğini aklınn ucundan bile geçirme..

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

canım özel değilse, ne açıdan korkuyorsun ve hangi konularda anlaşamıyorsunuz? eğer bunlar kişinin kendine özgü huylarıysa, birbirinize saygı göstererek aşabilirsiniz gibi geliyor; ama değilse, arkadaşların da söylediği gibi, kimsenin evlendikten sonra değişeceğini sanmıyorum hatta daha da yayılıyorlar bence :)

Sanki biraz evlilikten korkuyo gibiyim, biraz da anlaşıp anlaşamayacağımızdan,yapılarımız farklı sanki, ben yumuşak huylu biriyim duygusalım, o ise sinirli biri.

Back
X