Evlilik, soru işaretleri..

Bence tamam de ama kafanda tamam deyip bitirme. Bakalım de kendi kendine. Doğru düzgün vakit geçirin, ne oluyor bir bakın. Zamanla anlarsın olacak mı olmayacak mı...

Evli değilim ama bence iyi bir evlilik için kişi önce kendini çok iyi tanımalı ve ne istediğini bilmeli. Her insanın kafasında vardır belirli özellikler, şöyle olsun böyle olsun der ve öyle biriyle tanışınca da evlenir. Sanmıyorum ki kimse istediğinin tam zıttı özellikte biriyle evlensin. Buna rağmen mutsuz oluyorsa o insan kendisini mutlu edeceği özellikleri yanlış biliyor demektir ve bu yüzden yanlış bir seçim yapmıştır. Mutsuz olduğum bir iliskimde sevgilimin şikayet ettiğim tüm özelliklerinin zamanında şöyle olsun böyle olsun diye sıraladığım şeyler olduğunu fark ettim ve yanlış şeyler dilediğimi anladım. Önemli olan doğru dileği dilemek. Bu dediklerim temel karakter özellikleri için elbette. Karaktersizlik konunun dışındadır.

Teyzemlerle konuştum bir sure sonra aşk değil sevgi kalacak zaten diyorlar. Her zaman karşına çıkmaz böylesi bu devirde diyorlar. Bilmiyorum. Oyle kfam karisik ki gözlerim doluyor her dakika. Evlilik hiç aklımda yoktu. İliskim biteli 9 ay oldu daha . hala ona karşı bir şeyler var içimde. Hatta hiç azalmadi... Bilmiyorum.

Neden şans vermiyorsun, senin için fedakarlık yapıyorsa sana aşıksa ve çevredekiler seviyorsa bence şans ver;aşık olmazsan yine evlenme. Biraz uzun ama okumak istersen benim tanışma hikayem var, ben aşık olduğum adamdan ilk 3 yıl nefret ediyordum.Bir de şimdi bak, karasevdalıyım

Bilemiyorum yani şanstır evlilik.
Kavun degilki koklayip secesin
Kriterler çok güldürdü beni..
Eğer "o" adamsa kritere falan enerji harcamiyor beyin.
Beyin işlevini unutuyor zaten.
Annende olmaz dese babanda vermem dese niye diye dusunmuyorsun.
Aşkın tozu kör dedikleri bu olsa gerek

İnanır misin aklımda olan her özellik var neredeyse. Hep benimle arasında bir yaş farkı olsun derdim 6 yaş var . işi gücü hareketleri tavırları fiziği bile kafamdakiyle birebir örtüşüyor ama işte ....

Kriter aramaya kalkarsan sittin sene beklersin. Icin isindiysa ve huyuyla basa cikarim diyosan anca o zaman olur o is. Bazilari sirf ask evliligi veya mantik diyo ya ikisi de dengeli olmasi lazim bence. cok seveceksin ama yeri geldiginde vazgecebildigini de göstereceksin. Ne bileyim o kisi karsina ciktigi zaman hersey kendiliginden olusuveriyo zaten.

Son düzenleme:
Gorucu usulü evliliğe karşı değilim belki kim bilir ben de Gorucu usulü evlenirim ama Gorucu usulude olsa için de bir kipirti bir hoslanma olmasi gerek eğer hoslanma yoksa o evlilik yürümez.

Aynı şeyleri istemişiz. Benimde Allahım gönlüme göre verdi

Aklında kalbinde bi başkasının izleri varken sağlıklı yürümüyor bu işler canim benden söylemesi. ..

Hiç konuşmadığın adama birşey hissedemezsin zaten. Bence bi görüş, ailen de onay vermiş hem, görüşmek tamam evleniyoruz anlamına gelmez, kararını ona göre verirsin sonra.

Merhametli olması önemli bence, çocukları seviyor mu mesela, onlarla ilgileniyor oynuyorsa merhametli biridir.

Kendi kriterlerimi yazsam bir günümü alır o yüzden detaya inmiyorum, 28 yaşında hala bekar olmamın da başlıca sebebidir

ben böyle herkesin kefil olduğu insanların gercek yüzünün farklı olduğunu düşünürüm nedense
belki de kuruntudur bu bilmiyorum
sanki her şey zorlama ile yürümüş gibi sizin durumda
aileler istemiş aileler görüştürmüş
biraz can sıkıcı bir durum

Evlilik bence şans isi. Kriterler olusturup istedigin kadar secim yap. Bilemezsin karsindakiyle evlenince neler yasayacagini. Sansin varsa kocan iyi bir insan cikar mutlu mesut yasarsin.

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum .. Ne kadar uzun süre tanırsan tanı aynı evin içine girmeden anlaşılmıyor bazı şeyler .

aklinda, kalbinde eski iliskinin izlerini tasiyormussun daha biraz daha zamana ihtiyacin var. Eskisi icinden atmadan yeni bir insana duygusal anlamda zaten yakinlasamazsin. Ailende onayliyormus ilk etapta arkadasca, dostca tanimak icin bir sans verebilirsin. Az da olsa heyecan falan yokmu? Benim eski iliskimi unutmam tam olarak 1,5 yilimi almisti karsimda hickimse agiziyla kus tutsa yaranamazdi.

Şimdi ben direk düz mantık cevap vericem.
Ona dokunmak sende ne hissettirir.
İyi mi kötü mü ?
Biraz açık olacak özür dilerim ama o adamla aynı yatakta yattığın zaman bunu isteyerek yapabilecek misin onu düşün.
dokunabileceğin öpebileceğin birisiyse yani severek isteyerek ve içinden gelerek o zaman evlen zaten mantıken her şeyi tamam birisi anlattıklarına göre.

Benim tek keskem var. Tanistiktan sonraki 40 gunde evlilik karari aldim ve ne olur ne olmaz diye sureyi bir seneye yaydim. Pismanim. O aradaki sure uzayinca b.ka sardi aile iliskileri. Ha o donemin artisi da oldu. Borcsuz evlendik.

Esimi gordugumde "ben bununla sevgili olurum uzak durayim en iyisi is ortami sikinti olur uzerim bunu" demistim. Evlilik tarzim degildi. Nasil evlendigimi anlamadim. Iliski kismini gorunce anlamistim ama.

Aldigim en buyuk ders "her zaman burnunun dikine git slim" oldu. Pisman degilim. Sen ne istiyorsan onu yap.

Evleneceklere tavsiyem sudur, kv sorunu vs varsa evlenmeyin. (Sorunlu olan benim ailemdi ve esim cok zorluk cekti. Bizde ceken esim oldu. Uzuluyorum bazen onun icin, onu uzak tutmak icin ben de hirpalandim ama onun cektiginin yaninda hicti)
Sadece askla karin doymaz, caliskan adamlarla evlenin. Gecinmek icin esinin parasina ihtiyac duyan adamlarla evlenmeyin. (Yanlis anlasilma olmasin, calisana saygim sonsuz fakat esi calismadiginda kirayi zor karsilayacak biriyle evlenmenin anlami yok. Bunun calismadigi donemi, cocuk yapmasi vs var. Yani gerektiginde ikinci isi yapacak kadar caliskan adamlarla evlenin.) (Buralarin ikinci limoncusu olucam.)
Es ve aile kavramini ayirabilen adamlarla evlenin. Onceligin es olduğunu kavrayamayacak adamlarla evlenmeyin. Yani o aksam bi planiniz olmasa bile annenlere baska zaman gidelim dediginizde kavga cikarmayacak adamlarla evlenin, tabi siz de surat yapmayin boyle seylere.
Kesinlikle borcsuz evlenmeye bakin. Dugun takisina guvenerek kendinizi asmayin. Evlendikten sonra borc odememek = mis
Ask onemli. Her an sarilmak isteyebilecegin, her firsati sevismek icin firsat kollayacagin biri olsun.
Egitim ve kultur farki varsa takilma. Yeter ki karsi taraf da farki kapatmak istiyor olsun.

Evliligin saglikli oldugunu gosteren unsurlari bilmiyorum. Yukaridaki maddeler denebilir.

Yani bir adama baktiginda ask hissi varsa, bahsettigim ozellikler mevcutsa, icine sinmeyen bir seyler yoksa evlenebilirsin.

Benden izin cikti.

ceylinim burada başka bir konuda da yazmıştım şuan neresi olduğunu hatırlamıyorum ama ben de şuanki sevgilime ilk başlarda hiç ısınmamıştım. hatta bir ara fazla yılışık bile demiştim yani ama sonradan iyi ki bırakmamış peşimi dedim. gerçekten istediğim herşey var onda. sen de acele etme zamana yay derim. evlilik bu, bide öyle yaşın geçkin biri de değil ki koşa koşa evlenesin, o yüzden bekle biraZ kestirip atmadan ya da evet demeden önce.
hem bu arada eski sevgiline olan hislerini de tartarsın, buna da ısınırsın belki ya da temelli olmaz dersin ne olacağı belli olmaz. ama herşeye zaman lazım kuzum

tamam aşk bitecek yerini sevgi alacak ama aşksız olmaz bence, aşk bağlıyor insanı, toleranslı olmak aşkla oluyor aslında, sonra sevgiye dönüşmesi bile ilk başta midede uçan kelebeklerden.

romantizm yapmıyorum sırf aşkla hiç olmaz ama, aşksız olur demek yanlış bence. içinde hep uhde kalır insanın, olmaz, allah korusun sonra insanın aklı gözü başkasına bile kayar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…