Evlilik, soru işaretleri..

Evlenilecek adam bence en basta merhametli olmali ve cimri olmamali

Seninle diger insanlar arasinda (ailesi, akrabalari, arkadaslari vs) adaletli davranabilmeli dogruya dogru yanlisa yanlis diyebilmeli yanlisi yapan en sevdigi insan olsa bile (annesi, kankasi vs) evet yanlis diyebilmeli

Ve kadınlara saygısı olan bi insan olmalı misal kadınların çektikleri sıkıntılara, verdikleri emeklere, hamileliğinden doğumuna çocuk büyütmesine ev işlerine kadar bunlara katlanan kadın cinsine saygılı olmalı yanii mesela ne var bunda tek doğuran kadın sen misin kafasında bir adam değil de sanki dunyada tek doguran kadın senmişsin gibi düşünüp saygı duyan merhamet gösteren bir adam olmalı

Ama özetle MERHAMET ya merhametli olan adamların karılarına çocuklarınaa kötü davrandığını görmedim her şeyin başı gibi

Tereddüt ediyorsanız doğru Zaman değildir. Eş adayının sizi sevdiğinden, birey olarak size ve kendisine saygılı olduğundan, ahlaklı ve güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Ortak yaşama dair sorumluluklarda paylaşımcı olması, ortak hedefler, benzer kültürler, denk olabilecek bir eğitim seviyesi, güleryüzlü ve sorumluluk almayı seven biri olması da evliliği renkli kılacak kriterlerdir. Umarım Mutlu olursunuz.

Anladığım kadarıyla biri var hayatında canım bak bugün yaşadığım olayı anlatayım sana benim bir arkadaşım var benden büyük ama kardeş gibiyiz yaklaşık 10 yıldır evli..Ve kocasına aşık değil seviyorum iyi insan,iyi baba,iyi eş ama aşk yok sırf evden ailemden kurtulmak için evlendim diyor(zor bi bekarlık yaşadı) ama ona rağmen hep bir yarım eksik diyor..adam çok aşık ama o değil dünyanın en iyi insanı olsa bile o kalp bombardımanı heycan,tutku olmadan olmaz banada hep onu der aşıksan evlen der

Yandik o zaman (( boşa kürek çekiyorum

Ask ilk görüşte oluyor emin olun..
Yıllardır tanıdığım ve sadece 3 4 kere yüzünü görüp selamlastigim adama bi anda aşık oldum oda öyle çok ilginçti inanirmisjniz hala saskinim nasıl oldu diye. Nisanlim arabasından indi bana baktı o an oldu hersey. Gerçekten nasıl olduğunu anlatamam o gün bugün dur aşığım ve git gide daha çok aşık oldum bi kaç kere ayrıldım ama hep benm yüzümden di ben ayrıldım o yılmadi iyi ki yılmamis. Aradigin her özellik var sadece bi kaç tanesi dışında ondada haksızlık edemem kimse 4 4 luk değil 4 3 diyelim Bu bile harika.

Gel gelelim senin duruma bi kaç kere görüş hala bir şey yoksa devam ettirme her şeyi tam olmak zorunda evlenebilmen için sende hr şey tam ama aşk yok.
Ufacık bir kıvılcım bile yoksa hiç başlama o ise ayrıca herkesin dediğine bakma herkesin iyiliği kendine belki o adam dışardan bakınca iyidir ama kötü bir eş tir belki dışardan bakınca kötü iyi bir estir. Gene örnek veriyorum benm nisanlim çok öfkeli sinirli herkes korkar büyükleri annesi bile ağırdır olgundur ama bide bana sorun yanlız kalınca nasıldır

şu an sevgili bile değilken midende kelebeklerin uçuşmamasını kafana takmışsın ki konuyu açmışsın, yanlış anlama sakın sürekli gördüğüm bir üyesin mutlu olmanı dilerim ama içinin hoş olmadığı adamla her gece aynı yatağı paylaşacaksın. bunu yapabilecek misin. kestirip at demiyorum, ben ilk görüşte aşkçıyım ama zamanla tanıdıkça birbirine aşık olanları da gördüm. biraz zaman tanıyın birbirinize, belki keşfettikçe seveceksin. belki de sevmeyeceksin ama en kötü karar, kararsızlıktan iyidir. kötü bir evlilik yapmaktansa belki biraz zaman kaybın olur. umarım olmaz :) lütfen tanı, sonra acabaların olmasın.

1. Sevgi, saygi ve guven

2. Egitim durumunuz ayni derecede olsun

3. Ailesini cok iyi tani ve gercekten sirf kocamla evleniyorum deme, ailesiylede evleniyorsun

4. Borcu olmasin

5. yuzu gozu fizigi en son sirada, ilk once insan olsun, evliligin saglam olsun. Kasina gozune cok takilma hepsi gecici kisiligi kalicidir.

6. Acele Karar Verme, evlenmek icin evlenme :)

Bunlar benim tavsiyelerim

Henüz evli değilim aslında ama benimde eşimde aradığım kriterler şimdiden var. Mesela ailesine aşık olmicak, beni insanlara ezdirmicek kullandırmicak.mutlaka evlendikten sonra benimde onun ailesii olduğumu bilicek.Sinirli bir yapısı olsa dahi mutlaka vicdan sahibi olucak.Kızdım diyip arkasını dönüp yatıp günlerde burnumdan getirmek yerine kızdıktan sonra haklıda olsa vicdanı yüzünden üzüldüğümü düşünerek gönlümü almaya çalışmayıı bilicek.Kararlarımın ve isteklerimin tabiki hepsini doğru bulup onaylamasını bekleyemem ama en azından dinlicek ne istediğimi kulak vericek ve isteklerime saygılı olucak küçük görmicek.Beni başkalarının yanında asla küçük düşürmicek yemeklerim kötüyse yada bir ortamda bana kızdıysa bunu başkalarıyla paylaşmicak yada başkalarının yanında kızmicak kendini tutmasını susmasını başbaşa kalmayı beklemesini bilicek olgunlukta olucak.Maddi durum benim içinde çok önemli değil ama mutlaka çalışkan olucak.Öğlen 2lere kadar uyumicak haftasonları bile.Uyuşuk erkek iticiliği... Bunun dışında başka bişey yok sanırım.En azından olmazsa olmazlarım bunlar.Hayatımdaki insan hepsine uyuyor, fikirlerime saygı duyması hariç Ona mantıklı gelmiyorsa aklımdan geçen,direkt saçmaladığımı düşünüyor ama bu durumuda aşarız inşallah.Neleri aşmadıkki

Evlilik benim icin ask sevgi demek...
kotu giden bir gunun ardindan veya maddi acidan sıkıstigimiz durumlardan , kavgalardan , kv faktorunden , sulale karmasalarindan sonra o bunalim halinde bile kafami gogsune yasladigimdao benim yanimda olup bana deger verdiginde derdime ortak oldugunda binlerce kere sukrettigim adam. Iste evlilik dediginde aklina bu gelmeli sevmezsen olmaz .herseye ragmen ayni yastiga basini koydugunda sirf yanında diye huzurlu srvgi dolu olmazsan o evlilik yurumez... tipi bosver gecici huyu guzel olsun ama nolursa olsun icinde birazda olsa ask olsun

En onemlisi saglam karakter. Bence evlenecegin erkek merhametli olmali. Merhametli olan insan hem incitmez hem kimsenin incitmesine izin vermez. Incinmeyince uzulmezsin dolayisiyla. Herkesin bir erkekte aradigi ozellikler farkli ama mutlu olmak acisindan merhamet sart bence. Evlilikte en onemli sey de klasik sevgi saygi olmali. Evli degilim ama 5 seneyi gecmis bi iliskim var ve tek 1 gun acaba da demedim pisman da olmadim. Sebepler de bunlar.

Ne kadardır tanıyorsun Ceylinim? Çok tanımıyorsan biraz görüştükten sonra belki duygu da oluşur?

Ceylin bu eski sevgilinse kritere gerek yok, vazgeç derim
Yeni bi aday varsa zaten burdan yazılan 3-5 kriterle olmaz gözlemlemen şart zamana yay
Ondan sonracıma güven, sevgi, saygı diyeceğiz çok klişe olacak
Gözünü dört aç diyeyim ben sana

Bu bir his, adama bakıyorsun ve bu diyorsun
Kriter, seçmek, incelemek falan hepsi geride kalıyor
Burnunu sokuyorsun, bir daha da çıkaramıyorsun
Evlilikten aldığım en büyük ders, çok sevmeyeceksin, çok da özenmeyeceksin, hep küçük bir aralık olacak
Yaptığım işte yanılmadım, hayal kırıklığına uğramadım, onu seviyorum ama evlilik insan doğasına aykırı diyen müdürümün önünde saygıyla eğiliyorum bu aralar =))

evliliğin ne demek olduğunu aile olmanın anlamını bilen biri olmalı. en önemlisi gerçekten sevmelisin. sevgi olmadan sadece mantıkla evlilik yürümüyor.

Bence evleneceğin adamin aile hayatı düzgün olmalı. Geçmişte yaşadığı bunalımlar vs. Sıkıntıları varsa tercih edilmemelı. Bunalımlı sıkılgan biri ilişkiyi zora sokabilir. Mutlu olmasını bilen seni her halinde sevebilecek biri olmalı. Tabi sende onu her halinde seveceksin. Fazla anne baba akraba vs. Düşkünlüğü olmamalı. Dozunda yani. Ama annesini çok sevmeli. Annesini seven adam karısını çok sever diye düşünüyorum. Icine sinmeli. Birde bilgisayar telefon vs. Bagimliligi dozunda olmali. Yoksa gece yataga zor gelir. Diğer kriterler herkesin Dediği gibi. İşte çalışkan dürüst vs. Ama sen benim dediklerimi de dikkate al arkadaşım. Düşününce daha çok şey çıkardı ama şimdilik bunlar geldi aklıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…