Evlilik sözleşmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
hadi bakalım yorumları beklıyoruz..
evlılık sözlesmesıne nasıl bakıyorsunuz ..
kızlar oyle bırsey olamaz herşey ortakmı yoksa ,
mal ayrımımı:icecream::icecream:

Son düzenleyen: Moderatör:
aşk evliliği yapıcaksam valla zaten kafamda kuşlar uçuşuyodur kağıtlarda uçuşur ne sözleşmesi :1hug:
ama mantık evliliği yapıcaksam ozaman yaparız sözleşmemizi vereliniortak

Cık.Hoşlanmıyorum ben.

Evlendikten sonra alınan mallar zaten ortak oluyor yeni kanuna göre,öyle biliyorum yani..Önceden edinilen mallar için istenmesi de ilişkide büyük bir soru işaretine ve güvensizliğe sebep olur diye düşünüyorum
.

misa evi yazlığı arabası vs var,
bana diyor ki sözleşme yapıcaz ama öyle ancak evleniriz.
çok istiyorsam ve caymıyorsa kabul edebilirim.

nasılsa çocuk yapınca yine yarısı çocuğumun olacak böylece vasisi olarak faydalanabilecem

ayrıca ayrılmayı evlenmeden önce düşündüğü için evlenmeme sebebi sayarım.
hoş bir durum değil açıkçası.

ne ortaklığı...benim param benim param kocamın parası yine benim param...ben kadınım bir kere....
ya şaka bir yana evlilik zaten bir sözleşme her iki tarafa toplum içerisinde beraber yaşama hakkı tanıyan... isteyen keyfine göre istediği şartı koyar bu sözleşmeye...
beni şartlar pek bağlamadığı için bana ters bir durum.. bunu isteyen kendi küçük zekasıyla bana bedel biçmeye kalkışmıştır bana göre ve kendi ederini koymuştur ortaya...

Banada ters gelir. Nişanlım bana evlilik sözleşmesi teklif etse ilişkimi tekrar gözden geçiririm. Ayrılık ihtimali her evlilikte ilişkide vardır tabi ama seven insan bu ihtimali düşünemezki. Düşünse bile ilk aklına gelen malları ise o malları ile mutlu olsun. Benim malda mülkte gözüm olmaz bunu bile anlamamışsa ne evliliği...lmaz:

benım malım kocamın malımı aceba?..
dusunuyomda zor bı soru aslında..
ama yapmazdım heralde ama bana karsı davranıslarına bakardım..ve buna ozaman karar verırdım..

istemezdim bende ama benım ustumede bişeyler olmalı yanı azıcık

ıkimizin maddi açıdan seviyesi aynı olsada böyle bir sözleşmeye sonuna kadar karşıydık karşıyızda.Onun aileside birikim yapmış onun geleceği için ,benim ailemde.Öyle olmasa ne olur benim olan her şey eşimindir,eşimin olan her şeyde benim...Bunlara fırsat bile vermeden eşim bir çok şeyi üstüme kendi isteğiyle yaptı benim hiç ihtiyacım olmasa bile..Bu da insanın içinden gelen bir şey.Öte yandan Benım çok yakın bır arkadaşım bu sözleşmeyi yaptı.Ama kuşkuları içinde kalmasınmış.Madem içinde kuşkuların var o halde evlenmeyeceksin...Çok saçma ....

Son düzenleme:
çok saçma geliyor bana... yani en baştan sanki ayrılığa şartlanılmış gibi...yapmazdım... sözleşmeyi imzalamamı isteyen biriylede asla evlenmezdim...

eskiden zengin koca peşinde koşan kız vardı.
şimdi zengin kız peşinde koşan erkek müsveddeleri var. onlardan korunma adına ben sıcak bakıyorum.
çünkü kadın erkek gibi değil, kadının hep bir güvencesi olmalı. erkek gibi her yaşta maddi olarak başının çaresine bakamaz.

ama bunu bi erkek istese hoş değil.. biraz pozitif ayrımcılığa giriyo ama napalım.

insanların evlenirken "boşanma" ihtimalini düşünerek evlenmelerini onaylamıyorum
evet o ihtimal her zaman vardır ama o düşünceyle evleneceksen
hiç evlenme daha iyi

asla kabul etmem..
hayatta en nefret ettigim şey para muhabbeti yapmak..ne arkadaşlarımla ne de sevgilimle asla bunun muhabbetini yapmam..yapandan da hiç haz etmem..
3 kurusluk dünyanın para muhabbetini mı yapicam..

saçmalıktan ibaret.. onun neyi varsa benimdir. benim neyim varsa yine benimdir.. hepsi benim :hulya:

sözleşmeyi yaparkenki niyetine göre değişir. madem evlilik hayatı paylaşma ve ortaklıksa ayrılık söz konusu oluncada mal ayrımı eşit olmalı bunu esas alarak sözleşme yapılabilir. buzdolabı senin çamaşır makinesi benm die ayrım yapılacak değil ya kafamçokkarıştı al başına çal derim yenisini alırım . bi de bayanların bu şu vs benm üstüme olacak die tutturmalarına uyus oluyorum kendilerini onun yerine koysunlar söğüşlemeye kalkan bi kadın senin için ne kadar değerli olabilir ?????

..... 2 defa gönderilmiş......

Son düzenleme:
Benim kuzen de nisanda evlendi sözleşme imzaladı.
Ve ailemizde böyle bir abestliğe imza atan/atacak olan tek kişi sıfatına erdi...
Güvenmediğim biriyle evlilik...
Zaten saçma değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…