Evlilik stresi

Selam herkese
Evlilik stresi denen bu illetle nasıl mücadele ettiniz yada ediyosunuz?
Ailemden ayrılacagım için içim buruk , coronadan dolayı kimsenin vebalini almak istemddiğimiz için hayallerimizide iptal ettik.
Gecinebilir miyiz,birbirimize alışabilir miyiz endişeleri aldı beni.
Nikahım 1 ay sonra,hala tamamlanmayan şeyler var acaba hallolur mu endişesi derken kendimi hasta edecek boyuta geldim. Biraz rahatlamak ve keyif alabilmek istiyorum çokta mümkün olmuyor
Bunlari.dusunmen cok normal ywni bir hayata gecis yapacaksin aklin acabalarla.doludur.. sevgi ve saygiyla.her sey olur insallah tabii hemen degil ama zaman gectikxw evlilikte oturuyor. Tamamlanmayam ayrintilarin hicbir onemi yok olan olur olmayani da bosver evlendikten sonea hicbi onemi kalmiyor zaten

Nişanlıma olan guvensizliğe katılmıyorum ama diğer 2 etken çok doğru
Zaten böyle ezmelerinin sebebide bu
Azıcık ketum biri olsa bu kadar tepemize binemezdi.
O kücücük görümce herkesi parmağında oynatır benim nişanlımda saf beceremez öyle şeyleri
Burdan güvensizlik çıkartıyorum ama tabii yoruma açık mesajınız

Evliyim ama hiç öyle bir stres yaşamadim. Geçinebilecek miyiz? Birbirimize alisabilcek miyiz? gibi sorulari nikaha 1 ay kala değil evlilik karari vermeden önce düşünür insanlar normalde ama... 🙄
Ama öyle bir sey değil ki bence bu. Ayni evde yaşasan bile iş ciddiye binip son aşamasına gelince herkesi bir korku sarar acaba yanlis mi yaptım diye 🤷 flörtten sevgililige gecerken bile acaba yanlis kisi mi diye insan düşünüyor.

Bağınızı koparmayacaksınız ki ailenizle evlenince yani insan bir garip hissediyor tabiki ama çok abartılacak bir duygu durumu değil bu. Soru işaretleriniz her insanın aklının köşesinde olan ufak tefek acabalar şeklinde mı yoksa belli şeyler yaşandı evlenince nasıl olacak diye tedirgin olduğunuz ciddi meseleler mi var burası önemli? Yoksa evlilik bir kumar oyunu gibi nihayetinde bazı şeyleri de aynı evin içine girip birlikte yaşamadan anlamak zor. Soru işaretiniz ciddi ve fazla ise bu kısım üzerinde biraz daha düşünün.
Ben normaldede acayip kuruntuluyum herseyin en kötüsünü düşünür onuda bi guzel üstüme cekerim . Biraz psikolojik olarak zayıfladığım bi dönemdeyim sanırım hersey üst üste geldi

HAyır ama herkes sunu diyor evlenince adamların gerçek yüzü çıkıyor bi arada oturmak oyle cafede oturmaya benzemez vs vs
Evlenince adamlarin gercek yuzu cikmiyor , kadinlar sadece evlenmek amaciyla yaklastiklari icin erkeklerin kotu taraflarini gormezden geliyor , o an umursamıyor, ben bunu degistiririm diyor vs vs
Hicbir insan ( eger sosyopat degilse ) evlenince bukalemun gibi karakter degistirmez
İyice tanimadiginizi düşünüyorsanız nisanlinizi dugunu erteleyin , icinizde en ufak bir suphe varsa evlenmeyin

HAyır ama herkes sunu diyor evlenince adamların gerçek yüzü çıkıyor bi arada oturmak oyle cafede oturmaya benzemez vs vs
Burada şans denen faktör devreye giriyor. Üç yıllık evliyim eşimin bazı hareketlerini tanışma flört dönemimizde hiç hayal etmezdim 😅 bazen canımı çok sıksa da kimin hayatı mükemmel ki diyip olumlu şeylere odaklanıp hayata devam ediyoruz işte.

Ama öyle bir sey değil ki bence bu. Ayni evde yaşasan bile iş ciddiye binip son aşamasına gelince herkesi bir korku sarar acaba yanlis mi yaptım diye 🤷 flörtten sevgililige gecerken bile acaba yanlis kisi mi diye insan düşünüyor.
Yani örneğin ben iş değiştirirkendr bu süreci yasarım terfi aldığımdada sonucta yeni bi hayat bu ister isteörz aklımdan geciyor

Evlenince adamlarin gercek yuzu cikmiyor , kadinlar sadece evlenmek amaciyla yaklastiklari icin erkeklerin kotu taraflarini gormezden geliyor , o an umursamıyor, ben bunu degistiririm diyor vs vs
Hicbir insan ( eger sosyopat degilse ) evlenince bukalemun gibi karakter degistirmez
İyice tanimadiginizi düşünüyorsanız nisanlinizi dugunu erteleyin , icinizde en ufak bir suphe varsa evlenmeyin
O halde evlenmemem gerekir bir sürü şey dusunuyorum gerceklik payı olan olmayan

Yani örneğin ben iş değiştirirkendr bu süreci yasarım terfi aldığımdada sonucta yeni bi hayat bu ister isteörz aklımdan geciyor
Tamam o zaman bu hisler normal ama abartıp kendi kendini yeme vallahi yazık. Ortada somut bir gerekçe yoksa kötü düşünüp kendini mahvetme.

Ben normaldede acayip kuruntuluyum herseyin en kötüsünü düşünür onuda bi guzel üstüme cekerim . Biraz psikolojik olarak zayıfladığım bi dönemdeyim sanırım hersey üst üste geldi
Fazlasıyla kuruntulu olmak evlilikte daha çok yorar sizi, daha erken yıpranmaya başlarsınız çünkü tek kendinizden sorumlu olmuyorsunuz evlenince farklı sorumluluklar da yükleniyor kuruntulu bir insansanız 1 ken 1000 olabilir olaylar. Dilerseniz evlilik öncesi bir terapi alarak zihninizi rahatlatmayı kuruntudan uzak durmayı öğrenin faydası olacaktır.

Burada şans denen faktör devreye giriyor. Üç yıllık evliyim eşimin bazı hareketlerini tanışma flört dönemimizde hiç hayal etmezdim 😅 bazen canımı çok sıksa da kimin hayatı mükemmel ki diyip olumlu şeylere odaklanıp hayata devam ediyoruz işte.
Yani benimde mottom bu
Ama baba evini bırakmak zor olsa gerek

Fazlasıyla kuruntulu olmak evlilikte daha çok yorar sizi, daha erken yıpranmaya başlarsınız çünkü tek kendinizden sorumlu olmuyorsunuz evlenince farklı sorumluluklar da yükleniyor kuruntulu bir insansanız 1 ken 1000 olabilir olaylar. Dilerseniz evlilik öncesi bir terapi alarak zihninizi rahatlatmayı kuruntudan uzak durmayı öğrenin faydası olacaktır.
Evet almak istiyorum aslında bireysrl mi almam doğru olur nişanlımla mı sizce

Geçineceğinizden emin olmadığınız insanla evlenmeyin. Tereddüt varsa bu tereddütü tetikleyen bir unsur vardır.

İçimde kalan seyler olacak ondan böyleyim
İçinizde kalan canınız, ve canınız gibi sevdiğiniz canlarınızı tehlikeye atmamış olmanın ferahlığı olacak ise varsın gerisi (düğün dernek) içinizde kalsın.

Ama doğru kişi olduğundan emin olmadan acele karar vermek doğru değil.

Ben okul için de ailemden çok ayrı kaldığım için bana öyle aileden ayrılık stresi olmamıştı hiç. İnsan eşine de tam olarak güvenmeden içine sinmeden evlilik yoluna girmez zaten diye düşünüyorum.

Anlaşacak mıyız tereddüdü neyden kaynaklanıyor özel değilse.
Yani mesela bu sitede bdv bölümünü okuyup okuyup evlilikten korkuyorsan boşver dicem ama daha somut gerekçelerin varsa?
Bende dili çok uzun asırı konuşan ve herseye karısan bi kv görümce ikilisi varda

Back
X