- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
Nisanlim zaten bu konu hakkinda babasiyla tartisti adam nuh diyor peygamber demiyor kotu niyetle yapmamis erkek tarafi yapar diye gitmis direk tutmus gunduz olmasinin sebebide uzaktan gelecek akrabalarinin rahatca eve donebilmesiymis vs bunun gibi seyleri soyleyip duruyor. Daha henuz o kadar yuz goz olmadi ailelerde olucak diye korkuyoruz bu konu kapanmis degil cunku bizim tarafta.
5 senelik iliski diyip duruyorsun 5 senede 3 lira kenari koyamamis mi sevgilin. Ucuz olurdu ama kendi istediginiz tarihte tutardiniz en azindan. Ailelerden dugun bilmrm ne bekleyince haliyle kafasina göre hareket etmeler oluyor.
Erkek arkadaşın ne diyor?
Ya ben bu aileleri anlamıyorum gerçekten..
Siz çok çok haklısınız bence. Oğluna dahi sormaz mı insan.. Çok mu kapora vermiş iptal etme gibi bir seçenek var mı?Babasıyla tartıştı pek faydası olmadı simdi iki taraf inada biner diyede sessiz kalıyor. Gerginlikten ve sözün bozulmasından korkuyor. Ben denedim ikna edemedim modunda şimdi benim ailem giriyor araya.
Babasıyla tartıştı pek faydası olmadı simdi iki taraf inada biner diyede sessiz kalıyor. Gerginlikten ve sözün bozulmasından korkuyor. Ben denedim ikna edemedim modunda şimdi benim ailem giriyor araya.
sadece nikah yapın gecin gidin. amannn dügün dühün dükünEvet oyle surekli ben fabrikatör degilim diyor ogluna tamam cok mukemmel bir dugun olsun istemiyoruz ama danismadan sormadan yapmakta terbiyesizlik benim babam nisani salonda yapiyor ve kat kat iyi bir yer nisanim daha gosterisli dugun biraz daha hafif kalicak gibi onun yaninda
Şimdi evlendiğimiz zaman ben 28 eşim 30du. Ben 22de okulu bitirip çalışmaya başladım. Nikahı erken yapıp tazminatı aldım 2012de. 10bin gibi bir rakam. Eşim arabasını satmıştı ve birikimi vardı. Hiç kimseden kuruş almadık.Koyamadi 5 senedir calisiyor mu dedim ben 5 senedir iliskimiz var dedim bunun okulu askerligi bunun icinde ordan konusmak kadar basit degil o isler.
Nisanlinin tavri onemli burda? Ailesinin hatasinin arkasinda durup bir de uste cikiyorsa iyice dusun derim evlilik yoluna girmeden..Evet oyle surekli ben fabrikatör degilim diyor ogluna tamam cok mukemmel bir dugun olsun istemiyoruz ama danismadan sormadan yapmakta terbiyesizlik benim babam nisani salonda yapiyor ve kat kat iyi bir yer nisanim daha gosterisli dugun biraz daha hafif kalicak gibi onun yaninda
Şimdi evlendiğimiz zaman ben 28 eşim 30du. Ben 22de okulu bitirip çalışmaya başladım. Nikahı erken yapıp tazminatı aldım 2012de. 10bin gibi bir rakam. Eşim arabasını satmıştı ve birikimi vardı. Hiç kimseden kuruş almadık.
Ortalama 23te okul bitse. 24te sevgilin askerden gelmiş olsa. Her ay kenara biraz para koysa idiniz her ikiniz kendi düğününüzü kendiniz yapar, kimsenin nazını çekmezdiniz. Nikah yapın evlenin o zaman en iyisi...
Ailenizi dinler mi peki bu adam?
Siz çok çok haklısınız bence. Oğluna dahi sormaz mı insan.. Çok mu kapora vermiş iptal etme gibi bir seçenek var mı?
Bak işte geç kalmışsınız birikim yapmak için. Ha demiyorum ki kp haklı. Size sormadan düğün günü alması mantıklı bir davranış değil. Ama sizin kenarda 3 kuruş paranız olsa idi kimsenin ağız kokusunu çekmezdiniz. Siz çalışıyor musunuz peki?Nisanlimin ne zaman mezun oldugunu ne zaman işe girdiğıni biliyor musunuz ? Kendi hayatinıza gore bir hesap yapmanız çok saçma benim nişanlım 1.5 senedir çalışıyor ondan once askerlik yapti ondan oncede zaten okulu yeni bitmisti ki bunlarin arasinda o kadar zamanda yok 3 ay arayla yapti her seyi gördügun gibi pek senin hesabina uymadi. Ha diyeceksinki 1 bucuk senede niye birikim yapmadi nisanlim farkli bir sehirde calisiyor tek basina bir evde haliyle o kadar birikim yapamadı.
cahil insan heryerde cahil işte ve cahil insanlar acayip sinsi ve kurnaz olurlar. Sen kimsesiz değilsin aileni sakın ezdirme. Zaten buna beraber karar vereceğinizi önceden konuşmanıza lüzum yokki bu zaten haberleşerek yapılacak bişeydir. Kayınpeder iptal etsin herşeyi. Bir kere dediklerinş yaparsan çorap söküğü gibi gelir üstelik bu basit bişeyde değil. Asla evnlenmezdim aşkımdan ölsem dahi kabul etmezdim. Hemde evleneceğin adamı bu yönüylede tanımış olursun sana ve ailene ne kadar saygı duyduğunu. Gerçekten çok ilginçmiş. Sen napıcan bu aileyle uzak otrun bari sakın yakınlarında oturma. Mesafeli ol mümkünse. En sevmediğim şeydir böyle saygısızlıklar. Oldu olacak kına gecesinede o karar versin hatta kına gündüzü yapsın kına yerine de leblebi tozu dağıtır
Bak işte geç kalmışsınız birikim yapmak için. Ha demiyorum ki kp haklı. Size sormadan düğün günü alması mantıklı bir davranış değil. Ama sizin kenarda 3 kuruş paranız olsa idi kimsenin ağız kokusunu çekmezdiniz. Siz çalışıyor musunuz peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?