• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sürecindeki sorunlar :(

O zaman sevgilin de hata kusura bakma.
Ailelerin farklı olduğu belli.
Bunu anlatmayarak büyük hata yapmış.
Şimdi bunu telafi edeceğine seni ezdirmeye devam ediyor.
Bak kardeşim hiç bir aile birbirine uyum sağlamak zorunda değil,saygı duyulsa yeter.
Ama onlar hem saygısız hem de terbiyesiz!

bence zaten insanlar çocukluk aşkıyla evlenmemeli, adı üstünden çocuksun muhakeme yeteneğin ne kadar gelişmiş olabilir ki, aradaki aşk mı sevgi mi alışkanlık mı o bile net olamaz

Daha samimi olayım derken 7 göbeğe küfretmesin bu adam? Nasıl bir samimiyet anlayışı?
Aileyle bu derece zıtsanız olmaz bence...
aynem öyle birde diyormuş ki annesi benim kine o kızla evlenıcen ya bız sana onu ezdırmeyız .
Lafa bakarmısın yaa bende dedım kı merak etme onlara ezmekten sana fırsat vermezler zaten dedım

Böyle samimiyet anlayışı olan adamla altli ustlu oturdugun zanan kapimi kapatirim gorusmem deme Şansın yok aileden herhangi birininde rahatsiz olmadiginida varsayarsak adam gelir çöker karabasan gibi mesafeli olacaksa nisanlin dene ana her dediklerine tamam diyecek yapidaysa kaç güzelim dayanamazsin sonra birgun iki gün degil bir ömür gecireceksin iyi düşün

O zaman sevgilin de hata kusura bakma.
Ailelerin farklı olduğu belli.
Bunu anlatmayarak büyük hata yapmış.
Şimdi bunu telafi edeceğine seni ezdirmeye devam ediyor.
Bak kardeşim hiç bir aile birbirine uyum sağlamak zorunda değil,saygı duyulsa yeter.
Ama onlar hem saygısız hem de terbiyesiz!
Gerçekten katılıyorum ve kendımden utanıyorum nasıl böle seyler duyduğum halde nırsey demedım dıye. Hazmedemıyorum kaldıramıyorum ustelık ne dedımkı ben ona demıs adam bunu duyunca ıyıce dellendım. Bırde annesı dıyormuskı bız sana o kızı ezdırtmeyız dıyormus bızımkıne...
Ben de dedımkı merak etme onlar ezmekten sana fırsat vermezler oyuzden ole demıslerdır dedım. Hala bana benım aılem canı degıl cahıl degıl dıyor. Aklımı oynatıcam anlamıyor benii

6 ay verenler fazla iyi niyetli nişan yüzüğü takıldığı an dananın kuyruğu kopar bu ilişkide..

Böyle samimiyet anlayışı olan adamla altli ustlu oturdugun zanan kapimi kapatirim gorusmem deme Şansın yok aileden herhangi birininde rahatsiz olmadiginida varsayarsak adam gelir çöker karabasan gibi mesafeli olacaksa nisanlin dene ana her dediklerine tamam diyecek yapidaysa kaç güzelim dayanamazsin sonra birgun iki gün degil bir ömür gecireceksin iyi düşün
haklısın :(

aynem öyle birde diyormuş ki annesi benim kine o kızla evlenıcen ya bız sana onu ezdırmeyız .
Lafa bakarmısın yaa bende dedım kı merak etme onlara ezmekten sana fırsat vermezler zaten dedım
anlayışları öyle demek ki, kaba saba ve bunu normal gören insanlar.
kaynananın da gelir gelmez ütü yaptırması falan çok ilginç.
benim baba tarafım böyle biraz, gelini hizmetçi olarak gören ve insanlarla dalga geçmeyi, espri yaptım diye hakaret etmeyi normal gören tipler.

Yanlış anlamayın da anlamıyorum...
8 sene çıkmışsınız maşallah.
Hiç mi aile farklarınızdan haberiniz yoktu.
Sevgilin ailesine uyduğu sürece çok daha büyük sorunlar çıkar.
Onun ailesi kapalı diye senin uzun kollu giyinmene en başta sevgilinin karşı çıkması gerekirdi. Seni açık sevdi di mi? Şimdi kolunu kapatmak ne demek?
Evlerine gidip ütü yapmayı nasıl kabullendin,sevgilin nasıl göz yumdu buna?
Sıkıntılar bağıra bağıra geliyor kusura bakma ama sen de sevgilin de müdahale etmiyorsunuz hiç?
"Şişko teyzen" muhabbetine hiç girmicem,o zaman konu iyice uzayacak çünkü.
Nereden tutsam elimde kaldı...
Bu yoruma katılıyorum. Demekki işler hafiften ciddileşmeye başlayınca aileleri tanımak gerekiyormuş. konu sahibi belki daha sık görüşseydi daha erken anlayacaktı durumu.

-şimdi bile sizi düşündüren cümleler evlenince yüzünüze tokat gibi çarpacak
aşk sevgi hepsi biter geçer...
peki ya size bırakılan kötü hatıralar ,ağır tranvalar
beence arkanıza bile bakmadan kaçın...
kültür farklılığı çok başka bişey çünkü..
ya git gide sizde öyle olacaksınız yada kocanızla bir ömür kavga-dövüş

Bu yoruma katılıyorum. Demekki işler hafiften ciddileşmeye başlayınca aileleri tanımak gerekiyormuş. konu sahibi belki daha sık görüşseydi daha erken anlayacaktı durumu.
evet gerçekten doğru soluyorsunuz keşke gıdıp gelseydim daha onceden

aile yaşantısı evlilik hayatında çok önemli canım onlar sana sen onlara uymazsan tamamen abdest yarışı içinde rezil olan bir hayat oluşur..22 yaşındasın çok küçüksün ama bunca yılına lanet edersin..anlaşıldı ki kayın aile adayın oğullarına hanım değil eski bir zihniyetle kendilerine hizmetçi almayı planlıyolar..bir de çalışıyosan deme kayiflerine artı yiyecekleri para olacak..altlı üstlü evden kasıtta kendi evini temizlemeden yukarı çıkıp orayı temizleyecen yemek yapacan misafir geldi mi ortada dönecen kaynana kılını kıpırdatmayacak..o müsaade ederse kendi evini temizleyecen..bu duruma ses çıkarmıyorsa erkek arkadaşın ohoooo onlar yüzünden çok canın yanacak ben sana diyim ...

İste bu yuzden iliskinin adi konur konmaz kartlar acilmali...

Kosullar uygunsa ciddi iliski boyutuna gecilmeli...

Aksi halde taraflardan biri birbirlerine uygun olmadiklarini bile bile karsi tarafin yillarini gasp etmis olur...

Sizdeki durum bu mesela...

Erkek arkadasiniz ailesini de sizi de taniyordu onlarin adetlerine uyamayacaginizi basindan beri biliyordu...

Ailesinden vazgecek degil ya onca yilinizi verdikten sonra sartlarina razi olursunuz diye sizi kandirmis resmen...

Yaptigina baska bir ad koymak mumkun degil...

Size olan sevgisini ve yillarinizi kullanarak sizin ailesinin kosullarina uymanizi bekliyor...

Aksini soylese de siz ailesiyle arasina mesafe koyacagina inansaniz da bos...

Cunku onlar size kotu davranmak ya da sizi istemedikleri icin degil mizaclari boyle oldugu icin bu sekilde hareket ediyorlar ve karakterler degismez...

Zor gunler bekliyor sizi, umari saglikli dusunebilirsiniz...

Ya inanın en kötüsüde bu bunların hepsını bılıyorum gıdemıyorum bırturlu benı anlamaması benı çıldırtıyor . bende kendımı anlatıp gıtmek ıstıyorum. neden se bu cabamda onu anlamış degılım

çok doğru güzel anılar unutulur, baş köşeye kötü anılar oturur ve peşini bırakmaz
üstelik daha bişey yaşamamışsında coming soon demiş ilişkin sana sadece, mesajı al işte

İste bu yuzden iliskinin adi konur konmaz kartlar acilmali...

Kosullar uygunsa ciddi iliski boyutuna gecilmeli...

Aksi halde taraflardan biri birbirlerine uygun olmadiklarini bile bile karsi tarafin yillarini gasp etmis olur...

Sizdeki durum bu mesela...

Erkek arkadasiniz ailesini de sizi de taniyordu onlarin adetlerine uyamayacaginizi basindan beri biliyordu...

Ailesinden vazgecek degil ya onca yilinizi verdikten sonra sartlarina razi olursunuz diye sizi kandirmis resmen...

Yaptigina baska bir ad koymak mumkun degil...

Size olan sevgisini ve yillarinizi kullanarak sizin ailesinin kosullarina uymanizi bekliyor...

Aksini soylese de siz ailesiyle arasina mesafe koyacagina inansaniz da bos...

Cunku onlar size kotu davranmak ya da sizi istemedikleri icin degil mizaclari boyle oldugu icin bu sekilde hareket ediyorlar ve karakterler degismez...

Zor gunler bekliyor sizi, umari saglikli dusunebilirsiniz...
çeok teşekkürler yorumunuz ıcın. Az kaldı zaten sağlıklı kararı ayrılıkla verıcem sanırım.

Back
X