• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sürecindeki sorunlar :(

Böyle samimiyet anlayışı olan adamla altli ustlu oturdugun zanan kapimi kapatirim gorusmem deme Şansın yok aileden herhangi birininde rahatsiz olmadiginida varsayarsak adam gelir çöker karabasan gibi mesafeli olacaksa nisanlin dene ana her dediklerine tamam diyecek yapidaysa kaç güzelim dayanamazsin sonra birgun iki gün degil bir ömür gecireceksin iyi düşün
o yapıda mı emın degılım ama bu sekılde buyudugu ıcın degıldır.

aile yaşantısı evlilik hayatında çok önemli canım onlar sana sen onlara uymazsan tamamen abdest yarışı içinde rezil olan bir hayat oluşur..22 yaşındasın çok küçüksün ama bunca yılına lanet edersin..anlaşıldı ki kayın aile adayın oğullarına hanım değil eski bir zihniyetle kendilerine hizmetçi almayı planlıyolar..bir de çalışıyosan deme kayiflerine artı yiyecekleri para olacak..altlı üstlü evden kasıtta kendi evini temizlemeden yukarı çıkıp orayı temizleyecen yemek yapacan misafir geldi mi ortada dönecen kaynana kılını kıpırdatmayacak..o müsaade ederse kendi evini temizleyecen..bu duruma ses çıkarmıyorsa erkek arkadaşın ohoooo onlar yüzünden çok canın yanacak ben sana diyim ...

Haklısınız zaten altlı ustlu oturmuycaz da yınede sureklı gıdılıp gelinecek ınanın daha sımdıden onları görmek bıle ıstemıyorum tuylerım urperıyor.

En azından gerçek yüzlerini azda olsa gösterirlerdi. Bence sözlünle otur ciddi ciddi konuş, belki anlayış gösterir.
Kac kez konuştum daha dun bu konuda kavga ettık oda anlamıyor benı anlam veremiyor ne yapıyor kı benım ailem sana dıyor sen bence bnden sıkıldın gıtmek ıstıyorsun benı ortada bırakıyorsun dıyor o da ole bır düşüncede kafasında yazıyor ve benı anlamıyor cnku aılesı bole. Hatta benım aılem anlayışsın ama ben sevıyorum aılemı demıstı.

Haklısınız zaten altlı ustlu oturmuycaz da yınede sureklı gıdılıp gelinecek ınanın daha sımdıden onları görmek bıle ıstemıyorum tuylerım urperıyor.
sürekli gidilip gelincek anlaşmasını yaptıysan işin zor erkek arkadaşının evliliği idrak edip yaşayabileceğine kanaat getiriyosan gir bu işe derim ben sana ..ya da şöyle yapalım sen geçmişten bugüne tarayarak aile apartmanında yada altlı üstlü oturup ya da ailesine çok düşkün koca konularını oku bi fikrin olur han i tam olarak ifade edemiyo olabilirz....yani bile bile ateşe atma kendini çok uzun zamandır birliktesin tamam dile kolay ama yinede......neyse sen konulara bak canım.

yahu neden savaşasın ya, aile onun ailesi demekki karşı çıkmaya gücüde yok, evlenmeye mi gidiyoruz harbe mi deseydin. İlişkide mücadele olmamalı kendiliğinden akıcı olmalı, mücadele olursa evlenip, bir kaç sene sonra birbirinizden nefret eden bir çift haline gelirsiniz
sorunlar olmaz mı ilişkilerde tabii ki olur onun için mücadele de olurda, ama sizin hikaye fazla üst perdeden, akıntıya kürek çekersin anca

Bu kadar güzel anlatılamazdı sanırım teşekkürler. Kafamdakı düşünceler dahada aydınlığa çıkıyor sayenızde zaten bakıyorumkı eskısı gıbı asık da degılım aıleler tanıştıktan sonra en ufacık bır seyı buyutuyorum bole bırısı degıldım.

sürekli gidilip gelincek anlaşmasını yaptıysan işin zor erkek arkadaşının evliliği idrak edip yaşayabileceğine kanaat getiriyosan gir bu işe derim ben sana ..ya da şöyle yapalım sen geçmişten bugüne tarayarak aile apartmanında yada altlı üstlü oturup ya da ailesine çok düşkün koca konularını oku bi fikrin olur han i tam olarak ifade edemiyo olabilirz....yani bile bile ateşe atma kendini çok uzun zamandır birliktesin tamam dile kolay ama yinede......neyse sen konulara bak canım.

Tesekkurler canım en güzel ornek ablam kayınvaldesıyle altlıustlu oturuyor fakat o mutlu cunku annesı gıbı kadın lokum gıbı hıcbırseylerıne karışmaz ablam ısten gelır uğramaz bıle keyfı olursa ben geldım der çıkar evıne hep kocası çocuğuyla evde kadın hıvbırsey demiyor ben karışmam onlar mutlu olsunda dıyor. bu sekılde acık goruslu fıkırlerı on goruslu aıle olması lazım ozaman belkı. Ama ona rağmen ablam mutluyumda yenı bır ev alıcam uzak orada oturmak ıstıyorum daha özel hayatımız olur dusuncesınde o bıle. Ben bu kadınla asla yapamam bunu bıloyorum ama nereye gıdıyorum hala bılmıyorum

Kac kez konuştum daha dun bu konuda kavga ettık oda anlamıyor benı anlam veremiyor ne yapıyor kı benım ailem sana dıyor sen bence bnden sıkıldın gıtmek ıstıyorsun benı ortada bırakıyorsun dıyor o da ole bır düşüncede kafasında yazıyor ve benı anlamıyor cnku aılesı bole. Hatta benım aılem anlayışsın ama ben sevıyorum aılemı demıstı.
Zor bir durum canım :/
Belli ki seviyor seni ama bunu biraz iştirak edebilmeli. Şimdiden kafasında böyle çizdiyse ona doğruyu anlatmak çok zor olur.

sonunuz baştan belli canım ki sen de bunları görebilecek kapasitedesin. daha evlenmeden kadın ütüsünü bilmem nesini yaptırmaya başlamış yuh artık hizmetçi arıyor bence kendine, mutsuz eder bunlar seni bence evlilik konusuna hiç girme, girersen de evini kesinlikle onlara yakın tutma.

Zor bir durum canım :/
Belli ki seviyor seni ama bunu biraz iştirak edebilmeli. Şimdiden kafasında böyle çizdiyse ona doğruyu anlatmak çok zor olur.
Anlatamıyorum ıste. :( cok sevıyor benı bunu goruyorum ama benım durumumdacok kotu bır durum bunu anlamıyor sadace benı bırakma bana acı dıyor. Aılem bole degsıtıremem dıyor. Hıcbır fedekarlık yapmıyorsun senın ablamla abın de benı ıstemıyor ama ben onlarla ıyı olma cabasındayım sen benı bırakma cabasındasın dıyor :(

Merhaba Kızlar
Kısaca bir özet geçeyim size önce. Ben 22 yaşındayım ve 8 senelik bir ilişkim var çocukluk aşkı diyelim çok güzel gidiyor fakat bizim aile yapılarımız çok farklı onun ailesi dinine çok düşkün ve bu benim hoşuma gidiyordu.Sonuçta dininine düşkün birileri ne kadar kötü huylu olabilir ki ? diye düşünüyordum.
Neyse benim ailemde dinine bağlıdır fakat çok karışılmaz giyimimize veya gezmemize,
Bir farklı olmalarının durumuda var onun ailesi çok kaba sevgisini dışa vuramayan bir aile,
Ben en çok buna alışamıyorum.
Ben de canım kızım, bebegım dıye buyudum bırazda en küçük kız, olduğum için daha da üstüme düştüler.
Biraz da duygusalım.
3 ay öncesine artık tanıstaralım aılelerı dedık. Tanıstılar babamı gecen sene kaybettıgım ıcın abımler vardı annem ablam.
Abım evlenegım cocugu begenmıstı daha oncesınden.
Fakat ailesini hiç beğenmediler. Babasının kaba sözleri ve dalga geçermişçesine konuşmaları, Benim ayıp olmasın onlara karsı diye yaz günü uzun kollu giyişim bizimkileri çok rahatsız etti. Bunun dışında onlarda bizden memnun kalmadılar benim başımın açık olması ve annemin teyzemin de başları açık olması onların hoşuna gitmedi. Hayırlısı olsun dedi, her iki tarafta araya ramazan girdi. Haftaya biz gideceğiz, iadeye ziyarete.
Bu süreçte de ben erkek arkadaşımla kavgalar eder olduk. İftara gittiğim bir gün annesine sordu erkek arkadaşım. Biz nerede oturacağız evlenince diye. Annesi de bilmiyorum ama altlı üstlü bir apartman olsun dedi. Onlarda gelecek peşimizden. Neden diye sorduğunda. 'Ben sizin giriş çıkış saatlerinizi nereden bileceğim ki ' dedi ??? Şok oldum bunu duyunca çok soğudum o an. zaten daha gelinleri olmadan bana gittiğim gün ütü yaptırdı seni bekledim gelicen de yapıcan dedi bana. Bir şey söylemedim sustum.

Geçenlerde de babasını aradım benim kinin zoruyla adam bana kaba kaba konuşuyor gelsene burada kömürler taşınacak niye gelmiyorsun ? Kimler gelecek şişko teyzen mi geliyor bilmem ne ? Ben kimseden duymadım bu konuşmaları. O gece erkek arkadaşıma dedim ki benim hiçbir hevesim kalmadı söz nişandan, sanırım bitirmek istiyorum ben, senin ailenin istediği gibi biri değilim olamam da . Arada kalan hep sen olacaksın ben evlendikten sonra gitmek istemem oraya dedim.. Oda nasıl bu kadar hemen vazgeçebiliyorsun yapma ne olur diye yalvardı tamam dedim bir daha deneyelim. Dun aksamda babasıyla konuşmuş' kırılmış kız ne dedin ki sen o ole bir aile de büyümedi alışkın değil' demiş. Babası da ben ne dedim ki onunla samımı olmak için konuştum ole ' demiş. Aramasın o zaman rahatsız oluyorsa bir daha demiş. Ne yapıcam bilmiyorum kafayı yiyeceğim ben bole bir aile de yapamam sürekli baskı ve kabalar. Ama diğer yandan, konuştuğum çocuk bole değil ama ailesine çok düşkün onlara gider geliriz sürekli diyor.
Bana yardım edin :(
Konuştugum çocuk böyle değil diyorsun canım ama annesinin seni ezmesine izin veriyor. Bence hayatını devamlı bu düşüncelerle geçirmek istemiyorsan kararını ver ya ömrün boyu bunlara katlanmaya hazırlan yada kendine yeni bi sayfa aç

Anlıyorum kızlar haklısınız bu kadar da olmaz diyorum her seferinde. Ve erkek arkadaşım anlamıyor beni sürekli bana suç buluyor benden vazgeçiyorsun hemen savaşmıyorsun diye

havlayan it ısırmaz.şimdiden mesafenizi korursanız sorun olmaz

kömürü gelin adayına taşıtmasından hemen anladım çok adam samimi.......

Tamam da böyle mağduriyet ayağına yatıp üstesinden gelinmesi gereken şeylere sadece sizin çaba göstermenizi beklemesi çok saçma. Ben de ailemin, sülalemin güya samimiyet, dobralık adı altında yaptıklarından, söylediklerinden hoşlanmam ve değiştiremeyeceğimi bilirim fakat hiç bir gün kalkıp da eşime benim için neden savaşmıyorsun/neden fedakarlık yapmıyorsun vs. diye bir cümle kurmadım. Çünkü sorun benim ailem, yaptıkları da en başta bana göre normal değil.

Karşınızdaki insan daha sorunun ne olduğunu bile idrak edememiş ki, yani yarın öbürgün benzer hareketleri kendi de yapabilir. Hani altlı üstü oturma konusunda annesine "anne olur mu öyle şey, sen ne yapıcan bizim giriş çıkış saatimizi nerede beğenirsek orada otururuz." demesi başka bir şey, o zaman zaten herkes ikiniz anlaşıyorsunuz aileleri işinize karıştırmassınız olur biter denirdi de, şimdi sorun daha derin. iyice düşünün derim ben de.

Anlatamıyorum ıste. :( cok sevıyor benı bunu goruyorum ama benım durumumdacok kotu bır durum bunu anlamıyor sadace benı bırakma bana acı dıyor. Aılem bole degsıtıremem dıyor. Hıcbır fedekarlık yapmıyorsun senın ablamla abın de benı ıstemıyor ama ben onlarla ıyı olma cabasındayım sen benı bırakma cabasındasın dıyor :(
bu kadar çabuk bırakmak istemeniz çabuk vazgeçmeniz beni de şaşırttı...ne biliiiim aşkın gözü kördür.....tam anlamıyla kör olmasada az görür belki.....

Hımmm....
"benim ailem sana ne yaptı" dediğine göre ona göre herşey normal.
Garip ve yanlış olan sensin.
Tek bir fikrim var sana;
Dinlen dinlen koş kaç bu adamdan hemen!!!

Allah'ın sevdiği kuluymuşsun ki evlenmeden bunları yaşamışsın.
Arkana bakmadan koşarak kaçmazsan "kendi düşen ağlamaz"..

Back
X