Evlilik teklif mi edecek?

Bizim toplumumuzda erkek arkadaş evlenme teklif ediyor kız evet diyor sonra da eve gidince anne baba ben bugün erkek arkadaşıma evet dedim evleniyorum diyor ailesi de aa öyle mi tebrik ederim kızım deyip düğün hazırlıkları başlıyor zaten dimi o yüzden nikah tarihi belliyse neden evlilik teklifi bekliyorsunuz diye eleştiriyoruz. :KK53:

Benimki aynen böyle oldu gerçekten de. :)

Sevgilisi olduğunu biliyorduk ailecek. Ama bilmesek de elinde yüzükle gelince zaten bir tek tanışması,iki aile tanışması....üçüncüde isteme olurdu. Tek ablam da değil, herkes böyle benim çevremde 'aaa öyle mi kızım,allah mesut etsin' diyor,haziliklara başlıyor.

İşte teklif için çok beklentiye sokmasin kendisini. Sonra yüzük gelmeyince güzel bir romantik geceyi mutsuz bı suratla kapatabilir.
Işte ben de bunu söylüyorum saydığınız aile tanışma kısımları oluyor evliliğe büyüklerin onayı alınıyor (Bi nevi garantiye alınıyor teklife gelecek evet cevabı) sonrasında teklif geliyor genel olarak. Yani ablanızın getirdiği kişi aileniz tarafından onaylamasaydı vs.sonrasında belki de evet dediği teklifin iptali söz konusu olacaktı.
Görücü usulü diye bir evlilik de var onda da görüşürken niyet belli ama sonrasında yine de bir teklif oluyor mesela

Sizle çevremiz farklı demek ki o yüzden kendi açılarımızdan ele alıyoruz olayı yenGEnC yenGEnC

Benimki aynen böyle oldu gerçekten de. :)
Ne güzel sizin adınıza sevindim 🙃 ben çoğunluğun aynen böyle olduğunu düşünmüyorum ama(olması gereken bu ya da değil farklı bir konu yanlış anlaşılmasın)

Nikah tarihi belli ve öncesinde teklif yok. Evlilik teklifi beklentisini anlayamadım bu durumda.
Hiç teklif etmeyecek diye bir şey yok ki. Teklifi çok geç yapan kişiler var bu konuda ilk değiliz

Benimde başıma gelmişti :KK70:
Doğum günümden bir gün önce eşimin kuyumcuya gittiğini öğrenmiştim. Ben bir mutlu bi şapşal :KK70: neyse işte gezdik tozduk o gün falan ama yok ne yüzük var ne kutlama ben hala beklenti içindeyim sonra bi kafeye çıktık bi baktım bir sürü insan benim için bekliyo ben sevindim tabi heh dedim dur geliyo :KK70: :KK70: pasta kestik falan yok ne içinde yüzük var ne bişey ceketinin iç cebinden bişey çıkarınca aha dedim geliyo bi baktım kolye. Allahım o yüz ifadem o mimiklerimin titreşimi. Kolyeye sevinemedim resmen gözlerim dolmuştu çaktırmadan içime ağlamıştım gün boyu :KK70:
Benim de öyle olmuştu geçen yıl doğum günümde kuyumcuya gittiğini öğrendim çok hevelendim sonra bileklik aldığını öğrendim çok hevesim kırılmıştı

Bizim toplumumuzda erkek arkadaş evlenme teklif ediyor kız evet diyor sonra da eve gidince anne baba ben bugün erkek arkadaşıma evet dedim evleniyorum diyor ailesi de aa öyle mi tebrik ederim kızım deyip düğün hazırlıkları başlıyor zaten dimi o yüzden nikah tarihi belliyse neden evlilik teklifi bekliyorsunuz diye eleştiriyoruz. :KK53:
Benim bildiğim önce teklif ediliyor. Kız kabul ettikten sonra durumu aileye açıklıyor sonra aileler tanışıp yüzük Nisan vs olaylar gelişiyor

Benim bildiğim önce teklif ediliyor. Kız kabul ettikten sonra durumu aileye açıklıyor sonra aileler tanışıp yüzük Nisan vs olaylar gelişiyor
Kız kendi başına ailesinin onayını almadan kabul etmiyor bence işte benim anlatmak istediğim kısım bu. Biriyle ciddi bir ilişkide olduğun zaman gidişat evliliğe doğru gittiğinde zaten ailene bir şekilde açıyorsun bu olayı, ve tanımak bilmek istiyorlar. Sonrasında işler yolunda gidiyorsa teklif geliyor evet deniyor vs.
Demek istediğim eve gidip bugün teklif aldım evet dedim dediğinde aile bu evet denilen kişi hakkında bi fikir sahibi olmuş oluyor önceden. Yani olmuyorsa garip bana göre. Sevgiliyken annem senle tanışmak istiyor ablam seni merak ediyor şeklinde ailelerle ufak ufak bi aşinalık başlıyor zaten(iki taraf içinde)
Yani hop diye damdan düşer gibi amerikan filmlerinde izlediğimiz teklifler olmuyor kısacası bunu anlatmaya çalışıyorum :KK45:

Kız kendi başına ailesinin onayını almadan kabul etmiyor bence işte benim anlatmak istediğim kısım bu. Biriyle ciddi bir ilişkide olduğun zaman gidişat evliliğe doğru gittiğinde zaten ailene bir şekilde açıyorsun bu olayı, ve tanımak bilmek istiyorlar. Sonrasında işler yolunda gidiyorsa teklif geliyor evet deniyor vs.
Demek istediğim eve gidip bugün teklif aldım evet dedim dediğinde aile bu evet denilen kişi hakkında bi fikir sahibi olmuş oluyor önceden. Yani olmuyorsa garip bana göre. Sevgiliyken annem senle tanışmak istiyor ablam seni merak ediyor şeklinde ailelerle ufak ufak bi aşinalık başlıyor zaten(iki taraf içinde)
Yani hop diye damdan düşer gibi amerikan filmlerinde izlediğimiz teklifler olmuyor kısacası bunu anlatmaya çalışıyorum :KK45:
Çevremde hep dediğim gibi oldu. Bana evlilik tarihi alinmisken ya da isteme töreni olduktan sonra yapılan evlilik teklifi çok saçma geliyor. Zaten evlenilmeye karar verilmiş neyin teklifi ki bu

Duş diyince aklınıza sadece seks geliyor demek ki yazık

Back
X