- 20 Ekim 2009
- 4.510
- 5.185
- 723
- Konu Sahibi Papatya129
Evliliğe neden gerek gördüler o kişiler? Çok küçük çerçeveden bakarak etiketleme yapıyorsunuz.Konu sahibi siz buradaki “ay aynı evde berabersiniz tabii evlenmez”cileri dinlemeyin.
Benim kuzenim de beraber yaşadı evlendi, çevremdeki herkeste dönem dönem beraber yaşadık, çevremdeki ben dahil evlilerin hepsi de seks yaparak evlendi.
Bu sosyal çevreyle alakalı. Daha ufak yerde yaşayan, daha muhafazakar çevrelerine göre yorum yapıyorlar. Elbette seks yaptı diye sıkılmadı, beraber yaşıyorsunuz diye çantada da görmüyordur. Görüyorsa da aileniz belliki arkanızda duracak düzgün bir aile siz işi gücü olan birisiniz. Atarsınız tekmeyi.
Ama bence 3 senelik ilişkide bu kadar da içe kapanıp dert etme olmamalı. Doğrudan sorabilirsiniz. Sonuçta aileleri tanıştıran o. Bunun bir sonucu olduğunu ailenizin de sorduğunu söyleyebilirsiniz. Bu sizi evlilik meraklısı yapmaz, sadece onunla artık evlenmek istediğinizi gösterir. Açıkça konuşun bunda çekinecek bir şey yok
Siz evlenmeden seks yapıyordunuz artık aynı evde yaşayalım daha rahat olalım diye evlendiniz atıyorum.
Bir başkası beraber yaşıyoruz tamam ama ben artık çocuk istiyorum bi nikah kıyalım diyebilir.
Bakın bir arkadaş vize işlerinde sıkıntı oluyordu beraber yaşıyorduk ama bi imza attık kolaylık oldu diyor.
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diyormuş bu arkadaş da başta şimdi istiyor. Sevgilisi saçma sapan şeyleri bahane ederek bunu ötelemeye çalışıyor. O adama bir sebep vermeli. Şuan evlenmek baş ağrısından fazla bir şey değil onun içim hayatında en ufak bir şey değiştirmeyecek.
Fikir verip çözümü bulsun diyr yardımcı olmaya çalışıyorum kendi adıma. Muhafazakar değilim. Evlilik öncesi birlikteliğe de karşı değilim. Burda şartlar, erkek arkadaşının yaklaşımı, ilişkiye başlarken ki beklentiler, konu sahibinin değişen düşünceleri.. bir çok etmen var.