Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)

Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.

Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim

Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
19 yaşima 1 ay kala evlenen ben konuşmuyum 😄

İsteyen istediği şekilde yaşar,buna bir şey söyleyen yok.Gördüğünüz gibi resmi işlemlerde el oğlu sıfatı hiçbir işe yaramıyor,eş unvanı gerekiyor.Bu da ancak evlilikle gerçekleşen bir durum.Yasalar önünde hak sahibi olunmak istemiyorsa evlilik gerekiyor.Yok yasalar beni ve haklarımı korumasa da olur diyen hiç evlenmesin zaten.Sadece basit bir imza olarak gördüğünüz şey kadına ve doğacak çocuğa birçok hak tanıyor.

Evet bu acidan katiliyorum. Biz cocuk sahibi olmamayi secen bir ciftiz ama bekarken bir cocuk dunyaya getirmeyi secseydim kesinlikle evlilik birligi icinde dogururdum. Cocugun haklarini korumak onemli.

Erkekler ne yazık ki emek verdikleri kadınlarla evlenmek isterler. Bizim gibi duygusal bakmıyorlar. Sizi birlikte yaşıyorsunuz diye asla kınamam kimsenin de haddi değil. Ama sadece tavsiye istediğiniz için yaşanmış örneklerden verdim. Yine savunuyorum erkekler emek vermeden neyin sahibi oluyorsa gözlerinde değeri olmuyor. Cepte görüyorlar. (İstisnalar kaideyi bozmaz. İstisna olan insanlar vardır elbette.)
Ama iste acin bdv yi okuyun cogu erkek dugun yapmis emek gostermis evlendikten sonra koltuguna cekilmis karisini takmiyor. Her hafta bu tarz konular aciliyor. Sorumluluk almiyorlar. Demek ki sizin dediginiz tarzda adamlardi. Nikah bir seyi degistirmedi bu durumda.
Ben evliliğe karsi degilim sevdigimiz insanla hayat birlestirmek cok guzeldir ama mutlulugun, el ustunde tutulmanin tek yolu "zor kadın" olarak evlenmek değil.

Herkes yok erkek istediğini alıyor, yok sıkılınca rahatça gider neden evlensin falan filan yardırmış.
E bu kız da evlilik sorumluluğu olmadan güzelce hayatını yaşıyor. Kaynana, görümce derdi yok mis gibi. Belki kız sıkılacak ayrılacak. Hadi bay bay diyecek ve gidecek.
Yani şu yorumları yapmadığımız gün eminim ülkemizdeki kadınlar için her şey çok daha güzel olacak.
Kişisel olarak evlilik öncesi birliktelik yaşamak/yaşamamak bir tercihtir. Ama bu tercihen bağımsız şu bakış açısına sahip olmak kadınlara en büyük zararı veriyor malesef.

Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)

Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.

Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim

Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
26 çok çok ufak bir yas değil bu bir . Evlenecek adam 2 sene içinde herseyinize ikna olur bir şekilde teklif ederdi bu da iki .. benim kardeşimin arkadaşı bugün yarın derken kadın 42 yaşına geldi biz bir imzaya bağlı değiliz diyerek .. sonuç şu kadının doğurganlık yaşı geçti ya da oldukça düştü diyelim adam ayrılma kararı aldı 3 ay sonra bir bayanla birlikte oldugu haberleri yayildi kadin 32 yaşında ve sadece 6 ay içinde evlenme teklifi etti yaz sonu dugunleri var .. karar senin ..

Çok önemli mi evlenmek? Ben şahsen dini sebeple nikahsız yaşamam. Ama böyle bir şeyi sorun etmeseydim evlenmemeyi özellikle tercih ederdim. Çok matah birşey değil çünkü evlilik 😅 uzaktan nasıl duruyor bilemiyorum ama takılın ya cidden dert etme öylesi daha rahat. Ha yine kendi penceremden tasvip etmem nikahsiz birlikte yaşamayı. Ama dini degerlerim olmasa asla evlenmezdim 😅

Zaten aynı evde yaşıyorsunuz muhtemelen bir ara evleniriz ya kafasında. yada ne gerek var rahatça ayrılırım bir şey olursa diye düşünüyor

Şaka mısınız abi ben üni falan okumuyorum masterımı bitirdim işe girdim
Aynı yaştayız diye aynı şartlarda değiliz yalnız
Sizin bi zahmet derdiniz evlilik olmasınh
Js
Şaka mısınız abi ben üni falan okumuyorum masterımı bitirdim işe girdim
Aynı yaştayız diye aynı şartlarda değiliz yalnız
Sizin bi zahmet derdiniz evlilik olmasın
Hshshshshshshs himmmm

Ne yapacakmış birikimle aynı evde oturmaya devam etmeyecek misiniz?
Çok önemli mi evlenmek? Ben şahsen dini sebeple nikahsız yaşamam. Ama böyle bir şeyi sorun etmeseydim evlenmemeyi özellikle tercih ederdim. Çok matah birşey değil çünkü evlilik 😅 uzaktan nasıl duruyor bilemiyorum ama takılın ya cidden dert etme öylesi daha rahat. Ha yine kendi penceremden tasvip etmem nikahsiz birlikte yaşamayı. Ama dini degerlerim olmasa asla evlenmezdim 😅
Evlilik dini değer değil aslında yasal olarak herseyi koruma altına alıyorsun hamile kalırsan taşıdığın çocuğun soybagini koruyorsun mal alırsanız ortak onu koruyorsun bizim toplumda kadınlar cahil o yüzden evlilik yarardan çok zarar getiriyor ama pedagojik olarak bakarsan cocuk için soybagi çok önemli sırf bu yüzden bile nikah ateist toplumlarda bile yerini koruyor aidiyet kavramı vs bunlar önemli değerler hersey Allah korkusu demek değil Allah zaten bu sınırları da yarattığı insan için koyuyor

Valla zaten bu donuna kadar alma olayına ben baştan sona karşıyım. Bir taraf ilişkiyi Bitirmek istiyorsa ve kusuru yoksa, aldatma gibi ömür boyu o kişiye bakmak zorunda olmamalı. Çok çirkin tabirler bunlar.
Ayrıca ortalama gelirli insanlar boşanırken çocuk da yoksa yine öyle çok para koparamaz. Çocuk varsa nafaka alır. Kusuru varsa tazminat alır. O kadar:
Ömür boyu nafaka fln alamaz zaten. Yok öyle bir dünya.
Ablam boşandı mesela, ev araba ablamda kaldı. Ki o da beraber çalışıp kazandıkları içindi. Çocuk 18ine gelene kadar nafaka aldı. Şimdi çocuk üniversiteye gidiyor babası direkt onun hesabına para atıyor. Evlendiler diye dünyaları almadı. Nafaka da zaten çocuğa verilir:
Çocuk yokken boşanmada maksimum alacağın ortak ev varsa odur. Bilemedin takılan altındır onu da kendi ailen de takıyor zaten.
Dediklerinizin bir kısmı doğru ama bunlar hep etrafınızdaki belli sosyo ekonomik düzeye ya da fikre sahip kişilerden verdiğiniz örnekler. Genele yaymak oldukça zor. Konudaki erkek neden zaten kurulan bir düzen varken imza atmaya yanaşmıyor? Çünkü o sorumluluğu almak istemiyor. Ve birlikte yaşam erkeklere hep daha kolay gelmiştir neden imza atsın. Evliliğin tüm nimetlerinden yararlanıp, kafası bozulunca çekip gideceği bir konfor alanı varken deyim yerindeyse ayağına pranga neden bağlasın. Kurulan bir düzenin üstüne atılan bir imza, küçük bir parti ne kadar pahalı olabilir ki? Birlikte yaşamda kadın ve erkek birbirini daha iyi tanıyor diyoruz, konu sahibi sevgilisine daha niyetini bile yanlış anlaşılma korkusuyla açıkça söyleyemiyor. Hani daha iyi tanıma, kaynaşma, duygularına önem verme kısmı nerde kaldı. Yurt dışında birlikte yaşayan ve herhangi bir çevresel dinsel baskı yaşamayan çiftlerin çoğu da çocuk, miras, bakım gibi ekstrem durumlarda zorluğa düşmemek için nikah kıyıyor. Konudaki adam evlenmek istemiyor çok net. Birikim yapmak istiyorum cümlesi ucu açık, sınırları geniş ve de işime gelmiyor demektir konudaki haliyle.

Son düzenleme:
Evlilik dini değer değil aslında yasal olarak herseyi koruma altına alıyorsun hamile kalırsan taşıdığın çocuğun soybagini koruyorsun mal alırsanız ortak onu koruyorsun bizim toplumda kadınlar cahil o yüzden evlilik yarardan çok zarar getiriyor ama pedagojik olarak bakarsan cocuk için soybagi çok önemli sırf bu yüzden bile nikah ateist toplumlarda bile yerini koruyor aidiyet kavramı vs bunlar önemli değerler hersey Allah korkusu demek değil Allah zaten bu sınırları da yarattığı insan için koyuyor
Soybagi sadece evlilikle korunan birşey değil. Çocuk olsa bile illa evli olunca yazılmıyor ki baba adı. Adam çocuk benim dediğinde yazılıyor zaten. Ateist toplumların büyük bir çoğunda da evlilik önemsenen bir durum değil. Kadının hakkıni da tam olarak koruyan medeni bir kanun da goremiyoruz malesef. Kadın evlilikte genelde.magdur olan taraf oluyor. O yüzden inancın yoksa bence evlenmenin hiç bir mantığı yok. Bu başlığa yazan arkadaşın hayatinda imza atılınca ne değişmiş olacak? Sadece toplumsal statü. Çok mu önemli?

Dediklerinizin bir kısmı doğru ama bunlar hep etrafınızdaki belli sosyo ekonomik düzeye ya da fikre sahip kişilerden verdiğiniz örnekler. Genele yaymak oldukça zor. Konudaki erkek neden zaten kurulan bir düzen varken imza atmaya yanaşmıyor? Çünkü o sorumluluğu almak istemiyor. Ve birlikte yaşam erkeklere hep daha kolay gelmiştir neden imza atsın. Evliliğin tüm nimetlerinden yararlanıp, kafası bozulunca çekip gideceği bir konfor alanı varken deyim yerindeyse ayağına pranga neden bağlasın. Kurulan bir düzenin üstüne atılan bir imza, küçük bir parti ne kadar pahalı olabilir ki? Birlikte yaşamda kadın ve erkek birbirini daha iyi tanıyor diyoruz, konu sahibi sevgilisine daha niyetini bile yanlış anlaşılma korkusuyla açıkça söyleyemiyor. Hani daha iyi tanıma, kaynaşma, duygularına önem verme kısmı nerde kaldı. Yurt dışında birlikte yaşayan ve herhangi bir çevresel dinsel baskı yaşamayan çiftlerin çoğu da çocuk, miras, bakım gibi ekstrem durumlarda zorluğa düşmemek için nikah kıyıyor. Konudaki adam evlenmek istemiyor çok net. Birikim yapmak istiyorum cümlesi ucu açık, sınırları geniş ve de işime gelmiyor demektir konudaki haliyle.
Evlilik sadece erkeğe mi pranga ya, bence kadın için de öyle. Ben evli olmasam yüz kez ayrilirdim kesin 🤣 evlenirken de artık bundan sonra sadece bir kişi mi olacak hayatım da diye bı garip hissetmedim değil 🤣 Allah'ım iyi ki inancliyim yoksa pislik bir insan olma potansiyelim oldukça yüksekmis 🤣

Aynı evde yaşayıp,evlilik üzerine rahat rahat konuşamamak, meraklı gözükme kaygısı garip geldi bana açıkçası. Şu rahatlığı yaşamadığın insanla aynı evde de yaşasan belli bir seviyeyi aşip, rahat bir iletişim kurma seviyesine gelememişsin demektir. Beraber yaşamakla bitmiyormuş demek bazı şeyler.

Son düzenleme:
Hayatınızı paylaştığınız insanla ikinizin de hayatlarını etkileyecek böyle bir konuyu konuşmaktan çekinmeyin.
Evlenmek istemek çok doğal anlaşılır bir istek
Evlenmek istememek de çok doğal ve anlaşılır bir durum.
Beklentileriniz uyuşmuyorsa yollarınızı ona göre çizersiniz.
Oturun şartları konuşun, nedir ne değildir, nasıl bir düğün yapmak istiyorsunuz...
Ben senelerce eşimle beraber yaşadım sevgiliyken ve uzun bir süre kaçtım bu konulardan.
Sadece aradaki gerilimi artırıyor başka bi işe yaramıyor.
Net olun şeffaf olun.. Kimse kimsenin zihnini okuyamaz.

Soybagi sadece evlilikle korunan birşey değil. Çocuk olsa bile illa evli olunca yazılmıyor ki baba adı. Adam çocuk benim dediğinde yazılıyor zaten. Ateist toplumların büyük bir çoğunda da evlilik önemsenen bir durum değil. Kadının hakkıni da tam olarak koruyan medeni bir kanun da goremiyoruz malesef. Kadın evlilikte genelde.magdur olan taraf oluyor. O yüzden inancın yoksa bence evlenmenin hiç bir mantığı yok. Bu başlığa yazan arkadaşın hayatinda imza atılınca ne değişmiş olacak? Sadece toplumsal statü. Çok mu önemli?
Çok önemli değilse evlenmeyiversinler.😂😂

Herkes yok erkek istediğini alıyor, yok sıkılınca rahatça gider neden evlensin falan filan yardırmış.
E bu kız da evlilik sorumluluğu olmadan güzelce hayatını yaşıyor. Kaynana, görümce derdi yok mis gibi. Belki kız sıkılacak ayrılacak. Hadi bay bay diyecek ve gidecek.
Yani şu yorumları yapmadığımız gün eminim ülkemizdeki kadınlar için her şey çok daha güzel olacak.
Kişisel olarak evlilik öncesi birliktelik yaşamak/yaşamamak bir tercihtir. Ama bu tercihen bağımsız şu bakış açısına sahip olmak kadınlara en büyük zararı veriyor malesef.

Erkek için ne sorumluluk var Allah aşkına, yemeği camaşırı bulaşığı her şeyi kadına yıkılıyor🤐 Kadınlar mutlaka birlikte yaşayıp bakmalı. Ben 2 hafta birlikte yaşamıştım benim ex herifle mesela, bir tabak kaldırmadı üstüne de bir akşam bu yemek çok basit olmuş dedi sonra appteki kızlarla mesajlaştı sonra da tekmeyi yedi😁😁😁 2-3 hafta birlikte yaşayan kadın zaten soğur evlilikten erkekler aynı eve girince gevşeyip öküzleşiyor😁😁

Tüm evlilik kavramını çocuk ve mal üstüne konumlandırmışsınız da, size göre çocuğu olmayan evliliklerin anlamı yok, zaten parası olup erkeğe muhtaç olmayan kadınlar da evlenmese de olur; çünkü evlilik gariban kadınların çocuğun babasından rızık almanın yasal koruması??

Şu yazdıklarınız büyük talihsizlik, kadınlar gariban, yasalarca korunmaya muhtaç, erkeğe muhtaç ezilen büzülen insanlar gibi yazmışsınız😶 Oyle bir sey yok. Kadınların da artık gelirleri var, var olmak için erkeğin vereceği paraya ihtiyaçları yok. Kadınlar artık ezilip büzülmek istemiyor, ona göre de çalışıyor, okuyor emek koyuyor. Evlilik kadınların ezilmesini engelleme kurumu değil, yasal üreme anlaşması hiç değil. Evlilik birbirini seven 2 insanın hayatlarını beraberce geçirmek için gönülden bağlanması, o kadar. Ben bunu seviyorum, bununla yaşamak istiyorum, yol arkadaşlığına güveniyorum, bunun yanında ölmek istiyorum derseniz evlilik net budur. Muhtaç olduğun için değil, özgür iradeyle yapılan yol arkadaşlığı evliliktir.

Şu kafayı kadınlar değiştirsinler arkadaş ne olur, eliniz kolunuz var, erkekten az değilsiniz eksik değilsiniz , aynı miktar parayı siz de kazanabilirsiniz kendinize güvenin.

Son düzenleme:
Back
X