• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

Sevgilin sırf maddi durumdan dolayı hemen düğün istemiyor ve 2 sene sonra için plan yaptı diyelim, bu evlilik teklifi etmesine engel değil ki? 2 sene nişanlı olarak yaşayabilirsiniz.
Bana sevgilin seninle evlenmeye çok da sıcak bakmıyor gibi geliyor.
çok mantıklı

Evlilik gibi beklentimiz varsa güvenli ve düzenli bir ilişkinin içinde bunu dile getirebilmeliyiz. Çok hevesli gibi görünmekten çekinmeye falan gerek yok, hevesli olmak da hakkımız. İki taraf da birbirine beklentilerini ifade ederse sağlam bir ilişki kurulur. Her konuda karşıdakinden biz söylemeden bizi anlamasını beklersek hiç anlaşılamayabiliriz, sağlıklı bir beklenti değil bu. Evlilik teklifi almak istemeniz çok doğal. Bu konuda iletişim kurmak da çok doğal. Bunda kötü hiçbir şey yok. Söyllemenin zor olmasını anlayabiliyorum ama partnerinize bu konudaki görüşlerinizi yapıcı bir biçimde söyleyebilirsiniz ve söylemelisiniz. Bir ilişkide siz hiç evlilik düşünmüyorken dan diye evlilik teklifi edilse garip bir ortam oluşur. Düşünüyorken hiç teklif gelmemesi de çok farklı bir şey değil. Evlilik düşüncesine ilişkin bu nedenle de iletişim kurmak gerekli, "buna ilişkin konuşmak teklifin büyüsünü kaçırır, kendi düşünsün." demek doğru olmaz. Evlilik teklifi her halükarda size özel ve kıymetli olacak, güzel bir iletişim bunu bozmaz.

ayyy ne iğrenç bir tabir. Adam alacağını alıyor. Seks'i bir erkek zaferi olarak görmek. Of bitmedi bu ataerkil kafalar
pardon sizinki ne kafası acaba? ben bir kızın evlenmeden bir erkekle aynı evde karı koca hayatı yaşamasını uygun görmüyorum( bu bayandan bana ne o ayrı konu) siz görüyorsanız o sizi bağlar. ayrica evet bu konu ataerkillik olarak algılanıyor ise ataerkilim. iki kizim var büyüyüp ne yapacaklarını bilemem ama benim gönlüm hiçbir zaman bir erkekle nikahsız olarak aynı evi paylaşmalarıni kabul etmez. ha yaparlar mı yapabilirler ona da bisey diyemem. fakat ben bile isteye bir erkekle aynı evde yatıp kalkıp karı koca gibi yaşamalarını kaldıramam. size uygunsa ne ala... siz "modern"lerden olun. ne mutlu size....

Sevgilin sırf maddi durumdan dolayı hemen düğün istemiyor ve 2 sene sonra için plan yaptı diyelim, bu evlilik teklifi etmesine engel değil ki? 2 sene nişanlı olarak yaşayabilirsiniz.
Bana sevgilin seninle evlenmeye çok da sıcak bakmıyor gibi geliyor.

Ya kesinlikle katılıyorum
Ama ne diyeyim bana evlenme teklif et mi diyeyim
Adam kafamda bir plan var dedi ok dedim ben de
Sorun şu ki ben gerçekten ısmarlama bir şey istemiyorum
Şu an zaten duymak istediğim şey bir plan bir tarihti. İlla hemen evlenmek istiyorum demiyorum ben de hayırlısı olsun diyorum. Ben seneye falan olsun artık yavaştan diyorum sadece

Evlilik gibi beklentimiz varsa güvenli ve düzenli bir ilişkinin içinde bunu dile getirebilmeliyiz. Çok hevesli gibi görünmekten çekinmeye falan gerek yok, hevesli olmak da hakkımız. İki taraf da birbirine beklentilerini ifade ederse sağlam bir ilişki kurulur. Her konuda karşıdakinden biz söylemeden bizi anlamasını beklersek hiç anlaşılamayabiliriz, sağlıklı bir beklenti değil bu. Evlilik teklifi almak istemeniz çok doğal. Bu konuda iletişim kurmak da çok doğal. Bunda kötü hiçbir şey yok. Söyllemenin zor olmasını anlayabiliyorum ama partnerinize bu konudaki görüşlerinizi yapıcı bir biçimde söyleyebilirsiniz ve söylemelisiniz. Bir ilişkide siz hiç evlilik düşünmüyorken dan diye evlilik teklifi edilse garip bir ortam oluşur. Düşünüyorken hiç teklif gelmemesi de çok farklı bir şey değil. Evlilik düşüncesine ilişkin bu nedenle de iletişim kurmak gerekli, "buna ilişkin konuşmak teklifin büyüsünü kaçırır, kendi düşünsün." demek doğru olmaz. Evlilik teklifi her halükarda size özel ve kıymetli olacak, güzel bir iletişim bunu bozmaz.

Ay süper yazmışsınız <3

pardon sizinki ne kafası acaba? ben bir kızın evlenmeden bir erkekle aynı evde karı koca hayatı yaşamasını uygun görmüyorum( bu bayandan bana ne o ayrı konu) siz görüyorsanız o sizi bağlar. ayrica evet bu konu ataerkillik olarak algılanıyor ise ataerkilim. iki kizim var büyüyüp ne yapacaklarını bilemem ama benim gönlüm hiçbir zaman bir erkekle nikahsız olarak aynı evi paylaşmalarıni kabul etmez. ha yaparlar mı yapabilirler ona da bisey diyemem. fakat ben bile isteye bir erkekle aynı evde yatıp kalkıp karı koca gibi yaşamalarını kaldıramam. size uygunsa ne ala... siz "modern"lerden olun. ne mutlu size....

Ya ablam he tamam sensin
Git çocuğuna söyle bunları bize ne senin neyi uygun gördüğünden
Ben mutluyum ailemin de dert ettiği yok siz de artık rahat olabilirsiniz
“yatıp kalkıp” ne ya nasıl bi zihniyet bu inşallah çocuğunuz erkek değildir böyle bir kadının erkek çocuk yetiştirmesine çok üzülürüm

Ya ablam he tamam sensin
“yatıp kalkıp” ne ya nasıl bi zihniyet bu inşallah çocuğunuz erkek değildir böyle bir kadının erkek çocuk yetiştirmesine çok üzülürüm
pardon ablam derken? sizin mutluluğunuz önceliğimiz ne mutlu şu an bize. Sanirim okuduğunuzu anlama güçlüğü çektiniz. iki kizim var diyorum ve ben şu an erkek atkadaslari ile aynı evi nihaksiz paylaşmaları bile isteye müsaade etmeyeceğimi soluyorum. sizin aileniz müsaade ediyormuş ne mutlu. böyle bir kadın emin olun akli başında ve saygılı çocuklar yetiştirecek!!!! siz o güzel kalbinizi hiç yormayın buna.

Ya ablam he tamam sensin
ayrica herkes sizin erkek arkadaşınızla aynı evde birlikte yaşıyor olusunuzu hoş karşılayacak diye bir kural mi var? sizin erkek arkadaşınızla gayet modern şekilde yaşıyor olusunuzu dert edindiğim yok gayet rahatim 😅 hayatta dert edeceğim çok şey var. sizin birlikte yaşamanız ve hala evlilik teklifi almamış olusunuz sizi ilgilendirir. siz rahatsaniz benlik bisey yok.

size cevap yazmıycam çok farklı sosyo-ekonomik çevrelerde olduğumuz belli. yani sizin kafa yapınızdaki birine ne yazsam boş erzurumla berlin'i kıyaslayıp tartışmak gibi kalıyor sizinle konusmak. Kafanız cok güzelmiş kızlarınız ve size bol ataerkil hayatlar diliyorum. Ayrıca seçebilme özgürlüğü olan sizin gibi elalem ne derci bir kafa yapısıyla yaşamayan modern ve mutlu bir bireyim. Ataerkillikle ezilip de ağlamayın sonra

Ya ablam he tamam sensin
ya işte düşün kadının insanları tek yetkileme merci seks. Seks olmazsa tutunacak dalı yok. En çok böyle tiplerden korkuyorum kafayı seksle bozmuş hepsi

vay be aynı evde yaşanıyor ,aileler de biliyor ,ama baba evlenin diye baskı yapıyor,ne yaman çelşki,bey amca kızın oğlanla aynı evde karı koca hayatı yaşarken baskı kurmadın da,şimdi benim kızı alacaksın diye baskı kurman ne ayak anlamadım.kınamıyorum ama çok çok ters durumlar bunlar,hiç böyle aile de görmedim orası da ayrı

bence evlenmeye gönlü yok adamın. zaten evli gibisiniz.niye kassınki kendini derdine ne olmuş

siz daha isteklerinizi, heveslerinizi, ailenizin baskısını bile dile getiremiyorsunuz nasıl ilişki anlamadım

vay be aynı evde yaşanıyor ,aileler de biliyor ,ama baba evlenin diye baskı yapıyor,ne yaman çelşki,bey amca kızın oğlanla aynı evde karı koca hayatı yaşarken baskı kurmadın da,şimdi benim kızı alacaksın diye baskı kurman ne ayak anlamadım.kınamıyorum ama çok çok ters durumlar bunlar,hiç böyle aile de görmedim orası da ayrı
lütfen böyle konuşmayın onlar çok modernnnnnnnn. sizde bizim gibi ataerkil kafadasiniz. lütfen ama lütfen biraz modern olun 🤣🤣🤣🤣(olayi bende garip olarak nitelendirdim diye neredeyse aforoz edildim de😅😅😅)

lütfen böyle konuşmayın onlar çok modernnnnnnnn. sizde bizim gibi ataerkil kafadasiniz. lütfen ama lütfen biraz modern olun 🤣🤣🤣🤣(olayi bende garip olarak nitelendirdim diye neredeyse aforoz edildim de😅😅😅)
iyi de ataerkil olmak başka birşey ki, sanırım insanlar ataerkil kelimesinin anlamını bilmiyor:) buna inanç diyebiliriz sadece,bazılarının inancına göre evlilik dışı ilişki zinadır,bazılarına göre normaldir,lakin buradaki mesele şu ,birini yargılamak değil, bir kadın olarak ailenin aynı evde yaşamaya izin verip evlilik konusunda baskı yapması bana inanılmaz tuhaf geldi,adam çok mu zengin de evlendirmek istiyorlar,zaten bu hayat onlara göre normal ise, zaten birlikte yaşıyorlarsa ve aile birşey demiyorsa neden evlenin diyorlar,konu sahibi hamile de çocuk doğacak diye filan mı,bilen varsa yazsın lütfen:))
ayrıca neden aforoz ediliyrosunuz,herkesin fikri kendine ,kimse kimsenin fikrine karışamaz,bana göre de evlilik dışı ilişki zinadır ama bu açıdan konu sahibini eleştirmiyorum o kendi inanç ve yaşantısı,beni ilgilendirmiyor

Şu anki maaşımızla zaten ancak geçiniyoruz kenara az az bir şey koyuyoruz. İki sene sonra düğünün %70ni karşılayacak seviyeye gelip %30unu aileden istemekle şu an sıfır birikimle gidip hepsini aileden istemek aynı şey mi sizce
Şu enflasyonda birikim yapıp bişi yapmaya çalışmak kadar saçma bişi yok. Biz de sıfırla evlendik. Kredi çektik. Bir kısmını düğün takıları ile bir kısmını da aylık taksitle ödedik. Maaslarimiz düşük olduğu halde bir yilda bitti. Tabi ayağımızı yorganimiza göre uzattık fazla açılmadik.
Bence o da biliyordur ama oyalıyor gibi geldi. Emin olduğunu düşünmüyorum. Veya sizden emindir ama hemen çocuk vs düşünürsünüz diye evlilik sorumluluğundan kaçıyor olabilir. Böyle kafası daha rahattır.

garip olarak nitelendirme değil kendi değer yargılarını sanal mecrada yargılayıcı ve ukalaca bilirkişi olarak dayattın diye aforoz edildin. Got it?

iyi de ataerkil olmak başka birşey ki, sanırım insanlar ataerkil kelimesinin anlamını bilmiyor:) buna inanç diyebiliriz sadece,bazılarının inancına göre evlilik dışı ilişki zinadır,bazılarına göre normaldir,lakin buradaki mesele şu ,birini yargılamak değil, bir kadın olarak ailenin aynı evde yaşamaya izin verip evlilik konusunda baskı yapması bana inanılmaz tuhaf geldi,adam çok mu zengin de evlendirmek istiyorlar,zaten bu hayat onlara göre normal ise, zaten birlikte yaşıyorlarsa ve aile birşey demiyorsa neden evlenin diyorlar,konu sahibi hamile de çocuk doğacak diye filan mı,bilen varsa yazsın lütfen:))
ayrıca neden aforoz ediliyrosunuz,herkesin fikri kendine ,kimse kimsenin fikrine karışamaz,bana göre de evlilik dışı ilişki zinadır ama bu açıdan konu sahibini eleştirmiyorum o kendi inanç ve yaşantısı,beni ilgilendirmiyor
yukarilarda bir yerlerde ataerkil kafadan cikmalisiniz gibi bir yorum yapilmisti bende ona istinaden öyle yazdım. yoksa "ataerkil" in ne demek olduğunu elbette ki biliyorum. herkes herkesin fikrine elbette saygı duymalı. mesele bu zaten. bende sizin gibi evlilik dışı aynı ikameti paylaşmama konusunda hemfikirim. yani bence de bir genç kız nikahı yoksa bir erkekle aynı ikameti paylasmamali. bu benim de değer yargilarima ters ama bu konu burda öylesine legal birseymis gibi yorumlandı ki herkes bana "aaaaa öcü, aaa ataerkil" yaftası yapıldı. dediğiniz gibi herkes herkese saygı duymalı. bu konu bana ters ama çoğuna doğru geldi. mesele bu.

Back
X