Evlilik terapisi

KararsizCalimero

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2022
12
8
1
41
Merhaba hanımlar. Evliliğimdeki sorunlar nedeniyle bir terapi sürecine girdim ve terapist bana bir soru sordu ve ben buna verecek bir cevabım bulamadım. Eşinizden ayrılsanız neyin özlemini çekersiniz dedi. O kadar uzun zamandır problemlerle baş etmeye calısıyorum ki aklıma olumlu birşey gelmedi. Sanırım sadece oğlumla oynarlarken onları izlemek ve yanlız olmadığımı bilmek gibi şeyler geldi aklıma. Ve ben merak ettim normal evliliklere sahip olanlar acaba neleri sıralardı??

Aklına gelmiyorsa zorlamayacaksin.
Bizim orneklerimiz kafanı karıştırmaktan öteye gidemeyecek.
Belki bir kaç olumlu hareketi de vardır aklına gelmeyen.
Ancak onlarıda olumsuz tavirlariyla silip unutturmus zaten sana..
Bu işler böyledir ; yanlış çok olursa doğruları götürür.

Demek ki onunla ilgili içinizdeki bütün güzel duyguları ve anıları unutturdu size..

Ben alttan almalarını, beni nazlamasini , cinselligimizi beni arzulamasini , bana olan hayranlığını arardım.. ki ben de çok zor alıştım evliliğe biz çok zıt karakterleriz ben de çok kez geçirdim aklımdan ayrılığı ailesi olsun vs sevemedim alışamadım kendinde de hoşa gitmeyen çok huy vardı ama alıştım alttan aldım o aldı derken 5 yıla insan iyice oturduğunu hissediyor ama beni çok çok yordu zamanlar oldu. Bu iyi özellikler olmasa ben giderdim

Aynen böyle oldu sanırım

Aynen böyle oldu ve ben de tamamen haksızlık etmek de istemiyorum bu yüzden yazdıklarınız bana hatırlatma olabilir diye açtım konuyu. Yorum yapan katkı sunan herkese teşekkür ederim.

Biriken hiç mi güzel anınız olmadı anılarıni özlersin en iyi anlaştığınız bir karedeki duygunuzu, muhabbetinizi, beni sevişini, hâlini hatta özel anları.Bu gibi şeyler ayriyken illa ki akla gelir iyice kıymetli olur. Ama huysuzsa bir de birlikteyken inan ki çekilmiyor bu adam milleti!

Normal evliliğin olsa eşinin sana bakışları,davranışları , hep yanında olması , sarılması gelir.. Gerçek sevgisi gelir. Eğer sahtelik varsa bunlar zaten yoktur. Mutlu an diye bir şey yoktur. Çünkü mutluluk sadece gezip tozmak ya da çocuğuna babalık yapması değildir.

Kokusunu, bana sarılmasını, parmak boğumlarımı tek tek öpmesini, her kapıdan çıkışında seni çok seviyorum deyişini ya da namaz sonrası kucağıma yatıp gözlerini gözlerime dikip seni çok seviyorum, çok aşığım demesini, ilk burnumun ucunu sonra dudağımı öpmesini, sevişirken yaptıkları ( çok detay vermek istemedim).
Yolda falan giderken trafiğe yakın kısma kendisinin geçmesi ya da rögar kapakları üstünden beni geçirmemesini bu ve yüzlercesini sayabilirim.
Rabbim herkese sevip sevileceği evlilikler nasip etsin.
Umarım bu süreç evliliğiniz için çok güzel ilerler.

Yeni mi evlisin

Bu bir sarsma sorusu. Ne için ayrılmayı erteliyorsun alsında?
Ya da ayrılmaktan seni ne alıkoyuyor?
Ya gerçekten problem vardır, gerekiyordur ya da çift seansı da olsa terapist bireyi görüyordur.

Bana bunu sormuştu ve ben sadece çok eski, fiziksel anıları hatırlayıp aslında 1 yıldır hiç olmayan ama eskiden olan duygularımı özlediğimi farketmiştim. Onların yeniden olması için çırpınıp duruyordum.
Eğer sizdeki durum bu değilse bir insana takınca ister istemez sadece kötüyü görmeye başlıyoruz, ne zaman ayrılık oluyor ama ölüm ama ayrılma, iyi anılar hücum ediyor. Kötü aklımıza gelmiyor.

Kendinize zaman verin. Boşanmaya götüren sebepler şiddet, aldatma değilse ya da kırmızı çizginiz olan bi şey; imkan varsa uzaklaşın ve iyi ölçün.
Geçen okudum her kötü davranışın beş telafiye ihtiyacı varmış. Yalnız bırakılmak konusunda eşinizle ilgili kurduğunuz hayalleri değerlendirin. Bu onun kişiliği, kapasitesi de siz ötesini mi beklediniz yoksa gerçekten sizden kendini esirgedi mi? Nolursa olsun mutlulukla yolunuzu bulmanız dileği ile..

Terapinin faydasını net bir şekilde hissettiniz mi?

Yabancı bir insana dertlerimi anlatmak bana çok garip geliyor ama şu dönem terapiste ihtiyacımız var yoksa boşanmayı düşünüyorum
Terapi bir mucize değil.
Terapiye üç tip evlilik gidiyormuş. Bitmiş ama kavgaya gelen, kurtarilabilir aşamadaki ve henüz yıpranmamış olanlar, bir de en başındaliler.
O en son aşamada iş işten geçiyor. Ne kadar erken, o kadar iyi.
Beklentiniz sihirli değnek olmasın. Çoğunlukla bireysel seans ihtiyaçları doğuyor ve haftada nir derken en azından 12 seans 3 ay ediyor, bu arada hayat akıyor ve aranızdaki kavga devam ediyor ilk zamanlar. Bu süreci de hesaba katın ve başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…