evlilik toplumda sayginlik icin sart midir

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
bana oyle geliyor ki evliler, belli bi yasa gelip te bekar olanlardan daha saygin oluyorlar toplumun gozu nazarinda. Mesela bi magazaya esinizle gitmenizle, bekar olup ta tek gitmek arasinda bile gorevlilerin yaklasimi acisindan fark oluyor.

Toplumda yer edinebilmek icin evli olmak sart mi sizce. Bu farki birebir yasayanlar oldu mu?

Kadın ne kadar güçlü,ne kadar eğitimli olursa olsun..
Saygınlığa erişebilmesi için evlenmesi gerekiyor..
Bu sitede 18 yaşında,kaçarak evlenmiş eğitimsiz,doğrudüzgün yazı yazmayı kızcağız bana sen ne anlarsın "Bekarsın" diye kendince hakaret etmişti.
Halbuki yaşadıklarım,eğitimim,ailem,karakterim muhtemelen ondan kat ve kat üstündü ama bekardım..
Çok garibime gitmişti,koca derdine yanıp hemen evlenmek pek makbul..
Acilen saygınlık için bekarlar eş bulmalı..

sozde okumus kadinlar bile bekarsin anlamazsin derken duyabiliyorum
malesef dediklerin dogru

çewrenin yapısına baktığın zaman ewet ewlenmek şart...

ama ben buna karşıyım..bi yerde saygınlık görmek için illa yanımda farklı cinsiyetten birisi mi olması gerekiyor?ne yani ben tek başıma bir birey değil miyim?neden başkasına ihtiyaç duyayım ki?

hadi hanımlar hadi canlanalım
yazalim...bekliyorum yorumlarinizi

Bir yaşıma daha girdim :roflol::roflol::roflol:

Valla bence saygınlıklıkla evli olmanın bekar olmanın alakası yok yanlızca hiç bir sıfatı olmayan bazı insanların evli olunca ayrıca bir statü kazanmış hissine kapılıp ağzından çıkanı kulağına duyuramamasından doğuyordur bekarsın sen anlamazsın sözü:mymeka:

Ayrıca bir mağazaya bekar olup gitmek ile evli olup gitmek arasından muamele farkını şöyle izah edeyim genelde çalışan olarak Allahım sana şükürler olsun ki bu müşterinin trip yapmasını, pazarlık yapmasını ve zor beğenmesini engelleyecek birileri var diye sevindirik olmaktan geçiyor. Eee malum bide hatunlarını hava yapacağız diye herşeyi alalım diyişleri var. Gel şimdi sen de ki muamele farkı olmamalı.:teytey:

Ben böyle de saygınım gayet ilgi alaka mevcut mağazalarda opuyorumnanaktan
sen çok kafana takmışın sade_kahve bu olayı evlenme mevzusunu yani düşünmemeye çalış bence böyle şeyler

Sana bunu diyen halt etmiş. Saygınlık için önce kişiliğinin adam gibi olması lazımdır. Evli veya bekar olsan ne yazar, insan olamadıktan sonra.
Bence evlilik saygınlık için gerekli değildir ve evli bayanlar da bekarlara göre saygın değildir.

bencede alakası yok saygınlıkla evliliğin.evliler bekarlara, bekarlar evlilere özenir bu dünyanın kanunu.bence bekar olmak da güzel, bekarsın anlamassın derkende kendi çektiği yoğrulduğu çileleri bilemiyceni söylüyodur:roflol:evli bir kadın olarak bekarlara saygım ve hayranlığım katkat fazladır.mağazalardada fıstık gibi fizikleriyle evli kadınları çatlatıyolar:))) evli kadınların mağazalarda saygı görmesinin sebebi kocalarının cüzdanları.bekarlara züğürt gözüyle bakarlarda onlan :roflol:

Valla aynı fikirdeyim canım evlilerin daha çok parası var diye düşünüyor olabilirler:) Yoksa ticarette önemli olan evli bekar dul boşanmış falan değil paracıklardır:)))))))))))))

evliyim diye bana saygı gösterecek insan hiç göstermesin daha iyi çokta fifi zemuszemus

tamam biz dogrusunu dusunuyoruz ama topluma baktiginizda oyle degil
bekarlar ramazan sofralarina bile davet edilmiyorlar, evli kadinlar bekarlardan kaciyorlar bazen kocami elimden alacak diye

bekarlar ramazan sofralarina bile davet edilmiyorlar, evli kadinlar bekarlardan kaciyorlar bazen kocami elimden alacak diye

bana hiç böyle şeyler yapılmıyor mirmirmirmir
ramazan sofralarında bu ayrımcılık zaten yapılmaz

Ne yani toplumda saygınlık kazanmak için evlencem mi?:bbo:
Oldu olmaya toplumda daha iyi saygınlık kazanmak için de bi düzüne cocuk yapayım

Yok sen bekarsın konuşma yok sen bekarsın bakma...
O tür lafları sayan arkadaşlar kendileride evlenemden önce bekardı hatırlatırım.
Ve kendilerine böyle laf söylenmişse (söylenmemiştir eminim) onun acısını cıkarmaya cıkarmaya calışıyolardır belkide kendilerince-tatlicadiarzu-

Bekarım hakkımı söke söke alırımzemuszemus

:1shok:
Daha neler...

E ben bekarım diye vurun beni ben ölüm niye yaşıomki-tatlicadiarzu-
(vurman heee daha görcem günler varopuyorumnanaktan)

şimdi soruya bakınca ilk düşündüğüm kadın açısından mı erkek açısından mı oldu...bazı kadınlar vardır ki bin bekara bedeldir bazıları da vardır ki bin evliye bedeldir...bu eğitim ve yetiştirilme tarzıyla alakalı birşey bana göre...ama erkek gözüyle bakmaya çalışırsak bir nebze ayırım yapıldığı doğru..bu da erkeklerin bakış açısının dar oluşundan olmalı özellikle bizim toplumumuzda...

bazı yerlerde şart diye düşünüyorum...

işte bu sözüne katılıyorum canım...
çok yakınım bunu yaşadı birebir....
üniversite olarak geziye gidiyorlar araştırma görevlisi erkek arkadaşları evli ve eşleri bu kızı kıskanıyorlar..bu kızı tek suçu evli olmamak erkek arkadaşının olmaması ..bunu bana ağlayarak anlatmıştı...içim çok acıdı hem de çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…