Evlilik Üstüne

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.455
198
Arkadaşlar merhaba
Genel olarak iyi anlaştığım sıkıntı olmayan bir evliliğim var çok şükür. 36 yaşındayım. 2 evliliğim. 1 yıllık evliyim. (Ilki çok kısa sürmüştü)
Bir zaman sonra evlilikte eski enerji kalmıyor mu? Herşey daha mi sakinleşip monotonlasiyor? Bu normal mi? Birşeyler ters mi gidiyor?

Yani klise olcak ama her iliskinin dinamigi farklıdır. Ben 27 yasindayim 6. Yılımizdayiz evliligimizin masallah diyim hersey ilk gunden bile daha güzel, ilk günden daha cok seviyorum zamanla hep daha cogaldı ❤ Bizimde bi tane yavrumuz var, şimdilik bi monotonlasma durumu olmadi. Ama cevremde herkes boyle mi değil. Hatta bi arkadasım gecenlerde esimi görürken duydugum hheyecana şaşırdı. Elim ayagim titremedi tabi ama bi anda karsimda gorunce mutlu olmustum o farkedildi :) Kaldi mi hala boyle seyler dedi. Oda bikac senelik evli.
Bence karşılıklı birbirinizi mutlu etmek icinde biseyler yaptığınız muddetce monotonlasmaz gibi.

4 yıllık evliyim, tabi ki zamanla durağanlaşma normal ama heyecan katmak bizim elimizde. Birlikte yapmaktan keyif aldığınız hobiler edinin, ailecek görüştüğünüz arkadaş çevreniz olsun, çocuk yapın 😄 ilk zamanların heyecanı olmuyo ama bu alışmışlığın farklı bi tadı var bence. 4 yıl oldu hiç sıkılmadım ömür boyu böyle devam eder inşallah 💜

1.5 yillik evliyim bazi seyler monotonlasiyor baziseyler cok daha iyi bir hal aliyor ama hala isten eve gelmesini balkonda beklerim sitenin kapisinda gordugum an baslar istemsizce yuzum gulmeye neselenirim bazi seyler tukenebiliyor o tukenenlerin yerine yenilerini koyabilmek sanirim onemli

Yani klise olcak ama her iliskinin dinamigi farklıdır. Ben 27 yasindayim 6. Yılımizdayiz evliligimizin masallah diyim hersey ilk gunden bile daha güzel, ilk günden daha cok seviyorum zamanla hep daha cogaldı ❤ Bizimde bi tane yavrumuz var, şimdilik bi monotonlasma durumu olmadi. Ama cevremde herkes boyle mi değil. Hatta bi arkadasım gecenlerde esimi görürken duydugum hheyecana şaşırdı. Elim ayagim titremedi tabi ama bi anda karsimda gorunce mutlu olmustum o farkedildi :) Kaldi mi hala boyle seyler dedi. Oda bikac senelik evli.
Bence karşılıklı birbirinizi mutlu etmek icinde biseyler yaptığınız muddetce monotonlasmaz gibi.
Duygularda sorunumuz yok çok şükür. Eşim işinden azıcık erken çıksa mutlaka beni alamaya gelir. Özleriz severiz orda degil sorun. Mesela hafta sonu tv izliyoruz vakit boşa geçiyor gibigeliyor daha farklı biseyler yapmamız gerek hissi.

Benimde 2. Evliligim 1. Buçuk yıl oldu gün geçtikçe daha da bağlanıyoruz bir birimize haksine bitmek yerine daha da alev alıyor.
Aşkta sorun yok canim çok şükür. Esimsiz bir hayat düşünmek istemem Allah korusun. Mesela herseyi dip dibe mi yapıyorsunuz. Sürekli bir gezme dolaşma mu var?

4 yıllık evliyim, tabi ki zamanla durağanlaşma normal ama heyecan katmak bizim elimizde. Birlikte yapmaktan keyif aldığınız hobiler edinin, ailecek görüştüğünüz arkadaş çevreniz olsun, çocuk yapın 😄 ilk zamanların heyecanı olmuyo ama bu alışmışlığın farklı bi tadı var bence. 4 yıl oldu hiç sıkılmadım ömür boyu böyle devam eder inşallah 💜
Iyi bu durgunlasma yoksa çok sevindim . Çok teşekkür ederim

1.5 yillik evliyim bazi seyler monotonlasiyor baziseyler cok daha iyi bir hal aliyor ama hala isten eve gelmesini balkonda beklerim sitenin kapisinda gordugum an baslar istemsizce yuzum gulmeye neselenirim bazi seyler tukenebiliyor o tukenenlerin yerine yenilerini koyabilmek sanirim onemli
Çok güzel Masallah. :) işte görünce heyecanlanıyorum. Mesajlasiyoruz. Falan Ama bu monotonlasma normal demekki

Aşkta sorun yok canim çok şükür. Esimsiz bir hayat düşünmek istemem Allah korusun. Mesela herseyi dip dibe mi yapıyorsunuz. Sürekli bir gezme dolaşma mu var?
Ben çok gezmeyi sevmem daha çok evde zaman geçirmeyi severim eşim de bi pazarlari evde kalk çikalim diyor canim çikmak istemiyor bazen o kirilmasin diye tm diyorum ama evde romantik zamanlar gecirmeyi seviyorum ben mesela aftada bir olsun eve geliyorken çikçek alır bazen ben küçük suprizler hazırlarım romantik dizi yemek mumlar yani eşiniz dışarı çikmayi sevmiyorsa yapacak bişey yok bende oyleyim çunku tedavisi yok malesef 😁

Monotonlaşmaktan kastınız nedir? Artık belli bir düzene göre yaşadığınız, birbirinizi daha sık gördüğünüz, sürekli özlem ve merakla dolu olmadığınız için, durulan şeyler oluyor. Normal değil mi? Ama bunlar siz birbirinize aynı sevgiyle, ilgiyle yaklaştığınız sürece, aşkınızdan bir şeyler eksiltecek şeyler değil bence. Eşimle 11 yıldır birlikteyiz, 6 yıldır evliyiz, 2 kızımız var. Hiç öyle klişe evli çiftler havasına girmedik, her zaman sevgiliyiz kafasını korumaya çalışıyoruz. Her şey ilk günkü gibi devam ediyor dersem sallamış olurum. Hayatımız değişti, sadece birbirimize odaklı değiliz artık, çocuklar var ama hala en ufak zamanı birlikte geçirmek için sabırsızlıkla bekliyoruz. Birlikte çok şey yapıyoruz. Öpüşüp koklaşıyoruz, sevgimizi göstermeyi ihmal etmiyoruz. Yukarıda farklı bir şeyler yapma hissi demişsiniz. Ee yapın o zaman. Bunun monotonlukla değil, tembellikle ilgisi var. Havalar güzel olunca çocuklarla kampa, ormana yürüyüşe filan gidiyoruz mesela. Ha her şeyi birlikte de yapmıyoruz. Bazen hafta sonları kızları eşime bırakıp, arkadaşlarımla çıkıyorum. Eşim genelde hafta içi iş çıkışı görüşecekse görüşür arkadaşlarıyla, hafta sonunu bizimle geçirir. Çocuklar doğmadan önce birbirimizden bağımsız daha çok plan yapardık. Ama şimdi aileyle zaman geçirmek daha ön plana çıkmaya başladı. Falan filan... Böyle işte.

Ben çok gezmeyi sevmem daha çok evde zaman geçirmeyi severim eşim de bi pazarlari evde kalk çikalim diyor canim çikmak istemiyor bazen o kirilmasin diye tm diyorum ama evde romantik zamanlar gecirmeyi seviyorum ben mesela aftada bir olsun eve geliyorken çikçek alır bazen ben küçük suprizler hazırlarım romantik dizi yemek mumlar yani eşiniz dışarı çikmayi sevmiyorsa yapacak bişey yok bende oyleyim çunku tedavisi yok malesef 😁
Cocukalrin okulları engel bizde de aslında. Dışarı meselesine. Haftasonlari bile okul olunca işler git gide sakinleşiyor

Hicmi tartisma yasamiyorsunuz senin yada onun sinirlendigi bisey olmuyormu

Evlilikten ne bekledigine bagli.
1 bucuk yillik evliyim.Evliligin 7.ayinda hamile kaldim ve su anda 40 gunluk ikizlerimiz var.Evliligin ilk zamanlarindaki o diyalog yerini baska seylere birakiyor.Hepsinin tadi,keyfi,yeri ayri.

Hicmi tartisma yasamiyorsunuz senin yada onun sinirlendigi bisey olmuyormu
Tabiki oluyor canim olmaz mi :) Ama hic tartismanin olmadığı evlilik var mıdır? Bilemedim yoktur bence. Esim sinirli bi insan mesela. Kendide farkında benden baska biriyle olabilir miydi sanmam herkesin idare edebilcegi bisey degil. Ama biz bunu iliskimizde tolere edebiliyoruz. Yoksa tabiki tartışma oluyor cok sık olmasa da. Ben biraz uyumlu, uysal biriyim bundan da kaynaklaniyor olabilir. He tartismalarimiz sevgimize zarar vermiyor tabi. Tartisma olur ama boyutu onemli

evlilik monoton değil bence insanlar "artık evlendik hayat standartlaşmalı" yaklaşımı evlilikleri bu noktaya getiriyor.
insanlar evlenseler de sevgililer.
tamam hayat uğraşı, geçim derdi var ama herkes kendi şartlarında evliliğini güzelleştirebilir.
arada küçük sürprizler yapmak, minik hediyeler vs hepsi tat katar. ve hayatı güzelleştirir.

Duygularda sorunumuz yok çok şükür. Eşim işinden azıcık erken çıksa mutlaka beni alamaya gelir. Özleriz severiz orda degil sorun. Mesela hafta sonu tv izliyoruz vakit boşa geçiyor gibigeliyor daha farklı biseyler yapmamız gerek hissi.
Yani disari cikmak gezmek daha iyi olur tabiki. Biz ikimizde gezmeyi severiz esimle o yuzden genelde disarda oluyoruz

Back
X