- 11 Kasım 2013
- 2.219
- 3.960
- 108
- 34
- Konu Sahibi kavun kokussu
-
kendisi sevgilimdi.. bu konuda duzgun duzgun konusmustuk ertesı gun ben dusundum de aslında evlenınce bıle her yıl duzenlı gönderılmez ben de aynısını yapsam normal mı? babanın zaten maası var vs gıbı seyler dedı..Ne kadar güzel bir aile de ne kadar temiz düşüncelerle yetişmişsiniz. Önce ailenizi yaptığı fedakarlıklar ve böyle güzel düşüncede bir evlat yetiştirdiği için, sonra da sizi o aileye layık olduğunuz için tebrik ediyorum.
Hangi vicdan böyle bir aileyi yüzüstü bırakabilir anlamıyorum.. Emin olun ailenize yaptığınız yardım size misliyle döner zaten..
Burada yazdığınız gibi eşinize de anlatın bence.. Durumunuz çok sıkışık olacaksa hemen kabullenmesi zor olabilir, o sizin gibi düşünemeyecektir illaki. Ama bunu rahatça yapacak güce sahipseniz asla onun dediğini kabullenip elinizi çekmeyin ailenizin üstünden.
henüz evlenmedim seneye düşünüyorduk...
kendi maaşı 2600 benim maaşım 2000.
onun tek annesi var 1500 gibi bi maaşı var, benim annemde babamda sağ ve 1000 lira maaşla geçiniyorlar.
bizim evimiz rutubetli kuçucuk sobalı bi ev.. annemde hergün başka bi hastalık çıkıyo.. ben bizim ev gibi bi eve gelin gitmem daha iyi bi ev kiralamak isterim bu durumda da onları orda bırakmaya vicdanım el vermiyor o evi satıp ustunu denkleyerek biraz daha ıyı bı ev almak ıstıyorum dedim..
tabiki al ama cok da acılma da evliliği de ertelemeyelım dedi hatta 3-5 bın bocun kalmıs olsa bile evlılık kredısı cektgmzde onu da kapatırız nolcak dedi...
ikisine de yardım edelim zaten bi insan nasibinden çok yiyemez ki onların bi zeytınle kahvaltı yaparken ben bogazda kahvaltılara gıdemem gıtsem bıle mutlu olamam zaten onların mirası yarın birgün yine bize kalcak dedim..
hatta ben kendimden kısarım varsın benim 3 montum olmasın 1 tane olsun annene bi kışlık ayakkabı bizimkilere bi mont alalım daha mutlu olurum dedim. gerekirse işe evden yemek götürürüm nolcak dedim.
biz evlenirken evlilik kredisi çekip iki aileye de yük olmayacaktık bizim de borçlarımız olcak dedi..
tamam dedim borcumuz varken çok gönderemem yada bebeğimiz olduğunda da çok gönderemem ama yinede onların zor durumda olduğunu bilerek ben 5 yıldızlı otelde tatil planı yapamam dedim.
kışın kömürlerini alalım kurbanda bi seninkilere bi benimkilere kurban alalım bide onlara gittiğimizde buzdolabını bi açıp bakalım dedim.
bi market alışverişi 400 lira dedi.. salamını sosisini boşver şekerini yağını ununu tuzunu alalım temel ihtiyaçlar dedim.
sen zaten 2bin maaş alıyosun yılda bi ay ailen için çalışmışsın çok mu? onların hayır duası yeter dedi...
sen ne kadar merhametli bi adamsın dedim tüm gün ona hayran hayran baktım...
ertesi gün mesaj atmış "düşündüm de evlenince bile her yıl düzenli para göndermek istiyorsun, sence bu normal mi? biz hiçbişey yapamayız o zaman" demiş...
sen bu maaşı ailen sayesinde alıyosun ben de aynı şekilde. yılda 2şer binden 4 bin para eder. farzet ki ben aylık 350 lira az maaş alsaydım sen benimle evlenmeyecek miydin dedim ve ayrıldım...
bu dünyada en son aklıma gelecek şeydi bizim para yüzünden tartışcağımız.. o zor günler gecırdıgınde ben son parama kadar o gormeden onun cuzdanına koyardım, o ben kpss ye calısırken test kıtabı alamadığımda bana alır yollardı.. hatta ailenden para gizleme sakın isterlerse yoksa bıle bana söyle veririm onlara yok deme derdi... anlaşılan hepsi laftaymış!!!
bizim ailelerimiz farklı sehırlerde bız cok daha uzak bı sehre gıdıcektık. yanı evımızde kesıp de aılemıze et goturme sansımız olmayacak. eee zaten ızınler sıkıntılı olcak bayramdan bayrama gelıcez kurbanı bı yıl annesının evınde keselım etlerı ona bırakalım bı yıl benm aılemın evınde keselım etlerı onlara bırakalım dedım...Ben kurban olayına biraz takıldım açıkçası nedeni ise şu ki eğer maddi durumunuz el vermiyorsa kurban kesmezsiniz bu bir zorunluluk değil o durumlarda. Siz şimdi diyorsunuz ki hem bize hem onun ailesine hem benim ailemeAilenizin durumu yoksa kesmezler, bunda bir sıkıntı yok ki. Siz kendi adınıza kesersiniz sonra da götürür en güzel kısımlarını onlara verirsiniz falan. Sanki onlara yardım etmem lazım diyerek kendinizi biraz fazla şartlandırmışsınız gibi geldi bana
Böyle babaya, sen tutup da yardım etmeyecekmişsin öyle mi?bizde eti babam doğrar.. yagsız yerlerinden verir zaten de bide iyice inceler düzgün mü diye :) bize gelen etlerde hep yaglı olurdu.. kavurma yapardık babam yaglarını yerdi bize etlerini bırakırdı...
senin parana kimse karısamaz ailen sayesinde gelmişşin bugunlere ve hala zor durumdalarsa tabıkı yardım etmelısınkızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
O öyle olmuyor işte. Burda kaç tane konu var. Eşler birbirinin 200-300 lirasını nereye harcadığını bilmeyince kriz çıkıyor. Buna itirazı olan adamlar da oluyor. Boşanmaya kadar giden konular var. Şimdiden bilmesi ilerde boşanmaktan iyidir. Burda telefona kontor yuklendi diye kriz çıkaran eşler var (kadın/erkek farketmeden). Prensip olarak da bence eşlerin birbirinden bu meblalarda parayı habersiz (ve/veya bilerek gizli) bir şekilde harcamasına sıcak bakmıyorum. Ya da şöyle diyim bana yapılınca rahatsız olacağım hiç bir şeyi eşime yapmak istemem.
Ben de aynen bunları söyleyecektim...Bu meblağ dediğin sanki milyon dolarlar ..çalışan bir bayana 300-500 nedir ki..2000 maaşım var diyosun ve artacaktır hani 800alıp 500u harcasan dediğin doğru..
Bir de herşeyi söyledin, açık oldun diye Herşeye he he diyip sonra hayır demeyeceğini nerden biliyorsun? Yeterki karakteri sağlam bir adamla evlen gerisi gelir..
Evlenince tüm fikirlerin değişecek emin ol.Keşke herşeyi söylemeseydim eşime diyeceksin, şimdi basit geliyor.
Evet dürüstlük iyidir ama bu kadar açık olmaya gerek yok..Sanki evlenmeden pazarlık
yapar gibi kim kabul eder Allah aşkına ? Ben olsam ben de etmezdim..ama sen devam et belki kabul edecek birini bulursun..
Bu arada eşimle hiç konuşmadım böyle şeyler evlenmeden, annemlere her gidiş dolabını doldursam gık demez ..yeğenim (abimin kızı), beni değil O' nu arar kontör ister, anında yükler..En baştan, her ay yeğenime kontör yükliceksin desem ne kadar itici olurdu dimi?
ben evladımı dusunmem mı benım canımdan kopcak o.. ılerde cocugunu ıyı okullarda okutmak, evlendırmek hatta sonrasında mıras bırakmak ıstıyor.. hatta cocuk dogar dogmaz ona ıkıncı emeklılık yapıp 25 yasna geldıgınde emeklı maası olsun istiyor. ama unuttugu sey bu zaten ıkımızın cocugu olcaktı. bunların hepsını ve cok daha fazlasını bende yapmak ısterım tabıkı.. ama annem kömür bitmesin diye akşama kadar soğuk evde oturup herkes gelince sobayı yakardı.. neden bu yaştaki astım hastası kadın hala bi torba kömürün derdine düşsün? onlar da en azından kimseye muhtaç olmasınlar isterim.. offfffff ne paraymış yaa.. asgari ücretle insanlar geçiniyor da bizimki 4,5-5 binle geçinemem diye korktu da küçücük hesapların peşine düştü...Daha güzel bir hayat neden sunamasın ki bu şartlarda çocuğunuza. İlerde yeri geldi mi anane babane bakmayacak mı çocuğa. Sobalı evlerde çocuğa bakılırken daha iyi şart mı olacak.
Ya da illa bir evinizin olması mı daha iyi şart. Biz kiradayız hala. Biz okurken annemler hep kiradaydı. Kötü mü yetiştik. Şimdi ev alamam çünkü ev fiyatları uçmuş ama çocuğum olsa koleje yollayabilirim. Yani bu iyi şart tam olarak nedir ki? Belki kendisi hep yoklukta büyüdü ve şu anda sefa sürmek istiyor ki bunu da anlayabilirim ama anne-baba cefa çekerken insanın da gönlü razı olmaz ki. Ayda 300 lira ile de extra bir sefa sürülmez.
bizim ailelerimiz farklı sehırlerde bız cok daha uzak bı sehre gıdıcektık. yanı evımızde kesıp de aılemıze et goturme sansımız olmayacak. eee zaten ızınler sıkıntılı olcak bayramdan bayrama gelıcez kurbanı bı yıl annesının evınde keselım etlerı ona bırakalım bı yıl benm aılemın evınde keselım etlerı onlara bırakalım dedım...
ailemin durumu yoksa kesmezler farz değil evet haklısınız ama bu insanlar hiç et yemesinler mi? ben 20 saat uzaklıktan onlara nasıl et getircem?
Bu meblağ dediğin sanki milyon dolarlar ..çalışan bir bayana 300-500 nedir ki..2000 maaşım var diyosun ve artacaktır hani 800alıp 500u harcasan dediğin doğru..
Bir de herşeyi söyledin, açık oldun diye Herşeye he he diyip sonra hayır demeyeceğini nerden biliyorsun? Yeterki karakteri sağlam bir adamla evlen gerisi gelir..
Evlenince tüm fikirlerin değişecek emin ol.Keşke herşeyi söylemeseydim eşime diyeceksin, şimdi basit geliyor.
Evet dürüstlük iyidir ama bu kadar açık olmaya gerek yok..Sanki evlenmeden pazarlık
yapar gibi kim kabul eder Allah aşkına ? Ben olsam ben de etmezdim..ama sen devam et belki kabul edecek birini bulursun..
Bu arada eşimle hiç konuşmadım böyle şeyler evlenmeden, annemlere her gidiş dolabını doldursam gık demez ..yeğenim (abimin kızı), beni değil O' nu arar kontör ister, anında yükler..En baştan, her ay yeğenime kontör yükliceksin desem ne kadar itici olurdu dimi?
Ben konu sahibi değilim ve evliyim. Eşler arasında gizli saklı şeyler olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ya da şöyle diyim herhangi bir şeyi söylememem gerektiğini bana asla düşündürmeyen bir adam buldum çok şükür. Biz birbirimize açığız.
Bu konuda buyuk konusmak istemiyorum ama gizli yapmak hic hos bir his degil. Gizli yapmaya zorunlu birakilmak da. Oyle bir evlilik nasil yurur bilemiyorum. Ben aileme yardim edecegimi soyledim. Sonradan supriz yumurta gibi olsun istemem. Her ay 300-500 lira az para degil bence.E ben de evliyim hiç birşey saklamam gerekmiyor. Ama baştan pazarlık yapmadım ki aileme yardım etcez diye , şimdi bişey olsa benden önce o koşar aileme.ben de aynı şekilde...ama diyelim kötü bir eşti ve ben az buçuk anneme yardım edecektim gizli saklı yapardım evet..
Bu konuda buyuk konusmak istemiyorum ama gizli yapmak hic hos bir his degil. Gizli yapmaya zorunlu birakilmak da. Oyle bir evlilik nasil yurur bilemiyorum. Ben aileme yardim edecegimi soyledim. Sonradan supriz yumurta gibi olsun istemem. Her ay 300-500 lira az para degil bence.
Bakin ben feminist biriyim ve esitlikten yanayim onun bana soylemesini istedigim seyleri ona soylerim. Soz sahibi olmak istedigim konularda onu da soz sahibi yaparim.gizli demek bile yanlış buna.ben aileme yaptığım 3-5 kuruşluk yardımı ona mı söyleyeceğim? o kadar söz sahibi yapmayın bu adamları
Bakin ben feminist biriyim ve esitlikten yanayim onun bana soylemesini istedigim seyleri ona soylerim. Soz sahibi olmak istedigim konularda onu da soz sahibi yaparim.
Bana kendi maasim sana soylemeden aileme istedigim kadarini veririm derse bozusuruz. Ben zaten itiraz etmem ama haber vermesini isterim. Ayni sekilde de ona davranirim. Kimseye de esin bilmek zorunda degil nereye harciyorsun parani diyemem. Esler birbirine acik olmali. Her ay rapor versin degil ama duzenli harcamalardan haberleri olsun birbirinin.söz sahibi olmaktan anladıgınıza bağlı tabii ki
Bana kendi maasim sana soylemeden aileme istedigim kadarini veririm derse bozusuruz. Ben zaten itiraz etmem ama haber vermesini isterim. Ayni sekilde de ona davranirim. Kimseye de esin bilmek zorunda degil nereye harciyorsun parani diyemem. Esler birbirine acik olmali. Her ay rapor versin degil ama duzenli harcamalardan haberleri olsun birbirinin.
İzin almak degil zaten ki benim soyledigim miktar 500 konu sahibinin ki 350. Uzerine komur almaktan kurbandan bahsediliyor. Ben de bunlarin soylenmesini garip bulmuyorum. Burda tam tersi durum icin kadinlarin actigi ne kadar baslik var. Supriz yumurta bu oluyor. Buraya konu actiriyor.50-100 tl den bahsediyorum ben.yüksek miktarlarda elbette herkes birbirine söylemeli ama bir market alışverişinde ondan izin almak da neyin nesi
Alkışlıyorum....gizli demek bile yanlış buna.ben aileme yaptığım 3-5 kuruşluk yardımı ona mı söyleyeceğim? o kadar söz sahibi yapmayın bu adamları
Tamam söylenmeli ama ne zamn söylenmeli?? Neden daha evlenmeden açıpta bu konuları karşı tarafı korkutmak???İzin almak degil zaten ki benim soyledigim miktar 500 konu sahibinin ki 350. Uzerine komur almaktan kurbandan bahsediliyor. Ben de bunlarin soylenmesini garip bulmuyorum. Burda tam tersi durum icin kadinlarin actigi ne kadar baslik var. Supriz yumurta bu oluyor. Buraya konu actiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?