evlilik ve ailelere yardım

kendisi sevgilimdi.. bu konuda duzgun duzgun konusmustuk ertesı gun ben dusundum de aslında evlenınce bıle her yıl duzenlı gönderılmez ben de aynısını yapsam normal mı? babanın zaten maası var vs gıbı seyler dedı..
bende burda yazdıklarımı hatta cok daha fazlasını yazdım ve ayrıldım. sonrakı her cumlesı "tamam zaten ayrıldın benden" oldu.. yani ayrılmama takıldı ama aileme bunu reva görmesini kaldıramadım.. direk ayrılmakla hata mı ettim bilmiyorum ama daha sevgiliyken böyle yapınca evlenince nolcak dıye gözüm korktu bi an..

Aslında ortada çok büyük bir sorun yok. Sevgilinizde kendince haklı, düğün masrafı krediler derken insan gerçekten borca giriyor, bazen ay sonu çok zor geliyor, bazen gelmiyor bir önceki aydan arttırdığınla geçiniyorsun. Ama yine maaşlarınız iyi, yılda biraz yardım bir kömür parası zekat niyetine bile verilir, hemde onlar sizin aileniz. Bence sevgiliniz biraz düşünüp size hak verecek. Ama hem sizin ailenizi hemde onun ailesini çok taktir ettim açıkcası. Bazı aileler var ki, durmadan yeni evli çiftten para ister, bize şunu al bunu al... Nişanlınız sizin kıymetinizi bilmeliydi....

bizim ailelerimiz farklı sehırlerde bız cok daha uzak bı sehre gıdıcektık. yanı evımızde kesıp de aılemıze et goturme sansımız olmayacak. eee zaten ızınler sıkıntılı olcak bayramdan bayrama gelıcez kurbanı bı yıl annesının evınde keselım etlerı ona bırakalım bı yıl benm aılemın evınde keselım etlerı onlara bırakalım dedım...
ailemin durumu yoksa kesmezler farz değil evet haklısınız ama bu insanlar hiç et yemesinler mi? ben 20 saat uzaklıktan onlara nasıl et getircem?

bizde eti babam doğrar.. yagsız yerlerinden verir zaten de bide iyice inceler düzgün mü diye :) bize gelen etlerde hep yaglı olurdu.. kavurma yapardık babam yaglarını yerdi bize etlerini bırakırdı...
Böyle babaya, sen tutup da yardım etmeyecekmişsin öyle mi?
Bırak ya, o sevgilin bu kafayla giderse ancak BABAYI alır zaten.
Cıxx cıxx benim bile içim cız etti şurada, tanımadığım halde. Nası bir kalbi var senin bu sevgilinin?
Taştan daha beter, iron man halt işlemiş yanında.

senin parana kimse karısamaz ailen sayesinde gelmişşin bugunlere ve hala zor durumdalarsa tabıkı yardım etmelısın

Bu meblağ dediğin sanki milyon dolarlar ..çalışan bir bayana 300-500 nedir ki..2000 maaşım var diyosun ve artacaktır hani 800alıp 500u harcasan dediğin doğru..
Bir de herşeyi söyledin, açık oldun diye Herşeye he he diyip sonra hayır demeyeceğini nerden biliyorsun? Yeterki karakteri sağlam bir adamla evlen gerisi gelir..
Evlenince tüm fikirlerin değişecek emin ol.Keşke herşeyi söylemeseydim eşime diyeceksin, şimdi basit geliyor.
Evet dürüstlük iyidir ama bu kadar açık olmaya gerek yok..Sanki evlenmeden pazarlık
yapar gibi kim kabul eder Allah aşkına ? Ben olsam ben de etmezdim..ama sen devam et belki kabul edecek birini bulursun..
Bu arada eşimle hiç konuşmadım böyle şeyler evlenmeden, annemlere her gidiş dolabını doldursam gık demez ..yeğenim (abimin kızı), beni değil O' nu arar kontör ister, anında yükler..En baştan, her ay yeğenime kontör yükliceksin desem ne kadar itici olurdu dimi?

Ben de aynen bunları söyleyecektim...

ben evladımı dusunmem mı benım canımdan kopcak o.. ılerde cocugunu ıyı okullarda okutmak, evlendırmek hatta sonrasında mıras bırakmak ıstıyor.. hatta cocuk dogar dogmaz ona ıkıncı emeklılık yapıp 25 yasna geldıgınde emeklı maası olsun istiyor. ama unuttugu sey bu zaten ıkımızın cocugu olcaktı. bunların hepsını ve cok daha fazlasını bende yapmak ısterım tabıkı.. ama annem kömür bitmesin diye akşama kadar soğuk evde oturup herkes gelince sobayı yakardı.. neden bu yaştaki astım hastası kadın hala bi torba kömürün derdine düşsün? onlar da en azından kimseye muhtaç olmasınlar isterim.. offfffff ne paraymış yaa.. asgari ücretle insanlar geçiniyor da bizimki 4,5-5 binle geçinemem diye korktu da küçücük hesapların peşine düştü...

Durumun bu şekilde olduğunu bilmiyordum yorumum da o yüzden öyle oldu.

Ben konu sahibi değilim ve evliyim. Eşler arasında gizli saklı şeyler olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ya da şöyle diyim herhangi bir şeyi söylememem gerektiğini bana asla düşündürmeyen bir adam buldum çok şükür. Biz birbirimize açığız.

E ben de evliyim hiç birşey saklamam gerekmiyor. Ama baştan pazarlık yapmadım ki aileme yardım etcez diye , şimdi bişey olsa benden önce o koşar aileme.ben de aynı şekilde...ama diyelim kötü bir eşti ve ben az buçuk anneme yardım edecektim gizli saklı yapardım evet..

Bu konuda buyuk konusmak istemiyorum ama gizli yapmak hic hos bir his degil. Gizli yapmaya zorunlu birakilmak da. Oyle bir evlilik nasil yurur bilemiyorum. Ben aileme yardim edecegimi soyledim. Sonradan supriz yumurta gibi olsun istemem. Her ay 300-500 lira az para degil bence.

gizli demek bile yanlış buna.ben aileme yaptığım 3-5 kuruşluk yardımı ona mı söyleyeceğim? o kadar söz sahibi yapmayın bu adamları

gizli demek bile yanlış buna.ben aileme yaptığım 3-5 kuruşluk yardımı ona mı söyleyeceğim? o kadar söz sahibi yapmayın bu adamları
Bakin ben feminist biriyim ve esitlikten yanayim onun bana soylemesini istedigim seyleri ona soylerim. Soz sahibi olmak istedigim konularda onu da soz sahibi yaparim.

söz sahibi olmaktan anladıgınıza bağlı tabii ki
Bana kendi maasim sana soylemeden aileme istedigim kadarini veririm derse bozusuruz. Ben zaten itiraz etmem ama haber vermesini isterim. Ayni sekilde de ona davranirim. Kimseye de esin bilmek zorunda degil nereye harciyorsun parani diyemem. Esler birbirine acik olmali. Her ay rapor versin degil ama duzenli harcamalardan haberleri olsun birbirinin.

50-100 tl den bahsediyorum ben.yüksek miktarlarda elbette herkes birbirine söylemeli ama bir market alışverişinde ondan izin almak da neyin nesi

Reactions: ZOE
50-100 tl den bahsediyorum ben.yüksek miktarlarda elbette herkes birbirine söylemeli ama bir market alışverişinde ondan izin almak da neyin nesi
İzin almak degil zaten ki benim soyledigim miktar 500 konu sahibinin ki 350. Uzerine komur almaktan kurbandan bahsediliyor. Ben de bunlarin soylenmesini garip bulmuyorum. Burda tam tersi durum icin kadinlarin actigi ne kadar baslik var. Supriz yumurta bu oluyor. Buraya konu actiriyor.

Tamam söylenmeli ama ne zamn söylenmeli?? Neden daha evlenmeden açıpta bu konuları karşı tarafı korkutmak???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…