evlilik ve ailelere yardım

Tamam söylenmeli ama ne zamn söylenmeli?? Neden daha evlenmeden açıpta bu konuları karşı tarafı korkutmak???
Ben bunu korkulacak bir sey olarak gormuyorum iste. Evlendikten sonra ayni tepkiyi almasi daha mi iyi?
Bir de bu insanlar 4 yildir birlikteler ve bunu is ciddiye binince konusmuslar.

Herkesin ailesi aynı düşüncede değil.Gördüğüm kadarı ile sömüren aileler de çok.Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı.Yardım edilebilir ,ama karşı taraf çocuğunu yolunacak kaz gözüyle görürse o iş yaş!Yer,içer ,sağlık sorunu giderilir,ama ev ,araba vs diye işi büyütürse o fena. :)

gizli demek bile yanlış buna.ben aileme yaptığım 3-5 kuruşluk yardımı ona mı söyleyeceğim? o kadar söz sahibi yapmayın bu adamları
biz evlenirken evlilik kredisi çekecektik. toplamda 4bucuk maasımız olacaktı ve bunun 3binini krediye vermeyi planlıyordu. bende bak benim ailemin durum bu şekilde ben ya her ay 200 gibi bi rakam göndericem yada kömürlerini alıcam dedim. kurbanı da bi seninkine bi benimkilere alırız dedim. ben bunları şimdiden söylemezsem ilerde kredi ödemelerimiz ona göre olacaktı.
bazı arkadaşlar izin istemek gibi şeyler söylemiş. ben aileme yardım edebilir miyim demedim. edicem dedim. bu zamana kadar et tabiki ama sadece gizleme diyen bi insandı ki o an da öyle söyledi sonradan düşünüp fikri değişmiş.
aynı şehirde yaşayacak olsaydım ben ailemin gururunu kırmaya meraklı bı ınsan degılım ki direk para göndereyim. kendim pazara gittiğimde 3-5 bişey onlara da alırdım geçerken bırakırdım. yada markete gıttıgımde bı şişe yag fazla alırdım bırakırdım. ben 20 saat uzaklıkta yasayacaktım. yılda 2 kere anca gelebılırız dıye dusunuyoduk.. eee geldıgımızde de ondan gızlı markete mı gıdıcem? hem gızlemek nıye?
yardım edip gizleme konusuna gelince, her ay onun maaşında eksiklik olsa bide o ara biraz soguk davransa acaba başkası var diye düşünmez miyiz? ama belkide annesi bişeye para yetiremedi ve ona gönderdi acaba halledebildi mi diye de sorun yaptı ondan dalgındı uzgundu. eee bosyere kendimizi üzmeye gerek var mı?
ben kartlarımı açık oynadım ama kimseyle pazarlık yapmadım. ailemi pazarlık yapacak konuma sokmadım sokmamda.

bu forumda en çok k.valide koruyan üyelerinden biri olarak yazayım yorumumu.. okudum okudum dedim herhalde bu kız maaşları yazarken başına "1" koymayı unuttu.. çünkü totalde 4600 lira ile hem kendi evini hem de 2 evi daha gayet güzel geçindirme planları yapıyor..

şimdi konu sahibi duygusal bakarsak elbette ki sen haklısın o yüzden evlenme.. çünkü mantıklı bakarsa da nişanlın haklı.. sen ailen zor durumdayken boğazda kahvaltı yapamayacağını , 5 yıldızlı otelde kalamayacağını söylemişsin ve her yıl birer kurban kesmekten, 3 mont almaktan vazgeçip 1 mont almaktan falan bahsetmişsin ya.. zaten elindeki maaşı krediye, vergilere ve hastane gibi acil durumlara ayırmaktan bunları istesen de yapamazsın..

yoksulluk sınırının 4000 tl olduğu güzide ülkemde 4600 tl ile ortalama yaşarsınız zaten, hele hele çocuk da düşünüyorsan.. birlikte yaşayalım deseydin belki daha mantıklı olurdu.. sen isteyebilirsin elbette ama senin 2000 lira ile sadece 1 ev geçinir.. halbuki nişanlına her ay 300-500 aileme göndereyim onlar ihtiyaçlarını alsın deseydin daha makul olurdu.. az olduğunda az, çok olduğunda çok gönderirsin..

elbette ki aileler canımız, herşeyimiz.. ama sıralama yapacaksan evliliği bir kaç sene daha ötele.. ailene ev al, ihtiyaçlarını karşıla.. daha sonra düşün derim naçizane

Maddi anlamda yormayacaksa olabilir... ama ileride çocuk olunca ev kredisine girerseniz zor...

Sevgilinizin karşı çıkmasını da anlayabiliyorum. Çünkü bu ailelere yardım konusu yüzünden yıpranan çok evlilik var. Boyutunu abartıp maddi sömürüye çeviren aileler var. Sevgiliniz ailenizi sizin kadar tanımıyor neticede.

Her ay bir para akışı olmasından ise ihtiyaçlarına yardım etmek daha doğru geldi bana ya da kardeşiniz var ve okuyorsa onun eğitim masraflarını karşılamak. Mesela; ben aileme şu kadar para vereceğim yerine ben şu ihtiyaçlarını alacağım demek o kadar göze batmıyor.

bilmiyorum henüz sömürülmedim sömüreceğini düşündüğüm insanlar da değil.. ilerde sömürülürsem o zaman düşünülür bu konular tekrar konuşulurdu.

tüm yorumlarımı okumadığınızı düşünüyorum. benim bahsettiğim borçlarımız varken kışın kömürlerini yakıt paralarını ödemek, borcumuz bittiğinde de aylık 200er lira gönderilebilir bence..

dediğim zaten kışın kömürlerini almaktı.. he bide gittiğimizde bi açar dolabına bakarım ne yiyolar ne içiyolar ona göre bi çıkarız bişeyler alırız.. buydu.. zaten yılda 2 kere anca gıdıcem.. o gun tabıkı yapacaksın dedı ertesı gun dusundum de bu evlenınce bıle sureklı olmaz dedi. ben asgari ücretle de çalışıyo olabilirdim o da aynı sekılde...

size katılıyorum.

konu sahibi arkadaş sadece kendi ailenize yardım edin. sizin paranızın hesabını sormaya hakkı yok. her yaptığınız yardımı bilmesine de gerek yok ayrıca

iyi de siz sadece böyle söylememişsiniz ki.. market alışverişinden kışlık monta kadar karşılayalım demişsiniz.. hatta et yemesinler mi kurban keselim diyorsunuz.. tamam da sadece aylık 200 lira ve emekli maaşı ile et de alınır, geçim de sağlanır.. 2 yaşlı insandan bahsediyoruz.. siz çalışıyorsunuz giyim, yemek, yakacak ihtiyaçlarınız çok fazla olacak ve gerçekten hayat çok pahalı.. işin içine girilmeden anlaşılmıyor.. dedikleriniz mantıklı şeyler, değil demiyorum ama liste olarak söyleyince göz korkutan şeyler..

karşında para vermene kati surette karşı bir erkek var var gerisini sen düşün..içimden geçenleri yazmayacağım çünkü hakaret dahi içermese hakaret etmiş gibi yönetimden mesajlar alıyorum kendini bilmez üyeler yüzünden..sadece tek diyebileceğim şimdiden rengini belli eden bir erkekle evlenir miydin?

bi mont ne kadar? 50 lıraya da var 500 lıraya da.. siz olsanız ailenizin yanına gittiğinizde bi buzdolabına bakmaz mıydınız? sonra çıkarken bi ayakkabılara bakmaz mıydınız?
her ay duzenlı para gönderırsem zaten alırlar. ben ya ıhtıyacları karsılıcaz yada para gönderıcez seklınde söylemıstım. ilerde durumum duzelır hepsını bırden de yapabılırım. ama bu demek degıl kı maasımın hepsını yollıcam. sadece insani ihtiyaçlarını eksik etmek istemiyorum. bu arada babamın benim okul zamanımdan kalma kredisi var. bana kapattırmıyo o krediyi, parça parça ödüyorum işte diyor. bin liranın 300ü o krediye gidiyor.

Ama sen bunu karşı tarafa bir şart gibi sunuyorsan, haliyle bu bir sorumluluk halini alıyor o zaman, karşı tarafın çekinmesi normal...

benim takıldığım nokta ben bunları hep söylerdim.. o da onların hayır duasından daha guzel bısey olabılır mı? derdi.. sımdı ne degıstı? bı anlık kafasının karısıklıgı mı yoksa ıs cıddıye bınınce degısmek mı? kafam cok karısık...

ona pek değişmek denmez..varolanı kamufle etmede erkekler pek bi başarılıdır..kızın kendini sevdiğinden emin olana kadar ya da iş ciddiye binene kadar kamuflajlar üzerindedir..daha sonra kaybetme korkularını bertaraf ettikten sonra gerçek yüzlerini gösterirler...

Ama sen bunu karşı tarafa bir şart gibi sunuyorsan, haliyle bu bir sorumluluk halini alıyor o zaman, karşı tarafın çekinmesi normal...
karşı tarafın ailesine de aynı şeyleri yapmak istiyorum ben. ve ikisine yapacaklarımın toplamı benim maaşımın 4de 1i bile değil... benim param muhabbeti yapmak istemiyorum ama kendi maaşım hakkında bu kadar söz sahibi değil miyim?

4 yıl karakter saklanır mı? hemde hiç belli etmeden... hatta çalışmaya başladığım zamanlar "bak annen baban para istediği zaman sakın yok deme" diyen bi insandı.

arkadaşım şu noktayı anlatamıyorum sanırım.. Senede 2 defa gidip spontane gelişecek olayları nişanlına kalem kalem anlatmana gerek yok.. gidersin çatıları akıyordur yaptırırsın, musluk bozuktur tamir ettirirsin, pazara çıkarsın v.s.

ama bunu şimdiden "bak şunu da yaparım, bunu da yaparım" diye tek tek söylersen gözü korkar ki korkmuş da.. nişanlın hain evlat ökkeş falan değil, sadece o da kendi ailesini garanti altına almaya çalışıyor anladığım kadarıyla.. sen bu konuda ki gelin olsaydın da görseydin burada ki yorumları.. kocana borç yaptır ailesine veremesin diyen mi isterdin, maaşına el koy diyen mi.. ama söz konusu kız tarafı olunca bakış açıları da 180 derece değişiyor demek ki..

herneyse dediğim gibi, aylık maaşından para da gönderirsin, gittiğinde ufak tefek eksikleri de giderirsin.. ama kurbandan girip yakacaktan çıkarsan kafadan ev sayısını 3 e çıkarırsın.. o yüzden bize yazdığın gibi oturup konuşman gerek, her detayı açıklamana zaten gerek yok

O vakit evliliği bir müddet daha düşünme ve ailene destek ol...

Evlenmeden evvel her şeyin açık açık konuşulması taraftarıyım ama bu kadar çok hesap kitap yapılması hoş gelmiyor göze...

Yeri gelince ailelerimize destek oluruz demekle, her ay ben aileme şu kadar para vermek zorundayım demek arasındaki farkı gördüğün zaman evlilik kararı alman daha doğru olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…