bu forumda en çok k.valide koruyan üyelerinden biri olarak yazayım yorumumu.. okudum okudum dedim herhalde bu kız maaşları yazarken başına "1" koymayı unuttu.. çünkü totalde 4600 lira ile hem kendi evini hem de 2 evi daha gayet güzel geçindirme planları yapıyor..
şimdi konu sahibi duygusal bakarsak elbette ki sen haklısın o yüzden evlenme.. çünkü mantıklı bakarsa da nişanlın haklı.. sen ailen zor durumdayken boğazda kahvaltı yapamayacağını , 5 yıldızlı otelde kalamayacağını söylemişsin ve her yıl birer kurban kesmekten, 3 mont almaktan vazgeçip 1 mont almaktan falan bahsetmişsin ya.. zaten elindeki maaşı krediye, vergilere ve hastane gibi acil durumlara ayırmaktan bunları istesen de yapamazsın..
yoksulluk sınırının 4000 tl olduğu güzide ülkemde 4600 tl ile ortalama yaşarsınız zaten, hele hele çocuk da düşünüyorsan.. birlikte yaşayalım deseydin belki daha mantıklı olurdu.. sen isteyebilirsin elbette ama senin 2000 lira ile sadece 1 ev geçinir.. halbuki nişanlına her ay 300-500 aileme göndereyim onlar ihtiyaçlarını alsın deseydin daha makul olurdu.. az olduğunda az, çok olduğunda çok gönderirsin..
elbette ki aileler canımız, herşeyimiz.. ama sıralama yapacaksan evliliği bir kaç sene daha ötele.. ailene ev al, ihtiyaçlarını karşıla.. daha sonra düşün derim naçizane