evlilik ve ailelere yardım

Ben de dedim aynısını ama yok olmadı ..Konu sahibi haklı nişanlısı kötü adam...uğraşma değişmiyor..
ben sizin demek istediğinizi de anladım. ama herşeyi baştan tek tek konuşursak daha iyi olur sandım ilerde süpriz olmasın istedim, belki korktu belki istemedi belkide ben yanlış anladım bilemiyorum.. çekceği kredinin hayalini kurarken ödemeleri nasıl yapcağımızı planlarken bak bunlar bunlar da var onları da göz önüne alalım demek istemiştim.. herneyse bu saatten sonra hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim...

Sizi kutluyorum ne mutluki anne babanıza sahip cikip onları kimsesiz bırakmıyirsunuz.
Onlara bakmak temel ihtiyaclarını gidermek biz evlatların boyun borcudur.
Düşüncelerinizde çok haklısınız. Kulaklarınızı tıkayın olumsuz düşüncesi olanlara. Sizi er geç anlıyacaklardır.

şöyle söyleyeyim erkek arkadaşım 3 yıldır babasından kalan ciddi bi borcu ödüyordu.. ananesi o kadar zengin ki isteseler anınında kapatılırdı o borç.. hatta ananesi kabataslak bi mal paylaşımı yaptığında annesine 3 tane havuzlu villa mı düşüyordu onun parası mı ne düşüyordu tam bilmiyorum... ama onlar şimdiden satmak istemediler ve biz 100 liranın hesabını yapa yapa 3 yılı geçirdik borç da çok şükür bitti... şimdi evlerine gittiğimde herşeyleri var Allahım daha da çok versin hiç gözüm yok. bizim evimiz onların salonu kadar.. ben yinede annene de gönderelim diyorum... onun annesi için 200 liranın önemi olur mu bilmiyorum ama benim ailemi rahatlatır o para..
kendisine de söyledim sen asgari ücretle çalışan biri olabilirdin ve ben bundan hiç gocunmazdım. o maaşı alıyorsan ailen sayesinde.. ben 1 gönderseydim de gerekirse sen 2 yollasaydın hiç umrumda değil. ama benim 1i yollamam gerekirdi... tabi ben bunları demeden önce ayrıldığım için dinlemedi bile zaten ayrıldın diye diye kapattırdı
bu konularda denklik önemli bence.. sadece kendi ailesini düşünene öylesi denk gelsin.. ama ben her iki ailenin de bu yaştan sonra sıkıntı çekmesini istemem. annesi hasta olduğunda aramızda 3 saatlik bi yol olduğu halde geleyim de işini temizliğini yapayım demiş insanım, o da istemedi teşekkür etti bitti ama gel desin diye ne kadar çok istemiştim.. şimdilik ne benim ailemden nede onun ailesinden hiç sömürüldüğümü/ kullanıldığımı görmedim ama ilerde olursa o zaman düşüncelerim değişebilir o da ayrı bi konu...

bakış açısı bu.. sen atıyorum 1 yıl öncesinde bize misafirliğe gelsen annem senin önüne 3 çeşit tatlı yapar koyardı, yemeklerin ikramların haddi hesabı olmazdı.. ama onlar sen gelcen diye bakkala yazdırılarak alınırdı.. şimdi ben atanınca çok şükür rahatladık ama sen eğer o ikramların nasıl alındığını evimizi gördüğün için tahmin edebilirsen ne ala, edemezsen bunların yediği önünde yemediği arkasında neden hala bu evdeler ki der geçersin... işte bunları görebilecek kadar ince düşünceli olmak gerek...

düğün kredisi çekcektik zaten. belkide bi anlık düşüncesizliği çünkü öncesinde böyle bi adam değildi.. ama bu bile beni çok yaraladı... hala bunları o dememiştir diye tekrar tekrar okuyorum... sinirim geçtikçe aslında yumuşak yazdığını farkediyorum ama her yıl para göndermenin normal olmadığını söylemesi bile beni yıkıyor...

bende gizlese kırılırdım kızardım aynısını ona yapmak istemedim ama sonuç bu oldu

direk ayrılmama çok kızdı ve dönüş yapmayacağını düşünüyorum. yapsa da bu konuda taviz veremem. zaten seneye yaz sonunda yapcaktık benim çekceğim kredi de çok azdı.. ya o ailevi borçlarını ödemek için 3 yıl bekletti beni.. biz 3 yıl önce evlencektik.. ben o kadar süreye ses etmedim de o böyle yaptı... hayırlısı

evet katılıyorum size gözüne batırmadan yapmalı bu işi yoka 5 kurusu bile laf eder. Sende calisip kazaniyorsun gerekirse dedigin gibi kendi harcamadan kısar verirsin be cogu zaman öyle yapiyorum.

Bence seninde çok büyük hatan var bu olayda. Bazı hanımlar kızacak bana ama yinede söylemek istiyorum.

Ailene destek olmak istemen muhteşem güzellikte bir şey. Allah herkese senin gibi evlat nasip etsin. Ama bunu bu kadar detaylı bir şekilde nişanlına anlatmayacaktın. Söyleyeceğin şey çok basitti, benim ailemin durumu ortada, evlensek dahi onları ihmal edemem. Her ay maaşımdan 250 tlyi onlara göndericem, farzetki 250 tl eksik alıyorum. Bu durum sonradan sorun olmasın aramızda lütfen, hesabını da ona göre yap diyecektin.

Yok montmuş, ayakkabıymış, tatilmiş, kurbanmış karıştırmayacaktın. Ona ne kurbandan, kömürden? Ailene vereceğin paranın nereye harcanacağı nişanlını alakadar etmez ki. Bi de o seni 3 sene bekletmiş ailesinin borcunu ödemek için.

Bazı hanımlar eşlerinden bir şey saklamadıklarını söylemişler, ne güzel bende sakla, gizli yap düşüncesinde bir insan değilim. Ama erkeklere her şey söylenmez canım. Böyle uzun uzun açıklama yapılmaz. Sen birde karşısına geçip ağlamışsın, neden ağlıyorsun ki?

Ben senin yerinde olsam geçerdim karşısına, sen 3 sene destek oldun ailene, sıra bende. Ev almalarına destek olmam lazım, 1 yıl da sen beni bekle derdim. Ne yardan ne serden olmuş seninki. Olmaz böyle. Hem evlenip hem ailene ev almaları için destek olman çok zor.

Bende senle aynı durumdayım. Benimde aileme destek olmam gerekiyor. Nişanlıma tek bir şey dedim, kardeşim üniversitede okurken elimden geldiği kadar ben destek olcam. O zaten benden hevesliydi, tamam dedi direk. Tutar konuşmadık, detay vermedim. Şimdi ne zaman yanıma gelse kardeşim, önce nişanlım sorar var mı paran diye.

Sen bence nişanlını çok korkutmuşsun. O senin maddi desteğinin çok fazla olacağını sanıyor. Bu kadar detay verir, karşısında ağlarsan, o da kendisini yorum yapmaya, fikir üretmeye hak sahibi sanar. Bazı konular uzun uzun tartışma, muhabbet kaldırmaz. Bazen bazı şeyleri sorgulamaya ve eleştirmeye kapatmak gerekir. Bu konuda bunlardan biri.

Yine de ne olursa olsun, böyle bir tepki vermemeliydi tabi. Mesajla bu şekilde yazmak yerine, düzgünce konuşarak kendi endişelerini paylaşabilirdi ama bazı erkekler böyle işte. Araya para konusu girdi mi ilişkiler çok bozuluyor, tekrar düzelir misiniz bilmem. Hayırlısı olsun ikiniz içinde.

bence yardım edılmelı.mısal kardesımı cok zorluklarla okuttuk.oğretmen oldugu gunden berı ailesıne destek verıyo sağolsun bu sene evlenecek gene verecegım hem mecburum hem seve seve dıyo.tabıkı ev gecındırmek kolay degıl ama anne baba bu kadar sıkışıkklen guzel bır meslegımız varsa bence bı mıktarda olsa yardım edılmelı

aslında tamda işaretlediğim kısmı o şekilde söylemeyi planlıyordum ama sesimin titremesine engel olamadım gözlerim doldu..
borçlarımız varken her ay gönderemeyiz kredi ödicez sonuçta, ihtiyaçlarını alalım dedi tamam dedim, en azından kömürünü almamız lazım dedim, ev konusunda 1-2 haftadır uyuyamıyorum napıcağımı şaşırdım annem rutubetten hasta olabilirmiş fln derken yine gözlerim doldu.. yoksa ağlaya ağlaya biz fakiriz edebiyatı yapmadım,çok mu zor durumdalar dediğinde gözlerimi kaçırdım ama kötü olduğumun farkındaydı..
sonra o sordu ben söyledim derken dertleşme tadında bi konuşmaydı.. o gün çok anlayışlıydı ertesi gün düşünmüş ve anlaşılan fikri değişmişti...

Annene babana heleki şu durundayken yardim etmeni takdir ediyorum ama nisanlinin annesinin durumu iyiyken neden bir degil hatta iki gonder diyosunki.
Evlenmek yuva kurmak demektir."para umrumda degil istersen maasini annene ver nolcakki amannn 3gunluk dunya "mantigi bana ters.bicoksey parayla oluyo malesef.
Tmm sen diyebilirsinki senin ailenin durumu iyi senin vicdanin rahat ama ben aileme yardim etmek zorundayim.yoksa evlenemem dersin kabul eder etmez yoluna bakar.
Siz bu duruma hakli olarak fazla takilmissiniz cok dusunuyosunuz.
Ben olaya nisanlinin tarafindanda baktim.basta bende kabul ederdim.ama baktimki nisanlim gozume gozume sokuyo bunlari.hergun dile getiriyo ,bende korkardim acikcasi.acaba daha fazlasida olurmu,kendi yuvasini dusunmezmi gibi sorular gelirdi aklima.
Ama sunu bilki nisanlin kotu bi insan degil.bence cozulmeyecek sorununz yok

Canım tamam da borçlarımız varken her ay gönderemeyiz dediğinde tamam demeyecektin. Borçlarımızı ona göre düzenleyeceğiz, farzet ki 250 tl eksik alıyorum diyecektin, bu kadar.

Tartışacak bir şey yok. Sen netsin, fikrin bu, bu kadar. Yada onun yaptığı gibi evlilik için bekleyecektiniz. Bende nişanlının çok kötü biri olduğunu sanmıyorum da bence hem korktu kendi ailenizi düşünmeyeceksiniz diye, hem de ailenin durumunun ne kadar kritik olduğunu idrak edemedi.

Ayrıca yukarıda arkadaş güzel bir şey söylemiş, sen neden seninkilere de 2 gönderelim diyorsun? Afedersin de enayi misin sen ihtiyacı olmayan insana para göndereceksin?

Baştan bazı şeyler çok ters olmuş bilmiyorum canım ya, bence o senin kuracağınız aileyi değil, hala anneni babanı öne koyduğunu ve onunla bir gelecekten çok onları önemseyeceğini düşünüyor. Dengeyi kuramayacağını sanıyor, o yüzden saçmalamış. Keşke bu işe girişmeden ailene gereken desteği verseydin de, evlilik tarihini öyle belirleseydiniz. İnan çok üzüldüm sizin için. Umarım çözersiniz.

hergün konuşmadık ki.. hani laf arasında yardım edilceği konuşulurdu o da verceksin tabiki derdi.. ilk defa bu kadar ayrıntılı konuşuldu.. bunu da yüzyüze konuşmak istedim..
biz sıkıntı çekicek insanlar değildik.. ben zaten tutumluyumdur. onunla yurtdısına gıtme olasılıgımız var kı gıdersek 3 yılda 300binle döncez.. gidemezsek emekli parası yine 300-500bin gibi rakamlar.. ailesinden bi villa sırf kendisine kalacak.. hani şu ilk 3-5 taş çatlasın 10 yılımız sıkıntılı sonrasında zaten rahatlıcaz... kendisi de derdi ben ilerde zaten zengin olcam şu zamanları atlatalım yeter diye...
bunları konuşmadan önce kendisi diyordu keşke babam sağ olsaydı da hep borç ödeseydim diye.. illa arkalarından mı böyle demek gerek.. sağken yapalım istedim... bilmiyorum belkide ben "nasılsa beni en iyi o anlar" diye bildiğimden düşünmeden konuştum... benimde pskljm hiç iyi değil.. bi yanda yıllardır evlenmeyi beklediğim adam, bi yanda hergün hastanelerde dolaştığımız annem, bizden para almadan evi döndürmeye çalışan babam... bende inan hiç iyi değilim...

Canım eğer bu durumları bildiği halde bu şekilde davrandıysa ve sen gerçekten rahatsız olduysan, ki en iyi en tanırsın onu, geri dönme o zaman.

Ailene ev alın, oturun bir müddet birlikte, kafanda çöz bütün sorunlarını ve rahatla. Seni rahatsız eden noktayı anlıyorum ve evlilik konusunda da şüpheye düşmekte haklısın. Bilemedim şimdi, nişanlında kendi ailesi için bekletmiş seni, şimdi bencillik yapıyor bence.

ne güzel işe başlamışsın ailen bu kadar sıkıntı da bence önceliğin evlilik olmamalı,önceliğin ailene güzel bir ev alıp rahata kavuşturman olmalı

ayrıca yorumlara gözlerim yaşardı.ne güzel hayırlı evlatsınlar havada uçuşmuş ama bu hayırlı evlat durumları hiç erkeklere söylenmiyor.erkeklerin bekarken ailesine verdiği paralar bile söz konusu ediliyor.niye ailesine veriyor da birikim yapmıyor diye

bu anlattıkların her ailenin yaşadığı şeyler. Aynı şartlar altındayız ki çoğu kişi böyledir bence ve benim annem-babam asla yardım kabul etmez mesela. Eşine her ay annemlere şu kadar göndereceğiz dediysen tepki vermesi normal, siz bir aile olacaksınız, şimdi ihtiyacınız olmasa da çocuklarınız olucak, ev alıcaksınız onların okuları vs birikim yapmanız lazım. Her ay düzenli para yıllayıp sonra kesmek te daha kötü olur. Sağlık yeme içme vs durumu olunca yardım edilir tabi, ama maaşa bağlar gibi şu kadar ödenicek durumu varsa orda durulur

Çünkü genellikle erkek ailelerinde gelin yemesin ben yiyeyim havası hakim canım. Oğulları işe girince destek bekliyorlar ki eğer ihtiyaçları varsa hakkıdır elbette destek olacak erkekler, ama evlilik döneminde de oğullarını kullanmaya çalışıyor büyük bir kısmı. En azından bize burda anlatılan bu şekilde. Birde ben ailelere eğer ihtiyaç varsa destek olunmasından yanayım. İki tarafa eşit olacak diye ihtiyacı olmayan birine para vermem, kendi ailemde olsa. Zaten onlar beni onlara muhtaç olmayayım diye okutmadı mı?

Özel günlerde hediyeler alırım, yemeğe götürürüm ne biliyim, ihtiyaç yoksa çoluğuma çocuğuma harcarım. Birikim yaparım. Ama erkek tarafı bunuda istemiyor, 3 kuruş kenara konacak diye akılları gidiyor bazılarının.

Elbette bazı anlatılanlar yanlış olabilir ama eminim birçoğumuzun etrafında bu sorunla uğraşan bir sürü kadın var.

Yalnız ailesinin durumu cidden kötü. Bence her ay düzenli para gönderecek olmak sıkıntı olmamalı. Zaten çok uzak bir yerde yaşayacaklarmış, eksiklerini ve sıkıntılarını bilmesi, gidermesi zor görünüyor.

Belkide diğer arkadaşlarında dediği gibi, önce ailesini düzlüğe çıkarıp sonra evlilik düşünmeli. Bir kolda iki karpuz taşınmıyor.

işte buradan anlatılan onlar.kaynana gelip durumu anlatamıyor ki ya da kocası(gerçi bir iki konuda kocalar olaya dahil olmuştu ve durumun farklı olduğunu yazmıştı)hatta şu anda burada açılan bazı konularda erkek tarafını dinlemeyi çok isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…