Bence seninde çok büyük hatan var bu olayda. Bazı hanımlar kızacak bana ama yinede söylemek istiyorum.
Ailene destek olmak istemen muhteşem güzellikte bir şey. Allah herkese senin gibi evlat nasip etsin. Ama bunu bu kadar detaylı bir şekilde nişanlına anlatmayacaktın. Söyleyeceğin şey çok basitti, benim ailemin durumu ortada, evlensek dahi onları ihmal edemem. Her ay maaşımdan 250 tlyi onlara göndericem, farzetki 250 tl eksik alıyorum. Bu durum sonradan sorun olmasın aramızda lütfen, hesabını da ona göre yap diyecektin.
Yok montmuş, ayakkabıymış, tatilmiş, kurbanmış karıştırmayacaktın. Ona ne kurbandan, kömürden? Ailene vereceğin paranın nereye harcanacağı nişanlını alakadar etmez ki. Bi de o seni 3 sene bekletmiş ailesinin borcunu ödemek için.
Bazı hanımlar eşlerinden bir şey saklamadıklarını söylemişler, ne güzel bende sakla, gizli yap düşüncesinde bir insan değilim. Ama erkeklere her şey söylenmez canım. Böyle uzun uzun açıklama yapılmaz. Sen birde karşısına geçip ağlamışsın, neden ağlıyorsun ki?
Ben senin yerinde olsam geçerdim karşısına, sen 3 sene destek oldun ailene, sıra bende. Ev almalarına destek olmam lazım, 1 yıl da sen beni bekle derdim. Ne yardan ne serden olmuş seninki. Olmaz böyle. Hem evlenip hem ailene ev almaları için destek olman çok zor.
Bende senle aynı durumdayım. Benimde aileme destek olmam gerekiyor. Nişanlıma tek bir şey dedim, kardeşim üniversitede okurken elimden geldiği kadar ben destek olcam. O zaten benden hevesliydi, tamam dedi direk. Tutar konuşmadık, detay vermedim. Şimdi ne zaman yanıma gelse kardeşim, önce nişanlım sorar var mı paran diye.
Sen bence nişanlını çok korkutmuşsun. O senin maddi desteğinin çok fazla olacağını sanıyor. Bu kadar detay verir, karşısında ağlarsan, o da kendisini yorum yapmaya, fikir üretmeye hak sahibi sanar. Bazı konular uzun uzun tartışma, muhabbet kaldırmaz. Bazen bazı şeyleri sorgulamaya ve eleştirmeye kapatmak gerekir. Bu konuda bunlardan biri.
Yine de ne olursa olsun, böyle bir tepki vermemeliydi tabi. Mesajla bu şekilde yazmak yerine, düzgünce konuşarak kendi endişelerini paylaşabilirdi ama bazı erkekler böyle işte. Araya para konusu girdi mi ilişkiler çok bozuluyor, tekrar düzelir misiniz bilmem. Hayırlısı olsun ikiniz içinde.