evlilik ve ailelere yardım

Sende haklısın :) Ben kendi ailemden biliyorum, babaannem sağolsun mal mülk sahibi olmayalım diye pek uğraştı. Başaramayınca da boşanmalarını sağladı. Zaten annem ite kaka yürütüyordu da neyse.

Elbette bazen iki tarafı da dinlemek gerekiyor. Benim fikrim düğün kınagecesi masraflarını, en küçük ayrıntısına kadar çiftler kendileri karşılasın, kimseye muhtaç olmasın. Aileleri de borca sokmasın. Ailesine destek olması gerekenlerde evliliği ona göre ertelesin. En güzeli ve en temizi.

benim kız kardeşim de çok zorluk içinde okudu.babam hasta idi ve bağkur emeklisiydi.aldığı kira ve masraflara yetmiyordu.annem 40 yaşından sonra çalışmaya başladı.kız kardeşimin erkek arkadaşı vardı.okul bitince hemen evliliği düşünme en azından annemlerin rahatlamasını bekle ve çeyizini hazırla dedim.o da kabul etti.4 sene sonra evlendiler.

En mantıklısı bu işte. Bizde düğün ve kına gecesi için para biriktirip öyle evlencez. 2 sene sonrası için plan yapıyoruz. Eşyalarımızı da almaya basladık ufak ufak. Kimseye yük olmaya gerek yok. Zaten okutmuşlar, bundan sonra rahat edecek insanlar.

Benimde annem kardeşim üniversiteyi kazanınca onunla birlikte daha büyük bir şehre taşınmayı düşünüyor. İşe giricek gittikleri yerde, bende kardeşimin okul masraflarına destek olcam. Biraz planlı programlı birazda mantıklı düşünmek gerekiyor. Allah herkese sabır ve güç versin. Hayat şartları zor gerçekten.

Buna ben de katılıyorum ve elimden geldiğince diğer konularda da ailesi zor durumdaysa yardım etmeli tabi dedim. Hatta nişanlısının hala babası ile yaşarken ailesine maddi destek yapmasına kızan bir arkadaşın konuşmasında tartışma bile çıktı. Bence aileler 1000 lira gibi komik rakamlarla geçinmeye çalışıyorsa ve o eve 4-5 bin giriyorsa aileye yardım edilmeli. Nokta. Ama malesef insanlar hayatlarında hiç yokluk çekmedilerse çocuklarına mı güveniyorlar bile diyorlar. Ne konular ne yorumlar gördüm. Cidden Allah evladın da hayırlısını versin. Komik olansa ben onlara iyi o zaman Allah size de sizin gibi evlat versin diyince celalleniyorlar. Halbu ki iyi evlatlarsa kocaman bir Amin demeleri gerekir bence. Değillerse de bir durup düşünmeleri.
Benim kendi öz teyzem kayınvalidesinin mallarını sattırdı falan bir takım olaylar oldu. Şimdi evlatlarından çekiyor. Yani etme bulma dünyası arkadaşlar. Tam olarak etme bulma dünyası.

belkide annesinin bizi zor durumda bırakcağını düşünmediğim için bu kadar rahat ben 1 vereyim sen 2 ver diyebiliyorumdur bilmiyorum.. ben 250 göndereyim o 500 göndersin ama huzurumuz olsun istiyorum. benim maaşım 2bin değil de 1250 diye düşürüm. annesi zaten zor durumda değilse almaz alsa da bize biriktirir, yese de umrumda değil...

annesinin para konusunda kötü niyetli davranmayacağını bildiğim için öyle diyorum.. bu saatten sonra dönüp özür dilese de tavrım daha net olcak...
seneye tayini doğuya çıkcak, 1 yıl erteleyelim dedim. zaten 2 yıl doğuda kalcam 1 yıl içinde ev kurmazsın biran önce evlenelim dedi.. (1 yıl ıcın orda duzen kurdugumuza degmez dıyordum hep)
onun ailesi için yeterince ertelendi ya daha fazla ertelemek istemiyor bense aradayım... hem evlenmeyi istiyorum hem aileme daha dogru duzgun yardım edemedım dıye uzuluyorum.. ailem ağır bastı erteleyelim dedim ikna etti, sonrasında ne değişti bilmiyorum.. offfff

Bizde eşimle aynı şeyi yaptık. İkimizde kredi çektik ve bütün eşyalarımızı aldık. 1 yıllık evliyiz ve ödüyoruz borçlarımızı.
Ne onun ailesi nede benim ailem maddi anlamda zorlamadık. Yalnız kendi derdime düşmüşüm gibi olacak ama bana mihir olarak eşimin verdiği sekiz bileziği düğün gecesi kaynamlara verdik hala ses yok o altınlardan. Eşime dahi bişey demedim nolacak onlar diye ama içten içe demleniyorum galiba. Çalışıyorum onların altınlarına muhtaç değilm ama yinede bi açıklama bekliyorum hala neden orda o altınlar.Düğünden sonra balayına gidicektin ondan verdi eşim ama geldik ve 1 yıl oldu neden hala bahsi geçmiyor. Yanlış mı düşünüyorum.

Yok doğru düşünüyorsun, ama sende de hata ne verdin bileziklerini? Balayını 2 gün sonraya ayarlayıp atacaktınız bankaya. Bence eşine sormalısın. Sonuçta senin mihrin. Kendin saklamak istediğini, uzun süredir eşini kırmaktan korktuğun içinde soramadığını söyle. Bir an önce al bileziklerini bence.

Bu arada azıcık agresif mi yazmışım ne, iş yerindeyim de sinirim klavyeme yansımış, kusura bakma canım :)

Sende üzülme lütfen artık. Bu bir sınav ikiniz için. Eğer oda hatasını anlar dönerse yaptığı yanlıştan ikiniz içnde iyi olur. O seni sevdiğini, sende kendini ve aileni ezdirmeyeceğini, dik duracağını göstermiş olursun.

Yok geri adım atmaz da ayrılırsanız, aslında paraya çok kıymet veren bencil bir adamdan kurtulmuş olursun ki bu durumda üzülme bence..

Çok Teşekkür ederim. Ne kusuru :) Cevap yazdın derdime. :)
haklısın vermemem lazımdı. Zaten öyle düşünüyorduk. Ama düğün gecesi 90 derece döndü benimki. Yada başından beri öyle planlanmıştı ben anlayamadım. Düğünde takılan 21 çeyrekte orda bide cabası sanki kendileri yapmış gibi.

Eğer alamazsan ki alamayacakmışsın gibi duruyor, kendine ayrı birikim yap. Şimdi bazı hanımlar kızacak bana kadın kocasından gizli iş yapmaz falan diye de, bence bal gibi de yapılır böyle bir konuda. Güvenme eşine, daha baştan güvenini zedelemiş, garanti altına al kendini.

Birde ev alma durumunuz falan varsa, ya da araba eşine bu şekilde sor. Ev alalım, annenlerdeki bilezikleri ve çeyrek altınları al da değerlendirelim de, bakalım ne tepki verecek?

Kesinlikle katılıyorum sana ona olan güvenimi çok sarstı. Gizli birikim yapamıyorumki aynı şirkette çalışıyoruz. Ne aldığımı biliyor. Bunu çok düşündüm hala düşünüyorum kenarda üç beş kuruşum mutlaka olmalı. Benimki ailesinden açıkcası tırsıyor. Araba alalım çok dedim. Hatta araştırdık ama anasıyla bi konuştu vazgeçti. Ev ile ilgili altınları kenarda görüyor yani o altınları alıcak gibi de o anası verir mi bilmem. Anansı o altınlarla kocasına iş yeri açma derdinde. Yaklaşık 3 ay önce muhabbeti oldu. Hiç oralı olmadım yorum dahi yapmadım. Altınların bahsi geçmedi ama ellerinde peşinat yok biliyorum onları kullanmak istiyorlar. Nasıl sinirlerim oynuyor bi bilsen. Nefret ediyorum o anasından.

Ben yazdım sandım, eline sağlık....heleki bu paragraf..
"Bazı hanımlar eşlerinden bir şey saklamadıklarını söylemişler, ne güzel bende sakla, gizli yap düşüncesinde bir insan değilim. Ama erkeklere her şey söylenmez canım. Böyle uzun uzun açıklama yapılmaz. Sen birde karşısına geçip ağlamışsın, neden ağlıyorsun ki?"
Arkadaş evli olmadığı için herseyi açık konuşmak mantıklı sanıyor ..

arkadaşım aynı şirkette çalışıyoruz nasıl ayrı para biriktiricem demişsin ya. herşeyi fazla söyleyip sütün biriktiriceksin. kuaförde saçını mı boyattın fazla söyle, pazar alışverişi fazla söyle, manikürünü kendin yap manikür yaptırdım de, kredi kartından her ay 1 gram altın al, böyle böyle biriktiriceksin, he ben niye mi böyle yapıyorum, kardeşimin nişanında hiçbişey takamadım, düğünde de zorla bir bilezik taktım bi sürü laf etti, annemler gelince kredi kartını bi bahaneyle elimden aldığını hissettim, ben de çalışıyorum üstelik, kimse kusura bakmasın zor durumlar için üç beş bakma at kenara, ayrıca herşey bu erkeklerle konuşulma, yarın bi gün bi kavga anında senin annene de baktım dese zoruna gider, gizli gizli yapıcan ki laf etmesin, maalesef hiçbişey toz pembe değil-miş

Valla kızlar ben annemden gördüm ki kadının çalışsa da çalışmasa da kocasından ayrı kenarda parası olacak. Olmak zorunda. Kadın senelerce eline geçen parayı eve harcadı ama boşanırken babam ev benim sen gideceksin dedi. Aşk sevgi elbette güzel ama erkeklerle kadınların duygusal zekası çok farklı boyutlarda.

Her şey olabilir, her şey başımıza gelebilir. Benim kenarda ayrı param var, her zaman da olacak. Bunu da eşimden saklı iş yapmak olarak görmüyorum. İnşallah böyle düşünenler kötü bir durumla karşılaşmaz.

Sağol canım, bende aşığım deli gibi, 7 yıldır birlikteyiz ama hayat toz pembe değil, her şey olabilir. Biraz dik durmak gerekiyor. Aşk güzel şey, ama erkeğe bağlı olunur, bağımlı olunmaz. 2 taraf içinde geçerli bu.

Bazı erkekler özellikle düğün gecesi birden çark edip de altınları vericez anneme diyenler bir takım işlerin gizli saklı yapılmasını hakediyorlar. Artık boşanmada bu ev benim sen git gibi bir şey yapamıyorsun zaten bildiğim kadarı ile. Ama o potansiyele sahip bir erkekse o da kendisinden gizli saklı bir şeyler yapılmasını hakediyor. Ama işte gizli saklı bir şey yapılması bir şeye tepki, bir şeye ceza olabilir ama öyle bir adam yoksa karşınızda o tedbir haksızlık gibi geliyor. Tamamen kendime bakıyorum. Karşımda ev işlerini %50 yapan bir adam var. Öyle salatayı yap sofrayı kur değil bildiğim yemek yapan bir adam var. Bu sabah kedinin çişini koltuktan deterjanlı su hazırlayıp silen bir adam var. Benden gizlisi saklısı olmayan, harcamalarında şeffaf bir adam var. Ben bu adama ne diye çıkıp da ay gram altın yapayım da kenarda dursun diyim. Benim annem de babamdan gizli biriktirdi. Ama babam bunu hakediyordu. Maaşını anneme söylemez, savurgan, geleceği düşünmez. Ama annem bunların sonucu olarak böyle oldu. Yoksa evlenir evlenmez gizli saklı işlere girişmedi. Benim evlilkten anlayışım farklı sanırım. Ben bir hayat arkadaşlığı hayal ediyorum, en yakın dost, sırdaş, sorunlara birlikte göğüs gerilen bir paylaşım hayal ediyorum. Bu yüzden benim hayalimde gizli saklı para biriktirme yok. Bu yüzden benim hayalimde bunları gerektirecek bir adam yok.
Ha ne olur. Hayat toz pembe değil. Oldu ki bu adam 40ından sonra değişti. Boşanmaya geldi iş. E ben çalışıyorum, o çalışıyor. Boşanırken ortak mal varsa paylaşılacak. Ve sonra neden benim kenarda biriktirdiğim gram altınlar olsun. Ondan ne farkım olacak boşanma anında. Toplumsal baskıları bir kenara bırakırsak. Ki toplumsal baskı var diye daha evlenir evlenmez boşanma anını hesaba katarak gizli para biriktirme benim sıcak bakmadığım bir şey. Evlendiğim insana haksızlık gibi geliyor. Çünkü onun gizli para biriktiğini öğrensem incinirim, haksızlığa uğramış gibi hissederim. Yani şöyle düşünelim boşanma ya da daha kötü hallerde eşim birlikte haberdar biriktirdiklerimizden ayrı kenarda altını yoksa sefil mi olacak? Ya da kenarda altını yoksa bana bağımlı mı oluyor? O olmuyorsa ben neden oluyorum?

Son düzenleme:
kendisi yaklaşık 4 yıldır sevgilim... ben 1 yıllık memurum.. her zaman derdim çok merhametli diye.. aile konusunda çok anlayışlı diye.. şuan çok şaşkınım..

Üzülme ,o ailesine yardım edicek sen edemiyeceksin onun ailesinin durumu iyiyse neden yardım istiyorlar
durumu iyi olmayan senin ailen helal olsun ailen seni o zor durumlarda okutmus egitmisler olucakları hak etmiyorlar

4 yıllık sevgilin ama simdiden senin 1 senedir kazandıgın maasın hesabını yapıyor
akıllı adam olsaydı ailene yardım etmenin önüne set cekmez sana kendi maasıyla bile destek olurdu

anneni babanı o zor durumdan kurtarırdınız
belki olup biteni ailesiyle konusuyor onlardan etkileniyordur

inan erkeklerin cogu kız tarafının ailesine yardım etmiyor hatta köstek olmak icin elinden geleni yapıyor nedeni bilinmez .

vicdan sahibi insanlar orta yolu bulmalı

Tabiiki edilir etmelisinizde bende aynı durumdayım ilk evlendiğimizde eşiminde ailesininde durumu iyiydi benim ailem hep sıkıntı içindeydi evlendikten sonra ailem düğün yüzünden ister istemez borca girdi ki herşeyi eşim ve ailesi karşıladı ama gelir az olunca en ufak şeyler bile sıkıntıya soktu ailemi eşimden Allah razı olsun düğünün ertesi günü takıların bir kısmını satıp aileme verdim 4 yıllık evliyim ve ev hanımıyım aileme evliliğim süresince hep yardım ettim eşim annemin ameliyat parasına kadar karşıladı ve bir gün olsun lafını etmedi son bir yıldır işlerimiz çok bozuldu resmen dibe battık ama hala elimde ne varsa ihtiyaçları olduğu an yardım ederim eşimin ailesininde ihtiyacı oldumu aynı şekilde yatırım yapacağım biriktireceğim diye ben ailemi darda bırakmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…