Evlilik ve anne olmak

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.599
1.727
133
Merhaba arkadaslar.Evlilik ve anne olmak nasil bir duygu.Dogru kisiyle nasil tanistiniz?Evlilige hazirlik süreçleri ,dogum surecleri filan bunlar guzel mi sıkıntılı surecler mi?
Is yerinde evli olan arkadaslar hep sikayetci..bekarlar azinlikta.Biri anne olmanin sıkintılari ,biri evliligin sıkıntilarini,Hamile arkadas hamileliğin sıkintilarini ,esinden ayrilmis ve iki tane coxugu olan arkadas farkli sıkıntılarını anlatiyor.Acayip korkmaya basladim.Her birinde kendimi buluyorum. Bir tanesi bile memnun degil hayatindan.
Bir de ben nişan attim.Acayip sorunlu bir dönemdi. Sevmek,asik olmak gibi duygular hosuma gidiyor ama evlilik bunlardan ibaret degil saniraam.korkuyorum anlayacaginiz.Ama insan bir yol arkadasi da ariyor.Kendi ayaklari uzerinde duran ,yalniz bir bayanim
28 Yasindayim ama evlilik ve anne olma duygulari ben de korki yaratiyor.Ha bir de sinif ogretmeniyim.Ogrencilerimden aile yapilarini anlayabiliyorum
Pek cogu sorunlu aile yapisina sahip.
Yakimda da olumsuz evlilik ornekleri var.Yakin zamanda da depresyon sureci geçirdim. Uzun surdu ve hala kalintilari var..
Evlenmeli miyim?yoksa azicik asim,kaygisiz basim mi demeliyim?

İki yılım dolacak evlilikte. Evlilik sorumluluk istiyor denirdi bir şey anlamazdım. Ama hakkaten öyleymiş.
Olumlu şeyler de yaşadım olumsuz şeyler de.
Benim olumlu yaşadıklarım çoğunlukta oldu elhamdulillah.

Her güzel şeyin zorluğu var, hangi pencereden baktığımız önemli.

İmkanım olsa hep bekar gezer evlenmezdim :)
Ama bu eşimin kötü oldugundan değil sorumluluk almak istemedigimden
Neredeyse iki yıldır evliyim eşimde bana göre beni cekebilecek en iyi insan ama gel gör ki ev işleri düzenli hayat pek bana göre değilmiş

Doğru kişiyle olduğu sürece evlilik güzel şey tabi.. Ama ne istediğini iyi bilmek lazım.. Bi anlık galeyanlı, kafanda kavak yelleri eserken bu tarz hayatını bir ömür etkileyecek kararlar almamak lazım.. Anneliğe gelince, çok zor, büyük sorumluluk, fiziksel, zihinsel yorgunluk,ama tüm bunlara değdiğini düşündüğünüz koşulsuz bir sevgi..hamileliğe gelince de, evlilikte mutluysan, anlayışlı olgun bir kocan varsa gayet güzel, sağlık sorunları yoksa tabi..

M Mutlu2890 kimse %100 mutlu olmuyor ki. Hani tuz biber olayı varya o doğru bişey tuz ve acı iyi ayarlanmazsa çekilmez olur tabiki. Bide bizim hesaba katmadığımız birşey var 1 kişiyle evleniyorsun ama birden fazla kocan oluyor aslında (eşinin ailesinden bahsediyorum) hele hele oğullarının artık evlendiğinin hiç bi şekilde farkına varmadıklarında bekarmış gibi karışma hakkı görüyorlar kendilerinde

Merhaba arkadaslar.Evlilik ve anne olmak nasil bir duygu.Dogru kisiyle nasil tanistiniz?Evlilige hazirlik süreçleri ,dogum surecleri filan bunlar guzel mi sıkıntılı surecler mi?
Is yerinde evli olan arkadaslar hep sikayetci..bekarlar azinlikta.Biri anne olmanin sıkintılari ,biri evliligin sıkıntilarini,Hamile arkadas hamileliğin sıkintilarini ,esinden ayrilmis ve iki tane coxugu olan arkadas farkli sıkıntılarını anlatiyor.Acayip korkmaya basladim.Her birinde kendimi buluyorum. Bir tanesi bile memnun degil hayatindan.
Bir de ben nişan attim.Acayip sorunlu bir dönemdi. Sevmek,asik olmak gibi duygular hosuma gidiyor ama evlilik bunlardan ibaret degil saniraam.korkuyorum anlayacaginiz.Ama insan bir yol arkadasi da ariyor.Kendi ayaklari uzerinde duran ,yalniz bir bayanim
28 Yasindayim ama evlilik ve anne olma duygulari ben de korki yaratiyor.Ha bir de sinif ogretmeniyim.Ogrencilerimden aile yapilarini anlayabiliyorum
Yakimda da olumsuz evlilik ornekleri var.Yakin zamanda da depresyon sureci geçirdim. Uzun surdu ve hala kalintilari var..
Evlenin veya evlenmeyin demek kesinlikle doğru olmaz çünkü mutlu olmak için evlenmekte evlebmemekte gerekli değil. Herkesin hayatında zorlu geçen dönemler vardır. Evlilerinde hayatlarının her günü sevgi dolu geçmiyor ama kimsenin geçmiyor bekarlarinda geçmiyor . Çocuğu olanlarda hergun mutlu değil . Her şeyin zorluğu var . Ben evliyim eşimin doğru insan olduğuna nasıl inandım duygusal zekası yüksek her canlıya karşı hassas empati yeteneği çok gelişmiş biri ben de dedim ki bu adam beni bile isteye asla üzmez . Şuan hamileyim zor ve riskli bir süreç yaşıyorum öğrendiğim ilk gün hayatımda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum böyle bi duygu yaşamadım ama zaman geçtikçe riskler büyüdü ve hayatımda hiç bişey için böyle acı çekmedim ruhum bile sancilandi bebeğimi kaybetmenin esigindeydim aralıksız günlerce gözyaşım dinmedi aralıksız kelimesi abartı değil. Sancılarım dinmedi ama bebeğim benimle diye mutlu oluyodum anne olmak böyle bişey Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama demek istediğim henüz kucağıma almadım ama evet zor evlilik evet zor anlayış gerektirir hata yapsaniz bile anlayış beklersiniz ve sizinde anlayış göstermeniz gerekir yoksa anlasabilmek zaten dünya meselesi

İki yılım dolacak evlilikte. Evlilik sorumluluk istiyor denirdi bir şey anlamazdım. Ama hakkaten öyleymiş.
Olumlu şeyler de yaşadım olumsuz şeyler de.
Benim olumlu yaşadıklarım çoğunlukta oldu elhamdulillah.

Her güzel şeyin zorluğu var, hangi pencereden baktığımız önemli.
Bnim de ikinci yıkım ve daha yeni alıştım evliliğe bebegim oldu hepsi üst üste geldi çok zoelandim ama alıştım bnde (: (:

Bi dolu sorunu sıralayıp şikayetçi olanları hiç anlamıyorum evlilikte. Genç yaşta evlenenler hariç herkes zaten bunlari bilerek evlenmiyor mu? Ne sanıyorlar ki bahama adaları mı? 😂

Ya bence çevrenizin söylediklerini çok umursamayın. Doğru kişi olduğuna inandığınız kişiyle evlenin. Ben de bekarım, arkadaşlarım evli. Haliyle muhabbet de çocuk koca kaynana oluyor. E tabi mutluluk anlatılmıyor, hep sıkıntı dert. İnsanlar içini dökmek istiyor çünkü. O yüzden çok takmamak lazım.

Evliliğim güzel gidiyor şükürler olsun 🙏🏻
Annelik nasil bir duygu bilmiyorum ama fazlasıyla istiyorum 👶🏻
Herkesin hayatı farklı bu yuzden
size evlilik güzel veya hayır berbat bir sey demek dogru olmaz.
Bunları kafaya takmayın bence.

Allah zamanı gelince nasip edecek elbet.

İmkanım olsa hep bekar gezer evlenmezdim :)
Ama bu eşimin kötü oldugundan değil sorumluluk almak istemedigimden
Neredeyse iki yıldır evliyim eşimde bana göre beni cekebilecek en iyi insan ama gel gör ki ev işleri düzenli hayat pek bana göre değilmiş
aynen oyle bende oyleym. Cok bunalıyorum evde olmaktan ev işinden hic yapsaım gelmıyor habire yesek icsek gezsek ne gızell olurdu

aynen oyle bende oyleym. Cok bunalıyorum evde olmaktan ev işinden hic yapsaım gelmıyor habire yesek icsek gezsek ne gızell olurdu
Evet ya
Nasipse kızım olucak kesinlikle evde ev işlerini öğretmeden evlenmesine müsade etmeyecegim mesela :) az sorumluluk sahibi olmalı

Evlenince ve iki çocuk sahibi olunca annemin gençliğimde beni kızdıran birçok hareketinin sebebini anlamış oldum. İnsan nasıl yıpranır, neden yaşlanır, nasıl olur da eline krem sürmeye bile vakit bulamaz gibi soruların cevapları zihnimde acayip somutlaştı. Her şeye rağmen anın tadını çıkarmaya çalışmak, yaşadığın her dakikaya şükretmek, pratikleşmek zamanla... bunlar da kazandıklarımdır

Back
X