Evlilik ve anne olmak

Düğüne hazırlık süreci en sıkıntıli dönemdi ailelerin tanışması falan.12 yıl bitmek üzereydi 2.5 yili flört.en zor kısmı düğüne hazırlık kısmı oldu benim için.
Hiç pişman değilim evlendigim için ailemden uzakta da olsam..

Annelik babalık ise kendinden çokça vazgeçmek demek benim için..dünyaya insan gelmesine vesile oluyorsak, fedakarlık şart.bu bilinçte bir adam bulun, ve bağımsızlığını kazanmış birey olsun.. şimdiki gençler bilhassa erkekler çok tuhaf, olgun değiller..

Her şey çok toz pembe gitmiş gibi yazmışım ama istenmeyen gelindim.2 gebeliğimde de üç Çocuğumda da sağlıkla imtihan edildik. Ama mücadele ettik ve hayat arkadaşı ne demekmiş o zaman anladım. Evleneceğiniz kişinin öfke anında ki tepkilerine ve sorunlara nasıl yaklaştığını çok dikkat edin iyiyken Herkes iyidir Önemli olan krizleri yönetmektir.

İnşallah çok mutlu olursunuz..

Son düzenleme:
Evlenince sorumluluklarin 2ye katlaniyor, cocuk olunca 3e. Kendine ayirdigin zaman cok cok azaliyor. Bugun cocuk olmadan once esimle gezmelerimizi hatirladim, ozgurluk ne guzel seymis dedim.
Butun bu surecler zor, esin iyiyse rahat atlarirsin, degilse sinir stres olup arkadaslarina anlatip rahatlarsin. Onlar da oyle yapmislar.

Yaklaşık 3 buçuk senelik evliyim ve 9 aylık bi kızımız var. Yine dünyaya gelsem yine aynı adamla evlenirim. Elhamdülillah. Herşeyin başı karşılıklı sevgi, saygı.. Birbirinize sadece eş değil arkadaşta olursanız mutlu olursunuz. Tabi ki sıkıntılar olcak, tartışmalar olcak ama bunu küslüğe kadar götürmemek gerek. Bazen benimde çok kızdığım anlar oluyo, ama düşününce diyorum ya yarın sabah uyanamazsak , ya küs gidersek bu dünyadan .. O zaman bütün kızgınlığım gidiyo yine sımsıkı sarılıyorum eşime.. Rabbim herkese hayırlı eş hayırlı yuva nasip etsin.

Merhaba arkadaslar.Evlilik ve anne olmak nasil bir duygu.Dogru kisiyle nasil tanistiniz?Evlilige hazirlik süreçleri ,dogum surecleri filan bunlar guzel mi sıkıntılı surecler mi?
Is yerinde evli olan arkadaslar hep sikayetci..bekarlar azinlikta.Biri anne olmanin sıkintılari ,biri evliligin sıkıntilarini,Hamile arkadas hamileliğin sıkintilarini ,esinden ayrilmis ve iki tane coxugu olan arkadas farkli sıkıntılarını anlatiyor.Acayip korkmaya basladim.Her birinde kendimi buluyorum. Bir tanesi bile memnun degil hayatindan.
Bir de ben nişan attim.Acayip sorunlu bir dönemdi. Sevmek,asik olmak gibi duygular hosuma gidiyor ama evlilik bunlardan ibaret degil saniraam.korkuyorum anlayacaginiz.Ama insan bir yol arkadasi da ariyor.Kendi ayaklari uzerinde duran ,yalniz bir bayanim
28 Yasindayim ama evlilik ve anne olma duygulari ben de korki yaratiyor.Ha bir de sinif ogretmeniyim.Ogrencilerimden aile yapilarini anlayabiliyorum
Pek cogu sorunlu aile yapisina sahip.
Yakimda da olumsuz evlilik ornekleri var.Yakin zamanda da depresyon sureci geçirdim. Uzun surdu ve hala kalintilari var..
Evlenmeli miyim?yoksa azicik asim,kaygisiz basim mi demeliyim?
Bekarlık sultanlıktır bunu bilir bunu söylerim.

Aşık olarak evlendik
Ama evlilik zor
Sorumluluk çok fazla hele ki bu zamanda

Artık ülke şartları çok fena
İyi bir gelire sahip olsan da gecınmek gerçekten çok zorlaştı

Bunlae hep kafa yoran seyler
Bekarken öyle olmuyor
Tek derdin giyim kuşam gezme iş hayatı

Ama evlilik öyle değil
Herşey her an güzel gitmıyor tabiki

Ama önemli olan sevgi
Uzlaşabilmek uzatmamak küs kalmamak
Paylaşım da çok önemli tabi

Benim eşim evde benden Çök iş yaptığı halde işlere yetişemiyorum

Yaparsan hep bir işin olur
Kafan hep dolu olur

Hamilelik ise zormuş cidden
Hayatımın en tipsiz dönemini yaşıyorum ama anne olmak için değer :) nasılsa geçici sürec

Hamilelikte de eş desteği çok önemli

Kim olursa olsun en önemlisi eşin merhametli
Olması

Merhaba arkadaslar.Evlilik ve anne olmak nasil bir duygu.Dogru kisiyle nasil tanistiniz?Evlilige hazirlik süreçleri ,dogum surecleri filan bunlar guzel mi sıkıntılı surecler mi?
Is yerinde evli olan arkadaslar hep sikayetci..bekarlar azinlikta.Biri anne olmanin sıkintılari ,biri evliligin sıkıntilarini,Hamile arkadas hamileliğin sıkintilarini ,esinden ayrilmis ve iki tane coxugu olan arkadas farkli sıkıntılarını anlatiyor.Acayip korkmaya basladim.Her birinde kendimi buluyorum. Bir tanesi bile memnun degil hayatindan.
Bir de ben nişan attim.Acayip sorunlu bir dönemdi. Sevmek,asik olmak gibi duygular hosuma gidiyor ama evlilik bunlardan ibaret degil saniraam.korkuyorum anlayacaginiz.Ama insan bir yol arkadasi da ariyor.Kendi ayaklari uzerinde duran ,yalniz bir bayanim
28 Yasindayim ama evlilik ve anne olma duygulari ben de korki yaratiyor.Ha bir de sinif ogretmeniyim.Ogrencilerimden aile yapilarini anlayabiliyorum
Yakimda da olumsuz evlilik ornekleri var.Yakin zamanda da depresyon sureci geçirdim. Uzun surdu ve hala kalintilari var..
Evlilik ve çocuk sahibi olmak şöyle bise.. acı tatli ekşi gibi tarifi yok yaşayıp goreceksin

Evlendigime gram pisman degilim.
Esimle ev arkadasliginin kari koca versiyonunu yasiyoruz cunku.
Cocuk durumu ise gorecegiz nasil olacak.Umarim cok zedelemez bizi.
Hamilelik ise su ana kadar yerlerde sürünmek.Hani prenses olacaktik ?

Herkesin evliliği kendine özeldir.ben evlenmeden önce abimin evlilik hayatını görünce tansiyonum çıkardı asla diyordum ama evlendim! İyi ki de evlendim evet sorumluluklar alıyorsun ama yanındaki hayat arkadaşın herseyini hafifletiyor. Onunla ayni sofraya oturup bir tas çorba içip, tv karşısına beraber oturup başını omuzuna koyunca iyi ki diyorsun :) hamileliğe gelince son 2 haftaya kadar gayet iyidim ama karnım büyüdükçe oturmakta uyumakta zorlanır oldum.

Bir buçuk yıldır evliyim. 9 senenin üstüne evlendik. Büyük sorunlar yaşamadım çok şükür ama sorumluluk insanı bazen çok yoruyo. Hatta geçen gün dedim eski günlerime geri dönmek istiyorum ama kızım bana bi gülümsedi herşeyi unuttum 😊 Sorumluluklar yorucu oluyo. Ev işi bebek bakımı , ona ayrı yemek bize ayrı yemek e evin temizliği kendi bakımın derken yoruluyosun. Kafa dengini bulduktan sonra evlilik çok güzel ama insan yinede dönem dönem bekarlığı özlüyo 😁

Öncelikle anlaşabildiğin konuşabildiğin sana verdiği değeri görebildiğin biriyle evlilik yapmanı dilerim. Öyle olursa evlilik süreci dediğin şey kolay ve heyecanlı.Özellikle bayanlar yakınmayı dert anlatmayı sever.Oradan konu açılır vs. Hayatımızda daha çok olumsuz şeyleri unutmayız. yıllar önce birine neden kırıldığımızı gibi.
Kimse eşiyle geçirdiği güzel zamanları anlatmaz. Akşam eşimle güzel film izledik sarıldık vs.
Çocuğu olan arkadaşlar bebeğini kucağına aldığı andaki duyguları dile getirmez. Her gün sorunları konuşmasına rağmen
Hayat her zaman tozpembe değil bekarken de evliyken de sorunlar olacak güzel zamanlar da olacak. hayatın akışı bu şekilde.
Bana göre evlilik fıtri bir ihtiyaçtır.

Ben bekarlığı hiç ama hiç özlemiyorum çünkü annem oldukça despot bir kadındı, pek bir şey yaşayamadım. Evlilik iyi geldi bu yüzden bana ne kadar kavga etsek de.

Hamilelikte ben hiç bir şey hissetmedim, ne hassas oldum ne gergin. Son ay yorucu geçti sadece.

Ama çocuk dersen, dünyamı tersten gösterdi. Anne olmak ağır bir zihinsel ve fiziksel yük. Eski boş zihnimi, keyfimin kahyasını özlüyorum :)

Aşı değil ki bu illa yaptırmak zorunda değilsiniz evlenmek çocuk sahibi olmak hayatın mutlak kuralı değil. Çok seversiniz beraber yaşamak hep öyle kalmak isterseniz evlenirsiniz denk gelmezse evlenmezsiniz. Çocuk isterseniz yaparsınız korkuyorsanız yapmazsınız bunu bu kadar dert edinecek birşey yok. Eşimle ben zaten beraber yaşıyorduk evlenelim dedi başta tırstım sonra fikrim değişti evlendim çok da iyi yapmışım. Ama çocuk fikri her açıdan korkutuyor o yüzden hiç yanaşmıyorum. Herkes aynı şekilde yaşamak zorunda değil sizin ruhunuza hangisi iyi geliyorsa

Bu kişiye göre değişen bir durum bence. Kimisi kendini yalnız hisseder illa birine bağlı olma ihtiyacı duyar hatta daha doğrusu biriyle hayatı paylaşma ihtiyacı duyduğu için evlenir, sorumluluk sahibidir bunu yük görmez, sevdiğine karşı hizmet etmek yada aşçı gibi yemekler yapıp masalar hazırlamaktan zevk alır, evcimendir anaçtır , evliliği över.

Kimisi kendini bile zor doyurur, üşengeçtir temizlik sevmez çocuğu bırak kendine zor bakar sorumluluk sevmez evlenmez, kimisi böyle evlenmemesi gereken bir yapıda olduğu halde birine bağımlı olması gerektiğini düşündüğü için yalnız kalmayayım korkusuna evlenir ama sonra mutsuz olur çünkü evlilik insanı değildir.
Ben insanların evlilikle ilgili yorumlarına çok takılmadım çünkü kişiye göre değişen bir durum olduğunu düşünüyordum. Bana evlilik için hep aman sakın diyen de vardı çok güzel bir şey diyen de vardı . Ben işten kaçmam kolay kolay erinmem mesela, yemek yapmayı seviyorum ama benim gibi yeni evli olup sürekli yemek yaptığı için şikayet eden arkadaşlarım da var.
Yada eşi çocuğun bakımına yardım ettiği için annelik süper diyen de var yada hiç yardım göremediği için çocuk yaptığına pişman olan da.
Bunlar çok ucu açık ve göreceli durumlar yani, kimseye kulak asmamak lazım. İnsanı en iyi kendisi tanır, sınırlarını ve beklentilerini belirleyip ona göre yön çizmek daha doğru bence.

Evli değilim ama şunu söyleyebilirim
Bunu en iyi bilebilecek kişi sizsiniz
İçinizdeki ses korkuyorum diyorsa kendinizi zorlamayın. İnsan hep içindeki sesi dinlemediği için pişman oluyor genelde.
Doğru insan çıkınca o ses değişecektir.

Canım hangi insan sorunsuz? Hangi insanın derdi yok Allah aşkına? :) Erkekler 3 ayda 5ayda tanınacak varlıklar değiller ki, onları bilmek, anlamak, onların sizin huyunuza ayak uydurması gerçekten yıllar alan bir süreç. Ve bu süreç tamamlanmadan yapılan evlilikler hata olabiliyor...
Doğru insanı nasıl buldunuz?.. Bu sorunun bir cevabı yok bende. Bir evli olarak söyleyeyim. Evlilik, sevdiğin ve seni seven birisiyle gerçekleştiğinde dünyanın en güzel şeyine dönüşebiliyor.. Ben evlendiğime hiç pişman değilim, çok da mutluyum.. Sadece kötü örnekleri dinleme canım, kulağını tıka onlara..
Bir hamile olarak söyleyeyim. Evet sürekli hastayım, kusuyorum, karnıma ağrılar giriyor ama çook mutlu ve memnunum bu durumdan. Can taşımak kolay mı?
Çocuklarından şikayet eden anneler var.. Peki sen çocuklarından(öğrencilerinden) şikayetçi misin? Sabırlı mısın?.. Çocuk büyütmek kolay değil elbette. Hiç birimizin kolay büyüdüğünü düşünmüyorum :)
Korkulacak bir şey yok canım. Olacağı varsa olur zaten, iyi bir şey de, kötü bir şey de. Kaçamazsın..
Beni de normal doğumdan korkutmaya çalışanlar var. Annem beni doğuruyorken ikimizinde kalbi durmuş ölümden dönmüşüz, alacağımız nefesimiz varmış almışız, olacağı varsa doğumda da olur, önce de olur, sonra da olur diyor kulaklarımı tıkıyorum.
Çok uzun yazdım canım ama, korkularını yenmelisin. Kimsenin lafına göre yüreğini, canını derde sokmamalısın. Zamanı gelince olur her şey :)

İmkanım olsa hep bekar gezer evlenmezdim :)
Ama bu eşimin kötü oldugundan değil sorumluluk almak istemedigimden
Neredeyse iki yıldır evliyim eşimde bana göre beni cekebilecek en iyi insan ama gel gör ki ev işleri düzenli hayat pek bana göre değilmiş
Yazıyı ben yazdm sandm :KK45:

Bence evlenmek gayet zor o güven sevgi saygı nasıl doğuyor bilmiyorum bütün evlilik konularına yorum yazan biri olarak hala evlenen nasıl evlenmiş çözemedim

Back
X