Evlilik ve beceriksizliklerim

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Eşimle dört yıllık flört sonunda evlendik. Yalnız bu evlilik benim hiç hayal ettiğim gibi olmadı gece yanımda birisi varken uyuyamiyorum 2.5 aydır uykularim harap oldu ustelik çok fena da horluyor eşim. Bir şekilde sabahı ediyorum mutfagim çok küçük haliyle ocağım da. kahvaltıya sosis kizartcam mesela allahım tavadaki sosisleri bir turlu ceviremedim karistiramadim bir tarafı yandı karıştırırken de döküldü hep ocağa. (Halbuki annemin evinde ne güzel yapardım) İyi kötü kahvaltimizi yaptık bulaşık yıkamak ayrı bir dert mutfağın tezgahı küçücük bulaşıkları masaya koyup öyle yikiyorm midem bulana bulana çünkü bulaşık yikamaktan nefret ederim.
Afedersiniz tuvalete bile cikamiyorum yapamiyorum evde eşim varken,kabiz oldum olacağım az kaldı.
Etraf sürekli dağılıyor topluyorum 1 saat sonra yine aynı ev 1+1 sıkış tepiş oturuyoruz. Her gün süpürge çalıştırdığım halde nerden geldiğini anlamadım öbek halinde tozlar çıkıp geliyor sac yığınlarından bahsetmiyorum bile.
Tuvalet banyo desen ortalık leş elimden geldiğince çamaşır suyuyla falan temizliyorum ama önceki kiracı öyle bir mahvetmis ki giderler tıkalı,simsiyah olmuş iğrenç kokular geliyor iykkkk.
Bu evlilik hiç de etrafımdaki insanların anlattığı gibi değilmiş evden de esimden de çok soğudum. Çok yoruldum...

Evlilikten değil de daha çok evinizden ve ev işlerinden şikayetçi gibisiniz. Çözümsüz şeyler gibi de görünmüyorlar üstelik.

Daha büyük ve yeni bir eve çıkma, bulaşık makinası kullanma, arada bir yardımcı alma gibi imkanlarınız varsa hallolur.

Tuvalete neden gidemediğinizi anlamadım yalnız, hijyenik nedenlerle mi?

Horlama sorunu için doktora gitsin eşin. Sosisi niye çeviremedin anlamadım tavaya çok mu sosis koydun? Annenin evinde yaptığın birşeyi nasıl yapamadın ki? Çevrede inşaat varsa tozun içeri girmesi normal fazla kapı pencere açmayın. Koltukların altını iyi süpürüp silin. Saçınızı her yerde taramayın taradığınız yeri hemen süpürün dik süpürge yoksa ondan alın pratik olur. Tuvalet banyo temizliğini kireç çözücü ile yapın. Sakın çamaşır suyu ile karıştırmayın zehirlenirsiniz. Bence siz evliliği hayalinizdeki gibi olmadığı için herşeyi sorun olarak görüyorsunuz.

Evet şöyle bir okuyunca ev işlerinden sadece şikayetciymisim gibi görünüyor haklisiniz. İki kişilik yemek yapmak kocanın arkasını toplamak eşimin zorla yardımcı olması diğer etkenler.
Hem hijyenik hem de rahat olamiyorum tuvalete girdiğimde bile seslenip duruyor ne yapıyorsun diye.

Eşinden utanıyo sanırım :)
Kendimden biliyorum bende öyleydim ilk zamanlar ama o ortadan kalkıyo zaman içinde.. yine de hala dikjat ederim mutlaka.. eşimin bile çok dikkatini çekmiş bu durum.. bazen insan olduğundan şüphe ediyorum diyo

Eşinizin ev işleriyle ilgilenmeye gönüllü olmadığını tahmin etmiştim aslında. Aranızda iş bölümü olsaydı, ev işleriyle ilgili meseleleri "evlilik sorunu" olarak algılamazdınız.

Evet hayalimdeki gibi bir evlilik değil kesinlikle. Ama bu yüzden mi her şeyi sorun olarak görüyorum bilmiyorum.
Kireç çözücü kullanmadim hiç, gidere de kullanılır mı bu? Bir de bi tanesinin kapağı yok başka yerde satılıyor mudur acaba?
Ayrıca tavsiyeleriniz için teşekkürler

Siz evliligi nasil hayal etmistiniz?
Ilk mesajiniza gore sizi evlilik degil ev ve ev isleri bunaltmis. Cozumu basit imkanlariniz dahilinde yeni bir eve cikin. Tebdil-i mekanda ferahlik vardir. Ev isleri ise hic bitmez. Takilmayin o kadar.. zamanla duzen kurarsinuz elbet.

Sana börek açıyorum kocacım deyin.. tövbe ya tuvalette napar ki insan bi rahat ver be adam. Bu konuya takık olduğum için çok sinir oldum..

Zamanla evinize alışır rutine koyarsınız işlerinizi.. daha geniş bi eve çıkma durumunuz yok mu?

Satılır canım. Gider kapakları al büyük oranda kokuyu engeller. Yapı marketlerde bulursun.

Eklentiler

• images.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 191
Ben sana çok hak verdim bunalma konusunda çünkü bende yeni evlendiğimde evle ilgili bir sorun çıkmıştı ve evden nefret etmiştim
Yani sorun evliliğin değil ev, başka bir eve çıkma imkanınız yok mu?

Giderler simsiyah demişsiniz ya bolca domestos dökün üstüne öyle beklesin 1 gece veya bir gün.. tertemiz bembeyaz oluyor.. tıkanıklık için pas kireç sökücü dökebilirsiniz veya lavabo aç var o baya etkili.. onu kullanabilirsiniz.. ilacı tıkalı yere döküp üstüne kaynar su döküceksiniz.. o yüzden o işi eşiniz yapsın

eşinden soğuyacak bişey olmamış ki :)
ben de 1+1 de oturuyorum bayağı da rahatım 70 m2 ev
sizinki 35-40 m2 olanlardansa çok sıkışık olabilir.
bu durumda çok az eşyaya sahip olmalısın

mesela mutfak : 6 tane tabak
6 tane kase gibi
benim 3 adet tencerem var (düdüklü, pilav ve çorba) 2 adet de tavam (krep ve normal)
hepsi bu.
dolap altı bulaşık makinesi yaptırın.
bulaşık makinesi evlilikleri ayakta tutan güzide bir eşyamızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…