Evlilik ve beceriksizliklerim

Eviniz küçükse eşyaları minimal seçmişsinizdir umarım. Stüdyo dairelerde de 1+1 oluyor ancak 2hafif koltuk bir tv bir saksı tamam. Gözünüzü yoran her şeyi kaldırın gitsin. Eviniz nefes alsın. Diğer konularda arkadaşlara katılıyorum derin bir nefes alın ve burdaki önerileri tek tek uygulayın gider kapakları siyah olması vs. ile ilgili.
Wc konusunda çok haklısınız. Kabızlık sorunu olan bir kadın arkadaş evlendiğinde ses geçirmeyen duvarlardan yaptırmış wc sinin duvarını ama mantıklı gibi??

Horlayan bi eş gerçekten zor benimde uykum çok hafif en ufak bi kıpırtıya bile uyanırım eşinizi doktora yönlendirseniz AMa gerçi hiçbir erkek hor aldığının kabul da etmio

Sadece tuvalette değil, herhangi bir odaya gitsem bile iki dakika sonra yanıma geliyor hiç gitmiyor bazen yalnız kalıp müzik dinlemek istediğim oluyor açıkçası :)

Kıyamam sana ya evlilik sendromu ..
Bence tadını çıkar herşeye zamanla alışırsın

en çok korktuğum durum bahsettiğiniz şeyler .yaşınız kaç merak ettim, geç evlenmenin getirdiği bir durummu aceba.Sonuçta yıllarca alıştığımız bir rahatlık var.30 yıldır ayaklarımı pergel gibi açarak yattığım yatağı paylaşmaya kolay alışamam gibi geliyor banada

Pardon yuh ..tam olarak ne yapılabilir VC de ..yani türevleri varmıdır :)

Sadece tuvalette değil, herhangi bir odaya gitsem bile iki dakika sonra yanıma geliyor hiç gitmiyor bazen yalnız kalıp müzik dinlemek istediğim oluyor açıkçası :)
Eşiniz sizi çok seviyo yanınızdan 2 dakika ayrı kalamıyo demek ki. :)

Yakın arkadaşımın eşi ütüyü falan her şeyi yanında yaptırıyomuş.. şimdi 10 yıla yakın evliler eşi hala dibinden ayrılmıyor maşallah diyim :)

Alışırsın canım ..yeni ev TOz toplar ..halılar yeni olduğundan hergün süpürge tut :)esine alışmaya çalış ..bir yerden sonra esine VC de neler oldu harp mi çıktı o sesler neydi olyle gibi yersiz şakalar yaparken bulucaksin kendini :)hatta birbirinize pirtpirtci ayşe efendim ,pirtpirtci amet falan diye lakap bile takabilirsibiz :)yani bizde son durum buydu bunun dışında her türlü sakarlik vs vs odaların küçük olması horlamasiaşılabilir şeyler ...kulak tipası al tıka kulağını ..oda olmadi esine dürt. .diğer tarafına falan dönünce susar

Kusura bakmayın ama bence pasaklısınız.1+1 evin neyini temizleyemiyorsunuz lavabo banyo leş diyorsun al bi kireç çözücü dök etrafa.Yada al bi kutu boya.Boya evi .Ev kirli olduğu icin sıkılıyorsunuz o evden

yine acımasız yorumlar gelmiş bu ne ya, konu sahibi yaşadığın şey evlilik sendromui yeni düzen, sorumluluklar ve beklemediğiniz sorunlar sebebi yalnızca bu.

bunun prenses olmakla şunla bunla ilgisi yok, ne çok atan tutan var ya, kadıncağız derdini açmış bir ton eleştiri gelmiş, azcık empati yapın Allah aşkına, herkes sizin gibi güçlü ve mükemmel olmak zorunda değil.

bende yeni evliyim ve 165 m2 sıfır dairemde benzer sorunları yaşadım, 4-5 gün üzgün üzgün gezdim ortalıkta. evlenmeden önce tahmin edemiyorsunuz, ve bir anda tüm iş üstünüze binince bunalıyorsunuz ve sanıyorsunuz ki sorun evliliğimde. hayır sorun eşinizde yada evliliğinizde değil sadece alışma süreci ve zamanla oturacak. yeni evli kiminle konuştuysam aynı yorumu yaptı, herkes aynı hissediyor hemen hemen. o yüzden eşini, evililiğini sorgulamayı bırak ve evde canını sıkan kısımlara pratik çözümler ara. umarım en kısa sürede bu hissiyattan kurtulursun tatlım.

yeni evli şoku :) bende yaşamıştım. evliliği saraydaki pembeli prensesle prensin aşkının öyküsü sanarken, salondaki kokmuş çoraplar, yataktaki horlamalar, devamlı ev dağıtan koca, her boka karışan kaynana derken bugünlere geldik. artık yeni evlenenlere evliliği övmekten vazgeçin. ev işlerinden, yemeklerden, evlerden, koca dertlerinden, nalet akrabalarından, çoluk çocuk dertlerinden ve bunların hepsini sadece kadının dertleri olduğundan da bahsedin.

bence siz evi sevmediğiniz için kendinize hayatı zehir ediyorsunuz

daha geniş eve çıksanız hiç yetişemeyebilirsiniz yalnız, bunu da dikkate alın
üstelik bu eve hiç mi bakmadınız tutmadan önce? anladığım kadarıyla evlenmeden önce biraz aklınız bir kaç karış havalardaymış, ayaklarınız yere basmıyormuş. ev değiştirmek 2.5 ayda...ne biliyim benece biraz lüks. üstelik de bu ev daha ilk tutulan ev yani, eşyayı buraya göre alma şansınız olmuş, perdeyi buraya göre yaptırma şansınız olmuş. vs vs. Başka eve gidince taşınma, eşya , temizlik. maddi manevi yorulacaksınız. üstelik ilk evi tututğunuz kadar cahillikle tutarsanız daha iyi olacağının garantisi de yok. Siz biraz oturaklı, tecrübeli hale gelmek zorundasınız. Biraz zamana ihitiyacınız var.
deseniz ki ısınmıyor, güneş görmüyor, işe uzak yol mahvediyor, komşular manyak... hadi diyecem neyse.
siz evlenmeden önce öğrenci evinde filan da olsa kalmadınız mı? anne evinden koca evine mi gittiniz?
daha önce kendimize ait bir ev hiç olmadıysa bu bocalama normal (14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum da) düşünüyorum anne evimden doğruca koca evine gitsem herhalde bocalardım. Kim olsa bocalar hele bir de toz pembe hayaller kuruyorsa..
Evlilik o kadar toz pembe değil. Ama sizin abarttığınız kadar da bir şey yok. Yani okudum okudum toz, kirli giderler, sossis filan. Bunlar ergen kızların sivilce problemi gibi problemler.

Kusura bakmayın ama bence pasaklısınız.1+1 evin neyini temizleyemiyorsunuz lavabo banyo leş diyorsun al bi kireç çözücü dök etrafa.Yada al bi kutu boya.Boya evi .Ev kirli olduğu icin sıkılıyorsunuz o evden

Yahu bu nasil yorum?kadin 2.5 aylik evli zamanla oturucak bazi seyler.zaten ev kucukmus kucuk ev cabuk dagilir.bence kicasi da daginik.ustelik pek yardimci da olmuyomus.niye boyle sert elestirdiniz ki?

Doğru söylüyorsunuz galiba.

Eşinizle is bölümü konusunu netleştirmelisiniz öyleyse.

Ayrıca başka hobileriniz, uğraşlarınız var mı? Çalışıyor musunuz? Tüm zamanı evde geçirmek de insanı alışma sürecinde zorlayabilir.

Evi değiştirmenizin de faydası olacaktır. Ama genel olarak geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum.

Umarım gönlünüzce olur.

Ne eş ne ev bence obsesyonlarınız var.Yanınızda biri varken uyuyamamak,bulaşık yıkarken midesi bulanmak,eş evdeyken tuvalete çıkamamak,tenizlik yapıp temizlenememek vs... Bunlar hastalık belirtileri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…