bencede 1 seneyı kendınıze ayırmalısınız,bırıbırınızle ılgılenmelısınız özel yasamda onemlı ustelık benım dusuncem yan evlılıgınızınde tadını cıkarmalısınız 1 yıldan sonra hamıle kalsan 9 ay hamılelık zaten sornasında yenı heyecanlar yenı umutlar
eger gercekten 1 yıl ıcınde ıstemıyorsan cok dıkkat etmelısın =) yoksa her ay kasıgın agrısa eyvah hamılemıyım stresıyle gecer gunlerın=)
bıraz zorluyor ya ne yazıkkı maddı acıdan bende kıradayım :S bu hafta sonuda 15-16 kıslık bı mısafırım var :S yıllık ızıne cıkasım varrrr :)
nişanlımda ben de 1 yıl bekleyelimn diyoruz.. korunmaya gelince de o dikkat edicek artık ama edebilir mi bilemiyorum.. bende hap falan kullanmak istemiyorum zaten bakcaz artık =)
15-16 kişi de çokmuş yaaa yandın o zaman sen büyük stres =)
onada alıstım canım artık genelde boyle =)
hap kullanma zaten canım ya ben kulandım 7 ay ,kafam rahat olsun stres yasamıyayım ıkımızde rahat edelım dıe kı esım hıc ıstememıstı sen karısma dedım ben strese gıremem her ay hazırda degılım hem dıye ama bıraktım cok sukur ıyı bısede degıl zaten
ewet hap iyi değilmiş hormonları değiştiriyor diyorlar.. iyi bari sen kısa süreli kullanmışsın bırakman iyi olmuş.. hem ben hap kullanamam unuturumki =)
Bende çalışan bayanlardanım, hem çalışan bir bayanım hemde çalışan bir annenin kızıyım. Sanırım o yüzden annemi çok örnek aldım. İşlerim hep planlıdır. Bazı durumlarda mutlaka şaşmalar oluyor ama, olabildiğince planlarıma sadık kalmaya çalışıyorum. Bu saye de hem evim temiz, hem yemeklerim hazır oluyor. Akşamları da çok rahat bir şekilde eşime ve kendime vakit ayırabiliyorum. Hatta dün akşam sinemadaydık :))
Nasıl yapıyorum??
Öncelikle her hafta cuma gününden, bir sonraki haftanın yemek listesini yapıyorum. Cumartesi günleri bu listeye göre pazardan ve marketten alışverişimi yapıyorum.Pazardan eve geldiğimde evimi temizliyorum.Bu arada tüm evim beyaz neredeyse :)) ve eşim çok titiz.Her hafta cumartesi günü nevresimlerimi değiştiriyorum. Tüm yıkanacakları o gün yıkıyorum. En son mutfağa giriyorum, pazardan aldıklarımın ayıklanabilir olanlarını ayıklayarak saklama kaplarına koyuyorum. Özellikle marul-maydanoz gibi yeşillikler akşamları salata yaparken çok rahat oluyor. Her pazar akşamı da, bir önceki gün yıkadıklarımı ütüleyip kaldırıyorum.Bu sayede hafta içi kullanmak istediğim hiçbirşey ütüsüz geçmiyor elime. Pazar günü de, akşam yada gündüz uygun bir saatte, pazartesi akşamı için planladığım yemeği yapıp, dolaba koyuyorum.
Örneğin pazartesi işten eve gelmem 19:00'u buluyor. İçeri girdiğim gibi hazırladığım yemeği ocağa koyuyorum. Üzerimi değiştirip tekrar mutfağa, bir de yanına makarna yada pilav yapacaksam onu koyuyorum.Onlar pişerken de ben ertesi akşamın yemeğini hazırlıyorum, koyuyorum dolaba.Bazen yemekler arttığında ertesi akşam için planladığım yemeği bir sonraki akşama erteliyorum.Yemekler pişerken, bir yandan da çayım demleniyor. En geç akşam 20:15'te eşimle çayımızı içiyor oluyoruz.Hee tabi bu araya tatlı da sıkıştıyorum. İtinalı yapılması gerekenleri haftasonuna bırakıyor olsam da, örneğin kemalpaşa tatlısı ıslama, sütlaç,yalancı tavuk göğsü gibi yapımı basit tatlıları hafta içi yemekler pişerken yapıp koyuveriyorum dolaba.
2 kişi olunca çoğu zaman yemekler bir sonraki akşama da kalıyor. Bir de buzluğum da börek,poğaça, ayıklanmış temizlenmiş tavuk kalça, tavuk but, göğüs eti, yemeklik kıyma,köftelik kıyma , kuşbaşı et ,eşim ciğer çok sever o yüzden ciğer bulunduruyorum. Acil ve olmadık bir durumda en kötü ihtimal, tavukları fırına bir de ocağa pilav attın mı tamamdır bu iş. Ya da hemen ciğerleri unlayıp yanına pilav-salata en geç yarım saatte yemek hazır.
Örneğin dün akşam sinemaya gidip geç gelince bu akşam için yemek hazırlayamadım, o yüzden buzluğumda ki ciğeri çıkarttım akşama kadar buzu çözülür. Yanına bir de pilav, marullarım zaten ayıklanmış saklama kabında.Mutfaktan çıkmam en geç 20:00 olur.
ay evet bıde o dert ver guya tel alarmı kuruyordum calınca 5 dk sora kalkar ıcerım dıyor ve yıne unutuyordum ve yıne stres yasıyordum aaa ben 3 gundur ıcmıyormusum dedıgım zamanlar oldu cok =)
ahahhah hadi yaaaa ayy stres resmen başka bşy deil =)
gerçi erkek kendini çekince onda da o zaman ayy kaçtı mı kaçmadı mı diye bi korku olur mu acaba yoksa o hissedilir mi ?
(ayy ne konuşuyorduk nereye gedi konu haha)
mesele evlılıkse heryere gıder konu canım=) bahsettıgın gerı cekılme olayı tamamen erkegın elınde olan bırsey ama kesınlıkle ay katımı kacmadımı dıye stresın oluyor , kacmadıgına emınde olsan psıkolojık oluyor bu durum ne yazıkkı ama hısetmek bıraz zor bazen cok ıhtımalı zor olan durumlarda bıle hamıle kalındıgı gorulebılıyor ve kesınlıkle korunma yontemı degıl
hadi yaaa ben hissdilir diye düşünüyordum hep :S gerçi çoğu arkadaşım ilk zamanlar bu söylediğim yöntemle hamile kaldılar hemen...
erkeklerde condom kullanmk istemiyorlar.. mesela ben nişanlıma kullanırız diyorum o da hayır kullanmam diyor =)
istemıyorlar canım haklılarda kendılerınce ,kondomda gerıcekmede ıkısınıde ıstemıyorlar aslında gerıcekmeyıde yarıda kalmak gıbı dusun tam o anda ve psıkolojık olrak erkekde dıkat etmelıyım etmelıyım dusuncesı oluyor yanı,benim suan beklemem gereken bazı durumlar oldugundan o yonteme guvenemıyorum gerıcekmeye .ama en ıncelerı var onlardan kullanılabılır
hımmm ayy benmki ince de olsa istemez kafasına göre takılacak herhalde :/
ne zormuş yaaaa napcaz bakalım :S
hayırlısı dıyelım =) evlendıkten 9 ay sonra kucagına alabılırsın bebişi=) hahaha =)))
ayyy deme öyleeeee =))
merhaba kızlar ben de geldim aranızaevli ve çalışanlar olarak hepimizin yaşadıkları birbirine benziyor,ben de 6 aylık evliyim çalışmak hiç bu kdr zor gelmemişti
Tamam demıyım :)))) cok dıkat edersenız olmaz canım bıde ozellıkle yumurtlama donemını dıkate alırsan ıhtımallerı azaltırsın
hoş geldinnn :) aynen oyle canım hepımızın yasadıkları bırbırıne benzıyor =))
=))hoş gördümm kader arkadaşım :)
=))
Eee sende durumlar nedır kacta ıse gıdıyor kacta evde oluyorsun ev yemek iş nasıl gıdıyor =)
kusura bakma canım ya işe daldım tam kdv dönemimuhasebeciyim bende,sabah 06:50 de evden çıkıyorum akşam da 18:00 da çıkış ama eve varış 19:30,ev işi beni bitiriyor yemek genel de ben arada eşim yapıyor Allahtan yemeği çok sorun etmez aparatif olarakta geçiştirebiliyoruz bazen,çamaşırı ütüsü bana yetiyor artıyor bile sen de durumlar nasıl
bende aynı canım calısma saatlarımız 5-10 dk farkla fln aynı senınle =) bendede yemek olayı sorun degıl aslında esım mutfagı sevıyor yapıyorsa benden erken gıttıgı ıcın ,bazende bende emek durumu tabı ,ama tozuydu camasırıydı utusuydu dedigin gibi insanı yoruyor :S mesela bu hafta sonu hıc bıse yapamadım evde durmadık pek cunku gırdık cıktık okadar :S ve ev içi halınde durum vahım artık her aksam bıraz yapacagım iş güç =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?