Evlilik ve erkekler

Aslında her halinden anlaşılırda, biz tanımaya değilde, habire romantiklik peşinde koşuyoruz. yemeğe çıkarsın, cömertliğini anlarsın. ailesine gidersin saygı , sevgi varmı ona bakarsın. Anne ve babasının ilişkisine bakarsın. Telefonla başkalarıyla konuşurken muabbetine bakarsın. Bir olayı konuşurken yorumlamasına bakarsın. Giyiminize eleştiri yapıyormu ona bakarsın. Tartışırken sana kullandığı kelimelere bakarsın. İnatmı ona bakarsın. İşyerinde sevilen,birimi ona bakarsın. sık iş değiştiren birimi, ona bakarsın. ailesi mahallede nasıl biliniyor onu araştırırsın. vb. pekçok olaya bakarsın ve anlarsın.
kesinlikle katılıyorum. İşyeei ve arkadaş ortamı. Özellikle arkadaş ortamındaaki mubabbetler ve espriler.mükemmel ipucu verir aslında

7 sene sevgililik,3 sene evlilik toplam 10 yıldır tanışıyoruz.bizde hiç değişme olmadı
.olgunlaşmak ve büyümek dışında.ilişkinin başından beri iki taraf da dürüst olursa,ne isteyip istemediğini açık açık belirtirse,taraflar birbirini böyle kabul ederse sonrasında da sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.ben eşimi tanıdım artık.ona göre davraniyorum.o da bana göre.tabi dort dörtlük değil her zaman.ama geçinip gidiyoruz böyle

Arkadaslar ben bu gordugum konularda hep "evlendikten sonra cok degisti" goruyorum.. Ve korkmaya basladim. Bu evlendikten sonra degisecek tipteki adami nasil taniriz? Sinyal verirler mi bi patlak verirler mi bi yerden? Aramizda uzun yillar evli arkadaslar varsa tavsiye verebilir mi? Yaziyorlar hep bdvde cok iyiydi evlendikten sonra taniyamadim.. Yani sansimiza ne cikarsa mi olacak?
Evlilkle alakalı değil de yaş geçtikçe zaten değişiyrz. Bide neysen o olmaya dikkat ediyosak değişen bişey olmuyor. Bir de tanıdıkça samimytle gelen daha iyi tanıma çıkıyo ortaya. Yani anneme sorsan babam değşmedi. Bana sorsan eşim değişmedi. Belki bazılarımz nişanlıyken sadece istedklerimizi görüyrz. Yada bazı erkekler köprüyü geçene kadar hesabı yapıyrlr

Tanisma evresinde bi bakcaksin; sadece sana mi kibar yoksa etrafindakilere de kibar mi,insanlara kolay yalan soyleyebilen bi insan mi,goz capkinligi var mi etrafina fildir fildir bakiyor mu,cimriligi var mi sana karsi comert mi,sana deger veriyor mu seni dusunuyor mu,bi de en onemlisi senin fikrine saygi duyup onemsiyor mu,temizlik takintisi ya da pasakliligi var mi dikkat et,annesiyle iliskisi nasil annesinin fikrini cok onemseyen uygulayan biri mi yoksa kendisini bir birey olarak gorebiliyor mu,bagimsiz ve bagimli tiplerden de uzak dur sana kontrollu bagli olabilecek mi ona bak.Daha cok sey var aslinda ilk bulusamada bile anlasiliyor az cok ama bi kadinlar sevince cogunu goz ardi ediyoruz.

merhabalar. aslinda degismiyolar heo aynilar . sadece sevgili iken sadece birkac saat goruyorsunuz. ama evlendikten sonra 7 24 butun davranislarini huylarini gordugunuz icin size degisik gekiyodur.birde sevgikiyken gercekten seviyosa kaybetme korkusundan biraz sikarlar kendini.evlenincede gevserler ve ellerinin altindayiz nede olsa hesabi yaparlar. hepsi bundan ibaret. tabi bizde oyleyiz kadin icinde erkek icinde aynidir.

Alışverişe cikip para harcama konularinda nasil oldugunu gormek gerek.

Uzun yolculuga cikman gerek . Uzun hikayelerde nasil davraniyor.

Ailesinu tanimak cok önemli. Onlarla vakit gecirmek
Arkadas ortamina girip onlari tanimak arkadas ortaminda nasil davraniyor .

Ben boyle yaptim gayet guxel sonuc aldim tam istedigim erkegi seçtim.

Ben bir de tam evlilik karari almadan sacma sapan bir nedenden dolayi kavga çıkardım . Araba kapisini çarpıp ciktim bitti dedim. Arkama bakmadan uzaklastim 15 m sonra arkami döndüm ki hala pesimde. Uzgun ve saskin gozlerle bakiyor askim benim ya tamam dedim evlenilecek erkek :) bir de onunla evlenmeye karar verdigim anlardan biri de piknikte sarap içecektik acacak almamistik . O alkol almaz ben netten sarap nasil acilir diye bakarken umutsuz şekilde. Arkami döndüm ki sarabi açmış sırıtıyor :))) hemde kendi agzina surmedigi hâlde. Is bitiriciligi mükemmelidir . Iste ya dedim bu adamla evlenilmez mi. beni cok etkilemisti.

Sorumluluk sahibi olmali, dürüst olmali, sevecen olmalı . ne kadar naif olursa olsun bu davranisindan rahatsizlik duyuyorum tekrarlama lutfen diye de elini masaya koymayi bilmeli. Cunku biz kadinlar bazen simariyoruz.

Erkegin kadini daha cok sevmesi önemli bence.

Bir de evlenmek icin 27 den sonrayi bekle insanlari daha iyi taniyorsun. Kendini daha iyi taniyorsun neleri tolere edebileceğini biliyorsun ona gore es seçersin. 22 yasinda evlenirsen kocan da degisir sen de, büyüyorsunuz sonuçta .[/QUOTE degisikkkk :) guldum okurken Allah mutlulunu bozmasun canim

Evet ben de evlenince eşi değişenlerdenim ama olumlu yönde.
Ne bir kıskançlık krizi, ne birbirinin hayatına karışma var aramızda.
8 sene sevgiliylen her şeyden kavga eden biz, süt liman olduk.
O paşa gibi gezen adam ev süpürüyor, gece bebeklere bakıyor, akşam 8 de evde olacaksın derken şimdi gez arkadaşlarınla akşam kafanı dağıt oldu, ben prenses gibi bardak yıkamayı bilmeden evlenen kadın çeşit çeşit yemek döktürür, evde oturup çocuklarıma bakar oldum
Sanırım herkes karşı taraf için biraz kendinden fedakarlık edebiliyorsa orta yol bulunuyor.

18 yıllık evliyim...gorucu usulu oldu...ne arkadas ortamında tanıdım nede oyle gezıp tozma. usulunce tabıkı gorustuk...aile yapısına baktım...kafa yapımıza baktım ve karar verdim....evlılkten once neyse 18 yıldır aynı....hatta dahada sevgimiz arttı gun gectıkce:)))sevgiymıs askmıs ınanmıyorum...ınsan kıymetı bilen vicdan sahibi biri olsun...sadece bu hayatta kocanız yok..bazı kadınlar valla kaptırıyor pacayı sonrada kurtaramıyor...once kendimi cok severim...kendime deger veririm...esımede gerektıgı kadar...gerektıgınden fazla tavsıye kımseye deger vermeyın...hersey ayarında saygı cercevesıde guzel...şimdiki ılıskıler vıcık vıcık cılkı cıkıyor....

Benim eşim hiç değişmedi. Evlenmeden önce de iltifat falan etmezdi, hala da etmiyor. Bir de diyor ki ben sana hep dürüst davrandım, romantik değilim diye :-)
benımkıde ıltıfat etmez:)))) ama ne sozlu ne fızıksel birkere bile şiddetını gormedım....evden ıse ısten eve...aılesıyle benı hep mesafelı tuttu....buda hıc sorun yasamamamı sagladı:))ne kazandıysak beraberde harcıyoruz...bosver ıltıfatı romantıklıgı...

Bence önce aynı evde yaşamak lazım. Adam ayakta mı işiyor, sifonu çekiyor mu, kendi kendine hayatta kalabiliyor mu diye bir gözlem yapmalı :KK53:

Haftada bir görüşüyorsan ne çıkarsa bahtına tarzı bir evlilik oluyor. Kötü çıkınca kocam çok değişti diyorlar işte. Adamı değil maskesini tanıyorsun çünkü sevgililik döneminde.

Arkadaslar ben bu gordugum konularda hep "evlendikten sonra cok degisti" goruyorum.. Ve korkmaya basladim. Bu evlendikten sonra degisecek tipteki adami nasil taniriz? Sinyal verirler mi bi patlak verirler mi bi yerden? Aramizda uzun yillar evli arkadaslar varsa tavsiye verebilir mi? Yaziyorlar hep bdvde cok iyiydi evlendikten sonra taniyamadim.. Yani sansimiza ne cikarsa mi olacak?

Bence insanlar değişmiyor, kocalarının değiştiğini söyleyenler cicim ayları bitince ve iş aynı evi paylaşmaya gelince eşlerinin aslında ne olduklarını fark etmeye başlıyorlar yani gözleri açılıyor.
Kendinizden pay biçin mesela siz değişiyor musunuz? Boşa dememişler "can çıkar huy çıkmaz", "bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur." diye.
Ben kendimden örnek vereyim; benim son 1 yılı nişanlılık olmak üzere 5 yıllık bir ilişkim vardı, o adam en başta neyse hep oydu; ben, o değişsin, küt bir adam olmasın, düşünceli, ilgili, alakalı bir insan olsun diye kendimi çok yıprattım ama (Tanrıya şükürler olsun ki) o asla değişmedi ve ben de gerçeğin farkına vardım, böyle bir insanla bir ömür geciremeyecegimi anladım ve ayrıldım.
Eşimle de bu ayrılıktan 8 ay kadar sonra tanıştım, Allah kayinvalidemden, kayınpederimden razı olsun, Allah onları evlatlarından güldürsün ki saygılı, merhametli, düşünceli bir evlat yetiştirmişler ve o da bana nasip oldu çok şükür. Ve eşim de hep aynıydı hiç değişmedi.
Diyeceğim o ki flört, nişan bunlar insanların birbirini tanıması, yürütemeyecekleri evlilikleri gerceklestirmemeleri için var. Insanlar size en bastan kendilerini gösteriyor zaten karşınızdaki insanı görmek istediğiniz gibi yorumlamaz o insanin huyunu, suyunu, karakterini objektif degerlendirirseniz dogru insani bulursunuz.

Evet ben de evlenince eşi değişenlerdenim ama olumlu yönde.
Ne bir kıskançlık krizi, ne birbirinin hayatına karışma var aramızda.
8 sene sevgiliylen her şeyden kavga eden biz, süt liman olduk.
O paşa gibi gezen adam ev süpürüyor, gece bebeklere bakıyor, akşam 8 de evde olacaksın derken şimdi gez arkadaşlarınla akşam kafanı dağıt oldu, ben prenses gibi bardak yıkamayı bilmeden evlenen kadın çeşit çeşit yemek döktürür, evde oturup çocuklarıma bakar oldum
Sanırım herkes karşı taraf için biraz kendinden fedakarlık edebiliyorsa orta yol bulunuyor.
Ay masallah Allah nazarlardan saklasın. Darısı hepimizin basina:KK200:

İşte değişmeye başladığı ilk an tepki koyuyor musun önemli olan o bence.
Çünkü öbür türlü sen de değişmiş olmuyor musun?

Bence değişim kaçınılmaz, yeter ki aynı yöne doğru değişin, mersine tersine mevzusu olmasın aranızda.

Back
X