Arkadaslar ben bu gordugum konularda hep "evlendikten sonra cok degisti" goruyorum.. Ve korkmaya basladim. Bu evlendikten sonra degisecek tipteki adami nasil taniriz? Sinyal verirler mi bi patlak verirler mi bi yerden? Aramizda uzun yillar evli arkadaslar varsa tavsiye verebilir mi? Yaziyorlar hep bdvde cok iyiydi evlendikten sonra taniyamadim.. Yani sansimiza ne cikarsa mi olacak?
Bence insanlar değişmiyor, kocalarının değiştiğini söyleyenler cicim ayları bitince ve iş aynı evi paylaşmaya gelince eşlerinin aslında ne olduklarını fark etmeye başlıyorlar yani gözleri açılıyor.
Kendinizden pay biçin mesela siz değişiyor musunuz? Boşa dememişler "can çıkar huy çıkmaz", "bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur." diye.
Ben kendimden örnek vereyim; benim son 1 yılı nişanlılık olmak üzere 5 yıllık bir ilişkim vardı, o adam en başta neyse hep oydu; ben, o değişsin, küt bir adam olmasın, düşünceli, ilgili, alakalı bir insan olsun diye kendimi çok yıprattım ama (Tanrıya şükürler olsun ki) o asla değişmedi ve ben de gerçeğin farkına vardım, böyle bir insanla bir ömür geciremeyecegimi anladım ve ayrıldım.
Eşimle de bu ayrılıktan 8 ay kadar sonra tanıştım, Allah kayinvalidemden, kayınpederimden razı olsun, Allah onları evlatlarından güldürsün ki saygılı, merhametli, düşünceli bir evlat yetiştirmişler ve o da bana nasip oldu çok şükür. Ve eşim de hep aynıydı hiç değişmedi.
Diyeceğim o ki flört, nişan bunlar insanların birbirini tanıması, yürütemeyecekleri evlilikleri gerceklestirmemeleri için var. Insanlar size en bastan kendilerini gösteriyor zaten karşınızdaki insanı görmek istediğiniz gibi yorumlamaz o insanin huyunu, suyunu, karakterini objektif degerlendirirseniz dogru insani bulursunuz.