Evlilik ve eskiler

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Merhaba hanimlar bu konum en yakinim, arkadasim icin. Bastan anlatiyim olanlari bi sevgilisi vardi birbirlerini asiri seviyolardi herkes onlari ornek gosterirdi bisey oldugunda sonra aralarina bi kiz girdi iftiralar atti yalanlar soyledi bu kiz arkadasimin erkek arkadasinin eski bi arkadasiydi bu yuzden arkadasimda tereddutte kaldi guveni sarsildi ve ayrildilar. İkisininde sevgisi bitmedi ama cocuk bu ayri kaldiklari donemde ona inat bicok sey yapti cok uzdu arkadasimi aylarca pskolojisi bozuktu en sonunda arkadasim biriyle tanisti iyi bi insan dedi gonlunu sevdi ve evlendi. eski sevgilisi dugune gelmis uzaktan izlemis arkadaslari tutmasa dugunu basicakmis eski sevgilisi arkadasim evlendikten sonra icmeye baslamis kotu aliskanliklar edinmis ve surekli ona yaziyo biyerlerden bize bunu neden yaptin diye arkadasimda surekli agliyo ona olan sevgisi sanirim bitmedi cok uzuluyo cunku eside cok ilgisiz bi insan tam bi ana kuzusu karisina hic sahip cikmaz ondanda cok cekti simdi size sorum evli bi insan neden eski sevgilisi icin aglama geregi duyar tamam duygu bitmemis ama bi evlilik var ortada bosanmaya cok korkuyorum diyo ama ciddi anlamda cok kotu kendine bisey yapar diye cok korkuyorum ona nasil destek olmaliyim nasil akil vermeliyim benim aklim durmus durumda??

Evlenmeseydi.. Bu kadar basit!
Eşi ana kuzusuymuş, ezdiriyomuş filan bunları geçsin. Kendi hatasına kılıf uydurmasın.Eşi layık yani bu duruma öyle mi..

Ahh şu akıl tutulmaları.....
Şimdi bir cesaret gelmiştir ona, boşanmaya filan kalkar.
O cesareti zamanında gösterecek sevgisine sahip çıkacaktı.

Çok mu sert tepki verdim. Ama öyle...
Neden insan sevmeden evlenirki.
Yapması gereken eski sevgiliyi her yerden engelleyip, mümkünse hat değiştirip evliliğine sarılmak, kocası ile iyi olmak.
Ha adamı sevmiyorsa da boşasın..

Sevgili yapmayıp görücü usulü evlenmek bence onun demek istediği
Imam nikahi yapip sozlenen insanlar bana hic samimi gelmiyor. Gorucu usulu oluncada hemen evlenilmiyor ki..aslinda bir bakima dogru gorucu usulu ama illa ilk gosterilenlede evlenilmez ki..

Olan olmuş evlenmemeliydi yorumları saçma...
yeni kocası da ağım şahım bir şey olmadığına göre kararını vermeli. Ya kocasıyla olacak ya da boşanıp sevdiği adama gidecek.
Ben olsam kocamla kalırdım. Çok sevseydi zaten evlenmezdi böyle boktan olaylar da yaşanmazdı. Kendine bir meşgale bulsun. Eski sevgilisinin de ulaşmaması için elinden geleni yapsın. Tel değiştirsin sosyal medya kullanmasın. Aslında çok basit uzak tutmak ama seviyor demek ki bağlantı halinde sürekli...

Imam nikahi yapip sozlenen insanlar bana hic samimi gelmiyor. Gorucu usulu oluncada hemen evlenilmiyor ki..aslinda bir bakima dogru gorucu usulu ama illa ilk gosterilenlede evlenilmez ki..
Herkesin kendi bileceği iş biz bu doğru değil deriz onlara göre doğru olur herkesin doğrusu kendine.

Asıl istediğine kavuşamıyorsun. Sonra "hee tamam bunla olur" diyor biriyle evleniyorsun. Bu mudur?
İyi de insan ille biriyle olmalı mı.
Bi fırsat verse kendine, bi boş kalsa, kendini dinlese belki bir gün yeniden aşık olacak.
Çünkü sevmeden evlenenler eninde sonunda o aşkı arıyor. Kocasından karısından bekliyor, olmuyorsa eskileri deşiyor, o da yoksa sağa sola bakıyor.

Yazık işte, boşa kurulan yuvalar, sevgisiz sadakatsiz..

Arkadasinin kafasi karismis. Eski sevgilisi aranadan once evliligi nasildi onemli olan bu.

Arkadasin once kendi duygularindan emin olsun yok esim beni ezdiriyo cok ilgisiz zirvsliklarini gecsin. Ben eski sevgilimi unutamadim diyorsa bosansin. Evlendigi adama yazik ya. Evden ise cimiyor karisi eski sevgilisiyle yazisiyor bilmem ne.
Arkadasinin meslegi var mi okul durumu ne

Eski sevgili de bir garip hem kıza eziyet etmiş, kız başkasıyla evlenince de taciz etmeler, aramalar falan.
Arkadaş da eski sevgiliyi unutmadan belki de intikam için evlenmiş o yüzden pişman, eşini sevmiyor.
Aramaları falan aklını karıştırıyor.
Yeşilçama dönmüş
Sakın delilik yapıp boşansa bile eski sevgiliye dönmesin.

Bunu daha çok erkekler yapıyor amaçları da belli ya cinsellik ihtiyacını biriyle gidermek ya da işte temizliği yemeği ütüyü yapsın... İki arkadaşımın çıktıkları kızları sevmediklerini biliyorum nerden mi beni seviyorlar ben de hepsine acıyarak bakıyorum hayat böyle işte

Ay herkes beni seviyor sendromu nerde görsem tanırım. Madem acıyarak bakıyorsunuz kızlara ve arkadaşlarınıza o zaman uzak durun.

+1

İmam nikahını erken yapmayı kastetmedim bunu desteklemiyorum ve konumuzla alakası da yok zaten .
Herşey İslami usüllerde yaşansa insanlar bu kadar yasak ilişkilere yelken açmazdı mesela.. Görücü usülü evlilik hiç tanımadığın biri ile aile zoruyla evliliği kabul etmek manasına gelmez.
"Görücü usülü" tabiri de çok saçma zaten, bence herkes görücü usülü evleniyor. Önemli olan gördükten sonraki kısım :) O zaman dikkatli olmak ..
Görücü usülü evlilik ilk gördüğün kişi ile evlenmek de değildir. Belli koşullarda birbirini tanımaya fırsat vermek, ve uygunsa kabul etmektir.
Herşey islami usüllerde yaşansaydı, eşlerini aldatan insanlar olmazdı mesela, çünkü kızlı erkekli ortamlar daha az ve daha kurallı olurdu, kimsenin gözü başkasına kaymazdı. Herkes eşine daha çok şans verirdi, aklı dahi kaymazdı çünkü karşıdaki kadını yakından tanıyor falan olmazdı.
Neyse bu hamur çok su götürür.
Şimdi yüz bin tane itiraz da çıkar burdan.
Ben İslami usüllerle yaşadığım hayatımdan ve evliliğimden çok memnunum Elhamdülillah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…