evlilik ve kpss

2010da kpss ye girip atandım 81 puan ile. Doğru düzgün çalışmadım. Matematik ve türkçem her zaman iyidir. 52 doğru 6 yanlış. Tarihi okudum tam hatırlamıyorum, coğrafya çalıştım 16 doğru 2 yanlış. Vatandaşlıkta batırdım 6 doğru.6 yanlış. Bu puanla atandım 2010da skandal olduğu halde.

Bu sene minicik kızımla hazırlandım şu anda 21 aylık. Ona rağmen a grubu 71 aldım. Üni biteli 10 yıl oldu. İstersen yaparsın tv yi kapat. Ben de ne giysem yakışır izliyorum :)
ne guzel vallahi masallah ya benim cocugumda yok
delisin sem diyorum kendime oturup tv izlicene ders calis diyorum ama iste bahaneler bahaneler
catlatma ignesi oldum ben o da kasik agrisi yapti ustune grip 1 haftadir daha erteledim nereye kadar ertelicem bilmiyorum
ama boyle okudukca gaza geliyorum iyi oluyo
arada okur gaza gelirim :)
bende o lanet olasi evlilik programlarini izliyorum :)

Bende hazırlanıyorum ıkı cocugum var bırı ıkı bucuk. Dıgerı altı aylık misafırlerımde cok oluyor ama onemlı olan ıstemek ısteyınce oluyor
hangi saatler calisabiliyosun peki
yemek
cocuk bakimi
temizlik
nasil ayatliyosun

yok canım ikimizde eşlerimiz dolayısıyla uzak bi şehre gelip orda tanıştık, aynı anda atanmıştı eşlerimiz, ikimizde aynı zamanlarda hamile kaldık bakacak kimse yoktu tek başımıza büyüttük bebekleri, o yaptı ben beceremedim:KK53:
Allah Allah ya ne hirsli insanlar var ah keske bende oyle olabilsem bende hic hirs yok
benegi nasil tek basina evde mi birakti minicik bebegi de dersaneye gitti şok oluyorum ya
biktim baskalarina imrenmekten bu konuda :(

Canim ben de evliyim, ögrenciyim, haftanin dört gunu okuldayim..kpssye hazirlaniyorum ayni sekilde..haftasonlari da evde olmuyorum cogu zaman.. Bence kendine haftalik programlar yap, bu hafta şu konular bitecek diye. Youtubeda benim hocam var ordan konu anlatim dinle, sonra da test çöz. Her pazar gunu 1 haftalik programini ayarla ama mutlaka..

Evli çocuklu çalışan olarak son sınavdan 88 aldım

Yaşım 36

Hiçbir bahaneye sığınmayın

Bebek mi sizi koruyacak çocuğum olsa evimde kalırım diyorsunuz mesela

Ya da temizlik demişsiniz iki kişi ne kadar sürer

Gidin kütüphaneye ya da kütüphanede gibi çalışın evde tv tel misafir vs olmasın

Bir süre kütüphane daha iyi ama

Canim ben de evliyim, ögrenciyim, haftanin dört gunu okuldayim..kpssye hazirlaniyorum ayni sekilde..haftasonlari da evde olmuyorum cogu zaman.. Bence kendine haftalik programlar yap, bu hafta şu konular bitecek diye. Youtubeda benim hocam var ordan konu anlatim dinle, sonra da test çöz. Her pazar gunu 1 haftalik programini ayarla ama mutlaka..
nasip yapsam ki o programi cnm ya
hocan guzel anlatiyor mu memnunmusun
masallah cmm sana da bu arada
bana kaba bi sekilde nasil hazirlayim programi anlatirmisin
ben 2014 de mezun oldum unidenve bi cok konuyu unuttum
bende bastan matematik turkce vs... konu anlatimli calisiyorum matematigi deftere yazarak calisiyorum
sozellere calisirken uykum geliyo ozellikte tarih cografya kabus
bilgim 0 resmen hic bisey bilmiyorum :((((
turkce bile unutmusum onu da kitaptan tv izlerken bazen calismaya caliyorum

Allah Allah ya ne hirsli insanlar var ah keske bende oyle olabilsem bende hic hirs yok
benegi nasil tek basina evde mi birakti minicik bebegi de dersaneye gitti şok oluyorum ya
biktim baskalarina imrenmekten bu konuda :KK43:

aynen ben de hırslı değilim hiç, yok canım ya evde bırakır mı dershaneye gitmedi ki, evde çalıştı sınava, üstelik benden yaşca 5 yaş falan büyüktü, ben de gitmedim dershaneye ama ben tembeldim :KK53:

4 aylık bebeğim var. Kpssye hazırla hazırlanıyorum bu yıl. Çok düzenli çalışamiyorum bende.
Üstelik kv yanındayim suan.
Ama kendime test kitabı aldim denemeler aldim biraz motive oldum onları alınca.
Ilk basta sevdigim derslerden basliyorum mesela tarih cografya turkce sözel mantik falan cozuyorum. Sonra geometri mat. Vatandaslik falan...
Gündüzleri hic firsatim olmuyor. Ancak geceleri 2 3 saat calisabiliyorum. Bu arada Ataturk universitesi aöf ile acil durum ve afet yonetimi ve Anadolu unv. Cocuk gelisimi okuyorum.

Gecen sene hamileyken ygsye hazirlandim. O kadar cok bos vaktim vardi ki ama ben hep yata yata harcadim. Esim beni ne kadar zorlardi calismazdim. Hep ertelerdim son 1 ay calistim oda zorla...
Suan diyorum ne kadar aptalmisimm....
Simdide calismak istiyorum vaktim yok...

Cocuk olunca hersey 2 katı daha zor oluyor. Daha yorucu daha yıpratıci oluyor. Biran önce kendinize bi program yapın ve calismaya baslayın. Mesela ben kendime bi hedef koydum. Günde hangi dersten olursa olsun 3 konu okuyup o konunun testlerini cozecegim. Konulari hesaplayip boyle bir hedef koyabilirsin kendine.

Yaşım 36

Maşallah sen o 88 i nasıl aldın ya. Nasıl bir puandır o. Ben sınavın son dakikalarında camdan dışarı bakıyordum. Bana çok zor.geldi bu seneki sınav...

Maşallah sen o 88 i nasıl aldın ya. Nasıl bir puandır o. Ben sınavın son dakikalarında camdan dışarı bakıyordum. Bana çok zor.geldi bu seneki sınav...

Teşekkür ettim

Esasen benim hedefim 90 üstü idi

Hatta kurstakiler de daha yüksek bekliyordu

Coğrafyada çuvalladım denemelerde dahi yapmadığım kadar çok yanlışım var coğrafyada 5 yanlışım var

aynen ben de hırslı değilim hiç, yok canım ya evde bırakır mı dershaneye gitmedi ki, evde çalıştı sınava, üstelik benden yaşca 5 yaş falan büyüktü, ben de gitmedim dershaneye ama ben tembeldim :KK53:
boyle okuyorum ya diyorum ki su an yarin ilk isim tvyi kapatip aksama kadar ders calismak olacak diyorum temizlik de kalsin yani ne olcak ilerde memur olamam yoksa diyorum
ama yarina insallah hirsim geçmez :)
ah ah bende tembelim oglen 11 12 de kalkan bi tembel

ay
Teşekkür ettim

Esasen benim hedefim 90 üstü idi

Hatta kurstakiler de daha yüksek bekliyordu

Coğrafyada çuvalladım denemelerde dahi yapmadığım kadar çok yanlışım var coğrafyada 5 yanlışım var
ayy masallah cografya gibi bi derstem 5 yanlis benim icin hayal :)

4 aylık bebeğim var. Kpssye hazırla hazırlanıyorum bu yıl. Çok düzenli çalışamiyorum bende.
Ilk basta sevdigim derslerden basliyorum mesela tarih cografya turkce sözel mantik falan cozuyorum. Sonra geometri mat. Vatandaslik falan...
Gündüzleri hic firsatim olmuyor. Ancak geceleri 2 3 saat calisabiliyorum. Bu arada Ataturk universitesi aöf ile acil durum ve afet yonetimi ve Anadolu unv. Cocuk gelisimi okuyorum.

Gecen sene hamileyken ygsye hazirlandim. O kadar cok bos vaktim vardi ki ama ben hep yata yata harcadim. Esim beni ne kadar zorlardi calismazdim. Hep ertelerdim son 1 ay calistim oda zorla...

Cocuk olunca hersey 2 katı daha zor oluyor. Daha yorucu daha yıpratıci oluyor. Biran önce kendinize bi program yapın ve calismaya baslayın. Mesela ben kendime bi hedef koydum. Günde hangi dersten olursa olsun 3 konu okuyup o konunun testlerini cozecegim. Konulari hesaplayip boyle bir hedef koyabilirsin kendine.
o kadar haklisin ki ilerde bebek olunca uykularim bile olmicak ne dersi...
bende simdi diyorum ki ah bekar olsaydim gunde 6 7 saat calisirdim diyorum
pismanliklar keskeler bitmiyo
hele bi memur olsam diye ne hayaller kuruyorum
ozellikle daha olmayan bebek icin istiyorum memurlugu onjn gelecegi icin
bende oyle sinir koyuyum o halde
bende matematik ve turkceyi seviyorum baska sevdigom ders yok :)))
once onlardan baslayip motive oluyum o halde degil mi ???
ama tek bi gun matematik bana cok yorucu gelir
bende diyorum iki saat matematik bi saat turkce caliisip soru cozsem cok iyi olabilir degil mi
ama iste kitap sikintim da var
yeni yayinlar çıktı mi acaba matematik test kitabi cep kitaplari almam lazim

Neden bakın 2014 mezunusunuz ben liseyi 98 de bitirdim

Nüfus konuları vs değişmiş yeni konular eklenmiş sizin bilgiler daha taze
keske taze olsa
benim cografyam tarihim sifir :))
bende eski bilgi bile yok
ben haritada bi sehri bile zor gosteririm :))))
hayatimda cografya ve tarihe calismadimki hic
matematik ve turkce sayesinde kazandim zaten uniyi de :)))

Sabah kalkıp çocuğu okulda bıraktık işe ya da kütüphaneye gittim

Akşam eve gelip yemek yaptım çocuğum ile ilgilendim çamaşır bulaşık vs

Çocuk uyuyunca da ya iş yani çalıştım ya da ders

Yaşım 36

burada kutuphane ne gezer cnm..
ben oyle yerlerde calisamam zaten ev ortami sart calismam icin sese karsi da calisamam sadece matematik hharic matematigi muzik dinleyerek bile calisirim seviorum cunku
bebek olursa evde kalirim diye bisey demedimki bu arada
bebek cok erteledik ama prolatinim yuksek zaten 1 senedir olmuyo artik ertelemek istemiyorum.bebek olmadan da rahatca calsiiyim istiyorjm dedim cnm

Sabah kalkıp çocuğu okulda bıraktık işe ya da kütüphaneye gittim

Akşam eve gelip yemek yaptım çocuğum ile ilgilendim çamaşır bulaşık vs

Çocuk uyuyunca da ya iş yani çalıştım ya da ders
masallah e kacta yatiyordun ki geceyi buluyordur o halde

cnm yeni yayinlar cikmaya basladi mi bi gun kitap almaya vakit harcicam
kitabim var set seklinde ama eski yayin
bi de sanki mat test cevapları bikaci yanlis gibi şıkları

o kadar haklisin ki ilerde bebek olunca uykularim bile olmicak ne dersi...
bende simdi diyorum ki ah bekar olsaydim gunde 6 7 saat calisirdim diyorum
pismanliklar keskeler bitmiyo
hele bi memur olsam diye ne hayaller kuruyorum
ozellikle daha olmayan bebek icin istiyorum memurlugu onjn gelecegi icin
bende oyle sinir koyuyum o halde
bende matematik ve turkceyi seviyorum baska sevdigom ders yok :)))
once onlardan baslayip motive oluyum o halde degil mi ???
ama tek bi gun matematik bana cok yorucu gelir
bende diyorum iki saat matematik bi saat turkce caliisip soru cozsem cok iyi olabilir degil mi
ama iste kitap sikintim da var
yeni yayinlar çıktı mi acaba matematik test kitabi cep kitaplari almam lazim
Ben ihtiyacın kitaplarini kullaniyorum. Test kitabim yediiklim denemeler murat. Başka yayinda test ve deneme yoktu burda kucuk sehir.. Siz alabilirsin farkli farkli. Mesela sinava 2 hafta kala hergun deneme yapmak cok fayda saglar. Birde telefona kpss notlari kpss pratik bilgiler cikmis sorular vs uygulamalarini indirdim ben onlardan da okuyorum hatta soru cozme uygulamasj bile var. Onlarida tavsiye ediyorum.
En azindan surekli kitap olmasada telefon elimizde. Birde tv izlerken falan surekli elinde notlarin falan olsun.
Ama onun disinda sadece dersede vakit ayir.

Ben yillarca sinavlara hazirlanjrken plan program yaptim ama hiç uygulayamadım. Fakat bu şekilde hedef koyunca en azından belli bir sure sonra butun konular bitmis oluyor. Konuların toplamını kalan gün sayisina böylün ve cikan sayida konuyu hergün mutlaka calisin. Bir gün aksatsaniz ertesi gün o acigi kapatın. Ama sinavdan 2 hafta öncesinde bütün konulari bitirim son 2 hafta sadece test ve deneme yapın. Umarim kazanırız... Allah yardımcımiz olsun...

Back
X