evlilik ve kpss

Evliyken çalıştım ve atandım geçen yıl.
Ama kendimi eve kapattım resmen kimseye gitmedim sadece haftada bir kvme gittim bana da kimse gelmedi.
Temizlik falan pek yapmadım zaten dağılmıyordu ev çocuk yoktu gelen giden yoktu sadece yemek yapıyordum ve haftada bir defa pazara çıkıyordum alışverişe.
Tv cazip gelse de izlemedim.
Yaşadığım yer çok küçüktü yeni evlenmiştim ailemden kimse yoktu yanımda bu yüzden de kendimi derse verdim galiba.
bundan sonra benim de insallah boyle olcak cmm
iste burasi da esimin arabasıyla dolu
mecbur gelme diyemiyorum
ama anlastigim bi kac arkadas var esimin akrabasindan bana cok iyi geliyo onlarla da zatsn gorusemiyoruz cok sık arad sirada
ah bi de şu telefon varya cok vaktimi aliyo şuna da bakiyim buna da bakiyim derken bitiyo zaman..

Valla canim ben p121den 75 aldim, mulakattan 74 verdiler. 70 alan arkadasa ise 95 vermisler ve kiz atanmis, fotografini paylasiyor. Kizi tanimasam diyecegim ki aa herhalde mulakatta şov yapti ama kizi taniyorum! Benden dusuk alip atanan atayan hickimseye hakkimi helal etmiyorum. Ben anasiz babasiz okudum her aldigim puani alnimin teriyle aldim. Allah sorsun ne diyim.
Öğretmenlik için mülakat sistemi çok yanlış oldu ve sözleşmeli çakılı 6 yıl şartı..onca ay çalışıyorsun,belli bir kpss puanı alıyorsun,mülakatta 10 dakikada bütün emeklerin heba oluyor ya da senden çok çok az çalışmış kişi bir şekilde önüne geçiveriyor,çok sıkıntı..

hayır dershane degıl uzaktan egıtım alacagım vıdelarla evde calısacagım
ogretmenlık daha kolay atanıyor atanmayan ogretmen gormedım ben
ben 4001 oluyor ya duz memurluk ondan sıtıyorum kendı bolumumden umdu kestım ımkansız hep mulakat zaten zor hatta ımkansız bıraktım onu
Kolay atanma işi eskilerde kaldı,daha dün atama oldu,90 altı atanamadı misal..ve atananlar hep doğu-güneydoğuya gidecek..herşey zorlaştı.

yaşım 30 , 2014 kpss ye evde calıstım sıfırdan matematıge başlamıştım
ama kpss de 74 aldım ve atanamadım 2016 ya da gırmedım ,kendı bölümümden atanmam imkansız dıye bakıyorum artık
ben de 4001 den sansımı denemek ıstedım bılmıyorum cok mu ımkansız
ama kabullenemıyorum yasım gecıyor 30 yasındayım 32 yasında sınava gırecegım yanı son sansım bunu da gırmedım demek ıstemıyorum
2014 te matematıkten 17 tane yapmıstım ancak o kadar oldu ama bılenler varsa o sınavda mat zaten kolaydı
tarıh cok kotu oldu benım ve boyle oldu ıste
4001 den atanmak ıcın en az 90 almam gerekır

ayrıca dı s tıcaret ıkıncı unıv de okuyorum aıleme esıme soylemedım kpss ye tekrar gırmeye karar verdıgımı
zaten acıkogretım derslerıne calısıyorum ben de caktırmadan matematıge de basladım
bu sene sadece matematık calısırım dıye dusundum yanına bırde cografya ekleyebılırım o da cok kotu bır sehır bıle gosteremem harıteda o derece

bu arada calısıyorum , cocougum var , haftanın 4gunu annem de kalıyorum cocouktan dolayı dıger gunler evım de ordan oraya gıdıyorum ıste

ya ben bu durumumda acaba başarabılır mıyım ?
kımseye dıyemedım utanıyorum kpss ye calısıcam demeye ben de gızlıce calısıyorum ıste acıkogretıme calısıyorum nasıl olsa anlamıyorlar
matematık vıdeo ızlıyorum o sekılde calıısyorum
74 de en azindam guzel puan bence
cocuklu calisan bi kadinken 74 yapmissin cok iyi derim ben
bende ayni senin gibiyim cografya tarih sıfır
matematik de iyi de problemler sıfır

kursa gidecek maddiyat yok cnm
hem de kursa git gel yemek yap falan ben zaten tembelim temelli calisamam
birde kazanamazsam bisuna mi o kadar oara vetdik der esim onu da goze alamam
evde tek calismak istiyorum
Dershaneye gitmeye gerek yok bence,bir çok video var,hem de süper videolar,evde çalışılabilir,yeterki azim-irade-hırs olsun..

Evliyken kpss çalıştım 2 yıl, ingilizce çalıştım, bunlar için her seferinde kurslara gittim. Çünkü evde otursam vakit geçiyordu ve verimli çalışamıyordum. Misafir kabul etmedim. Öğrenciliğimi devam ettirdim. Çok şükür şuan güzel bir işim var.

Ancak kv evine giderek ev işi yaparak bu iş olmaz. Temizliğinde yemeğinde pratiğini yapacaksın. Eskisi gibi kolay değil atanmak. Artık herkes bilinçli herkesin elinin altında internet var.

Birde hem hamile kalıp hem kpss olmaz. Hamileliğin bulantıyla geçerse napacaksın? Yada sınava yakın doğum olursa? Etrafımda ne kadar kpss hazırlanıp hamile kalan varsa orta seviye puan aldılar ve şuan işsizler.

Önceliğinize karar verin. Bu kararı eşiniz görürse oda size saygı duyar.
cnm biz 1 senedir istiyoruz olmuyor bebek
rahim filmi hormon testi ne varsa butun ilaclari kullandım yine olmadi.onu ertelemem mumkun degil onda kesin eminim
sinava girerken hamile mi olurum dogum mu olur bilemem orasini Allah in takdiri ben ders calisiyim da napiyim olmadi 2020 ye girerim artik.ve en azindan sifirlanmis olmam bilgim olur da girerm ..
esim ber gun bebek videolari izliyo o evlendigimiz gunden beri istiyo uzuluyorum baktikca
bende istiyorum artik akrabalarla ic ice olan bi semtteyiz
herkes soruyo artik bebek yok mu diye zoeuma gidiyo
bende 25 yasindayim artik istiyorm yani gec anne olmak istemiyorum
tüp bebege de insallah gerek kalmaz diyorum insallah
onumde 2 sene var insallah bu da son tedavim zaten olmazsa yine bu ay dogal yolarla denicem artik yoruldum cunku
kv olayi yukarlarda da dedim ben bi kucuk olay yasadim o da tetikledi cok korkuyorum o yuzden evde tek kalamiyorum
zaten esim de kesinlile annemde kalacsksin diyor

Ben de evliyim 2016 KPSS ye evde hazırlandım ve aynı zamanda yükseklisans yapıyorum.Sınavdan 93 puan aldım nasıl çalıştın dersen 1.matematik ve Türkçe alt yapım çok iyiydi onlara bakmadım 2.eşim de hukuk okuyor o çalışırken haliyle ben de gaza gelip çalıştım 3. Size Öner'im ders videolarıyla başlayın çalışmaya dinlemek bile kulak dolgunluğu yapıyor ve dinlerken notlar alın kitaplara gömülmeyin video izleyip test çözün şahsen kitabı açıp tek tek okumaktan çok sıkılıyordum video-test olarak çalıştım dersaneye kayıt olmuştum ama toplasanız 5-6 kere gittim bola masraf yani ama kimisi de dershaneyle daha iyi başarıyor sizi de bilemeyiz daha 1,5 seneniz var sereserpe rahatça çalışabilirsiniz yalnızca hedefinize odaklanırsanız bahaneler geride kalır
Not:tarihten Ramazan yetgin hocanın videolarını tavsiye ederim

sagolun ama dedıgım gıbı eger bılıyorsanız 2014 te mat kolaydı yanı ben 17 yaptıysam matta ıyı olanlar full cekmıstır ben yıne yetısemedım
benım dusuncem suan ; mat ıcın yapabılecegım en ıyısı olmak ama tabı yıne 17 18 altına dusmemek
turkcem zaten allahtan ıyı bır yanlıs falan cıkar o da dıkkatsızlıkten
tarıh cograf ya ve anayasayı da eksıksız olmam lazım
sız nasıl aldınız ya maesela matematık ıyı mıydı sızın
ben dershaneye gıtmeyecegım zaten bana uygun degıl bır suru dershane ıcın hazırlan evden cık falan zaman kaybı onun yerıne bı tane uzaktan egıtım setı aldım vıdeoları ızlıyorum sımdı bakalım nasıl olacak
4001 cok mu zor olur benım bu halıme ?
esıme falan da kımseye soyleyemedım utanıyorum artık kpss calısıcam demeye seneye cocugum okula baslayacak onun da derslerı olacak ne yapacagım bılmıyorum cocukla ılgılenemedım dogduysa bu kpss yuzunden ve sımdı de calısacagım dıye dıyemıyorum kımseye bırde 2018 de ya ohooo cok var daha dıyenler oluyor mıllet anlamıyor
aynen ya 2018 mi daha cok sdiyokar takmiyolar hic de cok degil

Ben de evliyim 2016 KPSS ye evde hazırlandım ve aynı zamanda yükseklisans yapıyorum.Sınavdan 93 puan aldım nasıl çalıştın dersen 1.matematik ve Türkçe alt yapım çok iyiydi onlara bakmadım 2.eşim de hukuk okuyor o çalışırken haliyle ben de gaza gelip çalıştım 3. Size Öner'im ders videolarıyla başlayın çalışmaya dinlemek bile kulak dolgunluğu yapıyor ve dinlerken notlar alın kitaplara gömülmeyin video izleyip test çözün şahsen kitabı açıp tek tek okumaktan çok sıkılıyordum video-test olarak çalıştım dersaneye kayıt olmuştum ama toplasanız 5-6 kere gittim bola masraf yani ama kimisi de dershaneyle daha iyi başarıyor sizi de bilemeyiz daha 1,5 seneniz var sereserpe rahatça çalışabilirsiniz yalnızca hedefinize odaklanırsanız bahaneler geride kalır
Not:tarihten Ramazan yetgin hocanın videolarını tavsiye ederim
tesekkur ederim videoyu izleyecegim

İşte ben matematik ve türkçeyi lisede çözmüştüm. Diğer derslere çalışmak şart.
diğer derslerden hadı umutsuz degılım tarıh ve cografyadan , turkcem zaten ıyı
ama matematıkten asırı korkuyorum ve bırde mantık soruları sozel mantık dıyor ama basbaya matematık zekası lazım cozmeye o zeka bende yok ya
mesela vıdeo dınlıyorum dınlerken cok ıyı anladım gıbı oluyor ama sorunun bıraz degısıgı geldı mı karsıma yapamıyorum :(

bundan sonra benim de insallah boyle olcak cmm
iste burasi da esimin arabasıyla dolu
mecbur gelme diyemiyorum
ama anlastigim bi kac arkadas var esimin akrabasindan bana cok iyi geliyo onlarla da zatsn gorusemiyoruz cok sık arad sirada
ah bi de şu telefon varya cok vaktimi aliyo şuna da bakiyim buna da bakiyim derken bitiyo zaman..
Canım çoğu uygulamayı kaldırmıştım telefonumdan ben ve insanlara ciddi ciddi sınava çalışmam gerektiğini anlattım kırıldı bazı kişiler ama kimse kimsenin hayatını kurtarmıyor öncelikle kendini düşün atanınca bol bol vakit ayırırsın herkese

Canım çoğu uygulamayı kaldırmıştım telefonumdan ben ve insanlara ciddi ciddi sınava çalışmam gerektiğini anlattım kırıldı bazı kişiler ama kimse kimsenin hayatını kurtarmıyor öncelikle kendini düşün atanınca bol bol vakit ayırırsın herkese
aynen sık sık ders calistigimi etrafımdakiler bilmeli
diyorum aslinda napiyosun evde tek sikilmiyomusun diyolar.Allah im ya kendi evim sikilmiyorum sizene.bende ders cakisiyorum sinava hazirlaniyorum diyorum.ne zmn diyolar 2018 de deyince ohooo cok varmis diyolar
ama iste oyle olmuyo
benim icin cok ideal 2 senede anca toparlarim ben
ama cabil insanlara anlatılmıyor

diğer derslerden hadı umutsuz degılım tarıh ve cografyadan , turkcem zaten ıyı
ama matematıkten asırı korkuyorum ve bırde mantık soruları sozel mantık dıyor ama basbaya matematık zekası lazım cozmeye o zeka bende yok ya
mesela vıdeo dınlıyorum dınlerken cok ıyı anladım gıbı oluyor ama sorunun bıraz degısıgı geldı mı karsıma yapamıyorum :KK43:
ayni bende oyleyim problemletde oyleyim resmen ezber yapiyorum degisik soru gelince kaliyorum

aynen sık sık ders calistigimi etrafımdakiler bilmeli
diyorum aslinda napiyosun evde tek sikilmiyomusun diyolar.Allah im ya kendi evim sikilmiyorum sizene.bende ders cakisiyorum sinava hazirlaniyorum diyorum.ne zmn diyolar 2018 de deyince ohooo cok varmis diyolar
ama iste oyle olmuyo
benim icin cok ideal 2 senede anca toparlarim ben
ama cabil insanlara anlatılmıyor
Bana da derlerdi canım sıkılmıyo musun ? Hep mi ders çalışıyosun bazen de çalışmayıver ne olacak falan derlerdi.
Ama ben de evde hiç sıkılmam evciyimdir ve gerçekten çok ciddi ders çalışıyodum.
Bana da oo daha kaç ay var diyolardı ama o konular nasıl yetişecek

Bana da derlerdi canım sıkılmıyo musun ? Hep mi ders çalışıyosun bazen de çalışmayıver ne olacak falan derlerdi.
Ama ben de evde hiç sıkılmam evciyimdir ve gerçekten çok ciddi ders çalışıyodum.
Bana da oo daha kaç ay var diyolardı ama o konular nasıl yetişecek
aynen valla
bi de soyle bi durum var aksam yemek yenmis cay icilmis ben en rahat oldugum saatimdeyim .bi kac kere ders calistim .esim yeter artik cok calistin.dedi.bende baktim bu ilgi istiyo.bu sefer kendimden de sogutmayim dedim aksam calismayi biraktim.
kv de de zaten istemiyo oğlundan ustun olcam diye hic istemiyo kazanmami ve bu semtten uzaklascam onun eline bakmicaz biliyo cok fena kv
bazen para sikintimiz olur bize de verir yardim eder kv ama yardim edince söz sahibi olur herseye karisir.simdi ben kazanip memur olursam maaşım iyi olcak esimden yuksek maas alicam.bir de kv bize yardim etmeye gerek kalmicak.e haliyle herseye karisamicak.burayı hic sevmiyorum.etrafim cahil dolu.o da biliyo sevmiyorum.e memur olunca da kredi ceker ev alirim diye dusunuyorum ( kv bu dusuncemi bilmiyo ama tshmin ediyodur kesin ) cunku kv nin bi evi daha var onu satip ev alacsk bize ama ev bi turlu satilmiyo kucuk bi v yeri de kotu ama yeni ev.onu satip bu semtten ev alacak bize.kenarda birikmis parasi da var ve hala para biriktiriyo kenara ariyo bizim icin uzaga gidelim istemiyo.karisiyim istiyo.ben hic istemiyorum para versin ev alsin
birazdan dersin basina gececegim insallah devami gelir.....

aynen valla
bi de soyle bi durum var aksam yemek yenmis cay icilmis ben en rahat oldugum saatimdeyim .bi kac kere ders calistim .esim yeter artik cok calistin.dedi.bende baktim bu ilgi istiyo.bu sefer kendimden de sogutmayim dedim aksam calismayi biraktim.
kv de de zaten istemiyo oğlundan ustun olcam diye hic istemiyo kazanmami ve bu semtten uzaklascam onun eline bakmicaz biliyo cok fena kv
bazen para sikintimiz olur bize de verir yardim eder kv ama yardim edince söz sahibi olur herseye karisir.simdi ben kazanip memur olursam maaşım iyi olcak esimden yuksek maas alicam.bir de kv bize yardim etmeye gerek kalmicak.e haliyle herseye karisamicak.burayı hic sevmiyorum.etrafim cahil dolu.o da biliyo sevmiyorum.e memur olunca da kredi ceker ev alirim diye dusunuyorum ( kv bu dusuncemi bilmiyo ama tshmin ediyodur kesin ) cunku kv nin bi evi daha var onu satip ev alacsk bize ama ev bi turlu satilmiyo kucuk bi v yeri de kotu ama yeni ev.onu satip bu semtten ev alacak bize.kenarda birikmis parasi da var ve hala para biriktiriyo kenara ariyo bizim icin uzaga gidelim istemiyo.karisiyim istiyo.ben hic istemiyorum para versin ev alsin
birazdan dersin basina gececegim insallah devami gelir.....

Benim eşim de eşimin ailesi de sağ olsunlar hiç karışmadılar hatta desteklediler çalışmamı eşim çayımı karıştırıp masama getirirdi. Ama ben de ilk zamanlar akşamları pek çalışmadım daha çok sonlara doğru çalıştım akşamları.
Bir de durumun bu şekildeyse söyleme canım pek çalıştığını istersen eşin dışındakilere senin kv anlayışsızmış cidden ne demek üstün olmak sen de o kadar okumuşsun illa ki çalışmak istersin ve sevemediğin bir yerse illa ki mutsuzluk, huzursuzluk oluyor.

seni anlayabiliyorum Allah yardimcimjz olsun cmm
bende hep bu torpil islerinden dolayi kactim kpss den bu olaylardan sonra zaten dedim hazirlancam belki ne olur ne olmez torpil azaalir dedim ama torpil asla bitmez malesef...
ozel sirkete girdim muhasebede calistim ama muhasebe bana gore degil hep stres eleman sıkıntısı ben cok yoruluyodum o yuzden ciktim
hayirlisi diyorum
Amin canim hayirlisi olsun kusura bakma dun atama sonuclari aciklandi konun onun uzerine geldi. Sonradan keske dememek icin sen elinden geleni yap, Allah hayirlisini versin.

Back
X