- 17 Aralık 2015
- 27.097
- 49.537
- 598
- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
-
aha ayni benim kaynana.
bir dahaki sefere ogullarinin yedigi naneleri onlerine dokun bidaha konusacak yuzleri olmuyor.
ben en son geldiklerinde bir parladim beni arayacak yuzleri kalmadi hersey bir cinnete bakar
Halden anlayan insanlar olduklarını varsayıyorum. Kayınvalidenizi arayıp arkamdan sanırım böle böle Demissiniz.Lütfen bir problem varsa bana söyleyin direkt olarak. Ben evlenirken de böyleydim. Esim beni bu sekilde sevdi. Değişmeyi düşünmüyorum kaldı ki sizin de kızınız var gbi bir konusma yapabilirsiniz. Evet düşünceleri hos değil ama yapıcı olmak gerek. Ayrıca bizim yuvamızda strese sebep oluyor bu konusmalar. Bosansak eminim sizde mutsuz olursunuz. Bu adımdan sonra sizden özür dilemeleri gerekir.
Sana bu cümleleri kuran insandan olgunluk beklemek hata olur zaten.Evet ergenlik kendi hatalarını görmezden gelip karşıyı suçluyor yani seni.Yapmanı gerekeni biliyor olmak iyi ama daha iyisi bildiğini yapmaktırBenim davranışlarımı saygısızlık olarak gören insanlar kendi çocuklarının ve kendilerinin davranışlarına bakmıyorlar. Ergen mi değil mi bilmiyorum. Sadece beni yabancı olarak gördüğünü biliyorum. Beni yargılandığını biliyorum. Atanmam gerektiğini biliyorum
Tabi olay zaten esiniz burada da sizi şikayet etme hakkı yok esinizin ailesinin. Onun mesajını vermeniz için söledim. Daha fazla tartısıcak bir konuma getirmeyin konumu. Çünkü daha önce Baska sorunlarınız yokmus. Tabi bu benim kişisel düşüncem. Sizin yerinizde olsam sinir harbi gecirmek yerine esimi karsıma alır konusurum. Sen bana bu sekilde aşık oldun, bu benim baskası değil. Eğer değişmemi istiyorsan bekleme. Bir daha da bu konuyu acma. Acıcak olursan da kendimden vazgececeğime senden vazgecerim derim sanırımYüzlerine söylemek istediğim için aramıyorum. Onlara kırgınım ama en çok da eşime kırgınım önce beni eşimin anlaması lazim. Söyledikten sonra daha da fazla tartışma ihtimalimiz de var
klasik türk erkeğiSorun şu ki arkamdan konuşuyor. Oğlunu fişfikliyor. Sorun aslında eşimağzını açıp da ne var bunda demiyor savunmuyor. Ablası bile " sen ne dersen de kardeşim beni savunur" dedi de eşim ağzını açıp bir sey demedi
ay güven olmaz sonra arar derler ki karıcığın bizi aradı, haşladı :)Halden anlayan insanlar olduklarını varsayıyorum. Kayınvalidenizi arayıp arkamdan sanırım böle böle Demissiniz.Lütfen bir problem varsa bana söyleyin direkt olarak. Ben evlenirken de böyleydim. Esim beni bu sekilde sevdi. Değişmeyi düşünmüyorum kaldı ki sizin de kızınız var gbi bir konusma yapabilirsiniz. Evet düşünceleri hos değil ama yapıcı olmak gerek. Ayrıca bizim yuvamızda strese sebep oluyor bu konusmalar. Bosansak eminim sizde mutsuz olursunuz. Bu adımdan sonra sizden özür dilemeleri gerekir.
canım sende genelleme yaparak o cahil kesimden oluyorsun bence.. Ben doguya gelin geldim makyajsız göremezler beni gırgır samata bitmez hizmet beklemezler gayet rahat hayatımız yani. Senin o dediğin şey sadece sacma sapan Türk dizilerinde oluyor gerçekte de olan vsçar ama artık azınlıkta
Tabi o da Bi secenekay güven olmaz sonra arar derler ki karıcığın bizi aradı, haşladı :)
Ben de size aslinda tezinizin dogru yanlarinin yaninda yanlisinin da cok oldugunu yazacaktim ama su ortadogu toplumu diyerek yeni bir genellemeye basvurunca vazgectim. Batiyi(yurtdisi)gordunuz mu acaba cahillikte nasil yaristiklarinin ki aslinda 'modern veya moda' akimi adi altinda nasil yozlastiklarini? Dusunceler cok zor degisir bazilarinda. Siz bildiginizle devam edin ama yine de genellemelerinizi kendinize birakip ,bu genellemeleri nasil iyilestirebilirim demeye bakin. Kolay gelsin...Klasik hemen ilk cümleyi okuyup aman Doğuluya gelin gittim ama böyle değiller karşılığı vermişsiniz. Genelleme yapmadım ve açıkladım.
“Karadeniz ve Doğu kesiminde, o da cahil cühela kısmında veya aşırı muhafazakar ailelerde olur bu anlayış” diyerek her kişinin öyle olmadığını anlatmışım.
Birine yorum yazmadan okuyun neler yazdığını. Bana sen de o cahil kesimden oluyorsun demek de aynı kabullenmezlik. “Senin o dediğin şey sadece sacma sapan Türk dizilerinde oluyor gerçekte de olan vsçar ama artık azınlıkta” diyerek zaten kabul etmişsiniz. Bir de hiç AA olur mu, biz de doğuluyuz, ben çok rahat gezerim diyenleriniz var. Ama yine de gözümüzü kapatmamız için bir sebep değil. Alınganlığı bir kenara bırakın. Toplumun yanlışları var ve bunların düzeltilmesi gerekiyor. Türkiye’nin her yanında bir sürü değişik adet ve cehalet var.
Bu Ortadoğu toplumunun bir gerçeği.
“Azınlıkta “ diye söyleyince cahil cühela ve aşırı muhafazakar kesminde diye anlatılan kısımla aynı oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?