Evlilik ve sinir problemi

Bohemianrapsodi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
218
-237
18
Merhaba biz evleneli 8 ay oldu ve eşim aslında evimize bakan, evcimen ama aynı zamanda annesini babasını da çok dinleyip bana yansıtan biri. Ben de normalde sakindim ama sinirli biri oldum evliliğim sürecinde. Eşim benim anne babama da iyi davranır. Ben de onun anne babasına iyi davranıyorum. Biz her iki aileden de uzakta oturuyoruz. Benim ailem 2 saat uzakta onun ailesi 15 saat uzakta. Yıllık izinde bana sen önceden git kal dedi ben de önceden 5 gün kaldım eşim sonradan geldi 3 gün benimle ailemin evinde kaldı sonra onun ailesinin yanına gittik. Orada da 15 gün kaldık beraber. Burada bir sorun yok. Ardından eşim sürekli kardeşleriyle sabahlayıp maç oynamaya başladı. Iddia da oynuyordu sürekli. Bu durumdan rahatsız olduğumu da söylediğim halde devam etti. Telefonuyla sürekli oyun ve iddia oynuyordu. Telefonu elinden hiç düşmüyordu. Ben de eşimin annesine yardım etmeye çalıştım elimden geldiğince. Arada bir telefonuma bakıyordum çünkü otururken canım çok sıkılıyordu. Soğuktan sürekli evdeydik. Gideceğimiz gün de valizleri hazırladım. Eşimle kardeşleri yine bilgisayarda maç oynuyordu ben de telefonumla ilgilendim yeniden. Eve geldik eşim işe gitti geldi. Gelir gelmez biz tartışmaya başladık. Annemlerin yanında sürekli telefonla oynamışsın. Makyaj yapmıştık ablasıyla. Annemlerin yanında makyaj yapmışsın,gülmüşsün vb. bir sürü şey söyledi bana ben de ağladım sinirlerim bozuldu bağırdım. Şimdi annesini falan hiç arayasım gelmiyor. Kendi çocuklarına iddia oynamalarına rağmen bi şey demeyip benim arkamdan böyle konuşması çok zoruma gidiyor. Aklıma geldikçe ve konu açıldıkça eşime bağırdığımı farkettim. Cok uzuluyorum hem bağırdığım için hem bu olanlar için. Sinirlerimi artık kontrol edemiyorum. Eşimin bana karşı olan tavrını beni ufacık meselelerde savunmamasını kaldıramıyorum.

“Kendi çocuklarına iddia oynamalarına rağmen bi şey demeyip benim arkamdan böyle konuşması çok zoruma gidiyor.”

Şu kısmı olduğu gibi kayınvalide ve kocanız beyefendiye de anlayana kadar söyleyeceksiniz, bence çözüm bu.

Adama bak.
Sen iddia oynarken sorun yok, ben telefona bakıp makyaj yapınca mı sorun var deseydin.

Dedim demez miyim. Hâlâ anne babasını savunuyor,bana da kızıyorlar diyor. Ama sorun tek kızmaları degil arkamdan esimi doldurmalari, Eşimin bana tavrı. Cok sinirliyim eşime. Konuşmuyoruz sürekli gözüme batıyor artık her yaptığı. Sinir problemim oldu sayesinde.

Eşime söylüyorum ama anne babasına kırgınım şuan konusmuyorum

Demek ki eşin çok çabuk dolduruşa gelen biri. Anne bende oynuyordum demek yerine gelip seninle tartışmayı tercih etmiş. Kayın ailesinin arkandan seni şikayet etmesi iki yüzlülüğü bir yana asıl probleme, eşine odaklan. Alıp karşına güzelce konuş derim.

Neden? sadece bu soruyu sorsaydınız ya neden put gibi durmam gerekiyor?

Onlara göre ben çok rahat ve eglenceliyim bence. Eşimin açıklaması da şu, onlar öyle yetişmemiş. Ama ben böyle yetiştim ben kendine has bir insanım diyorum. Sanırım bu evlilikten kimseye bir hayır yok

Annemlerin yanında sürekli telefonla oynamışsın. Makyaj yapmıştık ablasıyla. Annemlerin yanında makyaj yapmışsın,gülmüşsün vb.

Yavrum siz nasıl bir iki yüzlü, cahil, bencil insanlarla berabersiniz. Derdiniz ne? Doğulu mu bu insanlar? Gülmüşsün, makyaj yapmışsın ne demek? Karadeniz ve Doğu kesiminde, o da cahil cühela kısmında veya aşırı muhafazakar ailelerde olur bu anlayış. Kendi köylerinden, kendi anlayışlarından insanlarla evlenselermiş.
Ne demek kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz?
Ben bir daha Adim atmazdım o eve ve o eş denen yaratığa da bir daha benim eşim olma şansını yaşatmazdım. Siz farklı ve tolerasyonunuz yüksek sanırım. Benim kendi ailem benim makyajıma karışmaz, tam tersi annem der biraz bir şeyler sür yüzüne, bakımşı

Konuşuyorum ve beni anlamıyor. Sürekli kendini savunuyor

Eşiniz size gerçek yüzünü göstermiş, oturduğunuz yere istinaden demek ki modern görünüyordu. Böyle çok duydum ve gördüm. Hem modern, rahat- onlara göre, çalışan, kendine bakan ama hizmet edebilecek biri ile evlenip sonra kendi zihniyetlerine çevirmek amaçları. Karşıdakine eziyet. Yarın bir gün o tarafa gidelim derse şaşırmayın. Çocuk yapmayın lütfen.

Ailesiyle ve eşimle konuşmuyorum. Şuan virus olduğu için evden de çıkamıyorum. En son eşim bize gelin dedi ben de kpss çalışıyorum dedim eşime ve yine kavga ettik. Gelirlerse de ne olursa olsun evden giderim bunu da söyledim. Bakalım bi virus geçsin kpss ye gireyim hayırlısıyla ona göre yol çizmeyi planlıyorum

İlber ortaylı stayla, E CAHİİİL

sen niye o kıymetli sinir sistemini harab ediyosun. İpleme bile, içinden gelen her şeyi söyle, çünkü sen yanlış bişey YAPMADIN! Eşini, bunları söylediğine pişman et. Sen uzulecegine, o üzülsün.

Sakın ama sakın kendinizi tekrar buna kaptırmayın. Vicdan yapmayın, hayatınızı bir hatadan kurtarın.

O zaman o sizin aileye ayak uydursun sizin ailenin rahatlığını benimsesin neden sizden istiyor paşazadeler mi aile olarak?

Benim babam da dinine düşkün ama bir kez olsun bana makyaj yapma açık giyinme demedi. Her zaman ne istersem aldı. Istediğim gibi güldüm istediğim gibi konuştum. Bu saatten sonra beni değiştiremezler zaten kaybederler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…