• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve yalnizlik

Herkesin dinamiği farklı ama belli bir kariyere gelmiş bir kadın, çok iyi maaş, iyi pozisyon ve iyi sosyal haklarını bırakıp "ben butik açayım" demek zorunda değil bence. Daha iş ve toplum hayatında kadın erkek eşitliğinde çok gerideyiz. Şu an bu aşamada sıkıntımız bu, ama geçmiş dönemde kadınlar belli bir eğitim için inanın ne zorluklar çektiler. Siz sanıyor musunuz ki 1800 lerde hiç bilimle ilgilenen, hiç akademisyen olmak isteyen kadın olmadı? Şu anki sıkıntılarımız onların yanında hiçbir şey. Bu aşamaya gelip de "ay çok zorlanıyorum" demek bence bu haklar için bu kadar çabalamış kadınlar için ayıp bence...
Benim anlamadığım çocuklar anneleri çalışırken neden yarım büyüsün mantığı? Benim annem de çalışan bir kadındı hiç de yarım büyümedim.
Mesela şu örneği ele alalım maceracı, yurt dışına çok giden, extreme spor ya da iş seven bir babanın çocukları hiç yarım büyümüyor da hatta babalarına özenip onları ilah belirliyorlar da neden 8-5 9-6 çalışan bir annenin çocuğu ezik oluyor? Ya da anne vicdan azabı çekiyor? Metin Akpınar kendi anlatıyor hayatını sürekli turneler, gece içmeler, eve gidememeler... Metin Akpınar ın çocukları mesela hiç mi istemediler babalarını yanlarında?? Ama o ne oldu ünlü oldu, saygın oldu ve eminim çocukları onunla gurur duruyordur. Ben de açıkçası annemle gurur duyuyorum. Gerçekten iyi bir anne olmanın tek şartının işi gücü bırakıp 7/24 çocuğuyla bitişik olması gerektiği anlayışını protesto ediyorum.
Butik açsın demedim ben kendime anne olarak böyle bır yol buldum. Kadın erkek eşit degıl zaten bılgı de eşitiz . Kadının dogası erkekden farklıdır. Kadınlar daha üstün duygusal,düşünce bır kadın anne olabiliyor evrim geçiriyoruz bız erkekle eşit olamayacak kadar değerliyız.
Kadına yük dıyorum ben . Hem ev ,iş cocuk. Kadın çalışmak zorundaysa erkek de yardım edecek ,bulaşık ev işi ütü yemek vs cocuk bakımı vs
Anne ıle baba aynı degıldır çocuğun duygu dünyasında.
Anne temel atar ,baba buyudukce cocuk babanın yerini daha ıyı anlar.
Araştırmalarda dogdukdan sonra anne tarafından terk edilen bebekler ölüyor. Sebebı anne sevgısızlıgı olarak degerlendırılıyor.
Ben Kadın olarak ,kadınlara yük fazla oldugunu söylemek istedim. Mesleği var dıye hemen iş hayatına donmesi gerekmiyor. Cocuk bellı yaşa gelince yine dönebilir. Hangı kariyerin bır önemi varkı cocugunla vakit gecıremedıgn surece. Paranın ne önemi kalıyor.
Benım yarim günlük iş dusunmemın sebebı , ben zaten bırey olarak tatmın olamıyorum başarı konusunda. Bırseylerle kendımı sureklı keşfetmeyi sevıyorum. Ugrasmayı sevıyorum. Dıger sebebı cocugum. Annelik çok önemlı bır sorumluluk. Cocugun hayatını bız şekillendiriyoruz. Rol model oluyoruz.

Eşinizin çalışma saatleri çok kötü, eve glir gelmez duş alıp yatması lazım ki sabah 10 gibi kalksın, ailecek bir kahvaltı yapın. 1-2 saat bebeğiyle oynasın ilgilensin. Sabahlara kadar telefonda takılmayacak, öyle bir lüksü yok çünkü. Çocuk bakmak 7-24 mesai isteyen bir iş.

Herkesin dinamiği farklı ama belli bir kariyere gelmiş bir kadın, çok iyi maaş, iyi pozisyon ve iyi sosyal haklarını bırakıp "ben butik açayım" demek zorunda değil bence. Daha iş ve toplum hayatında kadın erkek eşitliğinde çok gerideyiz. Şu an bu aşamada sıkıntımız bu, ama geçmiş dönemde kadınlar belli bir eğitim için inanın ne zorluklar çektiler. Siz sanıyor musunuz ki 1800 lerde hiç bilimle ilgilenen, hiç akademisyen olmak isteyen kadın olmadı? Şu anki sıkıntılarımız onların yanında hiçbir şey. Bu aşamaya gelip de "ay çok zorlanıyorum" demek bence bu haklar için bu kadar çabalamış kadınlar için ayıp bence...
Benim anlamadığım çocuklar anneleri çalışırken neden yarım büyüsün mantığı? Benim annem de çalışan bir kadındı hiç de yarım büyümedim.
Mesela şu örneği ele alalım maceracı, yurt dışına çok giden, extreme spor ya da iş seven bir babanın çocukları hiç yarım büyümüyor da hatta babalarına özenip onları ilah belirliyorlar da neden 8-5 9-6 çalışan bir annenin çocuğu ezik oluyor? Ya da anne vicdan azabı çekiyor? Metin Akpınar kendi anlatıyor hayatını sürekli turneler, gece içmeler, eve gidememeler... Metin Akpınar ın çocukları mesela hiç mi istemediler babalarını yanlarında?? Ama o ne oldu ünlü oldu, saygın oldu ve eminim çocukları onunla gurur duruyordur. Ben de açıkçası annemle gurur duyuyorum. Gerçekten iyi bir anne olmanın tek şartının işi gücü bırakıp 7/24 çocuğuyla bitişik olması gerektiği anlayışını protesto ediyorum.
Şöyle bırşey de var anne butun gun evde temizlik vs yapacaksa cocuk tv karşısında buyuyecekse , cocugu sadece bakım olarak görecekse buda dogru degıl .
Çocukla bırebır bağ kurup oyunlarında arkadaş olabilecek, duygu dünyasını destekleyecek ,koşulsuz sevgi ve iç huzuru cocukda oluşturabilmelı anne . Annelik kolay degıl. Zor ben cok yoruluyorum. Senı rol model belirleyen bır cocugun var vakum gibiler.

Kimseye suç atmiyorum. Evet, 12 saat çalişiliyorsa, çocuk olmamali. O çocuğun hakki yokmu baba ile zaman geçirmeye? Yada sadece yorgun anne ile zaman geçirmek?

Evlilik ortak paylaşim, hayat paylaşimi değilmi? Adam ya çalişip, ya uyuyorsa bu paylaşim ne olacak? Kadin eşine destek olmali, yemeği, temizliği yapmali da, erkek niye destekli olmasin? "Çalişan insan gece bebeğemi baksin"? Ee konu sahibi gece hem uykusuz, hem gündüz ev, cocuk, yemek,.. diye didiniyor. Bu normal oluyor ama. Ha ille gece kalkmasina gerek yok, ama eve geldiğinde bakmali. Bu banyosunu yapmak olabilir, çocuk iyi 1-2 saat zaman geçirmek olabilir ki anne psikolojik olarak destek his etsin ve görsün.

O cocuğun sorumluluğunu alamayacaksan, evet cocuk yapmayacaksin. Sadece arada bir iki kucakta oturtacaksan, evet yapmayacaksin. Bu sistemde kendinde bakmaya insan zorlanir. Niye minik bebeğin hakkina giriliyor?

Bu olayin tek çaresi var ve oda konu sahibin aileye daha çok sirtini dayamasi. It takes a village to raise a child diyorlar. Tek başina çocuğa bakma, eş paylaşimi neredeyse sifirken evet fazlasi ile yipratici.
Katılıyorum eşim 24 saat calısıyor isi geregi . Uyumadıgı halde sabah 1 saat olsun cocukla ılgılenıyor bende uykumu alıyorum. Bazen kahvaltıyı hazırlıyor yiyoruz o yatıyor . Aksam yemege kaldırıyorum yemegımızı yıyoruz o cocugu uyutuyor ben mutfağı topluyorum en geç 9 da uyumus oluyor. Kalan vakitte de cerezimizi kahvmizi hazırlıyoruz oyun oynuyoruz vs. Bu arada 12 saat calısan abim var 7 de geliyor isten 11 den önce uyumuyor en kötü 10 da uyusa 3 saat var. Yemekde yenir cocukla da es le de ilgilenir hatta bireysel olarak oyunda oynayabilir. 3 saat 4 saat az vakit değil. Ama bazı insanlar ısten gelip koltuga bi oturuyor yatana kadar orda. Ye ic yat . Sahsen böyle eş istemezdim.

04:00 ile 08:00 çocuk bakıp işe gidiyorsa öğlen iş yerine uykusu gelmiyor mu acaba ? Çünkü çocuk uyuduğu zaman sizde hiçbir iş yapmayıp uyursunuz ama adam iş yerinde nasıl uyuyacak ki
Çocuk uyumuyor🤷‍♀️
30 dk 45 dk uyku periyodu
O aralarda da bi zahmet tuvakete gideyim yemek yiyeyim :D
Uykusu geliyor. Benim de geliyor.
Onun çay kahve molaları var. Benim yok. Çocuk uyursa yemej yapmayı planlıyorum mesela. Yani yine her türlü eşitiz eşimle

O zaman Türkiye de çoğu erkeğin evlenmemesi lazım. Konu sahibi gibi birçok kadın anne olunca çocuğuna bakıyor. Gece kalkıp işten gelince adam çocuk mu baksın. Adam da tek başına evin mali sorumlulğunu aldığı için ağır deprosyona girsin o zaman. Aa doğru size göre çocuk bakmak için başka iş aramalıydı. Yapmayın Allah aşkına ya bazen adalet terazisinin kaydığını düşünüyorum bu forumda. Depresyon bunalma bunlar çok insancıl bir durum da bunun sorumluluğunu altı gün boyunca 12 saat çalışan insana atma bence acımasızlık
Ben eşime çok acımasız davranıyorum o zaman
Evden çalışıyor eşim. Sürekli bilgisayar başında. 08.30 -17.30 mesaisi
04 00-08.00 arası bebeğe bakar. Sonra ben uyanırım eşim bize kahvaltı hazırlar ben bebeği emziririm. Sonra eşim mesaiye başlar. Öğle molasında bebeği hoop kucağına bırakırım iş veya yemek yaparım. 17.30da mesaisi biter. 17.31 de bebek kucağındadır. Tüm gün ben de olduğu için akşam 8e kadar o bakar. Ben dinlenirim veya tez yazarım müzik dinlerim dizi izlerim vs. 8 de bebek, 9 10 gibi de eşim uyur. Sabah 4e kadar ben bakarım, sonra eşimi kaldırırım.

Bazı akşamlar yemeği o yapar. Çoğu akşam da sofrayı o toplar mutfağı temizler. Haftasonu da temizliği beraber yaparız. Hatta haftasonu bebek yüzde 70 eşimdedir çünkü haftaiçi hep bende gündüz.
Eşime söyleyeyim de buraya konu açsın cani acımasız karım diye 😃

Sanırım bizim evde kölelik kaldırılmamış henüz

04 00-08.00 arası bebeğe bakar. Sonra ben uyanırım eşim bize kahvaltı hazırlar ben bebeği emziririm. Sonra eşim mesaiye başlar. Öğle molasında bebeği hoop kucağına bırakırım iş veya yemek yaparım. 17.30da mesaisi biter. 17.31 de bebek kucağındadır. Tüm gün ben de olduğu için akşam 8e kadar o bakar. Ben dinlenirim veya tez yazarım müzik dinlerim dizi izlerim vs. 8 de bebek, 9 10 gibi de eşim uyur. Sabah 4e kadar ben bakarım, sonra eşimi kaldırırım.

Belki de sizin ki doğrudur bilemem ben bu şekilde olmasını doğru bulmuyorum. Eğer işte ben çalışsam ve eşim evde olsa gece bana bebeğe bak dese bakmazdım.

İyi ki eşim siz değilsiniz o zaman ne diyeyim :)
Evet:halay:
Ama durum farklı sizin eşiniz zaten evdeymiş dinlenebilir yani.
Dışarda çalışan bir insanın bu düzende çocuk bakması zor. Evde en azından uyumaya vakit ayırabilirsiniz
Evde olanın bakması taraftarıyım.
Konu sahibi açıklama yaptıktan sonra eşinin aşırı saldığını farkettim. Konu sahibinin bu konuda haklı olduğunu düşündüm. Belki bebek bakmadığım için bu işin kolay olup olmadığını da bilemem tabi ki. Ama evde biri varsa ve gündüz çalışmıyorsa dinlenme imkanı var dışarda çalışan için daha zor

Evet:halay:
Ama durum farklı sizin eşiniz zaten evdeymiş dinlenebilir yani.
Dışarda çalışan bir insanın bu düzende çocuk bakması zor. Evde en azından uyumaya vakit ayırabilirsiniz
Evde olanın bakması taraftarıyım.
Konu sahibi açıklama yaptıktan sonra eşinin aşırı saldığını farkettim. Konu sahibinin bu konuda haklı olduğunu düşündüm. Belki bebek bakmadığım için bu işin kolay olup olmadığını da bilemem tabi ki. Ama evde biri varsa ve gündüz çalışmıyorsa dinlenme imkanı var dışarda çalışan için daha zor
Aa senin çocuğun yok mu? Ben seni çocuklu sanıyordum :KK70:

Bende bebekten önce öyle düşünüyordum

Bebek bakmak günde saatlerce derse girmekten daha zor :KK70:
Bebekten önce 7de evden çıkıp bazı akşamlar 9da eve girdiğim işim vardı. 12 blok ders anlatıyordum ikinci öğretimler dahil
Bak inan o daha az yorucu bak ciddiyim ,:KK70:
O yüzden anında fikrimden caydım. Eşimle bakıyoruz😄😄

Bu arafa dinlenme imkanı yok
Siz beni çıldırmak mı istiyorsunuz? Bebeklilerin dinlenme imkanı yok (Müge anlı mode on)

Bugün bebiş uyudu. Kalktım. Sevdiğim diziyi açtım. Çekirdeğimi koydum. Oturdum. Uyandı 😑

Aa senin çocuğun yok mu? Ben seni çocuklu sanıyordum :KK70:

Bende bebekten önce öyle düşünüyordum

Bebek bakmak günde saatlerce derse girmekten daha zor :KK70:
Bebekten önce 7de evden çıkıp bazı akşamlar 9da eve girdiğim işim vardı. 12 blok ders anlatıyordum ikinci öğretimler dahil
Bak inan o daha az yorucu bak ciddiyim ,:KK70:
O yüzden anında fikrimden caydım. Eşimle bakıyoruz😄😄

Bu arafa dinlenme imkanı yok
Siz beni çıldırmak mı istiyorsunuz? Bebeklilerin dinlenme imkanı yok (Müge anlı mode on)

Bugün bebiş uyudu. Kalktım. Sevdiğim diziyi açtım. Çekirdeğimi koydum. Oturdum. Uyandı 😑
gözüm korktu:rolleyes:
hele bu kısımda Allah affetsin güldüm :olamaz:
Umarım Allah nasip eder de o zaman derim kk hanımları haklıymış

Günde 12 saat diyorsunuz. Adamın dibi çıkar. Yorgunluktan bayılır insan. O uykuya doymuyor değil, bayılıp gidiyor bence.

Yurtdışında olmanız eksi yanı hayatınızın ama bir kiziniz var. Inanin öyle guzel ve hızlıca akıyor öyle çabuk büyüyorlar ki...

Sizin icin sizler icin çalışan eşinize destek olun. Bunu kafaya takmak yerine daha guzel seyler yapin, kizinizla ilgilenin, bos zamaninizda guzel hobiler edinin.

Oniki saat çalışmak gercekten kolay değil. Günün yarısı. Gerisinde kalk giyin ye iç uyu seviş wc... Adamin yalniz zaruri ihtiyaclara zamani kalır. Bence bu adama iyi saril. Bu adamin yanlis yapacak zamani bile yok. Birde bu açıdan bak. Ve hep gülümse...
Yalnızlık zor.. anladığım eşiniz duygusal yönden de sizi yalnız bırakıyor. ufacık da olsa bi ilgili,güzel bir söz.. herşeyi çok farklı kılar. hayatı daha yaşanılır yapar. küçük bebek çok zor.. ama 1-2 yıl daha sabredinn..göreceksiniz büyüdükçe en yakın arkadaşınız olacak. birlikte kahve içeceksiniz muhabbet edeceksiniz.. yaşı gelice hemen kreş gönderin..kendinize bi alanınız kalsın... eşinizin mesai saatleri düzelmeden de 2. çocuu yapmayınn.. Daha çok yanlız kalırsın

Bazı akşamlar yemeği o yapar. Çoğu akşam da sofrayı o toplar mutfağı temizler. Haftasonu da temizliği beraber yaparız. Hatta haftasonu bebek yüzde 70 eşimdedir çünkü haftaiçi hep bende gündüz.

Sanırım bizim evde kölelik kaldırılmamış henüz
Yani bence adam iyi dayanıyor gerçekten 😦

Belki de sizin ki doğrudur bilemem ben bu şekilde olmasını doğru bulmuyorum. Eğer işte ben çalışsam ve eşim evde olsa gece bana bebeğe bak dese bakmazdım.

Bebeğin olmadiği için bilmiyorsun. Iş yerin molasi var, düzeni var. Bebekte o yok. Ister sen dene her gece saat 3te ve 6da kalk. O bile tek yetiyor insanin dengesini bozmaya.

Bu konuda 13 aylik bebek mesela, uyku saatleri azaliyor demek, emekliyor, yürüyor demek. Ilgi istiyor demek. Yani ne yapilsin? Bebeğin peşindemi gidilsin, gece uyumadan? Yemekmi yapilsin? Cocuk evi darmadağan ediyor zaten, insanda enerji kalmiyor toplamak için. Bir kahve içmek istersin, oda senin başinda, oda kahveni ister, içemezsin.

Ha bide her gün meyve/sebze püresi hazirla, sağlikli gidalar hazirla,..

Ancak asil konu şu. Yetişkin biri eğer bebek yapmaya karar verirse, oda elini taşin altina koyacak. "Ben çalişiyorum, karim baksin" diye birşey olamaz. Bir bebek gece uyanir, bakim ister. Buna razi geleceksin. Aksi takdirde o bebeğin hakkina giriliyor. O gece uyanmalar mesela zor oluyor ancak o anlarda bağ kuruluyor biliyormusun? Bez değistirirken, uyandiğinda az pişpişladiğinda o anlarda bağ kuruluyor.

Tekrar diyorum, evlilik bir paylaşim, bir destektir. Hele cocuk konusunda bu desteğin his edilmesi, görünmesi çok önemlidir. Aksi takdirde o evlilik ağir darbe alir.

Bebeğin olmadiği için bilmiyorsun. Iş yerin molasi var, düzeni var. Bebekte o yok. Ister sen dene her gece saat 3te ve 6da kalk. O bile tek yetiyor insanin dengesini bozmaya.

Bu konuda 13 aylik bebek mesela, uyku saatleri azaliyor demek, emekliyor, yürüyor demek. Ilgi istiyor demek. Yani ne yapilsin? Bebeğin peşindemi gidilsin, gece uyumadan? Yemekmi yapilsin? Cocuk evi darmadağan ediyor zaten, insanda enerji kalmiyor toplamak için. Bir kahve içmek istersin, oda senin başinda, oda kahveni ister, içemezsin.

Ha bide her gün meyve/sebze püresi hazirla, sağlikli gidalar hazirla,..

Ancak asil konu şu. Yetişkin biri eğer bebek yapmaya karar verirse, oda elini taşin altina koyacak. "Ben çalişiyorum, karim baksin" diye birşey olamaz. Bir bebek gece uyanir, bakim ister. Buna razi geleceksin. Aksi takdirde o bebeğin hakkina giriliyor. O gece uyanmalar mesela zor oluyor ancak o anlarda bağ kuruluyor biliyormusun? Bez değistirirken, uyandiğinda az pişpişladiğinda o anlarda bağ kuruluyor.

Tekrar diyorum, evlilik bir paylaşim, bir destektir. Hele cocuk konusunda bu desteğin his edilmesi, görünmesi çok önemlidir. Aksi takdirde o evlilik ağir darbe alir.
bana niye kızdınız onu anlamadım biliyor musunuz diye sormuşsunuz bilmiyorum dedim zaten .
Şunun arkasındayım bu arada herkes sorumluluk elbet almalı ama evde olan kişi daha çok almalı .
Ben babalar oturur anneler çocuğa bakar demedim bir insan günün on iki saatini çalışarak geçiriyorsa gece mecbur uyuyacak senin de çocuğun var kalk ilgilen demek bana normal gelmiyor gün içerisinde evet ilgilenmeli anneye vakit kalmalı ama bu kadar madem ağır ve zor kimse ikinci hatta üçüncü çocuğu yapmamalı .Ben annelik basit bir görev demedim bağ da kuruluyordur eminim emekleri çok üzerimizde farkındayım ama bana göre bu şekilde olmalı sizde bir kreşe verin vakit kalsın dedim.

Konu sahibi de açıklama yazında dedim zaten eşi hatalı diye gece sabaha karşı uyumak yerine erken yatıp gün içerisinde bir kaç saatini ayırmalı böyle bir evlilik hayatı olamaz . Bazen de koşullar müsade etmiyor ama işte

bana niye kızdınız onu anlamadım biliyor musunuz diye sormuşsunuz bilmiyorum dedim zaten .
Şunun arkasındayım bu arada herkes sorumluluk elbet almalı ama evde olan kişi daha çok almalı .
Ben babalar oturur anneler çocuğa bakar demedim bir insan günün on iki saatini çalışarak geçiriyorsa gece mecbur uyuyacak senin de çocuğun var kalk ilgilen demek bana normal gelmiyor gün içerisinde evet ilgilenmeli anneye vakit kalmalı ama bu kadar madem ağır ve zor kimse ikinci hatta üçüncü çocuğu yapmamalı .Ben annelik basit bir görev demedim bağ da kuruluyordur eminim emekleri çok üzerimizde farkındayım ama bana göre bu şekilde olmalı sizde bir kreşe verin vakit kalsın dedim.

Konu sahibi de açıklama yazında dedim zaten eşi hatalı diye gece sabaha karşı uyumak yerine erken yatıp gün içerisinde bir kaç saatini ayırmalı böyle bir evlilik hayatı olamaz . Bazen de koşullar müsade etmiyor ama işte
Kır papatyası bir şey sormak istiyorum
Ben ne zaman uyumalıtım sence?
Bebeğim 2 saatte bir maksimum yarım saat uyuyor. O yüzden gündüz uyuyamam. Gece zaten savaş gibi.
Eşim gece hiç bakmazsa sence ben ne zaman uyumalıyım?

Kır papatyası bir şey sormak istiyorum
Ben ne zaman uyumalıtım sence?
Bebeğim 2 saatte bir maksimum yarım saat uyuyor. O yüzden gündüz uyuyamam. Gece zaten savaş gibi.
Eşim gece hiç bakmazsa sence ben ne zaman uyumalıyım?
iyide sizin eşiniz evden çalışıyormuş mecbur kalkıp zaten yardım etmeli
gece ikide gelen birine sen otur çocuğa bak ben uyuyayım deyince o insan ne zaman uyuyacak durumlar tamamen farklı gündüz sekizde kalsa ilgilenebilir eşi de o zaman dinlenir bir kaç saat

ben kimseye kocanızı niye uyutmuyorsunuz demedim ki. Bana göre doğrusu bu dedim. Koşullar farklı durum farklı. Birde sizin eşiniz oturarak çalışıyor beyin yorgunluğu zor ama geçebilir bir aşçı mutfakta sürekli bir performans gösteriyor insanın haşatı çıkar o insana ben güvenip çocuk emanet edemem şahsen ya:KK70:
bilmiyorum benim çocuğum olması biraz zor olacak tedavi falan görüyorum belki de o yüzden şu an bana bakımı yük gibi gelmiyordur. Uyumamak zordur ama sonuçta kendi evladın için uyumuyorsun mama yapmak zordur ama başkası için değil en azından çocuğun için yapıyorsun. Bunları söylerken anneler yıpranmıyor demiyorum ki ben zaten

iyide sizin eşiniz evden çalışıyormuş mecbur kalkıp zaten yardım etmeli
gece ikide gelen birine sen otur çocuğa bak ben uyuyayım deyince o insan ne zaman uyuyacak durumlar tamamen farklı gündüz sekizde kalsa ilgilenebilir eşi de o zaman dinlenir bir kaç saat

ben kimseye kocanızı niye uyutmuyorsunuz demedim ki. Bana göre doğrusu bu dedim. Koşullar farklı durum farklı. Birde sizin eşiniz oturarak çalışıyor beyin yorgunluğu zor ama geçebilir bir aşçı mutfakta sürekli bir performans gösteriyor insanın haşatı çıkar o insana ben güvenip çocuk emanet edemem şahsen ya:KK70:
bilmiyorum benim çocuğum olması biraz zor olacak tedavi falan görüyorum belki de o yüzden şu an bana bakımı yük gibi gelmiyordur. Uyumamak zordur ama sonuçta kendi evladın için uyumuyorsun mama yapmak zordur ama başkası için değil en azından çocuğun için yapıyorsun. Bunları söylerken anneler yıpranmıyor demiyorum ki ben zaten
Bakımı bize de yük değil
Sadece yorucu
Evden çalışıyor olması istediğinde işi bırakabileceği anlamına gelmiyor
Bağlı olduğu yöneticiler vs var
Evden çalışmasıyla ofiste çalışması arasındaki tek fark yolda zaman harcamaması

Ben kadın olarak işe başlasaydım da bebeğe çoğunlukla ben bakardım ve kimse demezdi ki bu kadın tüm gün dışarıda çalışıyor gece uyusun. Neden? Çünkü toplumsal cinsiyet kalıpları... çünkü benim sıfatım anne 😀

Olay ne biliyor musun kır tamamen keserin Topuz’u kaçırmamak lazım . Ben ilk 6 ay bebek baktığımı zannediyordum meğer hiç öyle değilmiş. 6 aydan sonra ek gıda başladı korkunç , diş sancıları başladı korkunç , emeklemeye başladı korkunç ardına yürüdü korkunç . Her dönemin kendine ait sorunları var . Ama bence en kolay dönem ilk 6 aymış . Eşim gece kalkıp hiç çocuk bakmadı ama başka şeylerde yardım etti . Mesela yemek yapma dedi çocuğu alıp hafta sonları parka götürdü akşamları ilgilendi duş aldırdım saç kuruttu vs vs .

Back
X