- 1 Mayıs 2017
- 766
- 562
- 53
- 37
- Konu Sahibi Wildflowerr
Butik açsın demedim ben kendime anne olarak böyle bır yol buldum. Kadın erkek eşit degıl zaten bılgı de eşitiz . Kadının dogası erkekden farklıdır. Kadınlar daha üstün duygusal,düşünce bır kadın anne olabiliyor evrim geçiriyoruz bız erkekle eşit olamayacak kadar değerliyız.Herkesin dinamiği farklı ama belli bir kariyere gelmiş bir kadın, çok iyi maaş, iyi pozisyon ve iyi sosyal haklarını bırakıp "ben butik açayım" demek zorunda değil bence. Daha iş ve toplum hayatında kadın erkek eşitliğinde çok gerideyiz. Şu an bu aşamada sıkıntımız bu, ama geçmiş dönemde kadınlar belli bir eğitim için inanın ne zorluklar çektiler. Siz sanıyor musunuz ki 1800 lerde hiç bilimle ilgilenen, hiç akademisyen olmak isteyen kadın olmadı? Şu anki sıkıntılarımız onların yanında hiçbir şey. Bu aşamaya gelip de "ay çok zorlanıyorum" demek bence bu haklar için bu kadar çabalamış kadınlar için ayıp bence...
Benim anlamadığım çocuklar anneleri çalışırken neden yarım büyüsün mantığı? Benim annem de çalışan bir kadındı hiç de yarım büyümedim.
Mesela şu örneği ele alalım maceracı, yurt dışına çok giden, extreme spor ya da iş seven bir babanın çocukları hiç yarım büyümüyor da hatta babalarına özenip onları ilah belirliyorlar da neden 8-5 9-6 çalışan bir annenin çocuğu ezik oluyor? Ya da anne vicdan azabı çekiyor? Metin Akpınar kendi anlatıyor hayatını sürekli turneler, gece içmeler, eve gidememeler... Metin Akpınar ın çocukları mesela hiç mi istemediler babalarını yanlarında?? Ama o ne oldu ünlü oldu, saygın oldu ve eminim çocukları onunla gurur duruyordur. Ben de açıkçası annemle gurur duyuyorum. Gerçekten iyi bir anne olmanın tek şartının işi gücü bırakıp 7/24 çocuğuyla bitişik olması gerektiği anlayışını protesto ediyorum.
Kadına yük dıyorum ben . Hem ev ,iş cocuk. Kadın çalışmak zorundaysa erkek de yardım edecek ,bulaşık ev işi ütü yemek vs cocuk bakımı vs
Anne ıle baba aynı degıldır çocuğun duygu dünyasında.
Anne temel atar ,baba buyudukce cocuk babanın yerini daha ıyı anlar.
Araştırmalarda dogdukdan sonra anne tarafından terk edilen bebekler ölüyor. Sebebı anne sevgısızlıgı olarak degerlendırılıyor.
Ben Kadın olarak ,kadınlara yük fazla oldugunu söylemek istedim. Mesleği var dıye hemen iş hayatına donmesi gerekmiyor. Cocuk bellı yaşa gelince yine dönebilir. Hangı kariyerin bır önemi varkı cocugunla vakit gecıremedıgn surece. Paranın ne önemi kalıyor.
Benım yarim günlük iş dusunmemın sebebı , ben zaten bırey olarak tatmın olamıyorum başarı konusunda. Bırseylerle kendımı sureklı keşfetmeyi sevıyorum. Ugrasmayı sevıyorum. Dıger sebebı cocugum. Annelik çok önemlı bır sorumluluk. Cocugun hayatını bız şekillendiriyoruz. Rol model oluyoruz.