• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yolundaki ilişkim

mavi21

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
605
698
103
34
Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Yanlış anlamayın yadirgamiyorum belki de doğrusu sizin yaptığınız ama ben seviyorsam maddiyatı gözüm görmezdi ki görmedi de en makul en hesaplisindan evlendim evim eşyalarım orta kalitedeydi arkadaşımın gelinliğini giydim düğünüm olmadı nikahtan gittim bunların hiç biri için bir defa olsun pişman olmadım şu anda rabbime binlerce şükür hicbir maddi sorunum yok durumumuz gayet iyi yani demek istedigim maddiyat benim icin bir kistas olmadi ama yine söylüyorum sizi yadırgamadım hakkınızda hayırlısı olsun açıkça konuşmak dışında bir seçeneğiniz yok bence

Istanbulda iseniz orta semtlerde bir ev en az 400 500 bin.
Öyle almak kolay değil. Ki ailesi ile yaşamıyorsa kira da vardır. Sırf o para eline kalmıyordur.

Sizde beraber ev alırsınız. Olamaz mı?
Zaten eviniz varmış. O zaten sırf sizin.
Bir de beraber ortak alırsınız.

Sizi gereksiz maddiyatçı gördüm.. Herkesin evlenmeden evi olmak zorunda mı?:KK12:

Eğer rahatsızsanız evi olan biriyle evlenin..

Ailelerin de denk olması önemli bunu bilir bunu söylerim. Sonra evlenip yüz göz olunca senin ailen benim oluyor maalesef. Yeri gelir nakit yardımı yapar evliliğinize yardım edemezler vs ben bu durumu sorun etmem diyorsan ortada sorun yok demektir.

Sizi şimdi maddiyatcı olmakla suçlanacaksiniz muhtemelen ama evlilik yolunda ilişki de herşeyi düşünmek zorundasiniz.

Evi olmayabilir sevgilinizin sizin ki de aile destekli olmuştur muhtemelen ama 32 yasına kadar birikim dahi yapmamış olması sıkıntı bence de. Bu şekilde, hiç birikimi olmadan nasıl evlenmek istiyor insanlar onu da anlamıyorum.

Birikimi olmadığı konusunda bilginiz olacak noktaya geldiyseniz bu konuları kırmadan konuşabilmelisiniz. Kafanızda ki soru işaretleri ancak böyle gider.

Eğer değerlerinden şüpheniz yoksa madiyata takılmayın
Vede evlilik yoluna girerken herşeyin net olması çok iyidir
Sonradan sorun olacağına şimdi varsa bir problem çıksın ortaya

Bundan önce ki hayatını sorgulayıp yargılayamazsınız ama evlilik düşünüyorsanız ilerisi için açıkça konuşmanız gerekiyor.Ailene evlenince yardım edip edemeyeceğini sorman gerekir.7000 tl çok yüksek bir maaş değil ailesine yardım ederse ilerde evet sizin için sorun olur.

Yanlış anlamayın yadirgamiyorum belki de doğrusu sizin yaptığınız ama ben seviyorsam maddiyatı gözüm görmezdi ki görmedi de en makul en hesaplisindan evlendim evim eşyalarım orta kalitedeydi arkadaşımın gelinliğini giydim düğünüm olmadı nikahtan gittim bunların hiç biri için bir defa olsun pişman olmadım şu anda rabbime binlerce şükür hicbir maddi sorunum yok durumumuz gayet iyi yani demek istedigim maddiyat benim icin bir kistas olmadi ama yine söylüyorum sizi yadırgamadım hakkınızda hayırlısı olsun açıkça konuşmak dışında bir seçeneğiniz yok bence
Bende bir ikilem içerisindeyim... ailesine yardım etmesini de anlarım... ancak senelerdir çalışıp bir birikimi olmaması tedirgin etti beni...

Istanbulda iseniz orta semtlerde bir ev en az 400 500 bin.
Öyle almak kolay değil. Ki ailesi ile yaşamıyorsa kira da vardır. Sırf o para eline kalmıyordur.
Sizde beraber ev alırsınız. Olamaz mı?
Zaten eviniz varmış. O zaten sırf sizin.
Bir de beraber ortak alırsınız.

Sizi gereksiz maddiyatçı gördüm.. Herkesin evlenmeden evi olmak zorunda mı?:KK12:

Eğer rahatsızsanız evi olan biriyle evlenin..
Herkesin evlenmeden evi
Olmak zorunda değil elbette... aslında maddiyatçı değilim sadece neyle karşılaşacağımı konusunda tedirginim... açık açık sormaya çekiniyorum böyle bir şeyi... bir yandan da ben de çalışıyorum emek veriyorum... ekonomik sıkıntı yaşamak istemiyorum... bu içinde bulunduğum Çelişki ilişkiye adapte olmamı da zorlaştırıyor...

O kadar sene çalışıp bi araba bile alamadıysa durum sıkıntılı bence. Çünkü erkeklerin para kazanınca ilk yaptığı araba almaktır. Açık açık konuşmanız en mantıklısı bence

Evet bu beni çok şaşırttı... hiç mi heves etmez insan... ayrıca dün araba alalım sana dedim... konuyu geçiştiriyor... açık açık söylese bende böyle ikilemde kalmayacağım...

Nişanlıyken belli olur her şey. Şimdi ne deseniz ne yapsanız boş, göz boyamak için her şeye evet denir, vaatler havada uçuşur ama nişan döneminde takke düşer kel görünür 😉

Bundan önce ki hayatını sorgulayıp yargılayamazsınız ama evlilik düşünüyorsanız ilerisi için açıkça konuşmanız gerekiyor.Ailene evlenince yardım edip edemeyeceğini sorman gerekir.7000 tl çok yüksek bir maaş değil ailesine yardım ederse ilerde evet sizin için sorun olur.
Aynı fikirdeyim sizinle Çünkü ben zaten aldığım maaşla ucu ucuna geçiniyorum...

Nişanlıyken belli olur her şey. Şimdi ne deseniz ne yapsanız boş, göz boyamak için her şeye evet denir, vaatler havada uçuşur ama nişan döneminde takke düşer kel görünür 😉
Konu açmaya çalışıyorum ama net bir cevap alamıyorum... bir şekilde konu kapanıyor... kafam çok karışık gerçekten

Konu açmaya çalışıyorum ama net bir cevap alamıyorum... bir şekilde konu kapanıyor... kafam çok karışık gerçekten
Bakın adam birikim de yapmış olabilir. Belki cimrinin önde gidenidir belki ailesi yemiştir. Belki gizliden kumar oynuyordur borsada kaybetmiştir. Siz istediğiniz kadar kıvrımlı sorular sorun yine de cevap vermez. iş ciddiyete binince göreceksiniz asıl.

Back
X