Evlilik yolundaki ilişkim

Aylık 7 bin alıyorsunuz giderleriniz de bu miktarda
Aylık 4 bin kazananın gideri de o miktarda
Ama bazı insanlar 4 bin kazansa da 2 bin harcar 2 bin birikim yapar
Mesela siz yapmışsınız ama erkeğin ailesinin durumu iyi olmadığı için onlara yardım ediyor bu gayet normal
Eğer sizin gibi evi arabası olan birini istiyorsanız kimsenin vaktini çalmayın
Ben bile nişanlıma altın konusu açmadım hele ki şöyle bi dönemde
Daha yıl bile olmamış ilişkinizde ailesini geçindiren birine altın konusu açmanız evliliğe maddi olarak baktığınızın göstergesi
Kalpten çok cüzdana bakıyorsanız kimsenin zamanını çalmayın

Bence ulkedeki standart tuhaf bu konuda , maasinla asgari duzeyde gecinebileceksen dugun yapma mesela ya da ne biliyim evini dort dortluk duzme , altin isine girme
Ben pek anlayamiyorum bu mevzulari , sirf evlenmek icin deli krediler cekip senelerce taksit odemek bana cok manasiz geliyor , herkeste bir dugun meraki herkeste bir pembe koca koca koltuk sevdasi
Hep derim ya bazen ulke gerceklerine bakip kendimi uzayli gibi hissediyorum 🤦🏼‍♀️

bana da bu konuda çok eleştiri yapanlar oluyor.
mesela benim için kirada zorlanmamak adına başta 1+1 evde oturmak ve ona göre az eşya düzmek sıkıntı gibi gelmiyor. aksine çalıştığım için, evlilik düzenine alışana kadar ne kadar küçük ev o kadar az temizlik kafasındayım.
bizde annem+anneannem iki ev eşyası olduğu için de açıkçası çok eşyadan ve kalantor mobilyalardan bıkkınım.
takı konusunda da çok kasmamak lazım bence, çünkü insanın nasibi neyse o gliyor cidden.
bazen insan istediği kadar en iyisini takmış olsun sağa sola, eğer o dönemde piyasa kötüyse aynısı geri gelmiyor.
erkek tarafının takı konusu da onları bağlar. belki de oğlumuz var düğün olacak diyip eskiden birşeyler atmışlardır kenara.. bunu da şimdiden incelemek, irdelemek bana tuhaf geliyor..

Ev aileden kalmadıysa, genç birinin şu zamanda tek başına çalışıp alması imkansıza yakın bence. Evi ben takmazdım.

Araba sıkıntı bence, krediyle bir şekilde alınıyor üstelik gerekli yani bu çocuk bunca yıldır çalışıyor işe neyle gidiyor? Kazancı ne, ne iş yapar?

Bence konuşun ben sizi kaygılanmakta haklı buldum
Konuştum bugün babasının çalışmadığını ailesine destek olması gerektiğini benden bir beklentisi olmadığını söyledi... zamanla yoluna koyacakmış bu durumu... ama nasıl?... bilmiyorum bir yandan da vicdansızlık mı ediyorum diyorum.... benim ailemde yardıma muhtaç olabilirdi....

Konuştum bugün babasının çalışmadığını ailesine destek olması gerektiğini benden bir beklentisi olmadığını söyledi... zamanla yoluna koyacakmış bu durumu... ama nasıl?... bilmiyorum bir yandan da vicdansızlık mı ediyorum diyorum.... benim ailemde yardıma muhtaç olabilirdi....
Sizden beklentiei ne olabilirdi ki ?

Merhaba arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi rica ediyorum...Ben ve erkek arkadaşım bir kurumda mühendisiz ve 7000 tl maaş alıyoruz...İlişkimiz 7 aydır devam ediyor ve kendisi benimle evlenmek istiyor... Bu arada ben 30 yaşındayım kendisi ise 32 yaşında... Erkek arkadaşım vicdanlı, ahlaklı oldukça Çalışkan benim için olumsuz bir özelliği yok diyebilirim... Ancak kafama takılan şöyle bir konu var erkek arkadaşımın ailesinin ekonomik durumu iyi değil... benim ailemin durumu oldukça iyi arabam evim var...kendisini seviyorum değer veriyorum ancak yıllardır çalışmasına rağmen ne doğru düzgün bir birikimi ne arabası ne de evi var... bunlara takılmam ne kadar doğru bilmiyorum... ailesine ne kadar gönderdiğini de sormaya çekiniyorum... ancak evlendikten sonra maddi sıkıntı yaşamak istemiyorum... sizler böyle bir durumda ne yapardınız? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Aileniz ve sizin durumunuz iyiyse önemsemezdm ben..şayet tek olumsuz yön buysa

Aylık 7 bin alıyorsunuz giderleriniz de bu miktarda
Aylık 4 bin kazananın gideri de o miktarda
Ama bazı insanlar 4 bin kazansa da 2 bin harcar 2 bin birikim yapar
Mesela siz yapmışsınız ama erkeğin ailesinin durumu iyi olmadığı için onlara yardım ediyor bu gayet normal
Eğer sizin gibi evi arabası olan birini istiyorsanız kimsenin vaktini çalmayın
Ben bile nişanlıma altın konusu açmadım hele ki şöyle bi dönemde
Daha yıl bile olmamış ilişkinizde ailesini geçindiren birine altın konusu açmanız evliliğe maddi olarak baktığınızın göstergesi
Kalpten çok cüzdana bakıyorsanız kimsenin zamanını çalmayın

Kalbine baktığım için bu kadar ikilemde kaldım aslında... evliliğe maddi olarak bakmıyorum... ama hayatta geçinebilmek için maddiyatta şart... ben evi arabası olmasın ona razıydım... ama bunca sene çalışıp birikim yapmamak... sürekli aileye destek olması beni endişelendirdi... sonuçta bizde bir aile olacağız...ayrıca ben hiç yardımcı olmasın demiyorum ki... ama bu kadarını kabullenemem...

Kalbine baktığım için bu kadar ikilemde kaldım aslında... evliliğe maddi olarak bakmıyorum... ama hayatta geçinebilmek için maddiyatta şart... ben evi arabası olmasın ona razıydım... ama bunca sene çalışıp birikim yapmamak... sürekli aileye destek olması beni endişelendirdi... sonuçta bizde bir aile olacağız...ayrıca ben hiç yardımcı olmasın demiyorum ki... ama bu kadarını kabullenemem...

9 senedir çalışıyorum ve ailemle ilgili bazı durumlardan dolayı hiç birikim yapamadım.
sevgilim bunu sorgulasa rahatsız olurdum.
ayrıca herkes birikim yapma kafasında olmak zorunda değil.
bence sizin maddi anlamda düzen ve beklentileriniz çok farklı. anlaşamayacağınız çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.

Ailemin durumu iyi bana her zaman destek olurlar... onlar da bu şekilde söylüyor... ama ben bir türlü emin olamıyorum...
Ozaman acık konusun hep varlıklı bir şekilde yasam sürdürdügünüzü aksi şekilde mutsuz olacagnızı falan güzel bir dille anlatın

Evlendikten sonra harcamalarımız nasıl olacak şeklinde bir soru sorulabilir. Ailesine ne kadar yardım edecek bu her ay düzenli mi olacak? Bunları sormak bence maddiyatçı olmak değil. Evet hayat sürprizlerle dolu ve bunları konuşup netleştirip sonrasında başka şeyler çıkabilir. Maaşlarınız gayet iyi. Tek sorun bu ise konuşup netleştirebilirsin. Eğer diğer özellikleri merhameti sevgisi güvenirliliği konusunda şüphen yoksa bu konudaki sıkıntıyı halledebilirsiniz

Bende bir ikilem içerisindeyim... ailesine yardım etmesini de anlarım... ancak senelerdir çalışıp bir birikimi olmaması tedirgin etti beni...
Senelece ustelik ev kirasi vermeden calistim, birikimim yok. Cunku gelen parayla yurtdisina gitmeyi, kurslar almayi, etkinliklere gitmeyi tercih ettim. Benim elimde para durmaz mesela.
20li 30lu yaslarimda gonlumce harcayamayacaksam ne zaman harcayacagim diye dusunuyorum ben. Sagligim, enerjim, vaktim yerindeyken bir kenara atmaktansa değerlendirip istediklerimi yapiyorum.
Bu nedenle birikimi olmamasi bana tuhaf gelmiyor sahsen.

Senelece ustelik ev kirasi vermeden calistim, birikimim yok. Cunku gelen parayla yurtdisina gitmeyi, kurslar almayi, etkinliklere gitmeyi tercih ettim. Benim elimde para durmaz mesela.
20li 30lu yaslarimda gonlumce harcayamayacaksam ne zaman harcayacagim diye dusunuyorum ben. Sagligim, enerjim, vaktim yerindeyken bir kenara atmaktansa değerlendirip istediklerimi yapiyorum.
Bu nedenle birikimi olmamasi bana tuhaf gelmiyor sahsen.

işte benim kafa :)

her şey maddiyat değil. insanın kendine yaptığı yatırım daha önemlidir.

Evlilik mevzusu açılınca neler hayal ettiğini neler yapmak istediğini fikirlerini sorabilirsiniz . Zaten otomatikman anlatacaktır .

işte benim kafa :)

her şey maddiyat değil. insanın kendine yaptığı yatırım daha önemlidir.
70 yasinda evim arabam olup gencligimde yapmak istediklerimi yapamamış biri olmak istemem. Yasliligi bırakın cocuk sahibi olmak bile birçok seyi degistiriyor insanin hayatinda. Bu günlerim geri gelmeyecek, keyfini cikariyorum ben de.

Ote yandan birikim yapmak da kotu bir sey degil. Bu tamamen kisinin kendi hayat gorusu. Sevgilim birikim yapmak icin bugununden kıssa bir sey demem ama benden ayni seyi beklerse o sorun olur.

Back
X