• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yüzüğü seçerken tartışmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Değeri parayla ölçmedim.Söylediği miktar 40-50 bin değil ki yatırım yapalım onun yerine bilezik alalım desin.Benim gönlümü kıracağı bir miktar değil ya da buna bunu veremeyecek durumda değilken böyle konuşması, evlenme arefesinde insanı üzüyor.
Siz neden 22 ayar istiyorsunuz.Siz ona yüzük aldınız mı?Sizin de ona yüzük almanız lazım.Siz kaç ayar aldınız.

Alyans satıp da bozduracağın bir şey değil önemli olan maneviyatı.Eş adayın doğru söylemiş siz öylesine bir istekte bulunuyorsunuz 22 ayar alyans ilginç zaten.Nereden aklınıza geliyor böyle değişik istekler.

alyanslar genelde 14 ayar oluyor benim asla aklıma gelmemişti zaten kuyumcuya alyans bakıcaz deyince direkt onları gösteriyorlar çünkü daha dayanıklı. sadece içi boş içi dolu muhabbeti vardı biz kolay ezilmesin diye dolu olanı tercih etmiştik. karşılıklı olarak birbirimize almıştık. he siz damada 14 ayar alacaksanız “herkes 22 ayar takıyor” lafınızı kendiniz çiğnemiş olacaksınız. ondan isterken iyi ama alırken “kendi isterse tabii” bla bla.
ayrıca bu yatırımlık olmayan bir şey ve dayanıklı olması gereken bir şeyse 22 ayara boşuna 15 bin tl fazla vermeye gerek yok adam haklı o parayı başka yere harcamak daha mantıklı (bazı üyeler her ne kadar bu miktarı küçümseseler de en azından ne bileyim eşya parasına katkı olur vs)

Kayserinin yerlisi olan hanginizsiniz ona göre yorum yapacağım :)

Maneviyata önem veren insan daha bu yaşta herkesin parmağındaki yüzüğün ayarına kadar bilmez onu bi geçelim.

20 bin farkta bir alyans için gereksiz fazla ,ömür boyunca da takmanıza gerek yok siz çalışıp para kazanmaya başlayınca eşinize bir jest yapıp hadi aşkım alyansları değişelim dersiniz olmaz mı?

mesele kadının içine sinmesi değil mi ? ayrıca 22 ayar da değer kazanıyor aradaki fark yüzükte de artış yaşayacak ki bazıları alyansını ömürlük kullanıyor.
şunun minvalinde cok yorum okudum ama bu bir cift yuzuk ya
mesele adamin da içine sinmesi degil mi?
tektas olsa, bilezik olsa neyse ama bu eşli takilan birşey. her iki kisinin de sevdigi tarzda birsey olmadi lazim.
benim yuzukte tek beklentim kadinda da erkekte de birörnek olmasiydi çünkü kari koca baska baska yüzük takanlar var cevremde, begenmiyorum oylelerini. ama begendigim yüzükler erkekte cok feminem durdu. esim birseyler begendi siyah tasli falan onlar bana göre aslaydi. sonuc olarak 3-3 ayri muhittekki tüm kuyumculara girdik çıktık gezdik, ikimizin de içine sinen bakip bakip mutlu oldugumuz bir tanesini bulabildik.
neden sadece kadinin gönlüne göre olsun ki adamin da ömür boyu takacagi bir taki?

Yatırımlık seyler 22 ayar alınır. Gunluk takacagaınız alyansı 14 ayar alsanız ne olur ki

şunun minvalinde cok yorum okudum ama bu bir cift yuzuk ya
mesele adamin da içine sinmesi degil mi?
tektas olsa, bilezik olsa neyse ama bu eşli takilan birşey. her iki kisinin de sevdigi tarzda birsey olmadi lazim.
benim yuzukte tek beklentim kadinda da erkekte de birörnek olmasiydi çünkü kari koca baska baska yüzük takanlar var cevremde, begenmiyorum oylelerini. ama begendigim yüzükler erkekte cok feminem durdu. esim birseyler begendi siyah tasli falan onlar bana göre aslaydi. sonuc olarak 3-3 ayri muhittekki tüm kuyumculara girdik çıktık gezdik, ikimizin de içine sinen bakip bakip mutlu oldugumuz bir tanesini bulabildik.
neden sadece kadinin gönlüne göre olsun ki adamin da ömür boyu takacagi bir taki?
tamam da adamın yaklaşımı daha ucuzuna bak fazlasına yatırım yapalım ortalama 2.5 gram (15 bin )için değer mi , 2.5 gramla nasıl bir zenginlik elde edecek? erkeğin yüzüğünü de kız tarafı almıyor mu çoğu ailelerde ? bir ortamda bu şekilde diretilmesi bence saygısızlık (önceden konuşulup gidilmediyse)

Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. kırılmakta sizce haksız mıyım
Kaç kurtul

Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. kırılmakta sizce haksız mıyım
Bende 22 ayar ilk defa duydum genelde 14 alırlar özellikle kayserililer😂

Benim bi tanidik cogu seyi damada yukledi
Su an tum sulalesi paraci gelin olarak konusuyor kizi 😀
Keşke beni de konuşsalardı 🤣 17 bohça 100 bini geçkin çeyize para harcadım yatak odasını aldım ailem kaç tane altın taktı sonuç 4 kere sebepsiz boşanmaya kalktılar

Back
X