- 17 Temmuz 2021
- 8.965
- 27.630
- 498
Allah bagislasinYok bacım ailesi yüzünden boşanmaya kalktı zaten ailes yönetiyor bizim 2 sene çocuk olmadı diye dünyayı dar ettiler şimdi 9 aylık oğlum var 3 senedir evliyim
Bizim milletin felaketi de bu gösteriş merakından olacak.Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. kırılmakta sizce haksız mıyım
Evlenmisken de 22 ayar olsun diyosunÇalışmadan evlenen yok mu ne alaka ya
Kendi 6 kardeş annesi 7 babası 7 kardeş benden de aynı performansı beklediler sanırım bi doğumda 6 ız doğurmam lazımdıAllah bagislasin
Cocuk olmadi diye mi bosanmaya kalkti esin?
Neyse birsey demiyorum asla katlanamayacagim seyler bunlar
Benim parmağımdaki alyans rahmetli kayınvalidemin evlilik yüzüğü.Nerden baksan elli küsür yıllık bayağı eski bir yüzük.En güzelini alma imkanım vardı eşim almasa kendim alırdım zaten.Ama eşim için kıymetli olan bir yüzüğü takmak beni daha mutlu ederdi.Öyle de yaptımDaha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. kırılmakta sizce haksız mıyım
Yerden göğe kadar haklısınız. Eğer eski usülse siz zaten daha gazla para vereceksiniz.Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
Aa kız babasi camiden mi bulmus damadi benim babam da bana bulsun bos beleş takilip geliyoAynen o yüzden bundan daha iyisini nerden bulucam ki deyip daha 25 yaşında hiç çalışmadan etmeden babanın camiden bulduğu adamın oğluyla evleniyosun.
Valla git anlat göster ne babalar var deAa kız babasi camiden mi bulmus damadi benim babam da bana bulsun bos beleş takilip geliyo
Keşke beni de konuşsalardı17 bohça 100 bini geçkin çeyize para harcadım yatak odasını aldım ailem kaç tane altın taktı sonuç 4 kere sebepsiz boşanmaya kalktılar
yani bilemedim ailesinin agzina bakan, çocuğun olmadi diye seni bosamaya kalkan bir erkekle israrla evli kalmak, hatta bir de bu evlilige cocuk vermek niyeYok bacım ailesi yüzünden boşanmaya kalktı zaten ailes yönetiyor bizim 2 sene çocuk olmadı diye dünyayı dar ettiler şimdi 9 aylık oğlum var 3 senedir evliyim
O takılar kadın günlerinde şıkıdım şıkıdım takılıp takilari alan kayinpederin kizina bile hava atilacak o yüzden bu çaba :)))Bana içine sineceğinden ya da gerçekten istediğinden değil de başkalarında görüp özendiği için istiyor gibi geldi biraz, kaldı ki cidden insan seviyorsa pek önemi kalmıyor sanki böyle şeylerin,
ee tabi biraz da bakış açısı ve beklentilerle alakalı bir durum, adam bir günde 15 bin lirayı orda burda eziyorsa her ne sebeple olursa olsun benim için vermiyorsa kırılabilirim ama anladığım kadarıyla öyle değil,
hiç bozdurmayacağımız bir şeye değil de zor zamanda nakite çevirebileceğimiz bir şey alalım demiş, bu düşünce bana daha makul geliyor.
Kültürün yanında biraz da insanlarla alakalı sanırım. Kuzenim 20 küsür yıldır evli, eşi doğma büyüme Kayserili. Hatta bir ahbaplarına kuzenimin eşi için ailesi söz vermiş, o da benim kuzenimle evlenmek isteyince ailesi bir süre küsmüştüO takılar kadın günlerinde şıkıdım şıkıdım takılıp takilari alan kayinpederin kizina bile hava atilacak o yüzden bu çaba :)))
Adamların adetleri var yahu, gelin aldıklari zaman bir evde toplanilir gelin hanim kuafore goturulur sac makyaj komple yaptirilir, aldiklari kiyafetler takilar her cay servisine ciktiginda degistirilir falan
Hele birde fişeklik diye takıları vardır fişekliği kaptiysan tüm gelinler sana hasetle bakar
ilk bir sene yan komşuya su içmeye gitsen o takilar kooomple takilir şıkıdım şıkıdım falan :)
Kayserililer bu konuda değişik toplumlar, şu ülkede görmediğim kiz alip verme muhabbetimizin olmadığı çok az şehir vardır.
İlk kez kayserinin adetleri beni bu kadar saşırttı :)
Bende yapmadım, takmam ben öyle şeyler kimsenin önünde de boy gösteremem ben öyle dedim ki ben zaten kayserili değilim.Kültürün yanında biraz da insanlarla alakalı sanırım. Kuzenim 20 küsür yıldır evli, eşi doğma büyüme Kayserili. Hatta bir ahbaplarına kuzenimin eşi için ailesi söz vermiş, o da benim kuzenimle evlenmek isteyince ailesi bir süre küsmüştüHer neyse dediğiniz gibi isteyeme geldiklerinde tüm kadınlar altın suyunda banyo yapıp gelmişti, hepsi tek renk. Bize aşırı uzak bir tarz, kuzenim onları yapmak istediği hiç bir aktiviteye yanaşmadı. Eşi de canım anam/bacım böyle istiyor yapalım aman hevesleri kalmasın demedi. Kuzenim nasıl istiyorsa her şey öyle oldu. Boynuna, koluna, bacağına takıp etkinliğe gitmek günün sonunda müstakbel gelinin tercihine kalıyor sanki.
Kınamak istemiyorum oğlum falan olursa gönlü düşer bir altın sevdalısına diye ama gerçekten benim için inanılmaz absürt şeyler, adet adet diye yediler kendileriniO takılar kadın günlerinde şıkıdım şıkıdım takılıp takilari alan kayinpederin kizina bile hava atilacak o yüzden bu çaba :)))
Adamların adetleri var yahu, gelin aldıklari zaman bir evde toplanilir gelin hanim kuafore goturulur sac makyaj komple yaptirilir, aldiklari kiyafetler takilar her cay servisine ciktiginda degistirilir falan
Hele birde fişeklik diye takıları vardır fişekliği kaptiysan tüm gelinler sana hasetle bakar
ilk bir sene yan komşuya su içmeye gitsen o takilar kooomple takilir şıkıdım şıkıdım falan :)
Kayserililer bu konuda değişik toplumlar, şu ülkede görmediğim kiz alip verme muhabbetimizin olmadığı çok az şehir vardır.
İlk kez kayserinin adetleri beni bu kadar saşırttı :)
Bir kuyumcu bana Ankara’dan batısı 14 ayar Ankara’dan doğusu 22 ayar alyans kullanır demişti22 ayar alyansın yaygın olduğunu ilk defa duyuyorum bunun geneli 14 ayardır, benim çevrem çok fakir galiba.
Ağzını hayra aç bacıım bacımKınamak istemiyorum oğlum falan olursa gönlü düşer bir altın sevdalısına diye ama gerçekten benim için inanılmaz absürt şeyler, adet adet diye yediler kendilerini
Altın yumuşak bir maden, 22 ayar saf altın haliyle yumuşak olur. Mesela 22 24 ayar bilezikler hemen eğilir elinizle büktüyseniz. 14 ayar olunca başka madenlerle karıştırılır haliyle sert olur.Allahallah.altin kaliteli oldukça sertleşmez mi ya?.kaç kişi yazmış doğru demek ki ama şaşırdım doğrusu.eee o kadar külçeler falan var.
Biz gayserililer parayı çeyrek altına yatiririz yüzüğe değilDaha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?