Evlilik yüzüğü seçerken tartışmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok bacım ailesi yüzünden boşanmaya kalktı zaten ailes yönetiyor bizim 2 sene çocuk olmadı diye dünyayı dar ettiler şimdi 9 aylık oğlum var 3 senedir evliyim
Allah bagislasin
Cocuk olmadi diye mi bosanmaya kalkti esin?
Neyse birsey demiyorum asla katlanamayacagim seyler bunlar

Bizim milletin felaketi de bu gösteriş merakından olacak.

Benim de eşimin de alacak durumu vardı ama biz de 24 ayar tercih ettik. 15 bin 20 bin çok küçük bir miktar mı size göre bilemedim ama bence büyük bir fark. Ki ben çalışan, kendi parasını kazanan bir kadınım,istersem 50 bin fark olsa bile alabilecek bütçem var ama ne gerek var. Ben nişanlınizi haklı buldum.

Allah bagislasin
Cocuk olmadi diye mi bosanmaya kalkti esin?
Neyse birsey demiyorum asla katlanamayacagim seyler bunlar
Kendi 6 kardeş annesi 7 babası 7 kardeş benden de aynı performansı beklediler sanırım bi doğumda 6 ız doğurmam lazımdı

Benim parmağımdaki alyans rahmetli kayınvalidemin evlilik yüzüğü.Nerden baksan elli küsür yıllık bayağı eski bir yüzük.En güzelini alma imkanım vardı eşim almasa kendim alırdım zaten.Ama eşim için kıymetli olan bir yüzüğü takmak beni daha mutlu ederdi.Öyle de yaptım

Yerden göğe kadar haklısınız. Eğer eski usülse siz zaten daha gazla para vereceksiniz.

Cok birseyler beklemediysen, masraflari sadece o kardiliyorsa hakli tabiki. Ama ortak aliuorsaniz búyútmemeliydi bir yúzũgü

Keşke beni de konuşsalardı 17 bohça 100 bini geçkin çeyize para harcadım yatak odasını aldım ailem kaç tane altın taktı sonuç 4 kere sebepsiz boşanmaya kalktılar
Yok bacım ailesi yüzünden boşanmaya kalktı zaten ailes yönetiyor bizim 2 sene çocuk olmadı diye dünyayı dar ettiler şimdi 9 aylık oğlum var 3 senedir evliyim
yani bilemedim ailesinin agzina bakan, çocuğun olmadi diye seni bosamaya kalkan bir erkekle israrla evli kalmak, hatta bir de bu evlilige cocuk vermek niye

O takılar kadın günlerinde şıkıdım şıkıdım takılıp takilari alan kayinpederin kizina bile hava atilacak o yüzden bu çaba :)))
Adamların adetleri var yahu, gelin aldıklari zaman bir evde toplanilir gelin hanim kuafore goturulur sac makyaj komple yaptirilir, aldiklari kiyafetler takilar her cay servisine ciktiginda degistirilir falan
Hele birde fişeklik diye takıları vardır fişekliği kaptiysan tüm gelinler sana hasetle bakar
ilk bir sene yan komşuya su içmeye gitsen o takilar kooomple takilir şıkıdım şıkıdım falan :)
Kayserililer bu konuda değişik toplumlar, şu ülkede görmediğim kiz alip verme muhabbetimizin olmadığı çok az şehir vardır.
İlk kez kayserinin adetleri beni bu kadar saşırttı :)

Kültürün yanında biraz da insanlarla alakalı sanırım. Kuzenim 20 küsür yıldır evli, eşi doğma büyüme Kayserili. Hatta bir ahbaplarına kuzenimin eşi için ailesi söz vermiş, o da benim kuzenimle evlenmek isteyince ailesi bir süre küsmüştü Her neyse dediğiniz gibi isteyeme geldiklerinde tüm kadınlar altın suyunda banyo yapıp gelmişti, hepsi tek renk. Bize aşırı uzak bir tarz, kuzenim onları yapmak istediği hiç bir aktiviteye yanaşmadı. Eşi de canım anam/bacım böyle istiyor yapalım aman hevesleri kalmasın demedi. Kuzenim nasıl istiyorsa her şey öyle oldu. Boynuna, koluna, bacağına takıp etkinliğe gitmek günün sonunda müstakbel gelinin tercihine kalıyor sanki.

Bende yapmadım, takmam ben öyle şeyler kimsenin önünde de boy gösteremem ben öyle dedim ki ben zaten kayserili değilim.
Ama kendi kızları böyle görüp böyle büyüdükleri icin bunu gelenek olarak sürdürüyorlar ki zaten sizde görmüşsünüz isteme töreninde bunu :)
Hatta bir gelinleri var eşimin kuzenin eşi, biz o vatandaşla sadece 2 adet olan erkek torunların eşleriyiz bana gelip bana fişeklik takıldı demişti fişekliğin ne olduğundan bir haberim ben bu arada fişeklik diyince çok ciddi anlamda tüfek fişegi takilan kemer geldi gözümün önüne Güle güle kullan ama ne yapacaksın tüfek fişekliğini onu anlamadim geleneksel bir şeymi düğünde de tüfek takacaklar heralde diyip kafaya almıştım sonradan fişekligin ne olduğunu ögrendigimde kadinin gelip bana hava attigi kadar varmış he dedim
Bak yine aklima geldi gideyimde kayserinin yillisi olan kocami darlayim fişeklik takmadiniz bana diye

Kınamak istemiyorum oğlum falan olursa gönlü düşer bir altın sevdalısına diye ama gerçekten benim için inanılmaz absürt şeyler, adet adet diye yediler kendilerini

Allahallah.altin kaliteli oldukça sertleşmez mi ya?.kaç kişi yazmış doğru demek ki ama şaşırdım doğrusu.eee o kadar külçeler falan var.
Altın yumuşak bir maden, 22 ayar saf altın haliyle yumuşak olur. Mesela 22 24 ayar bilezikler hemen eğilir elinizle büktüyseniz. 14 ayar olunca başka madenlerle karıştırılır haliyle sert olur.

Biz gayserililer parayı çeyrek altına yatiririz yüzüğe değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…