evlilik zorlukları nasıldır?

Ailenin borcu ne ?
Sen yardım etmesen kapanmaz mı
Borc harc yaparak evlenmek ya birbirinize baglılıgınızı güclendirir yada tamamen kopma noktasına getirir cok büyük risk
Hem kira var hem borç. maddi anlamda çöküşteyiz yani. Yardım etmem lazım. Etmezsem vicdanımı kaybetmiş olurum heralde

öylemi dersin :/

O zaman hiç sıkıntı değil. Ama asla yapmam denilen herseyde sorun çıktığını öğrendim. Yapmam dediğim hiç bir isin yanina yaklaşmıyorum onun için

O zaman hiç sıkıntı değil. Ama asla yapmam denilen herseyde sorun çıktığını öğrendim. Yapmam dediğim hiç bir isin yanina yaklaşmıyorum onun için
Doğru söylüyorsunuz :) ama uyumsuz değilimdir toplarlarsa yanlarında durur yemeklerini felan yaparım. Zaten onlar da toplamıyor. gürcüler topluyor

Ailenizin borcunu neden siz ödüyorsunuz?
Eğer gerçekten hazırsanız sırf aile borcu için neden hayatınızın 2 senesini erteliyorsunuz?

Bir de mesleklerinizi merak ettim.Ayrica illa o çayı toplarsınız :)

Ben de karadenizliyim.Karadenizliler geleneklerine bağılıdır.Ailesi çay toplarken gidip Ege kıyılarında tatil yapmaz çoğu erkek :)

öylemi dersin :/
Benim sıkıntı çekmemin sebebi eşimin ailesi idi.Eşim hakkari ve ırakta askerlik yapıyordu o dönem. Ailesi bi istemede bir de 2 buçuk sene sonra düğün tarihi almaya geldiler. 5 6 bayram geçti kapımı açan arayıp soran olmadı. Bundan dolayı da gebeliğin mi var onlara neden katlanıyorsun diyeni bile duydum eşten dosttan. Bayramlarda odadan çıkamazdım milletin lafından sözünden . Millet fedakarlık yaptıkları gelinlerine benim üzerimden laf vuruyordu ya onun gibi gelen giden olmasa , dul karı gibi gelin olsan **özür dilerim**diye , babamdan tokat yemişliğim var bu iş bitecek seni üzmelerine daha fazla dayanmayacaksın diye. Bunun gib birsürü şey. O yüzden 3 5 ay içinde her şey olup bitmeli.

Benim eşiminde fındık tarlası var bir kere bile fındık toplamadım
Gecen yaz bikaç tane yerden yemek icin toplamıstımda kv fotografımı cekmişti gelinim fındık toplamadı demem diye
İşciler calısıyor zaten eşimde en fazla baslarında duruyor
Toplamayacaksanız toplamazsınız emin olun kimse sizden bilmediginiz bişey icin yardım beklemez
Dediginiz gibi evde yemek hazırlarsınız en kötü

Sevgiliniz borçsuz evlenmek istiyo ne güzel. İmkanınız varsa öyle yapın. Bizde borçsuz evlendik 2.senemize gireceğiz her şey çok iyi çok şükür. Doğru kişiyi bulduğun zaman evlilik çok güzel 9 sene üstüne evlendik haftada bir görüşürdük işten okuldan dolayı. Uzaklık konusuna bişey diyemicem. Ev işi yemek evin sorumluluğu zorluk olarak görülebilir onda da bi rutine alışıyosun zaten.

Tatlım tatlım... Evlilik sevgililik gibi olmuyor:) biz de Ordu'ya gelin verdik. Kızımız da ben asla fındık toplamam demişti. Müstakbel eş adayı da büyük bir anlayış ve olgunluk ile karşıladi. İki yıldır evliler, şu an senelik izni için ordu da ve fındık topluyor yani malesef herşey sevgilikte yapılan planlar gibi, peri masalı gibi ilerleyemiyor. Gerçekçi düşünmek, her ihtimali göz önünde bulundurmak ve öyle hareket etmek lazım:) iyi hesap hayat kurtarır. Örneğim senin için geçerli olmayabilir tabi. Ama ihtimal işte

aynen öyle canım o yuzden diyorum ya toplarlarsa yemeklerini yaparım. zaten onlar toplamıyorlar gürcüler topluyor onlarda başında duruyor. çok büyük sıkıntı değil. köyü bahçeyi severim ben :)

doğru söylüyorsun. onları severek yaptıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. hayat müşterek inş. hep mutlu olursun evliliğinde de normal hayatında da :)

aynen öyle :)

Çok şey yaşamışsın bana düşmez belki ama sana en büyük tavsiyem hiçkimsenin söylediğini takma. herkes konusur ama kimse kendne bakmaz

aynen öyle canım o yuzden diyorum ya toplarlarsa yemeklerini yaparım. zaten onlar toplamıyorlar gürcüler topluyor onlarda başında duruyor. çok büyük sıkıntı değil. köyü bahçeyi severim ben :)
Ve ve asssla borçla evlenme. Kimsenin gazına gelme.

Bi ev kurulunca asla borc bitmiyor. Borcsuz olan var midir bilmem en basiti kredi karti borcu tedayli dusunmeye gerek yok butcenize gore dugun eşya alinir. Allah kolayliginida verir. Onemli olan saygi sevgi huzur olsun

Şöyle ki ailem o borcu bizim için yaptı. Dükkan açtılar daha iyi bi hayatımız olsun diye, yapamadılar. böyle bi durumda tabiiiki ailemin borcunu ödicem. onlar beni bu yaşa getirmişler. Ben gümrük müşavirliğinde çalışıyorum erkek arkadasım elektrik mühendisi. Erkek arkadasımda bağlıdır geleneklerine ama öyle karadeniz erkeği gibi damarı yoktur. Yok erkek askım hayatım demez ailesinin yanında diye düşünmez, söyler. Ailem yapıyor sen de yapacaksın demez. Karadenizliyim benim ailemdeki erkeklerde sizin söylediğiniz gibi ama erkek arkadasım öyle değil , aileside öyle değil. baskıcı değiller. Yani hayat ne gösterir bilmem inşallah değişmezler. kesin net birşey söylenmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…